טיפול רגשי נכון - למטפלת ולמטופלת

מצב
הנושא נעול.

חיננית :)

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
אה, מי שלא הוציאה תואר בפסיכולוגיה לא יכולה להיות יועצת בעינייך?
לא דיברתי על להיות פסיכלוגית.

היא כן יכולה להיות יועצת ברגע שיש לה תואר בייעוץ(זוגי\פרטני וכו)
וכן יכולה להיות מלווה. ותומכת ריגשית אם יש לה את הכלים הנדרשים - בהחלט!!
גם ללא תואר. אבל עם תעודה.

היא לא יכולה להיות פסיכולוגית
אם אין לה תואר של פסיכולוג....:)

מסו

משתמש פעיל
צילום מקצועי

היא לא יכולה להיות פסיכולוגית
אם אין לה תואר של פסיכולוג
....:)
ראית איפשהו שכתבתי את זה?!
זה בדיוק מה שהסברתי. לא יכולה לקרוא לעצמה פסיכולוגית מי שהיא לא, אבל מטפלת רגשית מי שכן למדה את כל מה שצריך בשביל זה - למה התעקשו על פסיכולוגית...?
בכללי נראה לי שמטפלת רגשית ברמה המקצועית היא קצת פחות מפסיכולוגית, ולכן השיטה גם שונה קצת, כי הידע לא אותו דבר.

גזעית

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
בתומכת רגשית זה יכול להיות - בגלל שזה לא ממש טיפול זה כמו חברה. את יכולה להחליט על מה את מדברת ועל מה לא.
בטיפול פסיכולוגי או אפילו בכל טיפול רגשי - לא תמיד בחירה שלהמטופל לא לשוחח על משהו היא מצדקת בגלל ששם טמונה הבעיה לפעמים
צריך לעשות זאת בחכמה לדובב, וחשוף, אבל תומכת רגשית יכולה מקיסמום להציע כזה דבר - לא לבצע אותו.

לבן

משתמש סופר מקצוען
..

עכשיו תסבירי לי, למה אישה שיש לה בעיה תלך לתומכת רגשית, בתשלום כמעט זהה לזה של פסיכולוגית?
ואגב, לגבי שאלתך הקודמת. ה"מטפלת הרגשית" איתה נפגשתי שהיה לה ערבוב משמעותי בשכל של שיטות מקצועיות- למדה אלף ואחד קורסים, וזו בדיוק הייתה הבעיה שלה. (חשבת פעם מי ה"מורות" ב"קורסים" הללו?...)

לבן

משתמש סופר מקצוען
תומכת רגשית - חברה טובה בתשלום.
תקנו אותי אם אני טועה.

תמיכה רגשית באה מסביבה בריאה. מבעל, משפחה, חברות, שכנות.

אם אין וצריך למלא את החלל - כאן נכנסת תומכת רגשית.

מי שבא לה לשלם 250 שקלים לחברה טובה בתשלום, ובידיעה ברורה שלחברה הטובה הזו יש כלים מוגבלים למדי, ושמוכנה לספוג את כל הטעויות שהחברה טובה הזו עלולה לעשות על גבה - בכיף.

ELFISH

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
ראית איפשהו שכתבתי את זה?!
זה בדיוק מה שהסברתי. לא יכולה לקרוא לעצמה פסיכולוגית מי שהיא לא, אבל מטפלת רגשית מי שכן למדה את כל מה שצריך בשביל זה - למה התעקשו על פסיכולוגית...?
בכללי נראה לי שמטפלת רגשית ברמה המקצועית היא קצת פחות מפסיכולוגית, ולכן השיטה גם שונה קצת, כי הידע לא אותו דבר.
מי שאין לו תואר מתאים (פסיכולוג קליני או עו"ס קליני, מקצועות פרא רפואיים מתחומים שונים וכד') אסור לו לטפל. אסור לו לפרסם שהוא פותר איזושהיא בעיה. מותר לו להציע יעוץ שזה בערך הפניה לטיפול מתאים. כל מי שמתיימר לפתור בעיה, זה פלילי ולא מוסרי. גם אם יש לו נסיון של 20 שנה ועשרות קורסים ברזומה.

לבן

משתמש סופר מקצוען
מי שאין לו תואר מתאים (פסיכולוג קליני או עו"ס קליני, מקצועות פרא רפואיים מתחומים שונים וכד') אסור לו לטפל. אסור לו לפרסם שהוא פותר איזושהיא בעיה. מותר לו להציע יעוץ שזה בערך הפניה לטיפול מתאים. כל מי שמתיימר לפתור בעיה, זה פלילי ולא מוסרי. גם אם יש לו נסיון של 20 שנה ועשרות קורסים ברזומה.
אמרת את זה בקול:eek:

גזעית

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
מי שבא לה לשלם 250 שקלים לחברה טובה בתשלום, ובידיעה ברורה שלחברה הטובה הזו יש כלים מוגבלים למדי, ושמוכנה לספוג את כל הטעויות שהחברה טובה הזו עלולה לעשות על גבה - בכיף.

בגלל זה היא רק תומכת רגשית. כל הטעיות שהיא עושה הם על אחריות המתיעצת. זה בהגדרה שלו לא מקצוע. קבלת מתכון בגינה והוא לא יצא מוצלח - את לא תחזרי עם תביעה לגינה - הלא כן?

חיבור*

משתמש מקצוען
כאחד עם ניסיון בתחום אני אומר שלא יהיה נכון להכליל את כל אלו שאין להם תואר אקדמאי כשרלטנים, כמו שלא יהיה נכון להגדיר את כל מי שיש לו תואר אקדמי כמקצועי.
אדם שעבר קורס מקיף (לא של חודשיים בעזרת הנשים בבית כנסת) עם הכשרה, הדרכה וליווי, ועם המון ענווה שמכיר את מקומו ויכולותיו יכול להביא פעמים רבות עזרה יותר מאנשים רבים שנחשבים מקצועיים ועם שורת תארים.
הקו המפריד בין הטוב לרע נמצא במקומות אחרים מאשר מה שחלקכם כתבתם לפני.

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
הגדירי תומכת רגשית

אנסה לתמצת את ההגדרה בקטנה.
מקווה שיהיה מובן ולא יצא תקלה תחת כתב ידי....

תמיכה = סיוע.
והסביר:
לכל אדם ישנם מצבי לחץ בהם הוא נאלץ לעמוד ולהתמודד לאורך החיים. = נתון.!!
והם דורשים מאיתנו כוחות נפש מרובים..
ובכל מצוקה שעובר אדם
ישנו גם מרכיב נוסף שנפגע -
והוא ה"פן הרגשי"!!!
מצבי רוח \ רגשות \ תחושות \ ביטויים רגשיים שנובעים מהבעיה או המצוקה....
בשביל זה קמו ה"התומכים\ות הרגשיים" שיש להן את הידע והסיוע הרגשי.
להיות קשובות ואמפתיות. כתף תומכת ומבינה.
ותמיכה רגשית נכונה מקנה משענת של ביטחון.
המטופל ירגיש שאינו לבד בהתמודדות. ושיש לו על מי לסמוך.

ותחושה זו עשויה להפחית את החרדות שמלוות את המצוקות
ולעודד את המטופל לגייס את הכוחות הפנימיים שלו ולהשתמש בהם ביעילות.!!!

במקום (מ' בפתח) שאין איש אחר יכול להיות ולהבין....
והן במקצועיות עוזרות ומנסות להקל.

יחי ההבדל בינם ל "יועצות\פסיכו'...
שהן אומרים לך מה לעשות
מחליטים לך
ובוחרים בשבילך החלטות גורל. - מתוקף תפקידן.
התומכים -
מכוונים אותך להגיע להחלטות שלך - האישיות.
מתוך מפוקחות ותובנות שעלו לך איתו בשיחה.

הבהרה:
לא מורידה מאף ערך של אף פסיכיאטר\ יועץ\ מטפל\ עו"ס

כל מקרה לגופו.
רק נתתי הסבר לבקשה.

מסו

משתמש פעיל
צילום מקצועי
נכון. זו באמת בעיה, כאלו שמפרסמים את עצמם כ..... בשעה שהם לא למדו \ התמקצעו בתחום זה ואין להם תעודה - כאן מתחילים חלק מהסיפורים ההזויים.
אבל אני לא מדברת על כאלו. בכלל.

מסו

משתמש פעיל
צילום מקצועי
כאחד עם ניסיון בתחום אני אומר שלא יהיה נכון להכליל את כל אלו שאין להם תואר אקדמאי כשרלטנים, כמו שלא יהיה נכון להגדיר את כל מי שיש לו תואר אקדמי כמקצועי.
אדם שעבר קורס מקיף (לא של חודשיים בעזרת הנשים בבית כנסת) עם הכשרה, הדרכה וליווי, ועם המון ענווה שמכיר את מקומו ויכולותיו יכול להביא פעמים רבות עזרה יותר מאנשים רבים שנחשבים מקצועיים ועם שורת תארים.
הקו המפריד בין הטוב לרע נמצא במקומות אחרים מאשר מה שחלקכם כתבתם לפני.
מסכימה מאווד.

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
תומכת רגשית - חברה טובה בתשלום.
תקנו אותי אם אני טועה.

תמיכה רגשית באה מסביבה בריאה. מבעל, משפחה, חברות, שכנות.

אם אין וצריך למלא את החלל - כאן נכנסת תומכת רגשית.

"ובמקום שאין איש השתדל להיות איש"
כמה פע' הורים , חברים, בעל, ועוד..
לא יכולים ולא יודעים לתת את המענה המבוקש
ואז????????????????

וחברה בתשלום - ??????
זה בדיוק הנקודה הראשונה שעלתה כאן באשכול
הקו הדק והמפריד בין המטפל למטופל.....
שמטשטש לפעמים.......

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים

אני מוכנה לשמש כחברה טובה בחצי מחיר.

מבצע לחברה מביאה חברה, בפעם שלישית - גלידה.
מהרו והזמינו, מספר החברות מוגבל.

טלח. אין כפל מבצעים. החברה רשאית לבטל את המבצע בכל עת שתראה לנכון.

גזעית

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
@רוחי ארלנגר - שם מגיע הקטע של הטיפול ממש. לא לכל דבר חברה יכולה לעזור כמו שלא כל חברה יכולה לשלוף את התרופת מרשם שנשארה לה בארון. צריך לאזן ולדעת מה כל דבר ומתי ואיך להתשמש בו.
אם ישלי קושי מסוים - לא רציני - רק רצון לפרוק ולדבר על הדברים או לקבל נקודת מבט שונה - לזה יש חברים וחברות כו' ואם אין יש תמיכה רגשית וזה בסדר.
אם יש בעיה ומטמאטים אותה מתחת השטיח עם איזה מאמנת אישית שלא יודעת מימינה ומשמאלה - אך עם חיוך רחב - זה פשע.

את החיוך צריך ואת הטיפול צריך.

על דרך משל - זה כמו מתי לתת לילד אקמול ממש או סתם לכוון למנוחה קצרה.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...