טיפול רגשי נכון - למטפלת ולמטופלת

מצב
הנושא נעול.

מרחבית

משתמש מקצוען
זאת ועוד, אני שונאת יומרנות. מי שרוצה שתקרא לעצמה 'חברה להשכיר', אבל שלא תתיימר לפתור מצוקות נפש.

מצוקות נפש הן על רצף מאוד ארוך, וכן גם תחומי הייעוץ והטיפול והתמיכה.
יש מצוקות שיפתרו על-ידי הקשבה והכלה. ולא צריך יותר.
ויש על ידי טיפולים רגשיים כאלה או אחרים. או על ידי טיפול פסיכולוגי באחת או יותר מהשיטות הקיימות.

מנסים ליצור כאן גבולות חדים בין סוגים ודברים - ואין אותם.
יש רצף - ויש הרבה סוגים של התאמות או של חוסר התאמות - בין המצוקה לבין העזרה הניתנת לה.
לכן גם אי אפשר לקבוע מה נקרא טיפול ומה לא. גם לא בחוק. אפשר לקבוע רק מי נקרא פסיכולוג ומי לא.

וכמו כל כישרון - מותר להרוויח כסף גם מכישרון ויכולת ההקשבה וההכלה והאמפתיה. כל עוד עושים את זה בצורה נכונה וביושר. מה עוד, שבדרך כלל יש כלים נוספים.
.
כמדומני (ותקנו אותי אם אכתוב כאן טעויות) שהשיטה הדינמית, שהיא אולי הכי קלאסית בפסיכולוגיה - לפחות עד לפני מספר שנים - בנויה על הקשבה ללא כל התערבות של המטפל. ללא 'הכנסת עצמו' בצורה קיצונית. זו שיטה, אגב, שהכי שואבת כספים - כי היא לוקחת שנים.

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
מצוקות נפש הן על רצף מאוד ארוך, וכן גם תחומי הייעוץ והטיפול והתמיכה.
יש מצוקות שיפתרו על-ידי הקשבה והכלה. ולא צריך יותר.
ויש על ידי טיפולים רגשיים כאלה או אחרים. או על ידי טיפול פסיכולוגי באחת או יותר מהשיטות הקיימות.

מנסים ליצור כאן גבולות חדים בין סוגים ודברים - ואין אותם.
יש רצף - ויש הרבה סוגים של התאמות או של חוסר התאמות - בין המצוקה לבין העזרה הניתנת לה.
לכן גם אי אפשר לקבוע מה נקרא טיפול ומה לא. גם לא בחוק. אפשר לקבוע רק מי נקרא פסיכולוג ומי לא.

וכמו כל כישרון - מותר להרוויח כסף גם מכישרון ויכולת ההקשבה וההכלה והאמפתיה. כל עוד עושים את זה בצורה נכונה וביושר. מה עוד, שבדרך כלל יש כלים נוספים.
.
כמדומני (ותקנו אותי אם אכתוב כאן טעויות) שהשיטה הדינמית, שהיא אולי הכי קלאסית בפסיכולוגיה - לפחות עד לפני מספר שנים - בנויה על הקשבה ללא כל התערבות של המטפל. ללא 'הכנסת עצמו' בצורה קיצונית. זו שיטה, אגב, שהכי שואבת כספים - כי היא לוקחת שנים.
אם נבין ונדע מה הצורך הפנימי של הבנאדם לעיתים נחסוך לו את כל הטיפולים למיניהם
בנאדם צריך להיות אהוב באמת ומשמעותי וחבר טוב יכול בהחלט לתת את זה.

לגבי טענתך על טיפול דינמי שיכול לקחת שנים זה נכון בהחלט אבל מושפע גם מהמטפל.

בגדול אומר שיש גישות שונות לגבי יעילות והצטרכות אורך טיפול.

tedy

משתמש פעיל
טיפול רגשי מהו? תומכת רגשית מהו?
אנסה קצת להסביר על קצה המזלג... וסליחה מראש אם יצא ארוך מידי.
בשונה מטיפול אצל פסיכולוג, פסיכיאטר, עוסית, יועץ וכדו' ששם הטיפול עובד עם הרבה הגיון, שכל, החלטות מעשיות, שאלות ותשובות מגיע הטיפול הרגשי שהוא יושב על החלק הרגשי של הבנ"א
מכירים את התחושה שאתם יודעים מה צריך לעשות אבל לא מצליחים? כבר הבנתם, אפילו הסברתם לאחרים אבל עדיין תקועים שם רגשית...
כן ,לפעמים, ולפעמים יותר מידי פעמים בנ"א מוצא את עצמו בעומס רגשי,או הצפה רגשית וכו' לא עומס שחולף תוך שבוע שבועיים, אלא עומס שמתמשך שנים, עולה ועולה על גדותיו ומשפיע בכל דבר בחיים, ונשארים תקועים בכל מיני דברים בחיים.
בטיפול הרגשי נותנים במה לרגשות, נותנים לזה ביטוי , ועוזרים למטופל לשחרר את העומס הרגשי מכל מיני חוויות שבחייו,עד שהוא שוכח את הרגשות שנלווים לאירוע, זה מקל עליו להמשיך בחייו ומחזיר לו תפקוד...[ לדוג' קחו סיפור מסעיר שעברתם, פעם ראשונה שתשתפו אותו תרגישו שוב את החוויה ואת הרגשות, פעם שניה פחות וכן הלאה...]
טיפול רגשי יכול להיעשות ע"י שיחות , היום נכנס מאד הטרנד של תרפיה באומנות וכו'
יכול להיות בפרטני ובקבוצות...
מטפל רגשי צריך תעודה של לימודים מסודרים ולא הכשרה של 3 חודשים, לא בהכרח תואר,
תומכת רגשית זה מעין סוג של חברה -חונכת שנמצאת בשביל תמיכה במקומות שאין משפחה חברות או קהילה. גם על התומכת ללמוד בכדי לדעת איך תומכים בלי להרוס,
תמיכה רגשית מקצועית זה דבר שלומדים,
ועוד משהו , לגבי אורך זמן הטיפול:
טפול רגשי הוא טיפול לטווח ארוך היות והשעון של הרגשות שלנו לא עובד ביחד עם השכל...
מה שמאד חשוב זה להעמיד מטרות בטיפול ולבדוק כל הזמן אם אנחנו בכיוון הנכון, כי ברגשות מאד קל לאבד כיוון...
בטיפול רגשי אמורים להרגיש שינוי אפילו קטן מאחרי 4-6 טיפולים בערך.
הטיפול באומנויות מקצרת תהליכים כי היא מאפשרת למטופל לעקוף את ההגיון ולהגיע יותר מהר לנקודה הלוחצת...
אז מי שמחפשת טיפול טווח קצר הטיפול רגשי לא מיועד לה...

סוף סוף מישהו שמצליח קצת להסביר

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
יחי ההבדל בינם ל "יועצות\פסיכו'...
שהן אומרים לך מה לעשות
מחליטים לך
ובוחרים בשבילך החלטות גורל. - מתוקף תפקידן.
התומכים -
מכוונים אותך להגיע להחלטות שלך - האישיות.
מתוך מפוקחות ותובנות שעלו לך איתו בשיחה.
תקשיבי, את ממש מערבבת.
ערבבת את יועצות ופסיכו' באותה קערה, וזו כבר טעות קריטית.

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
בשונה מטיפול אצל פסיכולוג, פסיכיאטר, עוסית, יועץ וכדו' ששם הטיפול עובד עם הרבה הגיון, שכל, החלטות מעשיות, שאלות ותשובות
יקרה, קודם כל את מערבבת פסיכיאטר, פסיכולוג, עו"ס ביחד עם יועץ
אחר כך את בטוחה שכל שכולם מטפלים כמו היועץ.
אבל רק התומכות המוכשרות והרגישות, יודעות לעשות את מה שאף אחד מהם לא יודע לעשות ולהגיע לרגשות.
תרשי לי לשער שלא היית אף פעם בטיפול פסיכולוגי.

לבן

משתמש סופר מקצוען
סוף סוף מישהו שמצליח קצת להסביר

לא הגבתי לדבריה אבל כל מה שהיא כתבה היה לא רק לגמרי לא נכון. אלא מופקע, מופרך, ובכלל בלי שום קשר לעולם הטיפולי, וזה שהיא כרכה אחר כך בהודעותיה הבאות כל מיני שיטות כמו 12 הצעדים וכו' רק הבהיר לי את רמת ההכרות שלה עם עולם הפסיכולוגיה.

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
לימודים מסודרים ואמינים - חשובים מאוד.
חשוב מישהו מקצועי בכל תחום.
עדיין יש כאלה שקבלו גם תואר שלישי - ואין להם את זה...
נכון.

פעמים מתברר שהשיטה היתה שגויה.
אם פעם חשבו שהשיטה הדינמית מועילה לחרדות,
הגיעו אחר כך למסקנה שרבים ניזוקים מזה, ולרבים זה לא עוזר.
לא נכון, השיטה הדינמית הוכחה במחקרים כיעילה , אולי את מתכוונת לכך שלעיתים לטיפול CBT היתה תועלת קטנה במהירות ההשפעה, אבל לא לטווח ארוך של מעל 5 שנים.

לימודים רציניים חשובים מאוד.
הם לא הכל.
אל תתנו אמון עיוור באף אחד.
אמון - כן. עיוור - לא.
כל מילה.
הגבול בין יעוץ לטיפול אינו כזה ברור כפי שזה נשמע כאן.
אף אחד לא מצפה מיועץ רציני שרק יקשיב. ודאי שמצופה וראוי שיעשה איזו עבודה.
הוא יכול לעשות עבודה שכלית, לא רגשית.
לא לפתוח ולא להציף שום דבר, אני אפרט עוד מעט...

לבן

משתמש סופר מקצוען
אני מכיר כמה אנשים בבני ברק, שיש להם נסיון בטיפול בבעיות מהסוג הכי קשה, נסיון מוצלח כמובן, הם גם יודעים להפנות למקצוענים כשידם קצרה מלהושיע. ביניהם הרב משה בלוי, הרב יהושע פינק, הרב י.י.ה. (השניים האחרים מפרסמים את עצמם, הוא לא). יש גם עשרות אברכים שרוכשים נסיון עשיר בייעוץ במוקדי לב שומע והדומים לו.
כל אלו מגיעים לשלב בחיים שאם הם רוצים להמשיך ולעזור לאנשים הם צריכים לקחת כסף. במסגרת ארגונית או בצורה פרטית.
אני מהמר שלאף אחד מאלו שהזכרתי בשמותיהם וגם לאלו שלא - אין שום תואר מקצועי.
ובכל זאת, המבינים סומכים עליהם הרבה יותר מכאלו שלמדו כמה שנים והוציאו תואר, אבל אין להם עשירית מהחוכמה והאינטואיציה שיש להנ"ל.
אני מתאר לעצמי שכמותם יש במגדר הנשי. נשים חכמות, משכילות ובעלות רגישות ואינטואיציה, שהחליטו יום אחד לעשות מזה כסף. זכותן לנסות לפתור מצוקות נפש אם יש להם את הידע והפרקטיקה, וכל הבעיה היא שלא למדו זאת באוניברסיטה.

כל הרבנים שהזכרת, וכונני קו ללב על אחת כמה וכמה, הם לא מטפלים, הם בסך הכל יודעים לזהות בעיות ולהפנות לטיפול. ולהגיד שאברכי קו ללב מגיעים לשלב כלשהו בחיים שהם לוקחים כסף- זה פשוט לא נכון. מהכרות אישית.

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
ני מתאר לעצמי שכמותם יש במגדר הנשי. נשים חכמות, משכילות ובעלות רגישות ואינטואיציה, שהחליטו יום אחד לעשות מזה כסף. זכותן לנסות לפתור מצוקות נפש אם יש להם את הידע והפרקטיקה, וכל הבעיה היא שלא למדו זאת באוניברסיטה.
כל החכם יבוא וייעץ.
אבל חכם שחושב שבגלל שהוא מבין ובעל נסיון, הוא יכול גם להבין במכמני הנפש, להציף בעיות ולהתימר לטפל בהן - הוא חורג ממקצועו.
אין לי בעיה עם יועצים. ולכן ציטטתי דווקא את הקטע בו התיחסת למגדר הנשי, שכנראה יותר גולש לכיוון של ייעוץ טיפולי, כלומר יועצת שחושבת שיש לה כלים לטפל בנפש.

לבן

משתמש סופר מקצוען
דבר נוסף יש כאן 2 באשכול (אולי יותר) שלקחו על עצמן לחלק ציונים למי מותר לטפל ולמי מותר לייעץ. מי טוב ומי רע.
אין לי מושג מי הן. אבל כמו שמה שאני וכל אחת כאן באשכול כותבת זה לא תורה מסיני כך גם דעתן לא.

.

אני אחת מאלו ש"לקחו על עצמן לחלק ציונים" פשוט מכירה הרבה שנים את העולם הטיפולי, ואכן יודעת מבחינה חוקית למי מותר לטפל ולמי אסור.

הדבר היחיד שאני מוכנה להסכים שאכן "תומכת רגשית" היא דמות שיכולה להכין לטיפול מקצועי באמצעות ליווי ותמיכה, גם זה רק כשהיא מקבלת הדרכה שוטפת מאיש מקצוע (למניעת מצבים של תלות וכו') אינה מצהירה על עצמה כמטפלת, לוקחת סכום סמלי בלבד ומסיימת את התהליך בהקדם באמצעות הפנייה לאיש מקצוע מתאים.

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
ותר מכל, זה מראה על חוסר המקצועיות של הפסיכולוגית.
הנה, עם כל הלימודים.
זה מראה שתואר הוא לא חסינות בפני אנשים לא מספיק מקצועיים.
אין לתואר מבחן קבלה, ואין סינון.
אבל זה לא סותר את זה שתואר מכיל את הידע הקריטי בשביל לדעת איך לגעת בנפש.
ואם לא למדת - אל תיגע.

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
אם התאר לא מסנן לנו את אלה, אז מה הרמה של תואר כזה?
תואר לא יכול לסנן. אין מישהו שיכול להחליט מי מתאים ומי לא.

האם יש מצב שעו"ס עם תואר לא עבר בעצמו טיפול מקצועי?
כן, יש מצב.
אי אפשר לחייב כל אחד שלומד תואר לעבור טיפול , וזה גם לא יעיל (טיפול צריך לבוא מהבנאדם)
אבל התהליך של הלמידה הוא סוג של מהלך טיפולי בעצמו, ומאד מאד מעודדים לעבור טיפול בנפרד.

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
מה זה בעצם טיפול רגשי?
במה הוא שונה מיעוץ, קאוצינג או CBT?
מה ההבדל בין טיפול דינאמי לאקטיבי?
למה הוא לוקח כל כך הרבה זמן? בטווח של שנים?
למה כל כך הרבה כסף?
מה רע במטפל שאין לו תואר ראשון אבל הוא למד המווון ויש לו ניסיון מדהים??

ניסיתי לענות מהידע והתובנות שיש לי בנושא.
יצא מאמר :)
אז צירפתי.

בשולי הדברים -
אני לא חושבת שכל מי שיש לו תואר מטפל בדיוק לפי כל הכללים,
נתקלתי, לצערי , במטפלות רגשיות מוסמכות שגלשו לטיפול אקטיבי,
ואני מכירה גם את אחת ה- מוכרות בציבור שלנו שלאחרונה עדכנה את התעריף שלה לכיוון ה 400
ולמרות שהיא למדה תואר שני,היא טוענת ש"אין לה כח לטיפולים ארוכים", והיא בעצם מעבירה סוג של ייעוץ
(אני מקווה שהיא מיידעת את המטופלים לפני ושהם מבינים את ההבדל בין יעוץ לטיפול!)

למטפלים מוסמכים שלמדו תואר שני ומעלה,
יש את הידע והכלים לטפל באמת בנפש,
זה לא אומר שתמיד הם ישתמשו בהם,
בשביל זה צריך גם מודעות רגשית עצמית, להיות אנושי, וגם לעבור טיפול עצמי.

לכן צריך לברר ולמצוא מטפל טוב.

לעומתם , לתומכים ומטפלים חסרי ידע, יכולות להיות יכולות רגשיות מדהימות.
אבל אין להם את הידע המורכב והעדין איך לטפל בנפש.

אפשר להתיעץ איתם, להתאמן, או לעבור טיפול קוגנטיבי.
אבל אם אתם בוחרים לעבור אצלם טיפול רגשי - אתם דומים למי שבוחר לעבור ניתוח בתנאי שדה
בג'ונגל , אצל האחות בעלת הכי הרבה ניסיון שם.

@מרחבית ו @musicmix אם אתן באמת מטפלות כמו שהבנתי,
אני אשמח שתקראו..

קבצים מצורפים

• לעומקו של טיפול.docx
    KB 23.4 · צפיות: 171

mirier

משתמש מקצוען
כפי שכתבתי לעיל, פסיכותרפיסט מחוייב לעבור טיפול כחלק מתנאי הסף להתקבל ללימודים או במהלכם.

imac100

משתמש מקצוען
אני אחת מאלו ש"לקחו על עצמן לחלק ציונים" פשוט מכירה הרבה שנים את העולם הטיפולי, ואכן יודעת מבחינה חוקית למי מותר לטפל ולמי אסור.

הדבר היחיד שאני מוכנה להסכים שאכן "תומכת רגשית" היא דמות שיכולה להכין לטיפול מקצועי באמצעות ליווי ותמיכה, גם זה רק כשהיא מקבלת הדרכה שוטפת מאיש מקצוע (למניעת מצבים של תלות וכו') אינה מצהירה על עצמה כמטפלת, לוקחת סכום סמלי בלבד ומסיימת את התהליך בהקדם באמצעות הפנייה לאיש מקצוע מתאים.

אני מכירה את העולם הטיפולי הרבה מאד שנים.

לא כל מי שנפגשת עם תומכת זה צריך להיות כהכנה לטיפול מקצועי.
יש הרבה מאד גברים ונשים עם מגוון רחב מאד של בעיות שזה בדיוק מה שהם צריכים. הם לא צריכים פסיכולוג והוא לא יעזור להם.

דבר נוסף אני לא יודעת למה את קוראת סכום סמלי
אבל נשים שלומדות שנים ובמצטבר שילמו על הלימודים עשרות אלפי שקלים (לא 20 אלף, הרבה)
אין סיבה שלא יקחו 200 שח לשעה ואפילו יותר תלוי בנסיון ובמקצועיות.

כל זה לא סותר את זה שיש נשים שעשו 3 חודשים קורס של 80 שעות והן מרגישות ברמה של פסיכולוג של 20 שנה.
זה בעיה אבל בגללה לשלוח את כל הנושא זה מגוחך.
זה כמו לשלוח פסיגולוגיה כי יש פסיכולוגים בעייתים.

BATELCAP

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
יותר מכל, זה מראה על חוסר המקצועיות של הפסיכולוגית.
הנה, עם כל הלימודים.

יש בזה משהו. באמת אחכ היא הלכה לקאוצ'רית (או משהו בסיגנון של זה,אני לא מבינה דגולה) וסיפרה לי זה הרבה יותר עזר לה וקידם אותה.

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
בשונה ממך, אני חושבת שכל אחת יכולה לתמוך כמה זמן שהיא רוצה, ולקחת סכום ככל העולה על רוחה.
ההבדל בין טיפול לתמיכה, הוא שבתמיכה התומך רק מקשיב ותומך רגשית .
אם הוא שואל שאלות, מתעמק, חופר ומעלה נושאים לדיון הוא מתחיל פה תהליך רגשי וזה כבר חורג מתמיכה.

נעמי פ

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
היום עולם הטיפול נפתח מאוד.
אם פעם היו הולכים לטפל רק בבעיות כבדות משקל שמצריכות מומחים בסדר גודל של פסיכולוגים קליניים או פסיכיאטריים- הרי שהיום זה ממש לא כך.

רבים פונים היום לטיפול בשל קשיים שמשפיעים יותר על איכות החיים ולא בשל פתלוגיות אמתיות.

ושם ממש, אבל ממש לא צריך פסיכולוגים ובטח שלא פסיכיאטרים, ואדרבא, טיפול פסיכולוגי בדרך כלל לא יעיל במצבים כאלה ואינו מביא לשינוי מהותי.

ואת זה אני כותבת מנסיון. כי הטיפול הפסיכולוגי איכזב אותי, אחרי שלא הביא תוצאות מורגשות בשטח (חוץ מהתוצאה של אובדן 500 ש""ח לפגישה...) לעומת טיפול אצל מי שמכנים כאן "מטפלת רגשית" שאחרי שלשה מפגשים כבר נשמתי אוויר חדש.

ולא, לא הלכתי למטפלת שרלטנית ש"למדה" 3 חודשים, מסתבר שלא כל מטפלת רגשית היא כזאת.

וכן הפסיכולוגית המדוברת היא מהמובילות בתחום. מדובר כאן על ה"טופ", אבל תוצאות- כלום.

ומטפלת רגשית אינה "תומכת" ואינה ממלאת פונקציה של חברה. אמנם היא נותנת אוזן קשבת, אבל לא מסתפקת בה.
וכמו שיש לימודי תואר- שכבודם, אגב, במקומו מונח- יש לימודי תעודה, ויש מטפלות שיש להן את מלוא הידע בשביל לעזור ברוב המקרים, ואת מלוא האמינות כדי לזהות את המקרים האחרים שאינם בתחום ההתמחות שלהן, כפי שלכל בעל מקצוע יש את הגבולות שמעבר להם הוא צריך להפנות הלאה.

אז לא, לא נרוץ לפסיכולוג על כל דבר, זה פשוט מיותר. כי כמו שכבר כתבתי- יש קשיים רגילים שרבים מתמודדים איתם.
לא כל קושי הוא פתלוגי, והרבה (אולי אפילו רוב) הקשיים מקבלים מענה מחוץ לחדר הפסיכולוג אצל אותם 'מטפלים רגשיים' שכאשר הם אמינים ויראי שמים, ומשתמשים בשיטות יעילות ומוכרות- הם בד"כ עוזרים יותר ובטווח זמן קצר יותר.

אין חכם כבעל הנסיון...:)

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...