תודה על השיתוף.אצרף את חוויתי האישית עם הרב קוליטיס הי"ו
"אני עושה 120 ש"ח ביום" לחשתי לנתנאל, חבר החדר שבישיבה
"יפה, מה אני אמור לעשות עם המידע הזה? ולמה אתה מזיע כל כך?" שאל נתנאל
נאנחתי קלות
"כן, אמממ, טחנתי קמח למצות".
שעתיים ביום מול תגמול נאה, 60 ש"ח בשעה, משכורת שלא תבייש הייטקיסט עצלן.
כך העסק נטחן במשך שנה תמימה "בין הסדרים"
למה לא? רווח משולש: מצווה, כסף וכושר!
זרועות של שור, מיותר לציין כי משחק הורדת הידיים קיבלו חלק ונחלה אצלי.
טוב נו, "לא בשוקי האיש ירצה".
מפליג שנה קדימה.
אחרי אינספור של שלשול דמי ותכיפות עשיית הצרכים והשתלשלות הבדיקות המקיפות כקולונוסקופיות ובדיקות מעבדה, אובחנתי בקוליטיס כיבית.
לחץ? ממש לא. שלוות הנפש כמעט והדאיגה אותי, מאסתי בבקשות שלי עצמי מנוסעי האוטובוס להעיר אותי בתחנות פלוניות אלמוניות בשל הירדמותי, ממש לא חייכתי לנהג שניער אותי בתחנה הסופית,
הרוגע אוי הרוגע, דבש דבורים, לא עוקצים.
אז מה כן? למה אני חולה "כרוני"? למהההה?
כן, יהי שם השם מבורך על הרעה כשם שמבורך על הטובה.
אבל, אין מגלגלין חובה על ידי זכאי, מי השליח העלום?
אה כן נזכרתי, "עבודה פיזית קשה", אממ כן, למעשה נטחנתי...
הקדוש ברוך הוא מחייה בי את ההווה.
מודה אני על העבר - מבקש על העתיד.
חומל על טוחני הריחיים בבני ברק.
מטייל בין עשרות עמודי הרכילות על ר' קוליטיס באשכולותיו של פרוג.
מקפיד על תזונה נכונה, אדם רגיל - גם אם לא, עדיין כן.
אופס, שידוכים.
"רק בסוף פגישת המלקוש עם הכלה תשרבב את העניין" פסק הגר"ח קנייבסקי זצוק"ל לבחור צדיק.
כיום הוא נשוי + 4 באושר.
אבל מה יהיה באמת? המעיים יפתיעו? לטוב או למוטב בלבד?
השדכנית תקבל מהצד שלי 4K?
איפה ראית את זה?מהנימה של הפוסט האחרון, נראה שהמצב לא טוב.
יש רופא שטוען שיש קרוהן וקוליטיס לכולם, ולחלק זה מתפרץ...כלומר לא ברמה שמצריכה שימת לב, אם יש דבר כזה
איפה ראית את זה?
איפה את רואה נימה מבשרת רע
לא הדגשתי את זה באמת, אין לי צל של ספק שהקוליטיס נולד בגלל העבודה הקשה, ברוך השם אצלי זה יחסית רגוע, נוטל 5 גרם ביום, טכנית אני לא מרגיש שונה מכל אדם בריא אחר, התפנית הקשוחה היא בזמן טרום השידוכים, לא שנפסלתי בגללו, חששתי בעבורו.תודה על השיתוף.
מנסה להבין את מה שחווית ואת המסר לעם .
בעצם לולא העבודה הקשה, הקוליטיס לא היתה קיימת?
או שהייתה קיימת אבל סמויה, (כלומר לא ברמה שמצריכה שימת לב, אם יש דבר כזה)?
@קוליטיס עם חיוך
עד כה היה יחסית "רגוע", כמובן בגלל אופן הכתיבה הקולח והקליל.
אשמח לספולייר של כן או לא - האם הולכת להיות תפנית קשוחה? מחדל, החמרה או כל דבר אחר מפחיד?
מהנימה של הפוסט האחרון, נראה שהמצב לא טוב.
ותודה על הכתיבה והשיתוף!!
מעניין, עד עכשו בעיקר שמעתי טענות על לחץ נפשי/ תזונה לקויה כגורם, אף פעם לא על עבודה קשה.לא הדגשתי את זה באמת, אין לי צל של ספק שהקוליטיס נולד בגלל העבודה הקשה, ברוך השם אצלי זה יחסית רגוע, נוטל 5 גרם ביום, טכנית אני לא מרגיש שונה מכל אדם בריא אחר, התפנית הקשוחה היא בזמן טרום השידוכים, לא שנפסלתי בגללו, חששתי בעבורו.
הדבר הכי מצמרר בעיניי זה לראות בחורים עד היום נכנסים לבתי טחינת ריחיים של יד, מלבד העבודה השחורה "החוקית" הזאת ומלבד התגמול המגוחך לבחורים - אני מרגיש שעוד בחורצ'יק מצטרף למשפחת הקוליטיס הי"ו.
בשנה וחצי האחרונות היתה לי התקפה אחת בלבד, ספק זיהומית - כך שלא בטוח שהיה איזושהי קשר לדלקת.
הייתי חוסך מעצמי הימורים פרועים לו הייתי שולק כעכים ורוגלאכים, אדגיש שלא הייתי בלחץ טרום החולי ובכלל.מעניין, עד עכשו בעיקר שמעתי טענות על לחץ נפשי/ תזונה לקויה כגורם, אף פעם לא על עבודה קשה.
האמת שיש בעולם אין ספור אנשים שעודים בעבודות הרבה יותר קשות - ואין בהם שיעורים גבוהים של קוליטיס (לדוגמא בין פועלי בניין וסבלים).
תכלס, להסיק מסקנות כלליות על סמך התרשמות אישית זה הימור פרוע של נותן כלום.
נ.ב. בעז"ה תמשיך להרגיש טוב.
מוזר...כך או כך, אין לי ולגאסטרואנטרולוג הימור פרוע ובפה אחד הנציח אף הוא את העובדה שאין כל צל של ספק קטן או גדול כי הטחינה היא היא ולא אחרת.
קניתי לעצמי אופניים חשמלייםמאד מתפלא....
לא ידוע לי על שום מחקר שמקשר בין מאמץ פיזי ממושך לבין מחלות מעיים.
כמו שציינו כאן- יש בעולם אוכלוסיות ענק בהן מצויה עבודה פיזית מאומצת, לעומת שיעורי מחלקות מעיים ומחלות אימונולוגיות ככלל- נמוכים מהממוצע בעולם המערבי.
חושב שכדאי שתחסוך מעצמך הלקאה עצמית על משהו שעשית בגיל צעיר. זה מיותר ולא מדוייק. צעירים רבים עושים דברים קיצוניים בהתאמה לגילם, וזה בסדר!
זה חלק מתהליך התבגרות, היכרות עם העולם והתנסות עם קצוות היכולת.
אז אם הרווחת 120 ש"ח- אחלה!
תהנה להיזכר במה שקנית לעצמך כפינוק,
ותהפוך את זה לחויית נעורים נעימה.
מאד מוזר. קרוהן וקוליטיס הן דלקות במערכת העיכול. זה כמו לטעון שלכולם יש דלקת ריאות או דלקת אוזניים ורק לחלק זה מתפרץ...יש רופא שטוען שיש קרוהן וקוליטיס לכולם, ולחלק זה מתפרץ...
אני לא יודעת עד כמה זה נכון אבל יש כזו דעה.....
בתקופה הראשונה תצטרך אשפוז יום בבית חולים, אך לא לאורך זמן. לאחר תקופת מה יתנו לך אפשרות לקבל את התרופה בקהילה (טרם לדוגמא, רק צריך בכל פעם הפניה מרופא המשפחה).לא רוצה סתם להקפיץ
אבל יש לי שאלה טכנית ואולי פה ידעו
עירוי תרופה בבית חולים באשפוז יום(כמו רימקייד)
כמו בכל מקום, אפשר לשבת על כיסא, אפשר אפילו להסתובב (עם עמוד צמוד...), ואם רוצים אפשר גם לשכב על מיטה (לא בכל מקום יש מיטה פנויה...).זה מיטה או כיסא?
אם המטופל מספיק מבוגר, אין צורך במלווה.צריך מלווה צמוד או סיפור שאפשר לשרוד לגמרי לבד?
מהניסיון אצלינו.לא רוצה סתם להקפיץ
אבל יש לי שאלה טכנית ואולי פה ידעו
עירוי תרופה בבית חולים באשפוז יום(כמו רימקייד) זה מיטה או כיסא?
צריך מלווה צמוד או סיפור שאפשר לשרוד לגמרי לבד?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: