טיפול רגשי נכון - למטפלת ולמטופלת

מצב
הנושא נעול.

חיננית :)

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
אם יש בעיה ומטמאטים אותה מתחת השטיח עם איזה מאמנת אישית שלא יודעת מימינה ומשמאלה - אך עם חיוך רחב - זה פשע.

את החיוך צריך ואת הטיפול צריך.

על דרך משל - זה כמו מתי לתת לילד אקמול ממש או סתם לכוון למנוחה קצרה.[/QUOTE]

צודקת לגמרי.!!!
במקרה שלך - חיוך לא עזר....:)
וטוב שתפסת את זה.
מאחלת לך רק טוב ובריאות

פנינה :)

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
הי, סליחה על ההתערבות...
מה זה פסיכותרפיסטית? (תואר שני)
מותר לה לטפל טיפול פסיכולוגי דינאמי?
ומה ההבדל בין פסיכותרפיסט לפסיכולוג?

musicmix

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
טיפול רגשי מהו? תומכת רגשית מהו?
אנסה קצת להסביר על קצה המזלג... וסליחה מראש אם יצא ארוך מידי.
בשונה מטיפול אצל פסיכולוג, פסיכיאטר, עוסית, יועץ וכדו' ששם הטיפול עובד עם הרבה הגיון, שכל, החלטות מעשיות, שאלות ותשובות מגיע הטיפול הרגשי שהוא יושב על החלק הרגשי של הבנ"א
מכירים את התחושה שאתם יודעים מה צריך לעשות אבל לא מצליחים? כבר הבנתם, אפילו הסברתם לאחרים אבל עדיין תקועים שם רגשית...
כן ,לפעמים, ולפעמים יותר מידי פעמים בנ"א מוצא את עצמו בעומס רגשי,או הצפה רגשית וכו' לא עומס שחולף תוך שבוע שבועיים, אלא עומס שמתמשך שנים, עולה ועולה על גדותיו ומשפיע בכל דבר בחיים, ונשארים תקועים בכל מיני דברים בחיים.
בטיפול הרגשי נותנים במה לרגשות, נותנים לזה ביטוי , ועוזרים למטופל לשחרר את העומס הרגשי מכל מיני חוויות שבחייו,עד שהוא שוכח את הרגשות שנלווים לאירוע, זה מקל עליו להמשיך בחייו ומחזיר לו תפקוד...[ לדוג' קחו סיפור מסעיר שעברתם, פעם ראשונה שתשתפו אותו תרגישו שוב את החוויה ואת הרגשות, פעם שניה פחות וכן הלאה...]
טיפול רגשי יכול להיעשות ע"י שיחות , היום נכנס מאד הטרנד של תרפיה באומנות וכו'
יכול להיות בפרטני ובקבוצות...
מטפל רגשי צריך תעודה של לימודים מסודרים ולא הכשרה של 3 חודשים, לא בהכרח תואר,
תומכת רגשית זה מעין סוג של חברה -חונכת שנמצאת בשביל תמיכה במקומות שאין משפחה חברות או קהילה. גם על התומכת ללמוד בכדי לדעת איך תומכים בלי להרוס,
תמיכה רגשית מקצועית זה דבר שלומדים,
ועוד משהו , לגבי אורך זמן הטיפול:
טפול רגשי הוא טיפול לטווח ארוך היות והשעון של הרגשות שלנו לא עובד ביחד עם השכל...
מה שמאד חשוב זה להעמיד מטרות בטיפול ולבדוק כל הזמן אם אנחנו בכיוון הנכון, כי ברגשות מאד קל לאבד כיוון...
בטיפול רגשי אמורים להרגיש שינוי אפילו קטן מאחרי 4-6 טיפולים בערך.
הטיפול באומנויות מקצרת תהליכים כי היא מאפשרת למטופל לעקוף את ההגיון ולהגיע יותר מהר לנקודה הלוחצת...
אז מי שמחפשת טיפול טווח קצר הטיפול רגשי לא מיועד לה...

ELFISH

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
הי, סליחה על ההתערבות...
זה התמחות שעוברים עו"ס קליני או פסיכולוג קליני. זה בנוסף לכלים הרגילים ולא במקום.

מרחבית

משתמש מקצוען
לימודים מסודרים ואמינים - חשובים מאוד.
חשוב מישהו מקצועי בכל תחום.
עדיין יש כאלה שקבלו גם תואר שלישי - ואין להם את זה...

בעלי תארים לא מחוסנים מגרימת נזקים,
ולא ממעורבות רגשית. ולא מהתנשאות. ולא מחוסר הבנה.
ודאי לא מחוסר התאמה למטופל מסוים.
הם כן מקבלים כלים חיוניים לעבודה עם הנפש.

לפעמים מתברר שהשיטה היתה שגויה.
אם פעם חשבו שהשיטה הדינמית מועילה לחרדות,
הגיעו אחר כך למסקנה שרבים ניזוקים מזה, ולרבים זה לא עוזר.
היום בדרך כלל משתמשים בשיטות אחרות לחרדות.
ומה עם אלה שניזוקו או שלא נעזרו?
זה בסדר, ולא צריך לצעוק,
כי אלו היו פסיכולוגיים עם תארים שפעלו לגמרי לפי מה שלמדו.
לא סתם יועצים.
(וסליחה על הציניות)

לימודים רציניים חשובים מאוד.
הם לא הכל.
אל תתנו אמון עיוור באף אחד.
אמון - כן. עיוור - לא.

ללכת לפסיכולוג/ית חילונית - עלול להיות בעייתי מאוד.
מה שאצלנו - איסור, אצלם - בריאות נפשית.
ולא תמיד הם מסוגלים לצאת מהפרשנויות שלהם.

יועץ שלמד כמה שנים, התנסה, הודרך וקיבל תעודה - תפקידו העיקרי לשלוח לטיפול??

הגבול בין יעוץ לטיפול אינו כזה ברור כפי שזה נשמע כאן.
אף אחד לא מצפה מיועץ רציני שרק יקשיב. ודאי שמצופה וראוי שיעשה איזו עבודה.
איפה הגבול?
חוקית - אסור למי שלא פסיכולוג להציג עצמו ככזה.
למה אין חוק שליועץ אסור לטפל, עם הגדרה ברורה מה נקרא טיפול ומה לא? - כי אין הגדרה כזו.

אני נגד ללכת לכל אחד בלי לבדוק, בלי לדעת. חובה לבדוק. היטב. לא בשטחיות.
לימודים מסודרים - זה בסיס.
תארים? כדאי.
בשום אופן לא להסתמך על זה בלבד.

נערך לאחרונה ב:

מרחבית

משתמש מקצוען
כאחד עם ניסיון בתחום אני אומר שלא יהיה נכון להכליל את כל אלו שאין להם תואר אקדמאי כשרלטנים, כמו שלא יהיה נכון להגדיר את כל מי שיש לו תואר אקדמי כמקצועי.
אדם שעבר קורס מקיף (לא של חודשיים בעזרת הנשים בבית כנסת) עם הכשרה, הדרכה וליווי, ועם המון ענווה שמכיר את מקומו ויכולותיו יכול להביא פעמים רבות עזרה יותר מאנשים רבים שנחשבים מקצועיים ועם שורת תארים.
הקו המפריד בין הטוב לרע נמצא במקומות אחרים מאשר מה שחלקכם כתבתם לפני.

מאוד הזדהיתי.

ELFISH

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
תואר מבטיח דבר אחד- סטנדרטיזציה של הידע. זה לא אומר שהוא מטפל מוצלח. זה כן אומר שהוא נחשף לכל מה שצריך להחשף כדי להכיר גבולות. פתולוגיות. פרקטיקות טיפול.

בכל מה שקשור לתעודות ולימודים לא מוסדרים, אין שום דרך לדעת מה ה"מטפל" יודע גם אם הוא ניחן בכשרון טבעי. התואר הוא הדרך היחידה שמבטיחה שהמטפל עבר תהליך הכשרה נאות. לנטולי תואר גם את זה אין.

לילי 1

משתמש מקצוען
אני מוכנה לשמש כחברה טובה בחצי מחיר.

מבצע לחברה מביאה חברה, בפעם שלישית - גלידה.
מהרו והזמינו, מספר החברות מוגבל.

טלח. אין כפל מבצעים. החברה רשאית לבטל את המבצע בכל עת שתראה לנכון.
למה את עושה צחוק מהרעיון?
אני מכירה הרבה אנשים (ובתוכם אני) שאוזן קשבת וקצת אמפטיה משנים להם כליל את יכולת ההתמודדות. לרובם יש את זה בזמינות טבעית. לא לכולם
כנראה שבורכת בזה בשפע.
יש אנשים שמשלמים כסף כדי לקבל את זה. רק את זה. הקשבה והכלה
כמו שיש יולדות שמשלמות כדי שמישהי תשב לידן, תחזיק יד ותגיד תהילים
זה הזוי בעינייך?

nechamizak

משתמש סופר מקצוען
הי, סליחה על ההתערבות...
פסיכותרפיסטית היא או בעלת תואר שני טיפולי קליני או בעלת תואר שני טיפולי שלמדה פסיכותרפיה בנוסף לתארים הטיפוליים.

פסיכותרפיסטים מורשים לתת טיפולים פסיכולוגים כששהטיפול הקלאסי מביניהם הוא הפסיכודינמי, כזה שעוסק בקשר בין המודע ללא מודע, ובד"כ נעשה בעזרת שיחות.

ישנו גם טיפול באמנויות בו נעזרים בכלים השלכתיים מתחומי אמנות שונים (מוזיקה, אמנות פלסטית, דרמה וכדו'). אני יודעת שהייתה הצעת חוק להסדיר מקצוע זה באופן חוקי גם מבלי להיות פסיכולוג, אלא מטפל באמניויות בעל תואר שני. לא יודעת אם החוק עבר. משרד הבריאות החינוך מאשרים טיפולים ע"י מטפלים באמנויות ומכירים בכך.

קיים גם טיפול קוגניטיבי התנהגותי שנעזר בשינוי דפוסי חשיבה ושינוי התנהגותי. טיפול כזה הוא בד"כ כלי נוסף בידיו של המטפל המוסמך, אבל בארץ יש הרבה תוכניות המציעות לימודים כאלו גם גם לבעלי תואר בייעוץ, בחינו"מ וכו'. לא יודעת מה ההשלכה של זה מבחינה חוקית.

יש טיפול התנהגותי שניתן ע"י מנתחי התנהגות. מנתחי התנהגות מקבלים את ההכשרה שלהם ע"י לימודי תעודה ופרקטיקום במשך כשנתיים לבעלי תואר ראשון. כרגע זהו מקצוע מוכר ע"י משרד החינוך, אך עדיין לא מוסדר כמקצוע מוכר לקבלת החזרים כספיים לטיפול ממשרד הבריאות.

יש גם את תחום הטיפול והייעוץ האקזיסטנציאליסטי (ויקטור פרנקל וכדו') שלא כל כך מוכר בארץ. הוא בד"כ משמש ככלי נוסף למטפל מוסמך, ויש גם תוכניות של לימודי ייעוץ בתחום ללא דרישות קדם גבוהות.

imac100

משתמש מקצוען
לא קראתי את כל האשכול
אז 2 נושאים שאולי כבר נכתבו.

כולנו רוצים מטפלים מקצועיים
פסיכולוגים, מרפאות בעיסוק, עובדות סוציאליות ועוד. אבל ללמוד אסור.
רוצים אותם עם תואר ובלי שאף אחד מהחברה שלנו ילך לעשות את זה.

דבר נוסף יש כאן 2 באשכול (אולי יותר) שלקחו על עצמן לחלק ציונים למי מותר לטפל ולמי מותר לייעץ. מי טוב ומי רע.
אין לי מושג מי הן. אבל כמו שמה שאני וכל אחת כאן באשכול כותבת זה לא תורה מסיני כך גם דעתן לא.

כפי זכור לי מי שאין לה תואר שני בפסיכולגיה (אולי תארים נוספים) לא יכולה להיקרא מטפלת ולכן הן קוראות לעצמן תומכות ולא מטפלות.

אני מכירה כמה וכמה תומכות כאלה שכבר עשרות שנים לומדות קורס אחרי קורס ברמה של לפחות כמה מאות שעות לשנה.

זה לא גורם להם להיות מטפלות אבל הן עושות עבודה מעולה.
עוזרות ומצילות נשים שזה בדיוק מה שהן צריכות.
הן חייבות את האחריות מתי זה לא בשבילהן ומתי הן צריכות להעביר לפסיכולוג או לפסיכיטר.

אבל לא כל מי שצריך תמיכה צריך פסיכולוג או טיפול תרופתי
יש אנשים שאחרי טיפול פסיכולוגי ארוך עברו לתמיכה כזו והגיעו למה שהן צריכות.

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
למה את עושה צחוק מהרעיון?
אני מכירה הרבה אנשים (ובתוכם אני) שאוזן קשבת וקצת אמפטיה משנים להם כליל את יכולת ההתמודדות. לרובם יש את זה בזמינות טבעית. לא לכולם
כנראה שבורכת בזה בשפע.
יש אנשים שמשלמים כסף כדי לקבל את זה. רק את זה. הקשבה והכלה
כמו שיש יולדות שמשלמות כדי שמישהי תשב לידן, תחזיק יד ותגיד תהילים
זה הזוי בעינייך?

יקירה,
איני מזלזלת כלל במושגים הכלה והקשבה, אמפתיה וסימפתיה, בטח ובטח לא כשהם ניתנים ממקום נקי ומכיל.
נשמתי הסוציאליסטית מתקצפת לנוכח הרעיון ששירותים כאלו מסופקים בתשלום מופרז, שתכף משתווה למחירם של אנשי מקצוע בעלי הסמכה פורמלית.
זאת ועוד, אני שונאת יומרנות. מי שרוצה שתקרא לעצמה 'חברה להשכיר', אבל שלא תתיימר לפתור מצוקות נפש.

רחשי הלב

משתמש מקצוען
יקירה,
איני מזלזלת כלל במושגים הכלה והקשבה, אמפתיה וסימפתיה, בטח ובטח לא כשהם ניתנים ממקום נקי ומכיל.
נשמתי הסוציאליסטית מתקצפת לנוכח הרעיון ששירותים כאלו מסופקים בתשלום מופרז, שתכף משתווה למחירם של אנשי מקצוע בעלי הסמכה פורמלית.
זאת ועוד, אני שונאת יומרנות. מי שרוצה שתקרא לעצמה 'חברה להשכיר', אבל שלא תתיימר לפתור מצוקות נפש.
אני סוציאליסט לא פחות, ובעקבות נסיון חיי מתקצף כן פחות.
אני מכיר כמה אנשים בבני ברק, שיש להם נסיון בטיפול בבעיות מהסוג הכי קשה, נסיון מוצלח כמובן, הם גם יודעים להפנות למקצוענים כשידם קצרה מלהושיע. ביניהם הרב משה בלוי, הרב יהושע פינק, הרב י.י.ה. (השניים האחרים מפרסמים את עצמם, הוא לא). יש גם עשרות אברכים שרוכשים נסיון עשיר בייעוץ במוקדי לב שומע והדומים לו.
כל אלו מגיעים לשלב בחיים שאם הם רוצים להמשיך ולעזור לאנשים הם צריכים לקחת כסף. במסגרת ארגונית או בצורה פרטית.
אני מהמר שלאף אחד מאלו שהזכרתי בשמותיהם וגם לאלו שלא - אין שום תואר מקצועי.
ובכל זאת, המבינים סומכים עליהם הרבה יותר מכאלו שלמדו כמה שנים והוציאו תואר, אבל אין להם עשירית מהחוכמה והאינטואיציה שיש להנ"ל.
אני מתאר לעצמי שכמותם יש במגדר הנשי. נשים חכמות, משכילות ובעלות רגישות ואינטואיציה, שהחליטו יום אחד לעשות מזה כסף. זכותן לנסות לפתור מצוקות נפש אם יש להם את הידע והפרקטיקה, וכל הבעיה היא שלא למדו זאת באוניברסיטה.

חייט

משתמש פעיל
אולי תוכלו לעזור לי...
@אהבת עולם, @לבן וכו'

יש לי קרוב משפחה, בחור שירד מהדרך,
לכאורה הסיבה היא בגלל תסביכים בחיים.
לא היה לא טוב, והוא עד היום מחפש את המקום הטוב בשבילו....

(עד שיגיע למסקנה שהטוב הוא רק במקום אחד...)

אשמח לשמוע המלצות על פסיכולוגית טובה שיכולה לדבר איתו ולעזור לו למצוא את עצמו בתוך עצמו...

דוקא פסיכולוגית ולא פסיכולוג.

לא קריטי חרדית,
אבל כן קריטי מישהי דתית, יראת שמים.

חשוב שתהיה מיקצועית מאוד.
זו שאלה הלכתית לבן ללכת לפסיכולוגית

חיננית :)

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
וואלה.
זכותי גם לעמוד ברחוב רבי עקיבא פינת ירושלים ולחלק תרופות מרשם בלי מרשם לכל דורש. יש לי אינטואיציה, זה בסדר. מי שימות - זבש"ו.

בערך
כמו שהרבנים האלו הגיעו לרמת טיפול בכמה מישורים ...
ועם הינסיון שלהם.

הזלזול בהם - לא מקטין אותם....(רק להפך)
יש להם ידע ונסיון עצום. שקנו עם השנים
ועשו כברת דרך - יחד עם האינטואיציה....
(ב"ה עדיין לא אחד לא מת דרכם)

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
בערך
כמו שהרבנים האלו הגיעו לרמת טיפול בכמה מישורים ...
ועם הינסיון שלהם.

הזלזול בהם - לא מקטין אותם....(רק להפך)
יש להם ידע ונסיון עצום. שקנו עם השנים
ועשו כברת דרך - יחד עם האינטואיציה....
(ב"ה עדיין לא אחד לא מת דרכם)

לא זלזלתי בשום רב. אם תרצי - להלן הבהרה: התייחסתי בעיקר לסיפא בהודעת בבא. אני מאמינה, אגב, שהם קבלו הכשרה כלשהי, ויודעת בבירור שחלקם גובים פחות מסכומים שאני שומעת שכל מיני נשים מבורכות אינטואיטיבית מרשות לעצמן לגבות.

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
וואלה.
זכותי גם לעמוד ברחוב רבי עקיבא פינת ירושלים ולחלק תרופות מרשם בלי מרשם לכל דורש. יש לי אינטואיציה, זה בסדר. מי שימות - זבש"ו.
מרוב הערצה כמעט עיוורת לאנשי השכלה מזולזלים בעינינו ת"ח ואנשי אמת.
יש איזון ביניהם.
חכמה בגויים תאמין
והמענין הוא שהפסיכולוגיה כיום לאט לאט ובעקביות מגלה שתורת ישראל וחז"ל מבינים בנפש ודבריהם צודקים.

אז מי שהוא ירא שמים וצמוד לתורה זה משהו אחד
כל הבעיה מתחילה מאנשים שעושים על דעת עצמם דברים היכולים לקלקל בלא שנועצו בדעת תורה וחכמים.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...