להתעלם זה אומר להשאיר את העול רק עליה...לא חושבת שיעזור לקחת ממנה את האחריות, להיפך, לשים עליה המון כובד משקל,
לא של עול, אלא של יכולת, בחירה ותוצאות.
להתעלם זה אומר להשאיר את העול רק עליה...לא חושבת שיעזור לקחת ממנה את האחריות, להיפך, לשים עליה המון כובד משקל,
לא של עול, אלא של יכולת, בחירה ותוצאות.
ניאגרה יקרה, את יכולה להצביע בצורה ברורה על אי יכולת של דחיית סיפוקים החריגה לגילה?לפעמים אני רואה אותה מבליחה בשקט שוקולד לפני שעברו 6 שעות
או שותה פתאם שוקו, כשאני 'מזכירה' לה שאכלה בשרי לפני פחות מ6 שעות היא מכחישה בתוקף ואומרת שהיא מחשבת תמיד ואכלה לפני יותר מ6 שעות
מה עושים עם זה?
זו תופעה הגיונית?
היא כבר חייבת במצוות, השאלה האם נכון ואיך נכון להתערב?
הסבתא שלי ע"ה הייתה אומרת שהיא לימדה את הילדיםלפעמים אני רואה אותה מבליחה בשקט שוקולד לפני שעברו 6 שעות
או שותה פתאם שוקו, כשאני 'מזכירה' לה שאכלה בשרי לפני פחות מ6 שעות היא מכחישה בתוקף ואומרת שהיא מחשבת תמיד ואכלה לפני יותר מ6 שעות
מה עושים עם זה?
זו תופעה הגיונית?
היא כבר חייבת במצוות, השאלה האם נכון ואיך נכון להתערב?
אולי הדחיית סיפוקים לא קשור לגיל, אבל הקטע עם המבצע באמת קשור לגיל 5...זה בכלל לא קשור לגיל, מי שלא הורגל בגיל 5 לדחיית סיפוקים עושים לו את זה גם בגיל 14 או בכל גיל אחר, זה ענין של עבודה עצמית קשה מאוד ובגיל זה עדין צריך את העזרה מבחוץ
וחוץ מזה ברגע שזה הופך לכלל בבית, לכל בני הבית, הילדה לא מרגישה שעושים בשבילה משהו מיוחד ומשתפת פעולה עם כולם
זה כמו שתגידי להורים (להבדיל, ברור שזה לא אותה עוצמה אבל אותו רעיון) שהילד שלהם יורד מהדרך, מה אכפת לכם?! תעזבו אותו!יש לי תגובה קצת מעצבנת
אבל- תנסו לצאת מהריבוע
מה אכפת לך שהיא אוכלת לפני שעובר 6 שעות?
את פוחדת שהיא מדרדרת רוחנית?
את מפחדת שזה עלול להתפתח לדברים אחרים?
את מפחדת על העולם הבא שלה?
למה זה קשור אליך?
היא בת מצוה ואחראית למעשיה
היא יודעת מה מותר ומה אסור
אז מכאן ואילך- זה עסק שלה ורק שלה.
לא להסתכל. לא להגיב. לא להתעסק עם זה בכלל.
אם יצוצו עוד דברים אחרים מטרידים- זה ענין אחר
אבל בשלב הזה- רק לשחרר ולזכור שזה ענין שלה עם ה'
אם יצוצו עוד דברים אחרים מטרידים- זה ענין אחרזה כמו שתגידי להורים (להבדיל, ברור שזה לא אותה עוצמה אבל אותו רעיון) שהילד שלהם יורד מהדרך, מה אכפת לכם?! תעזבו אותו!
ברור שזה עניין שלה עם ה' אבל למה שההורים לא יעזרו, אם יש אפשרות כזו?!
האמת שלא התכוונתי לזה בכלל. @כוכב103 כתבה שזה העולם הבא של הילדה ולא קשור להורים ומה אכפת להם.אם יצוצו עוד דברים אחרים מטרידים- זה ענין אחר
אבל ממש לא התכוונתי שהיא יורדת מהדרך, אלא להראות עד כמה ולמה זה אכפת.זה כמו שתגידי להורים (להבדיל, ברור שזה לא אותה עוצמה אבל אותו רעיון) שהילד שלהם יורד מהדרך, מה אכפת לכם?! תעזבו אותו!
ברור שזה עניין שלה עם ה' אבל למה שההורים לא יעזרו, אם יש אפשרות כזו?!
אולי תסבירו (בהשקפה תורנית/יהודית)מה כן התפקיד של הורים בחינוך הילדים חוץ מ"לשחרר"יש לי תגובה קצת מעצבנת
אבל- תנסו לצאת מהריבוע
מה אכפת לך שהיא אוכלת לפני שעובר 6 שעות?
את פוחדת שהיא מדרדרת רוחנית?
את מפחדת שזה עלול להתפתח לדברים אחרים?
את מפחדת על העולם הבא שלה?
למה זה קשור אליך?
היא בת מצוה ואחראית למעשיה
היא יודעת מה מותר ומה אסור
אז מכאן ואילך- זה עסק שלה ורק שלה.
לא להסתכל. לא להגיב. לא להתעסק עם זה בכלל.
אם יצוצו עוד דברים אחרים מטרידים- זה ענין אחר
אבל בשלב הזה- רק לשחרר ולזכור שזה ענין שלה עם ה'
כלל נכון בחינוך, לדבר על הנושא רק כשהחניך לא מובך ממנו.ולהחדיר אידישקייט בבית
לעשות מצוות עם שמחה ולהגיד איזה כיף שאנחנו קשורים 6 שעות לה'
כמובן לא בזמן שראיתם שלא מקפידה על זה
התפקיד זה לאהוב ובמידה שהצליחו בזה אפשר לעבור לשלב ההנחיות, הלימוד, וההוראות.אולי תסבירו (בהשקפה תורנית/יהודית)מה כן התפקיד של הורים בחינוך הילדים חוץ מ"לשחרר"
בכל אופן הקדוש ברוך הוא שם אותנו בתפקיד כנראה שהוא רוצה מאתנו משהו!
שלא יובן לא נכון אני לא בעד ללחוץ ולהלחיץ, לתפוס על חם, וכדו' אבל מכאן ועד התגובות המתנערות מכל שמץ של אחריות הורים מינימאלית, היכן ה"ושננתם לבניך" ? (אפילו בין שני אנשים זרים יש דין של ערבות שצריך למנוע מאדם לעבור עברה)
אני מחליפה קבוע במים, גם יוצא מעולה.בשביל זה יש חלב סויה, גם מבוגרים ובעלי יכולת לדחיית סיפוקים לפעמים רוצים נסקפה שעה אחרי ארוחה בשרית.
תדאגי שיהיה חלב סויה קבוע במקרר, ואפשר גם שוקולד פרווה/מעדנים.
ועל הדרך פתחתי לי בעיה גדולה. הילדים שלי אוהבים פנקיקים לארוחת ערב ולא מוכנים לאכול בשרי בצהריים. אז פנקייקים על בסיס חלב סויה הרבה יותר טעימים מחלב רגיל... תנסו.
פשוט לחשוב שיש ילד רגיש לגלוטן למשך 6 שעות אחרי הבשרי ולהתארגן בהתאם.
אני לא חושבת שהבעיה שלה היא בלמצוא תחליף,אני מחליפה קבוע במים, גם יוצא מעולה.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: