שמעת על המושג "טאבולה רסה" ?לא הבנתי עם מה את לא מסכימה, ואיך כל מה שכתבת קשור למה שכתבתי...
נראה לי שלגמרי לא הבנו אחת את השניה.
אין לנו שום חילוקי דעות בקשר לאמונה. או בקשר לחיבור של דת ונפש.
אני כתבתי על משהו אחר. על תפקידה ותחומה של הפסיכולוגיה בחיינו.
פסיכולוגיה היא לא דת ולא אמורה להיות כזאת.
אם היא היתה כזאת, לא היה אפשר בשום אופן ליהודי דתי להיעזר בה.
התיאוריות של כל מיני גויים בקשר לתפקיד הנפש ותכליתה- לא מעניינות אותנו. מעניינות אותנו רק הטכניקות.
את כל העולם העשיר שלנו של האמונה והידיעה מה תכליתנו, למה אנחנו כאן, התורה שלנו, עיקרי האמונה ועוד ועוד - אנחנו לא לוקחים כמובן מהפסיכולוגיה, אלא ממקומות אחרים. אנחנו לוקחים מהפסיכולוגיה רק מה שבגדול בגדר טכניקות שהם בבחינת חכמה בגויים תאמין.
הטכניקות האלה הם סך הכל כלים שעוזרים להבריא את הנפש. והנפש הבריאה יותר - תוכל למלא את תפקידה ויעודה בעולם בצורה טובה יותר. איזה יעוד? איזה תפקיד? - לא הפסיכולוגים הם אלה שיגידו.
מקווה שכעת אני מובנת יותר.
ביוונית זה לוח חלק.
שנים האמינו שהמטפל יכול להיות לוח חלק ולתת נטו טיפול.
כביכול לצאת מעצמו בכדי לתת את עצמו וכיום כולם יודעים שאין דבר כזה.
האדם לעולם ישאר נגוע ומוטב שידע זאת כי אחרת הוא פועל כך מתת מודע.
פסיכולוג הוא לא יכול להיות מנותק מעצם היותו אדם - היה רוצה..
ולכן הנפש שלו משליכה על הנפש של המטופל בין אם ירצה ובין אם לא.
בנוסף-
לפסיכולוגיה יש חוקים ועולם שלם איך אמור להיות טיפול, איך מטפל אמור להתנהל, וזה יושב בדיוק מהמקום של האמונות שלהם ביחס לנפש, מה עושה לה טוב ומה מחליא אותה.
איך אפשר לטפל בה ומה האופציות לטיפול.
ואיך יכול לקבוע אדם שלא מאמין שיש מי שברא את הנפש וזה לא מאיזה אובולוציה נכחדת..
לקבוע מה טוב לנפש? ?
איך יכול ??
זה בהכרח שיטעה.
יכול להיות שיש תובנות מסוימות שאכן חכמות ויכולות להייטיב עם הנפש אבל לדעתי ממקום של בניית נפש זה בעייתי מאד.
ויאלום הוא יהודי!
פסיכולוגים זה לא משהו נשגב בלתי מושג בידינו זה אנשים עם יצרים ונפש בדיוק כמו שלנו וההתנשאות הזו כאילו הם יושבים על במת העולם מנותקים מנגעי הלב של האנושות ומחליטים עלינו תובנות יפיפיות והבנות מה יהיה נכון ואיך לנהל את הנפש זה שקרי וחוטא למטרה.
הם אנשים שרק חושבים לעומק וצורת החשיבה שלהם שונה מהריאליים למשל.
חכמה מגויים המאמינים כי הם גם מצווים על אמונה-כן. תורה לא.
ויהודי שלא מאמין ומרים ידיים מנסיון למצוא מטרות לרפא את הנפש??
אני יעלה בהמשך היום כתבה שכתבו עליו.