טיפים ועצות לעקרות הבית

mutagim

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י נוי;484047:
תפו"א יוצאים טוב לאחר הקפאה?!

מי שלא רוצה לעבוד קשה - שפריץ של אנטי קאלק - יש לקנות ברשת "יש" - עולה בערך 12 ש"ח.
שפריץ על: הברזים, על דלת וידיות המקרר, על ארונות מטבח וכו'.
והכל מבריק!!
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י נעמי ברקאי;585529:
יש מכשיר לקיפול כביסה שמעתי מחברה שהיא ממש מכורה אליו וכולם משתמשים בו.

פליפר? אשמח למכור את שלי...
 

eytanart

משתמש צעיר
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
נכתב ע"י נוי;483979:
ויש לי שאלה: עוד לא הגענו אל המרכיב המנצח לארוחת צהרים ביום שישי- משביע מהיר ובלי לכלוך. אשמח לשמוע הצעות. תודה.

פסטה עם גבינה צהובה או קוטג' (אפשר עם רסק עגבניות וסוכר)
2 דקות הכנה (10 דקות על הגז)
מהיר, משביע ולא מלכלך.
מופיע אצלי קבוע כל יום שיש בצהרים..ממליצה
 

תרצה

משתמש מקצוען
נכתב ע"י eytanart;591729:
פסטה עם גבינה צהובה או קוטג' (אפשר עם רסק עגבניות וסוכר)
2 דקות הכנה (10 דקות על הגז)
מהיר, משביע ולא מלכלך.
מופיע אצלי קבוע כל יום שיש בצהרים..ממליצה
האם תוכלי לפרט איך בדיוק את מכינה את זה?
תודה.
 

~נעמי~

עיצוב גרפי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
D I G I T A L
קיבלתי במייל:
עצות
1. כשמקלפים בננה מחלקה התחתון כלפי מעלה לא צריך להוריד את "החוטים".

2. הפרידו את הבננות בהגיעכם הביתה מהקניות. אם הן נשארות מחוברות, הן

מבשילות מהר יותר.

3. אחסנו את שאריות הגבינות הצהובות בנייר כסף. הן תישארנה טריות הרבה יותר

זמן ולא יעלו עובש.

4. פלפלים בעלי 3 "ראשים" מתוקים יותר וטובים יותר לאכילה. פלפלים בעלי 4

"ראשים" מוצקים יותר וטובים יותר לבישול.

5. הוסיפו כפית אחת של מים בעת טיגון של בשר טחון. זה יסייע להפריד את

השומן מהבשר בעת הבישול.

6. כדי שביצה מקושקשת, או אומלט, יהיו עשירות הוסיפו לביצים 2 כפות מלאות

של שמנת חמוצה, גבינת שמנת או חלב מלא, ערבבו ואז שיפכו למחבט.

7. לפינוק מגניב של בראוניז, הכינו אותן על פי המרשם, המיסו שוקולד בטעם

מנטה בסיר קטן מעל סיר עם מים רותחים ומזוג על הבראוניז החמים. תנו לזה

להיספג ולהתקרר כך שייווצר זיגוג מנטה ערב לחך.

8. חימום פיצה שהתקררה: חממו במחבת על הגז באש בינונית. זה ישמור שהפיצה

תישאר טרייה ולא רטובה.

9. חימום לחם שהוקפא: הניחו אותו במיקרוגל לצד כוס מים. תוספת הלחות תסייע

לחימום מהיר יותר והלחם, או המאפה, לא יתייבש.

10. זכוכית שבורה: השתמשו בכדור צמר-גפן, או מנקי אוזניים, כדי לאסוף את

הרסיסים שהתפזרו לאחר שנשבר כלי מזכוכית והם נעלמים מהעין.

11. כדי להפחית חשמל סטטי מהבגדים חברו סיכת ביטחון לאחד התפרים

הפנימיים של הבגד.

12. לפני ששופכים משהו דביק לכוס מדידה, מלאו במים חמים. שפכו את המים אך

אל תייבשו את הכלי. אז, הוסיפו את החומר, כגון חמאת בוטנים, וראו כיצד זה

יוצא משם בקלות.

13. חלון המכונית מכוסה אדים? רכשו מגב ללוח (כן, של בית הספר) ושימרו אותו

בתא הכפפות. כשהחלון מתכסה אדים נגבו עם מנקה הלוח. עובד טוב יותר

מבד.

14. אם סגרתם מעטפה וגיליתם ששכחתם להכניס משהו פנימה, הניחו את

המעטפה הסגורה במקפיא למשך שעה או שעתיים והיא תיפתח בקלות.

15. צנזור קל (טיפ לנשים בלבד)

16. איך נפטרים מנמלים? פזרו ערימות קטנות של קמח תירס במקומות בהם ראיתם

נמלים. הן אוכלות אותו אך אינן מעכלות אותו וזה הורג אותן. זהו טיפול בריא

שאיננו מסכן את חיות המחמד או מי מבני המשפחה.

17. כדי להאריך את חייו של מייבש הכביסה רצוי להוציא את הפילטר שאוסף

את ה"צמר" שיוצא בזמן הייבוש, לשטוף אותו במי סבון חמים ולהעביר עליו

בקלות מברשת שיניים. זה מנקה ממנו את החומר השעוותי שיוצא מדפי

ה"מרכך". אגב, חומר זה נדבק גם לבגדים...
 

~נעמי~

עיצוב גרפי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
D I G I T A L
עוד משהו מהמייל. תהנו.
 

nchmeya

משתמש צעיר
אבקת סוכר במקום לקנות שמים סוכר רגיל בבלנדר והוא נהיה אבקה בשליש מחיר.
 

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
נכתב ע"י nchmeya;597413:
אבקת סוכר במקום לקנות שמים סוכר רגיל בבלנדר והוא נהיה אבקה בשליש מחיר.

לא בטוח חסכוני, זה הורס את הסכין.
 

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
נכתב ע"י nchmeya;597454:
מה ההבדל בין זה לכל דבר אחר ששמים בבלנדר?

זה לא רק זה,
טחינת מוצרים יבשים מקהה את הסכין.
 

קול-התור

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
בתוך שקית ניילון ודופקים מבחוץ עם פטיש שניצל. (או פטיש רגיל)
 

קול-התור

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פשטידת תפוחי אדמה שאינם משחירים:
בד"כ, כשמרסקים תפו"א לפשטידה הם נוטים להשחיר ויוצאת פשטידה בצבע אפור ולא כ"כ אסטתי (לא משפיע על הטעם)
כדי לשמור את צבעם המקורי, ולקבל פשטידה לבנבנה-צהבהבה - יש לקלף את תפוחי האדמה ולחלוט אותם מס' דקות במים רותחים. ואז לרסק. לא לבשל ולא להרתיח יחד עם המים.
יוצא יפהפה וטעים מאד.
 

חברה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה תורנית
נכתב ע"י קול-התור;599017:
פשטידת תפוחי אדמה שאינם משחירים:
בד"כ, כשמרסקים תפו"א לפשטידה הם נוטים להשחיר ויוצאת פשטידה בצבע אפור ולא כ"כ אסטתי (לא משפיע על הטעם)
כדי לשמור את צבעם המקורי, ולקבל פשטידה לבנבנה-צהבהבה - יש לקלף את תפוחי האדמה ולחלוט אותם מס' דקות במים רותחים. ואז לרסק. לא לבשל ולא להרתיח יחד עם המים.
יוצא יפהפה וטעים מאד.
ניתן גם לרסק בלי לחלוט, אבל מיד בסיום הריסוק לשפוך שמן רותח שמחממים בתבנית (מתוך הכמות של המתכון)
 

קול-התור

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מסבך ומסרבל את ההכנה. סורי. בתוך תבניות אלומיניום לא צריך שום שמן רותח. הרבה יותר פשוט כך.
 

~נעמי~

עיצוב גרפי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
D I G I T A L
סתם ככה תפוחי אדמה אם אני מקלפת למחר יש אפשרות פשוטה וזה לא לרחוץ אותם! הם לא משחירים! מנסיון. אין לי מושג כמה זמן זה מחזיק אבל מהלילה עד הבוקר או עד הצהריים זה בסדר. אני מנגבת עם נייר סופג את הלכלוכים ולפני הבישול שוטפת.
אולי זה גם עובד בפשטידה?? לא יודעת. שווה לבדוק.
 

קול-התור

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אכן נכון. תפוחי אדמה קלופים מחזיקים אצלי במקרר בתוך שקית ניילון שבוע ויותר. לפעמים טיפה משחיר פה ושם אך לא באופן שמפריע להשתמש. (מגייסים מישהו שרוצה מאד לעזור, נותנים לו שק של תפוחי אדמה, קלפן ושקית אשפה וכך זה מצטבר. תמיד יש מלאי מוכן. תלמדו). אבל לא כן לאחר ריסוק - הם משחירים מיידית וזה הפתרון שגיליתי לאחרונה.
 

אפרתה

משתמש מקצוען
נכתב ע"י nchmeya;598197:
אז אם רוצים פרורי עוגיות אז מה עושים?

הרבה יותר טוב לרדד עם מערוך מעל העוגיות שבשקית. לא קורע את השקית ומפורר אותם מעולה!!
 

אפרתה

משתמש מקצוען
נכתב ע"י מרחבים;591327:
מי שלא רוצה לעבוד קשה - שפריץ של אנטי קאלק - יש לקנות ברשת "יש" - עולה בערך 12 ש"ח.
שפריץ על: הברזים, על דלת וידיות המקרר, על ארונות מטבח וכו'.
והכל מבריק!!

האנטי קלאק הוא רוצח- גם את האבנית וגם את הידיים (וגם את הברז בעצמו אם משאירים קצת מידי הרבה זמן את החומר), כפפות חובה וגם אז להזהר. ולעבוד לפי ההוראות.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קו

א הַלְלוּיָהּ הוֹדוּ לַיי כִּי טוֹב כִּי לְעוֹלָם חַסְדּוֹ:ב מִי יְמַלֵּל גְּבוּרוֹת יי יַשְׁמִיעַ כָּל תְּהִלָּתוֹ:ג אַשְׁרֵי שֹׁמְרֵי מִשְׁפָּט עֹשֵׂה צְדָקָה בְכָל עֵת:ד זָכְרֵנִי יי בִּרְצוֹן עַמֶּךָ פָּקְדֵנִי בִּישׁוּעָתֶךָ:ה לִרְאוֹת בְּטוֹבַת בְּחִירֶיךָ לִשְׂמֹחַ בְּשִׂמְחַת גּוֹיֶךָ לְהִתְהַלֵּל עִם נַחֲלָתֶךָ:ו חָטָאנוּ עִם אֲבוֹתֵינוּ הֶעֱוִינוּ הִרְשָׁעְנוּ:ז אֲבוֹתֵינוּ בְמִצְרַיִם לֹא הִשְׂכִּילוּ נִפְלְאוֹתֶיךָ לֹא זָכְרוּ אֶת רֹב חֲסָדֶיךָ וַיַּמְרוּ עַל יָם בְּיַם סוּף:ח וַיּוֹשִׁיעֵם לְמַעַן שְׁמוֹ לְהוֹדִיעַ אֶת גְּבוּרָתוֹ:ט וַיִּגְעַר בְּיַם סוּף וַיֶּחֱרָב וַיּוֹלִיכֵם בַּתְּהֹמוֹת כַּמִּדְבָּר:י וַיּוֹשִׁיעֵם מִיַּד שׂוֹנֵא וַיִּגְאָלֵם מִיַּד אוֹיֵב:יא וַיְכַסּוּ מַיִם צָרֵיהֶם אֶחָד מֵהֶם לֹא נוֹתָר:יב וַיַּאֲמִינוּ בִדְבָרָיו יָשִׁירוּ תְּהִלָּתוֹ:יג מִהֲרוּ שָׁכְחוּ מַעֲשָׂיו לֹא חִכּוּ לַעֲצָתוֹ:יד וַיִּתְאַוּוּ תַאֲוָה בַּמִּדְבָּר וַיְנַסּוּ אֵל בִּישִׁימוֹן:טו וַיִּתֵּן לָהֶם שֶׁאֱלָתָם וַיְשַׁלַּח רָזוֹן בְּנַפְשָׁם:טז וַיְקַנְאוּ לְמֹשֶׁה בַּמַּחֲנֶה לְאַהֲרֹן קְדוֹשׁ יי:יז תִּפְתַּח אֶרֶץ וַתִּבְלַע דָּתָן וַתְּכַס עַל עֲדַת אֲבִירָם:יח וַתִּבְעַר אֵשׁ בַּעֲדָתָם לֶהָבָה תְּלַהֵט רְשָׁעִים:יט יַעֲשׂוּ עֵגֶל בְּחֹרֵב וַיִּשְׁתַּחֲווּ לְמַסֵּכָה:כ וַיָּמִירוּ אֶת כְּבוֹדָם בְּתַבְנִית שׁוֹר אֹכֵל עֵשֶׂב:כא שָׁכְחוּ אֵל מוֹשִׁיעָם עֹשֶׂה גְדֹלוֹת בְּמִצְרָיִם:כב נִפְלָאוֹת בְּאֶרֶץ חָם נוֹרָאוֹת עַל יַם סוּף:כג וַיֹּאמֶר לְהַשְׁמִידָם לוּלֵי מֹשֶׁה בְחִירוֹ עָמַד בַּפֶּרֶץ לְפָנָיו לְהָשִׁיב חֲמָתוֹ מֵהַשְׁחִית:כד וַיִּמְאֲסוּ בְּאֶרֶץ חֶמְדָּה לֹא הֶאֱמִינוּ לִדְבָרוֹ:כה וַיֵּרָגְנוּ בְאָהֳלֵיהֶם לֹא שָׁמְעוּ בְּקוֹל יי:כו וַיִּשָּׂא יָדוֹ לָהֶם לְהַפִּיל אוֹתָם בַּמִּדְבָּר:כז וּלְהַפִּיל זַרְעָם בַּגּוֹיִם וּלְזָרוֹתָם בָּאֲרָצוֹת:כח וַיִּצָּמְדוּ לְבַעַל פְּעוֹר וַיֹּאכְלוּ זִבְחֵי מֵתִים:כט וַיַּכְעִיסוּ בְּמַעַלְלֵיהֶם וַתִּפְרָץ בָּם מַגֵּפָה:ל וַיַּעֲמֹד פִּינְחָס וַיְפַלֵּל וַתֵּעָצַר הַמַּגֵּפָה:לא וַתֵּחָשֶׁב לוֹ לִצְדָקָה לְדֹר וָדֹר עַד עוֹלָם:לב וַיַּקְצִיפוּ עַל מֵי מְרִיבָה וַיֵּרַע לְמֹשֶׁה בַּעֲבוּרָם:לג כִּי הִמְרוּ אֶת רוּחוֹ וַיְבַטֵּא בִּשְׂפָתָיו:לד לֹא הִשְׁמִידוּ אֶת הָעַמִּים אֲשֶׁר אָמַר יי לָהֶם:לה וַיִּתְעָרְבוּ בַגּוֹיִם וַיִּלְמְדוּ מַעֲשֵׂיהֶם:לו וַיַּעַבְדוּ אֶת עֲצַבֵּיהֶם וַיִּהְיוּ לָהֶם לְמוֹקֵשׁ:לז וַיִּזְבְּחוּ אֶת בְּנֵיהֶם וְאֶת בְּנוֹתֵיהֶם לַשֵּׁדִים:לח וַיִּשְׁפְּכוּ דָם נָקִי דַּם בְּנֵיהֶם וּבְנוֹתֵיהֶם אֲשֶׁר זִבְּחוּ לַעֲצַבֵּי כְנָעַן וַתֶּחֱנַף הָאָרֶץ בַּדָּמִים:לט וַיִּטְמְאוּ בְמַעֲשֵׂיהֶם וַיִּזְנוּ בְּמַעַלְלֵיהֶם:מ וַיִּחַר אַף יי בְּעַמּוֹ וַיְתָעֵב אֶת נַחֲלָתוֹ:מא וַיִּתְּנֵם בְּיַד גּוֹיִם וַיִּמְשְׁלוּ בָהֶם שֹׂנְאֵיהֶם:מב וַיִּלְחָצוּם אוֹיְבֵיהֶם וַיִּכָּנְעוּ תַּחַת יָדָם:מג פְּעָמִים רַבּוֹת יַצִּילֵם וְהֵמָּה יַמְרוּ בַעֲצָתָם וַיָּמֹכּוּ בַּעֲוֹנָם:מד וַיַּרְא בַּצַּר לָהֶם בְּשָׁמְעוֹ אֶת רִנָּתָם:מה וַיִּזְכֹּר לָהֶם בְּרִיתוֹ וַיִּנָּחֵם כְּרֹב (חסדו) חֲסָדָיו:מו וַיִּתֵּן אוֹתָם לְרַחֲמִים לִפְנֵי כָּל שׁוֹבֵיהֶם:מז הוֹשִׁיעֵנוּ יי אֱלֹהֵינוּ וְקַבְּצֵנוּ מִן הַגּוֹיִם לְהֹדוֹת לְשֵׁם קָדְשֶׁךָ לְהִשְׁתַּבֵּחַ בִּתְהִלָּתֶךָ:מח בָּרוּךְ יי אֱלֹהֵי יִשְׂרָאֵל מִן הָעוֹלָם וְעַד הָעוֹלָם וְאָמַר כָּל הָעָם אָמֵן הַלְלוּיָהּ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

חשבון הנפש • אתגר 17

לוח מודעות

למעלה