לדעתי יותר יעיל בשוואה לcbt. אבל יש עוד הרבה טיפולים אחרים חוץ מדינמי שכן יצליחו לעשות את העבודה. כל מקרה לגופו וצריך להתייעץ.מסכימה לגמרי.
לגבי הסוף, שהזכרת - כשבנאדם מוצף ברמה שהוא לא בר טיפול מבחינת CBT, האם הדינמי יעיל במצבים כאלו?
לדעתי יותר יעיל בשוואה לcbt. אבל יש עוד הרבה טיפולים אחרים חוץ מדינמי שכן יצליחו לעשות את העבודה. כל מקרה לגופו וצריך להתייעץ.מסכימה לגמרי.
לגבי הסוף, שהזכרת - כשבנאדם מוצף ברמה שהוא לא בר טיפול מבחינת CBT, האם הדינמי יעיל במצבים כאלו?
לדעתי יותר יעיל בשוואה לcbt. אבל יש עוד הרבה טיפולים אחרים חוץ מדינמי שכן יצליחו לעשות את העבודה. כל מקרה לגופו וצריך להתייעץ.
אני חושבת שלדעת כולנו הוא שמור בתת מודע.איפה הרגש נמצא לדעתך?
אכן כן..מותר לשאול אם למדת אצל צישינסקי?
אני לא מתמצא. אבל הבנתי מקולגה שלמד גם nlp שהרבה מהעקרונות דומים. לגבי הפופולריות אין לי מושג.@חיבור סלולר
האם הנך מתמצא גם באן.אל.פי, האם העקרונות שלה דומים, והאם זה נכון שהיא קצת יותר פופולרית היום?
למה?גם אז לא..
לא למדתי אצלו, אבל אני עובדת עם מטפלים שלמדו אצלו.אכן כן..
מי שלמד אצלו מזהה את השפה.
הכל טוב ויפה חוץ מהעובדה שלטווח ארוך לטיפול פסיכולוגי יש השפעה טובה יותר.הcbt הרבה יותר ישיר וממוקד ולכן גם פותר מהר יותר את הבעיות. לדינמי לוקח יותר זמן כי זה כמו להסביר למישהו משהו עם רמזים או לדבר על זה ישירות.
אני חושבת שלדעת כולנו הוא שמור בתת מודע.
רק שאתם מדברים על התניות שיוצרות אותו, בעיני ההתניות הן אלו שמציפות אותו.
לדעתי , יש מערכת רגשית נפרדת, שהיא הרבה מעבר להתניות, ואפשר לגעת בה אך ורק באמצעות הרגש.
לא לפרק ולא לפתוח.למה?
מה האלטרנטיבה?
כי אם הבסיס הוא הרגש, גם אם נטפל בכל הקשרים וההתניות לא טיפלנו בבסיס.השאלה למה לגעת בה. יש למשל פחד בסיסי לכל אדם. והוא לגמרי אמור להיות שם. כדי לשרוד.
הבעיה מתחילה כשיש פחד ממה שלא צריך לפחוד. ואת זה מתירים.
כי אם הבסיס הוא הרגש, גם אם נטפל בכל הקשרים וההתניות לא טיפלנו בבסיס.
ואז האדם מרגיש טוב יותר במובן מסוים , כי הרגש לא מנהל אותו, אבל הוא שם בתת המודע, והוא יגיע מכיוון אחר.
אני לא מכירה את הפחד הבסיסי הזה, שיש לכל אדם , אני מכירה פחדים שמגיעים מחוויות .
אני לא חושבת שהוא מפחד, כל אדם נולד עם יצר שימור עצמי, ועם אינסטינקטים להגנה בטבע.בוודאי שיש פחד בסיסי. אחרת היינו בסכנה עצומה. תינוק שאת מטה אותו אחורה - מפחד גם אם לא נפל אף פעם.
אני לא חושבת שהוא מפחד, כל אדם נולד עם יצר שימור עצמי, ועם אינסטינקטים להגנה בטבע.
אגב, לאדם יש אותו הרבה פחות מחיות...
באמת בואי לא נתעמק. אני מאמינה שאף אחד לא מגיע לטיפול כדי לטפל בפחד אינסטנקטיבי.הפחד מסכנה הוא אחד האינסטינקטים הבולטים.
ואגב, הוספתי דברים בהודעתי הקודמת.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: