עד שהיא לא תרגיש שיש, זה לא יפסיק.אין לי פניות בכלל לאהוב אותה
הקטע הזה של להתייחס מתוך פוסט התייעצות לכמה מילים שנכתבו מתוך סערת נפש. מבאס.עד שהיא לא תרגיש שיש, זה לא יפסיק.
ילדה בת 4 זאת לא תינוקת בת 2.5... יש לה הבנה אחרת,יש לי גם ילדה בת 4 שמתעקשת על הרבה דברים, במיוחד בבקרים הלחוצים...
כדאי לבחור מלחמות ולא להתעקש על דברים שאת לא בטוחה שיש עניין להתעקש עליהם.יש לי גם ילדה בת 4 שמתעקשת על הרבה דברים, במיוחד בבקרים הלחוצים...
אני רואה שהבעיות בעיקר קורות בסיטואציות שבהם אני לא מספיק שלמה עם עצמי,
למשל אומרת לה ללבוש חצאית יפה שקניתי לה והיא מתעקשת שזה לא נח לה, ואז אני מתלבטת אם להתעקש או שאולי זה באמת לא נח לה והיא תסבול כל היום, והיא פשוט מרגישה את ההתלבטות שלי וממשיכה להתעקש...
(יום אחד היא קמה עם מלא מצב רוח ולבשה את החצאית בלי בעיה)
מה באמת עושים במקרים כאלה שאולי הילד צודק?? (למשל, ילד מתעקש לא לסדר משחקים בסוף מגלים שבאמת לא הרגיש טוב...)
זמן איכות עושה טוב מאוד לאמא ולילד כשעושים את זה נכוןממליצה מאד לעשות 'שעת איכות' עם הילדה
רבע שעה כל יום לשבת איתה אחד על אחד לשחק/לעשות ביחד משהו שהיא בוחרת.
זה עוזר מאד בכל נושא, יוצר קשר עם ההורה גורם להרבות את האהבה של ההורה לילד ועושה טוב לכולם!!
השיח שאת מתארת כאן מתאים לבחורה בת 7 ולא לתינוקת בת שנתיים...חצי בלת"ק יש לי גם בחורה בכיוון הזה בבית, בת 7, בובה אבל מעייפת
היא בכורה?
רואה מאפיינים כאלה אצל בכורים/ות
וכמה צומי שתתני להם וכמה שעות איכות שתעניקי להם
הם יאמרו בסוף "אז למה אמרת רק לאיקס שהוא חמוד?"
בור בלי תחתית
אני חושבת שצריך המון סמכות רגועה, איתנה שקטה
אבל גם איתה לא כל הזמן, ילד לא יכול להיות במתקפת חינוך תמידית
רב הזמן עדיף לעקוף, להסיח דעת
אבל להחליט על כמה דברים שבהם את עיקשת,
אומרת את דעתך,
אמא אפשר שלוק?
- לא
אבל אני רוצה!!!!!!!!
- כאן את לא חוזרת שוב על האמירה כי בזה שאת חוזרת את בעצם אומרת שמה שאמרת לא מספיק חזק וצריך לחזור עליו שוב, את בעצם מבטלת את האמירה הקודמת
על כן את אומרת נניח,
-לא הבנת מה אמרתי קודם?
- לא אכפת לי!!!!!! אני רוצה , צרחות
- יש כאן ילדה שלא שומעת בקול אמא בפעם הראשונה?? תקיף, אבל בלי להיכנס לדרמה
בדרך כלל זה נעצר כאן.
קל לדבר קשה ליישם ..
לאהוב הרבה , עם הרבה מגע, שעות איכות
להדגיש, גם בתוך הצרחות שאת אוהבת אותה בכל מצב, גם אם ההתנהגות שלה כרגע לא טובה
המאפיונר שלי בן השנתיים מבין את השפה הזו יפה מאד.השיח שאת מתארת כאן מתאים לבחורה בת 7 ולא לתינוקת בת שנתיים...
המשמעת מתבססת מצוין גם אם רוב הפעמים מסיחים את הדעת וגם אם בפעמים הבודדות שאין אפשרות להסיח דעת ואין אפשרות להתגמש לא נכנסים לשיח כמו שתיארת.המאפיונר שלי בן השנתיים מבין את השפה הזו יפה מאד.
גם אם לא כל מילה, הוא מבין את המקום הבטוח והברור שאני משדרת לו.
אם כי אני מוכרחה לומר שלא יוצא לי להיכנס איתו הרבה פעמים למקום הזה
זה גיל שבאמת לפעמים קל יותר להסיח דעת, השאלה אם זה חכם, אני באמצע לתהות בזה
כי מצד אחד קל לדלג ולמנוע שיח קשה יותר ומצד שני חשוב כבר מגיל קטן לבסס אצלו את המשמעת. לאיודעת.
מהדברים שלך אני קוראת שהיא בת שנתיים, יש לה אחות בת שנה ואח מעליה, כנראה טכנית מאד קשה לך שלושה תנוקות שצריכים יחס במקביל ובטווח זמן מאד מצומצם ומאד מרוכז.ילדה בת שנתיים עקשנית בטירוף , צריך ללכת איתה בין הטיפות ,מתלוננת המון
מביאה לה מים - אני רוצה בכוס ורודה
אומרת לה שהכוס הורודה מלוכלכת - משתטחת על הרצפה בצרחוות .
יום שישי - נדבקת אלי בזמן הבישולים - אמא חיבוקי . היא לא מרפה לרגע
בשעות הערב - תעלי למיטה . לא רוצה , אני רוצה מוצץ (היא לא יודעת מה זה ) רק בגלל שאחותה בת שנה משתמשת בו .אני רוצה בקבוק , אני רוצה שמיכה
וכל זה בצרחות שאין לתאר . אני צריכה כל פעם מחדש להיות בחדר לידה עד שתרדם (לפעמים לוקח שעה ,שעה וחצי
מתעמתת על כל דבר פעוט
חוזרת מהמעון אמא אני רוצה שלוק , ואם העזתי להגיד לה לא עכשיו היא תמשיך לנדנד .
אתמול היתה לנו נסיעה אחיה הגדול ישב ליד אמא במושב האחורי ---- צרחות אימים אני רוצה ליד אמא . כך שעה של נסיעה
אני תוהה לעצמי באיזו דרך אלך איתה , לא רוצה להרוס אותה , אין לי פניות בכלל לאהוב אותה , כשאני בסביבתה אני במתח .
איזו גישה של חינוך תוכל להועיל פה ?
תודה לכן
אמא סססחווטה
מה זה קשורנראה לי שכדאי לנעול את השרשור הזה- מוצה כבר, לא?!
@דסי 1 , קבלה כבר את כל העיצות המצויות... ואינה מגיבה, כנראה הסתדרה!
@הכלבויניק
למה דיון מכובד ופורה מפריע לכם?נראה לי שכדאי לנעול את השרשור הזה- מוצה כבר, לא?!
@דסי 1 , קבלה כבר את כל העיצות המצויות... ואינה מגיבה, כנראה הסתדרה!
@הכלבויניק
ילדה בת שנתיים עקשנית בטירוף , צריך ללכת איתה בין הטיפות ,מתלוננת המון
מביאה לה מים - אני רוצה בכוס ורודה
אומרת לה שהכוס הורודה מלוכלכת - משתטחת על הרצפה בצרחוות .
יום שישי - נדבקת אלי בזמן הבישולים - אמא חיבוקי . היא לא מרפה לרגע
בשעות הערב - תעלי למיטה . לא רוצה , אני רוצה מוצץ (היא לא יודעת מה זה ) רק בגלל שאחותה בת שנה משתמשת בו .אני רוצה בקבוק , אני רוצה שמיכה
וכל זה בצרחות שאין לתאר . אני צריכה כל פעם מחדש להיות בחדר לידה עד שתרדם (לפעמים לוקח שעה ,שעה וחצי
מתעמתת על כל דבר פעוט
חוזרת מהמעון אמא אני רוצה שלוק , ואם העזתי להגיד לה לא עכשיו היא תמשיך לנדנד .
אתמול היתה לנו נסיעה אחיה הגדול ישב ליד אמא במושב האחורי ---- צרחות אימים אני רוצה ליד אמא . כך שעה של נסיעה
אני תוהה לעצמי באיזו דרך אלך איתה , לא רוצה להרוס אותה , אין לי פניות בכלל לאהוב אותה , כשאני בסביבתה אני במתח .
איזו גישה של חינוך תוכל להועיל פה ?
תודה לכן
אמא סססחווטה
כאילו ביקרתן אצלי בבית.וואו,
מרגיש לי כאילו דבררת אותי.
אחד לאחד, בעיקר האיגלו.
אני מרגישה שכל נושא, זה סיבה לויכוח ולצרחות,
לא רוצה אמבטיה - צווחות עד לב השמים, לא רוצה קוקו, לא רוצה להתלבש, לא רוצה לישון,
רוצה איגלו, עוד איגלו, עוד איגלו, שוקולד, עוגיה, סוכריה, עוד שוקולד....
ואם לא....
היא חייבת לפתוח את הדלת ואם מישהו פתח בטעות לפניה....
ועוד ועוד שגעונות וקריזות שלא נגמרות על כל פיפס...
משהו חדש - כל פעם שבעלי לא בבית היא אומרת לי - רק אבא יקח אותי לישון, יצחצח לי שיניים...
אני לוקחת אותה מהגן - כל פעם קריזה חדשה: ללכת לסבתא, לגינה - ואם אני אומרת לא עכשיו,
היא משתטחת על הרצפה ובוכה בהיסטריה.
הרבה פעמים אני כן מצליחה להסיח את דעתה ואיכשהו לקלח אותה, להלביש אותה, וכו',
אבל קשה לי כ"כ המאבקים הלא נגמרים האלו...
אני פשוט נהיית מזה מותשת,
והתינוק כמובן מתחיל לבכות כל פעם שמסכת הצעקות והבכיות מתחילה...
בגן היא מתנהגת יפה מאד, חברותית ומפותחת, אין איתה שום בעיות.
בברכה,
עוד אמא סחוטה
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: