כל כך מובן מה שאת מספרתילדה בת שנתיים עקשנית בטירוף , צריך ללכת איתה בין הטיפות ,מתלוננת המון
מביאה לה מים - אני רוצה בכוס ורודה
אומרת לה שהכוס הורודה מלוכלכת - משתטחת על הרצפה בצרחוות .
יום שישי - נדבקת אלי בזמן הבישולים - אמא חיבוקי . היא לא מרפה לרגע
בשעות הערב - תעלי למיטה . לא רוצה , אני רוצה מוצץ (היא לא יודעת מה זה ) רק בגלל שאחותה בת שנה משתמשת בו .אני רוצה בקבוק , אני רוצה שמיכה
וכל זה בצרחות שאין לתאר . אני צריכה כל פעם מחדש להיות בחדר לידה עד שתרדם (לפעמים לוקח שעה ,שעה וחצי
מתעמתת על כל דבר פעוט
חוזרת מהמעון אמא אני רוצה שלוק , ואם העזתי להגיד לה לא עכשיו היא תמשיך לנדנד .
אתמול היתה לנו נסיעה אחיה הגדול ישב ליד אמא במושב האחורי ---- צרחות אימים אני רוצה ליד אמא . כך שעה של נסיעה
אני תוהה לעצמי באיזו דרך אלך איתה , לא רוצה להרוס אותה , אין לי פניות בכלל לאהוב אותה , כשאני בסביבתה אני במתח .
איזו גישה של חינוך תוכל להועיל פה ?
תודה לכן
אמא סססחווטה
ואוו קשוח מה שאת מתארת.ילדה בת שנתיים עקשנית בטירוף , צריך ללכת איתה בין הטיפות ,מתלוננת המון
מביאה לה מים - אני רוצה בכוס ורודה
אומרת לה שהכוס הורודה מלוכלכת - משתטחת על הרצפה בצרחוות .
יום שישי - נדבקת אלי בזמן הבישולים - אמא חיבוקי . היא לא מרפה לרגע
בשעות הערב - תעלי למיטה . לא רוצה , אני רוצה מוצץ (היא לא יודעת מה זה ) רק בגלל שאחותה בת שנה משתמשת בו .אני רוצה בקבוק , אני רוצה שמיכה
וכל זה בצרחות שאין לתאר . אני צריכה כל פעם מחדש להיות בחדר לידה עד שתרדם (לפעמים לוקח שעה ,שעה וחצי
מתעמתת על כל דבר פעוט
חוזרת מהמעון אמא אני רוצה שלוק , ואם העזתי להגיד לה לא עכשיו היא תמשיך לנדנד .
אתמול היתה לנו נסיעה אחיה הגדול ישב ליד אמא במושב האחורי ---- צרחות אימים אני רוצה ליד אמא . כך שעה של נסיעה
אני תוהה לעצמי באיזו דרך אלך איתה , לא רוצה להרוס אותה , אין לי פניות בכלל לאהוב אותה , כשאני בסביבתה אני במתח .
איזו גישה של חינוך תוכל להועיל פה ?
תודה לכן
אמא סססחווטה
ככל שתלכי יותר בין הטיפותצריך ללכת איתה בין הטיפות ,
זה מכעיס!!!! ממש.נשמע כמו ילדה שצמאה לאמא
מדובר בתינוקת!!!!!!!זה מכעיס!!!! ממש.
לא מכירה אבל אין אמא שלא נותנת לילד שלה מה שהיא מסוגלת פיזית / נפשית.
ובמחילה לא נשמע שזו ילדה שצמאה לאמא אלא כזו שדורשת תשומת לב באופן משמעותי וכן עם קווי אופי תובעניים. יכול להיות שזה משהו פיזיולוגי או רגשי וכן, כשאמא מתעיפת מילד ויש דבר כזה לפעמים האהבה עוברת לתת המודע....
אז מכאן אמא יקרה שולחת לך כוחות ושתרווי מהילדה הזו רק נחת וגם תפילה במילים שלך במיוחד כשקשה תצמיח ישועות
נשמע כמו ילדה שצמאה לאמא
אין שום דבר מכעיס בילדה שצמאה לאמא.זה מכעיס!!!! ממש.
לא מכירה אבל אין אמא שלא נותנת לילד שלה מה שהיא מסוגלת פיזית / נפשית.
ובמחילה לא נשמע שזו ילדה שצמאה לאמא אלא כזו שדורשת תשומת לב באופן משמעותי וכן עם קווי אופי תובעניים. יכול להיות שזה משהו פיזיולוגי או רגשי וכן, כשאמא מתעיפת מילד ויש דבר כזה לפעמים האהבה עוברת לתת המודע....
אז מכאן אמא יקרה שולחת לך כוחות ושתרווי מהילדה הזו רק נחת וגם תפילה במילים שלך במיוחד כשקשה תצמיח ישועות
אפשר לדייק?נשמע כמו ילדה שצמאה לאמא
לא קראת או לא הבנת מה שכתבתי.אין שום דבר מכעיס בילדה שצמאה לאמא.
זה לא אומר שהאמא לא בסדר.
זה פשוט אומר שהילדה היא ילדה נורמלית.
היא צמאה לאמא כמו כל ילדה בגילה, בפרט כזו שמבלה במסגרת חלק ניכר מהיום.
גם "ילדה שדורשת תשומת לב באופן משמעותי עם קווי אופי תובעניים" זה תיאור רגיל בהחלט של ילדה בת שנתיים וחצי. זה גיל תובעני. יש ילדים שצריכים פחות תשומת לב מאחרים, אבל גם אלו שצריכים קצת יותר הם נורמליים לגמרי.
האמא אולי קצת לא מנוסה ולא יודעת מה תואם גיל, וצריכה ללמוד להתמודד עם הצימאון-אמא הזה (שיכול להיות מתיש בהחלט). היא בטח נותנת לילדה את כל מה שהיא מסוגלת, אבל נשמע שהיא עושה את זה *בצורה* הלא נכונה ולא מבינה את הגורם להתנהגות הזו. שזה בסדר גמור, אף אחד לא נולד הורה מושלם. ככה לומדים, משהו לא הולך טוב ואז עושים חושבים.
לא, ולא כדאי.אפשר לאבחן קשר וריכוז בגיל שנתיים ןחצי, שלוש?
גיל הילד כפול 2לא, ולא כדאי.
טווח קשב תקין בגיל הזה לא עולה על כמה דקות בודדות. לא זוכרת מספר מדויק. אולי 6?
בול!מכיר מקרוב
ככה זה בד"כ בילדי קשב וריכוז
אפיסת כוחות היא לא בהכרח בגלל ילדה חריגה. זה בהחלט יכול להיות בגלל דרך התמודדות לא מתאימה שגוזלת כוחות מיותרים. יש ילדים שהם "בעייתיים" בפני עצמם אבל זו לא מסקנה שמגיעים אליה לפני שבודקים אם כהורים פספסנו משהו, ואם שיטות חינוך רגילות עובדות או לא. שום דבר ממה שהיא תיארה הוא לא חריג לגיל.לא קראת או לא הבנת מה שכתבתי.
כהורה גם לנערה עיקשת בת שנתיים וחצי אני מכירה את גבול הנורמה וכשאמא מתארת אפיסת כוחות צריך לבדוק האם הילד זקוק לעזרה ולא ישר להנקיף לה שהילדה צמאה לאמא... (אולי האם נותנת לילדה לשתות אותה יותר מדי...) וכן, יש ילדים שהקושי ההתנהגותי "בגללם" ולא בגלל אמא שלהם
כמובן שסמכות הורית נחוצה כאן והיא גם נרכשת .
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: