בשרי טשולנט פעם ראשונה

תודה על חיים...

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אני הפסקתי לטגן בצל בהתחלה,
ככה למדתי מחמותי שיש לה את הצלונט הכי טעים שטעמתי אבר.
אני מטגנת בצל עד שהוא שחור עם הרבה מאד שמן - לקיקשע,, מכינה תוך כדי קערה עם קמח, מלח ופפריקהף
שופכת את הבצל עם השמן לקערה, שמה מים חמים, ומכינה את הקישקע
עם אותו סיר (קצת מלוכלך מהשמן והבצל) אני שמה בשר (כמה שיותר, יותר טוב, אוהבת לקנות בשר מספר 8, להכין הכנה ראשונית, לחלק לקוביות, להקפיא לכמה שבועות ולהשים את הקוביות האלו בצולנט)
שמה תפו״א (מקובלני מבית אבי 1 לסועד, אני שמה קצת יותר ותמיד נשאר לי)
מלאאאא גריסים (בערך רבע חבילה גדולה)
מים עד לכיסוי מלא (כולל כיסוי הקישקע וכו׳)
תבלינים - מינימום של תבלינים - מלח (הרבה!), פפריקה ופלפל שחור (לפעמים טוקסנה)
ככה למדתי מחמותי (פלוס מינוס) וזה באמת יוצא טעים.
 

שירי :)

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בלתק חלקי
אני מוסיפה לאחרונה חוויאג' תימני
מוסיף טויסט כיפי
גם האשכנזים הלבנים והקרים ביותר, נשבו בקסמו
 

יואו

משתמש צעיר
מתכון לצולנט? יש כזה דבר?
זה מה שיוצא....
סתם צוחקת
אבל מה שכן ברצינות- יש כל כך הרבה סגנונות וטעמים, כך שלא יודעת כמה זה רוונטי לבקש פה, במקום שמאחד כ"כ הרבה סגנונות, כמו שאת רואה קיבלת עשרות מתכונים, את מה תנסי?
לדעתי את פשוט צריכה לעקוב אחרי זה- אני מתכוונת שבפעם הבאה שתאכלי אצל משהו ותהני מהטעם תבקשי מתכון- ומעבר לזה- הנחיות מפורטות....
בהצלחה!
 

Esty S

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
הפקות ואירועים
אין לי זמן לקרוא כל המתכונים.
טיפ שאני קיבלתי ומאוד עוזר.
לטגן בצל ולהוסיף את הבשר ותבלינים (מה שאוהבים)
ואז להוסיף מים ולבשל הרבה זמן רק הבשר, ולהוסיף מים כשצריכים. אז הטעם נכנס למים ואחר כך מוסיפים כל השאר.
וזה יוצא טעים מאוד!
 

sap13

משתמש מקצוען
בלתק חלקי
אני מוסיפה לאחרונה חוויאג' תימני
מוסיף טויסט כיפי
גם האשכנזים הלבנים והקרים ביותר, נשבו בקסמו
גם אנחנו מוסיפים חוויאג' תימני. וזה נותן ריח כל כך חזק וטוב כבר בחצות לילה של ליל שבת. חוץ מהטעם כמובן.
 

מחומש

משתמש חדש
לטשולנט , לטגן בסיר תחילה מלאא בצל קצוץ לקוביות עד שנהיה כמו ריבת בצל.
זה מעשיר את הטעם! התבלינים מעט מלח, פלפל שחור וכפית רסק עגבניות.
 
נערך לאחרונה ב:

יופלה אפרסק

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
יוצרי ai
טיפ שלי - להשתמש בסיר לבישול איטי
לשים בשפע גריסים מלמעלה
יוצא רוטב סמיך ותפו"א טעימים
 

תודה על חיים...

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
איך את מכינה הכנה ראשונית?
בשר:מטגנים מכל הצדדים, שמים מים 2\3 מהגובה מים עם כף פפריקה
מבשלים שלוש שעות.
מכבים את האש.
כשמתקרר חותכת את הבשר לקוביות ומקפיאה בשקיות לפי חלוקה לצולנטים :)
 

א.ש.ד.

משתמש צעיר
בעבר קראתי בפרוג שכדאי לשים את הבשר אחרי הכל עמוק בתוך הסיר כשהוא מופשר לגמרי
והסיר על אש נמוכה ויוצא רך מאד
נסיתי
ממש גיוועלדיק
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה