טיפים ועצות לעקרות הבית

ck

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
הברקה שמישהו אמר לי, ולא זכור לי מיהו, אבל מוצלח במיוחד ומתאים גם כאוכל לימי שישי, משביע וטעים כמו חטיף: שניצל אפוי כמו מטוגן.
להכנה: לערבב בצלחת תבלינים בכמות מכובדת, כפי הטעם הביתי: שום, אבקת מרק פטריות, גריל עוף, כמון, פפריקה ועוד. להוסיף על זה שמן לפי הצורך (לא צריך הרבה), לטבול את השניצל משני הכיוונים, לטבול בצלחת עם פירורי לחם, ולהניח מסודר על תבנית אפיה, אפשר בצפיפות. לטעם מירבי ולמראה של ציפוי עבה - ניתן לחזור על הטבילה בשמן ופירורי הלחם פעם נוספת.
לאפות בתנור מחומם מראש ל-280 מעלות, כ-15/20 דקות.
יוצא טעים, ציפוי פריך, מראה כמו מטוגן (אין צורך להפוך), רך ועסיסי. עד שלא עושים - לא מאמינים!!!
העברתי את המתכון למס' אנשים, שהתלהבו ולא גומרים לעשות שוב ושוב. בתאבון!!!
 

טוליפ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י גינגית;513679:
אגב, למי שרוצה להכין לבד מיונז, זה טעים חבל"ז. והמצאתי פטנט כדי שלא אצטרך לעמוד ולטפטף שמן לאט לאט.

אז הרעיון הוא כזה.
לכל ביצה שמים כוס שמן.
3 ביצים ממלאות קופסה של ליטר עגולה גבוהה.

אני פותחת את הביצים למערבל מזון.
לוקחת שתי כוסות ח"פ. בכוס אחת אני עושה חורים למטה עם קיסם שיניים. את הכוס השניה אני משאירה שלמה.
את המחוררת, אני שמה בפתח של המערבל מזון במקום הפלסטיק שדוחף אוכל [ששכחתי את שמו].
בכוס השניה אני ממלאה כוס שמן.
אני מפעילה את המערבל, ומוזגת מהכוס השלמה של השמן לכוס המחוררת והשמן מטפטף לאט לאט דרך החורים שחוררתי. אני מחוררת בין 5-7 חורים.
בינתיים אני ממלאה את הכוס השלמה שוב וכל הזמן דואגת שיהיה מלא שמן.
אחרי הכוס השלישית, אני מוסיפה רבע כוס של חומץ זה משמר את המיונז ומשאיר אותו טעים ליותר משבוע.
ואת הטעמים אני מוסיפה בהתאם לתבשיל שאליו אני מכניסה את המיונז.

בהצלחה למי שרוצה להכניס לגוף קצת פחות חומרים משמרים
נהניתי מהרעיון (למרות ששנים הפסקתי להכין מיונז משקולי בריאות)
אבל נשמע לי קצת מסוכן לשמור מיונז ביתי יותר מכמה ימים יש בזה ביצים חיות שזה דבר רגיש מאוד. (טוב, אולי החומץ הוא כמו חומר משמר הייתי מתיעצת עם מישהו שמבין בענין)
 

תמנתי ווב דיזיין

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
UX UI
D I G I T A L
נכתב ע"י טוליפ;528852:
נהניתי מהרעיון (למרות ששנים הפסקתי להכין מיונז משקולי בריאות)
אבל נשמע לי קצת מסוכן לשמור מיונז ביתי יותר מכמה ימים יש בזה ביצים חיות שזה דבר רגיש מאוד. (טוב, אולי החומץ הוא כמו חומר משמר הייתי מתיעצת עם מישהו שמבין בענין)

החומץ הוא חומר משמר ולכן זה מחזיק לי מעמד יותר משבוע. אם לא שמים חומץ, אז יכול להיות שהמיונז יתקלקל תוך כמה ימים - 2-3 ימים.
 

TIP X

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כשארחתי השבת וראיתי כמה האורחת נלהבת ממה שתקראו, החלטתי לפרסם זאת:

לפעמים צריך לחמם המון סירים לליל שבת, ואילו לסעודת הבוקר תספיק להבה אחת.
בסעודת הלילה מתחילים להזיז לפני כל מנה את הסירים, וכו.
אז הנה הפטנט:
לפני הנחת הבלעך מדליקים כמה נריות מתחתיו פלוס להבת גז אחת. הנריות מספיקות לחמם את האוכל של סעודת הלילה ואז נכבות . ואת הטשולנט משאירים על הגז.
בהנאה.
 

חויד

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
תודה לכולם! על הרעיונות הנפלאים...
כמה עצות לאוכל:

כדי לחסוך זמן יקר, בפרט לאלו שעובדות מחוץ לבית...
בכל מוצ"ש אני מכינה מרק ירקות ענק!! בגמר הבישול מרסקת הכל עם בלנדר מקל
מחלקת לקופסאות ולמקפיא...
ככה יש מרק מוכן לכל ימות השבוע, רק להוציא להפשיר/לחמם.

וכנ"ל כל דבר (לא דווקא מבושל)
אפשר להכין מראש קציצות בשר - פעם אחת מכינים כמות גדולה ולהקפיא לפי כמויות,
וככה כל פעם להוציא לבשל/לטגן ומוכן...
כנ"ל קציצות דגים/פלאפל וכל דבר שאפשר להכין מראש ולהקפיא חוסך המון!!

בהצלחה לכולם!
 

Aאילה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
נכתב ע"י TIP X;546744:
כשארחתי השבת וראיתי כמה האורחת נלהבת ממה שתקראו, החלטתי לפרסם זאת:

לפעמים צריך לחמם המון סירים לליל שבת, ואילו לסעודת הבוקר תספיק להבה אחת.
בסעודת הלילה מתחילים להזיז לפני כל מנה את הסירים, וכו.
אז הנה הפטנט:
לפני הנחת הבלעך מדליקים כמה נריות מתחתיו פלוס להבת גז אחת. הנריות מספיקות לחמם את האוכל של סעודת הלילה ואז נכבות . ואת הטשולנט משאירים על הגז.
בהנאה.
זה קצת מסוכן :mad:
באחד החגים עשינו כך שמנו הרבה נריות מתחת לבלעך
ופתאום מרב חום התלקחו כמה נריות ביחד ללהבה אחת וכל הכיריים רחשו אש,
אז לקחנו מקל מתכת והרחקנו את הנריות אחת מהשניה (זה היה חג) וב"ה האש נרגעה וחיכנו בקוצר רוח שהנריות יגמרו ויכבו.
בקיצור צריך מאד להיזהר אש זה לא משחק!
 

תרצה

משתמש מקצוען
נכתב ע"י Aאילה;547228:
זה קצת מסוכן :mad:
באחד החגים עשינו כך שמנו הרבה נריות מתחת לבלעך
ופתאום מרב חום התלקחו כמה נריות ביחד ללהבה אחת וכל הכיריים רחשו אש,
אז לקחנו מקל מתכת והרחקנו את הנריות אחת מהשניה (זה היה חג) וב"ה האש נרגעה וחיכנו בקוצר רוח שהנריות יגמרו ויכבו.
בקיצור צריך מאד להיזהר אש זה לא משחק!
בנוסף, צריך לדאוג שיהיה חלון פתוח בסביבה, כי אם יש אש גדולה יותר שבוערת, ואין מספיק חמצן - נפלט גז CO שהוא גז חסר ריח, וסכנתו מרובה. (כבר קרה לנו פעם, בחג של שלושה ימים, שהאש הדולקת גרמה לדליפת CO ונודע לנו זאת ע"י גלאי המותקן בבית בגלל מכשיר היונקרס...)
 

אושר

משתמש מקצוען
נכתב ע"י חויד;546795:
תודה לכולם! על הרעיונות הנפלאים...
כמה עצות לאוכל:

כדי לחסוך זמן יקר, בפרט לאלו שעובדות מחוץ לבית...
בכל מוצ"ש אני מכינה מרק ירקות ענק!! בגמר הבישול מרסקת הכל עם בלנדר מקל
מחלקת לקופסאות ולמקפיא...
ככה יש מרק מוכן לכל ימות השבוע, רק להוציא להפשיר/לחמם.

וכנ"ל כל דבר (לא דווקא מבושל)
אפשר להכין מראש קציצות בשר - פעם אחת מכינים כמות גדולה ולהקפיא לפי כמויות,
וככה כל פעם להוציא לבשל/לטגן ומוכן...
כנ"ל קציצות דגים/פלאפל וכל דבר שאפשר להכין מראש ולהקפיא חוסך המון!!

בהצלחה לכולם!
עוד מעט יצוצו לנו כאן אשכולות על המלצות למקפיא 8 מגירות;)
 

TIP X

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
טוב בואו לא ניסחף: לרוב תספיק להבה אחת +2,3 נריות מרוחקות אחת מהשניה.
אלא אם כן אתם מכינים 3 סוגי דגים, 3 מנות עיקריות, 6 תוספות, אך במחשבה שניה אז אתם בטח לא צריכים את האשכול הזה אלא יודעים לדקלם הכל מתוך שינה.
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
לא טוב להקפיא אוכל מטוגן. כי כמה שאוכל מטוגן לא בריא - אוכל מטוגן וקפוא לא בריא שבעתיים. זה קשור לכך שהשומן הופך לטראנס או משהו כזה. אני לא כותבת בדיוק, כי אני לא רוצה שיקפצו עלי, אבל אני בטוחה בזה.
 

תרצה

משתמש מקצוען
כתמי יין - יש פתרון מצוין!

לכל הנשים שמתמודדות עם הסרת כתמי היין מהסט של ליל הסדר...
עיצה יעילה שתוקפה לא פג גם כעבור שנה ויותר של הכתם!
להכין מאבקת הכביסה שבביתך "משחה" - ע"י ערבוב מעט אבקה במים, למרוח בנדיבות על מקום הכתמים, להשהות אי אלו שעות ולכבס. - לא נשאר זכר לכתם!!
אמנם, שנה שעברה ניסיתי לעשות זאת מיד לאחר הפסח, ולא הצליח לי. כנראה הייתי לחוצה להכניס את הפסח ולהביא הביתה חמץ, ולכן לא טיפלתי כראוי. השנה לקחתי את המפית המוכתמת מאשתקד, עשיתי כפי ההוראות הנ"ל ואינני מצליחה לראות איפה בדיוק היה הכתם. אין כל זכר!!

בהזדמנות זו רציתי להגיב על הדברים הללו:
נכתב ע"י GRN;554358:
לא טוב להקפיא אוכל מטוגן. כי כמה שאוכל מטוגן לא בריא - אוכל מטוגן וקפוא לא בריא שבעתיים. זה קשור לכך שהשומן הופך לטראנס או משהו כזה. אני לא כותבת בדיוק, כי אני לא רוצה שיקפצו עלי, אבל אני בטוחה בזה.
כדי ששומן יהפך להיות שומן טרנס או רווי, נדרשת פעילות כימית. אם הוא יעמוד בשמש - השמש תסייע לפעילות כימית, ולכן למשל, לא כדאי להעמיד בקבוק שמן בשמש - השמן נהרס. אבל קור המקפיא שלנו לא גורם לפעילות כימית, כך שאין סיכוי שרק בגלל הקפאה זה יהפך להיות שומן רווי.
לפיכך, אין הבדל בין אכילת מטוגן טרי, לאכילת מטוגן שעבר הקפאה, לדעתי.
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י תרצה;555811:
כדי ששומן יהפך להיות שומן טרנס או רווי, נדרשת פעילות כימית. אם הוא יעמוד בשמש - השמש תסייע לפעילות כימית, ולכן למשל, לא כדאי להעמיד בקבוק שמן בשמש - השמן נהרס. אבל קור המקפיא שלנו לא גורם לפעילות כימית, כך שאין סיכוי שרק בגלל הקפאה זה יהפך להיות שומן רווי.
לפיכך, אין הבדל בין אכילת מטוגן טרי, לאכילת מטוגן שעבר הקפאה, לדעתי.

הדברים שהבאתי כתובים בדפי הסבר של דיאטנית עבור המתמודדים עם כולסטרול. כך שיש להם תוקף מדעי. לכן אני חוזרת שוב: לא מומלץ להקפיא אוכל מטוגן.
 

מדייקת

משתמש רשום
טיפ קטן ששמש אותי בפסח: מיץ התפוזים עם ה"פסים" (כלשונם של הילדים...) לא מצא חן בעיניהם, ומכיון שלא היתה לי מסננת צפופה, פשוט רסקתי את המיץ בבלנדר, ותוך דקה היה מיץ חלק שנשתה מיד.
 

קשקוש10

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
נשאר לי הרבה מאוד פרורים וחתיכות בקופסת עוגיות שהתרסקה משום מה,עלה בדעתי לשים את זה בתחתית עוגת תפוחים, במקום פרורי לחם וקינמון שבמתכון, יצא מדהים. מאז אני שומרת את כל הפרורים שנשארים באריזות של העוגיות, זה גם משבח את התוצאות וגם מונע בל תשחית.אפשר לפזר גם מלמעלה.
 

תרצה

משתמש מקצוען
אשכול נוסף שכדאי לשמור לפני שיעלם בסבך האשכולות....
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=72492

רציתי לכתוב את כותרת האשכול הזה (עוגות לקידוש בשבת), כקישור אליו, ולא הצלחתי. איך עושים זאת? אשמח לדעת סוף סוף.
 

תרצה

משתמש מקצוען
עוד אשכול חשוב לכל עקרות הבית...
כיצד מכבסים בגדים בצבעי שחור-לבן

ואולי למישהי כאן יש עיצה לבעיה הבאה:
הקטן שלי אוכל מטרנה+דייסה מתוך בקבוק אוונט. מאחר שלא תמיד מסתדר לי לנקות את הבקבוק בסמוך לאכילה, התחיל להצטבר על הפטמה מבפנים נקודות לבנות - ועל אף השפשופים הנמרצים וכמויות גדולות של סבון כלים - אינני מצליחה להוריד אותן לחלוטין.
זה מעצבן, כנראה גם לא בריא - והפתרון של לשטוף תמיד תמיד מיד - לא ישים. (א. לא תמיד אני בבית, וקשה לעקוב אחר הילדים שיעשו זאת. ב.קורה שעסוקים בדברים דחופים וא"א לעשות זאת מיד. ועוד...)
האם זה קורה רק בבקבוקי אוונט? או שגם בבקבוקים של חברות אחרות?
 

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י תרצה;566304:
עוד אשכול חשוב לכל עקרות הבית...
כיצד מכבסים בגדים בצבעי שחור-לבן

ואולי למישהי כאן יש עיצה לבעיה הבאה:
הקטן שלי אוכל מטרנה+דייסה מתוך בקבוק אוונט. מאחר שלא תמיד מסתדר לי לנקות את הבקבוק בסמוך לאכילה, התחיל להצטבר על הפטמה מבפנים נקודות לבנות - ועל אף השפשופים הנמרצים וכמויות גדולות של סבון כלים - אינני מצליחה להוריד אותן לחלוטין.
זה מעצבן, כנראה גם לא בריא - והפתרון של לשטוף תמיד תמיד מיד - לא ישים. (א. לא תמיד אני בבית, וקשה לעקוב אחר הילדים שיעשו זאת. ב.קורה שעסוקים בדברים דחופים וא"א לעשות זאת מיד. ועוד...)
האם זה קורה רק בבקבוקי אוונט? או שגם בבקבוקים של חברות אחרות?
כן, קוראים לנקודות הלבנות הללו:פטריה.
 

אושר

משתמש מקצוען
תנסי אולי עם חומץ, זה דבר שעוזר נגד פטריות.
אגב זה קורה בכל בקבוק שלא מצליחים לנקות מיד/ עד הסוף.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קו

א הַלְלוּיָהּ הוֹדוּ לַיי כִּי טוֹב כִּי לְעוֹלָם חַסְדּוֹ:ב מִי יְמַלֵּל גְּבוּרוֹת יי יַשְׁמִיעַ כָּל תְּהִלָּתוֹ:ג אַשְׁרֵי שֹׁמְרֵי מִשְׁפָּט עֹשֵׂה צְדָקָה בְכָל עֵת:ד זָכְרֵנִי יי בִּרְצוֹן עַמֶּךָ פָּקְדֵנִי בִּישׁוּעָתֶךָ:ה לִרְאוֹת בְּטוֹבַת בְּחִירֶיךָ לִשְׂמֹחַ בְּשִׂמְחַת גּוֹיֶךָ לְהִתְהַלֵּל עִם נַחֲלָתֶךָ:ו חָטָאנוּ עִם אֲבוֹתֵינוּ הֶעֱוִינוּ הִרְשָׁעְנוּ:ז אֲבוֹתֵינוּ בְמִצְרַיִם לֹא הִשְׂכִּילוּ נִפְלְאוֹתֶיךָ לֹא זָכְרוּ אֶת רֹב חֲסָדֶיךָ וַיַּמְרוּ עַל יָם בְּיַם סוּף:ח וַיּוֹשִׁיעֵם לְמַעַן שְׁמוֹ לְהוֹדִיעַ אֶת גְּבוּרָתוֹ:ט וַיִּגְעַר בְּיַם סוּף וַיֶּחֱרָב וַיּוֹלִיכֵם בַּתְּהֹמוֹת כַּמִּדְבָּר:י וַיּוֹשִׁיעֵם מִיַּד שׂוֹנֵא וַיִּגְאָלֵם מִיַּד אוֹיֵב:יא וַיְכַסּוּ מַיִם צָרֵיהֶם אֶחָד מֵהֶם לֹא נוֹתָר:יב וַיַּאֲמִינוּ בִדְבָרָיו יָשִׁירוּ תְּהִלָּתוֹ:יג מִהֲרוּ שָׁכְחוּ מַעֲשָׂיו לֹא חִכּוּ לַעֲצָתוֹ:יד וַיִּתְאַוּוּ תַאֲוָה בַּמִּדְבָּר וַיְנַסּוּ אֵל בִּישִׁימוֹן:טו וַיִּתֵּן לָהֶם שֶׁאֱלָתָם וַיְשַׁלַּח רָזוֹן בְּנַפְשָׁם:טז וַיְקַנְאוּ לְמֹשֶׁה בַּמַּחֲנֶה לְאַהֲרֹן קְדוֹשׁ יי:יז תִּפְתַּח אֶרֶץ וַתִּבְלַע דָּתָן וַתְּכַס עַל עֲדַת אֲבִירָם:יח וַתִּבְעַר אֵשׁ בַּעֲדָתָם לֶהָבָה תְּלַהֵט רְשָׁעִים:יט יַעֲשׂוּ עֵגֶל בְּחֹרֵב וַיִּשְׁתַּחֲווּ לְמַסֵּכָה:כ וַיָּמִירוּ אֶת כְּבוֹדָם בְּתַבְנִית שׁוֹר אֹכֵל עֵשֶׂב:כא שָׁכְחוּ אֵל מוֹשִׁיעָם עֹשֶׂה גְדֹלוֹת בְּמִצְרָיִם:כב נִפְלָאוֹת בְּאֶרֶץ חָם נוֹרָאוֹת עַל יַם סוּף:כג וַיֹּאמֶר לְהַשְׁמִידָם לוּלֵי מֹשֶׁה בְחִירוֹ עָמַד בַּפֶּרֶץ לְפָנָיו לְהָשִׁיב חֲמָתוֹ מֵהַשְׁחִית:כד וַיִּמְאֲסוּ בְּאֶרֶץ חֶמְדָּה לֹא הֶאֱמִינוּ לִדְבָרוֹ:כה וַיֵּרָגְנוּ בְאָהֳלֵיהֶם לֹא שָׁמְעוּ בְּקוֹל יי:כו וַיִּשָּׂא יָדוֹ לָהֶם לְהַפִּיל אוֹתָם בַּמִּדְבָּר:כז וּלְהַפִּיל זַרְעָם בַּגּוֹיִם וּלְזָרוֹתָם בָּאֲרָצוֹת:כח וַיִּצָּמְדוּ לְבַעַל פְּעוֹר וַיֹּאכְלוּ זִבְחֵי מֵתִים:כט וַיַּכְעִיסוּ בְּמַעַלְלֵיהֶם וַתִּפְרָץ בָּם מַגֵּפָה:ל וַיַּעֲמֹד פִּינְחָס וַיְפַלֵּל וַתֵּעָצַר הַמַּגֵּפָה:לא וַתֵּחָשֶׁב לוֹ לִצְדָקָה לְדֹר וָדֹר עַד עוֹלָם:לב וַיַּקְצִיפוּ עַל מֵי מְרִיבָה וַיֵּרַע לְמֹשֶׁה בַּעֲבוּרָם:לג כִּי הִמְרוּ אֶת רוּחוֹ וַיְבַטֵּא בִּשְׂפָתָיו:לד לֹא הִשְׁמִידוּ אֶת הָעַמִּים אֲשֶׁר אָמַר יי לָהֶם:לה וַיִּתְעָרְבוּ בַגּוֹיִם וַיִּלְמְדוּ מַעֲשֵׂיהֶם:לו וַיַּעַבְדוּ אֶת עֲצַבֵּיהֶם וַיִּהְיוּ לָהֶם לְמוֹקֵשׁ:לז וַיִּזְבְּחוּ אֶת בְּנֵיהֶם וְאֶת בְּנוֹתֵיהֶם לַשֵּׁדִים:לח וַיִּשְׁפְּכוּ דָם נָקִי דַּם בְּנֵיהֶם וּבְנוֹתֵיהֶם אֲשֶׁר זִבְּחוּ לַעֲצַבֵּי כְנָעַן וַתֶּחֱנַף הָאָרֶץ בַּדָּמִים:לט וַיִּטְמְאוּ בְמַעֲשֵׂיהֶם וַיִּזְנוּ בְּמַעַלְלֵיהֶם:מ וַיִּחַר אַף יי בְּעַמּוֹ וַיְתָעֵב אֶת נַחֲלָתוֹ:מא וַיִּתְּנֵם בְּיַד גּוֹיִם וַיִּמְשְׁלוּ בָהֶם שֹׂנְאֵיהֶם:מב וַיִּלְחָצוּם אוֹיְבֵיהֶם וַיִּכָּנְעוּ תַּחַת יָדָם:מג פְּעָמִים רַבּוֹת יַצִּילֵם וְהֵמָּה יַמְרוּ בַעֲצָתָם וַיָּמֹכּוּ בַּעֲוֹנָם:מד וַיַּרְא בַּצַּר לָהֶם בְּשָׁמְעוֹ אֶת רִנָּתָם:מה וַיִּזְכֹּר לָהֶם בְּרִיתוֹ וַיִּנָּחֵם כְּרֹב (חסדו) חֲסָדָיו:מו וַיִּתֵּן אוֹתָם לְרַחֲמִים לִפְנֵי כָּל שׁוֹבֵיהֶם:מז הוֹשִׁיעֵנוּ יי אֱלֹהֵינוּ וְקַבְּצֵנוּ מִן הַגּוֹיִם לְהֹדוֹת לְשֵׁם קָדְשֶׁךָ לְהִשְׁתַּבֵּחַ בִּתְהִלָּתֶךָ:מח בָּרוּךְ יי אֱלֹהֵי יִשְׂרָאֵל מִן הָעוֹלָם וְעַד הָעוֹלָם וְאָמַר כָּל הָעָם אָמֵן הַלְלוּיָהּ:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשבון הנפש • אתגר 17

לוח מודעות

למעלה