טיפול רגשי נכון - למטפלת ולמטופלת

מצב
הנושא נעול.

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
לא הבנתי עם מה את לא מסכימה, ואיך כל מה שכתבת קשור למה שכתבתי...
נראה לי שלגמרי לא הבנו אחת את השניה.
אין לנו שום חילוקי דעות בקשר לאמונה. או בקשר לחיבור של דת ונפש.
אני כתבתי על משהו אחר. על תפקידה ותחומה של הפסיכולוגיה בחיינו.
פסיכולוגיה היא לא דת ולא אמורה להיות כזאת.
אם היא היתה כזאת, לא היה אפשר בשום אופן ליהודי דתי להיעזר בה.
התיאוריות של כל מיני גויים בקשר לתפקיד הנפש ותכליתה- לא מעניינות אותנו. מעניינות אותנו רק הטכניקות.

את כל העולם העשיר שלנו של האמונה והידיעה מה תכליתנו, למה אנחנו כאן, התורה שלנו, עיקרי האמונה ועוד ועוד - אנחנו לא לוקחים כמובן מהפסיכולוגיה, אלא ממקומות אחרים. אנחנו לוקחים מהפסיכולוגיה רק מה שבגדול בגדר טכניקות שהם בבחינת חכמה בגויים תאמין.
הטכניקות האלה הם סך הכל כלים שעוזרים להבריא את הנפש. והנפש הבריאה יותר - תוכל למלא את תפקידה ויעודה בעולם בצורה טובה יותר. איזה יעוד? איזה תפקיד? - לא הפסיכולוגים הם אלה שיגידו.
מקווה שכעת אני מובנת יותר.
שמעת על המושג "טאבולה רסה" ?
ביוונית זה לוח חלק.
שנים האמינו שהמטפל יכול להיות לוח חלק ולתת נטו טיפול.
כביכול לצאת מעצמו בכדי לתת את עצמו וכיום כולם יודעים שאין דבר כזה.
האדם לעולם ישאר נגוע ומוטב שידע זאת כי אחרת הוא פועל כך מתת מודע.
פסיכולוג הוא לא יכול להיות מנותק מעצם היותו אדם - היה רוצה..
ולכן הנפש שלו משליכה על הנפש של המטופל בין אם ירצה ובין אם לא.
בנוסף-
לפסיכולוגיה יש חוקים ועולם שלם איך אמור להיות טיפול, איך מטפל אמור להתנהל, וזה יושב בדיוק מהמקום של האמונות שלהם ביחס לנפש, מה עושה לה טוב ומה מחליא אותה.
איך אפשר לטפל בה ומה האופציות לטיפול.
ואיך יכול לקבוע אדם שלא מאמין שיש מי שברא את הנפש וזה לא מאיזה אובולוציה נכחדת..
לקבוע מה טוב לנפש? ?
איך יכול ??
זה בהכרח שיטעה.
יכול להיות שיש תובנות מסוימות שאכן חכמות ויכולות להייטיב עם הנפש אבל לדעתי ממקום של בניית נפש זה בעייתי מאד.
ויאלום הוא יהודי!

פסיכולוגים זה לא משהו נשגב בלתי מושג בידינו זה אנשים עם יצרים ונפש בדיוק כמו שלנו וההתנשאות הזו כאילו הם יושבים על במת העולם מנותקים מנגעי הלב של האנושות ומחליטים עלינו תובנות יפיפיות והבנות מה יהיה נכון ואיך לנהל את הנפש זה שקרי וחוטא למטרה.
הם אנשים שרק חושבים לעומק וצורת החשיבה שלהם שונה מהריאליים למשל.
חכמה מגויים המאמינים כי הם גם מצווים על אמונה-כן. תורה לא.
ויהודי שלא מאמין ומרים ידיים מנסיון למצוא מטרות לרפא את הנפש??
אני יעלה בהמשך היום כתבה שכתבו עליו.

חיבור*

משתמש מקצוען
מה זה בעצם טיפול רגשי?
במה הוא שונה מיעוץ, קאוצינג או CBT?
מה ההבדל בין טיפול דינאמי לאקטיבי?
למה הוא לוקח כל כך הרבה זמן? בטווח של שנים?
למה כל כך הרבה כסף?
מה רע במטפל שאין לו תואר ראשון אבל הוא למד המווון ויש לו ניסיון מדהים??

ניסיתי לענות מהידע והתובנות שיש לי בנושא.
יצא מאמר :)
אז צירפתי.
קראתי את המאמר שלך. מה שכתבת בנוגע לטיפול קוגניטיבי התנהגותי זה טעות מוחלטת. טיפול cbt טוב - מסוגל ומיועד לטפל בשורש הבעייה, בתת מודע, במודע, בפירוק התניות, ובבניית מערכת מוחית נפשית חדשה.
לעולם לא אומרים לאדם שמפחד "אל תפחד". לא מכיר שיטה כזו...
אם תבקשו פירוט אני מוכן לתת.

נערך לאחרונה ב:

צפורן

משתמש מקצוען
פסיכולוגים זה לא משהו נשגב בלתי מושג בידינו זה אנשים עם יצרים ונפש בדיוק כמו שלנו וההתנשאות הזו כאילו הם יושבים על במת העולם מנותקים מנגעי הלב של האנושות ומחליטים עלינו תובנות יפיפיות והבנות מה יהיה נכון ואיך לנהל את הנפש זה שקרי וחוטא למטרה.
הם אנשים שרק חושבים לעומק וצורת החשיבה שלהם שונה מהריאליים למשל.
חכמה מגויים המאמינים כי הם גם מצווים על אמונה-כן. תורה לא.
ויהודי שלא מאמין ומרים ידיים מנסיון למצוא מטרות לרפא את הנפש??
לא יודעת לגבי פסיכולוגים וטיפולים אחרים.
הספר בוחרים להרגיש טוב, שהמלצתי עליו באשכול אחר, נכתב ע"י פסיכולוג, ומתאר גם שיחות טיפול, וגם סיפורים של אנשים שנעזרו בתרופות בנוסף לשיחות, ובעיני הוא ספר ריאלי לגמרי.
הוא לא נוגע כלל בשאלות של אמונה.
שכל ישר נטו.

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
הספר בוחרים להרגיש טוב, שהמלצתי עליו באשכול אחר, נכתב ע"י פסיכולוג, ומתאר גם שיחות טיפול, וגם סיפורים של אנשים שנעזרו בתרופות בנוסף לשיחות, ובעיני הוא ספר ריאלי לגמרי.
שכל ישר נטו.
אשמח לדעת איפה אפשר להשיג אותו

mirier

משתמש מקצוען
בוחרים להרגיש טוב ניתן למצוא גם בחנויות ספרים כמו אור החיים ויפה נוף.
נדמה לי שראיתי שיש עליו כרגע מבצע באנשהו.

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
קראתי את המאמר שלך. מה שכתבת בנוגע לטיפול קוגניטיבי התנהגותי זה טעות מוחלטת. טיפול cbt טוב - מסוגל ומיועד לטפל בשורש הבעייה, בתת מודע, במודע, בפירוק התניות, ובבניית מערכת מוחית נפשית חדשה.
לעולם לא אומרים לאדם שמפחד "אל תפחד". לא מכיר שיטה כזו...
אם תבקשו פירוט אני מוכן לתת.

השאלה למה אתה קורה שורש הבעיה.
אם שורש הבעיה הוא החרדה - אז כן הוא מטפל בחרדה,
בפירוק ההתניות השכליות - נכון.
בבנית מערכת מוחית נפשית חדשה - וואלה , זה נשמע מפוצץ
אני מאמינה שנבנות התניות חדשות והכל, מערכת רגשית חדשה - לא.

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
הוא ספר בסיס לשיטה קוגנטיבית התנהגותית - CBT שהיא שיטה ריאלית לגמרי,
בשונה מטיפול פסיכולוגי.

צפורן

משתמש מקצוען
בוחרים להרגיש טוב ניתן למצוא גם בחנויות ספרים כמו אור החיים ויפה נוף.
נדמה לי שראיתי שיש עליו כרגע מבצע באנשהו.
ובקטנה, לילדים, ממש מומלץ הספר החדש של חיים ולדר ומרדכי רוט "הכי חזק שיש".

חיבור*

משתמש מקצוען
השאלה למה אתה קורה שורש הבעיה.
אם שורש הבעיה הוא החרדה - אז כן הוא מטפל בחרדה,
בפירוק ההתניות השכליות - נכון.
בבנית מערכת מוחית נפשית חדשה - וואלה , זה נשמע מפוצץ
אני מאמינה שנבנות התניות חדשות והכל, מערכת רגשית חדשה - לא.
להגיד שורש הבעייה - חרדה, זה כמו להגיד ששורש הבעייה של הכאב בברך - זה הכאב בברך...
גם לחרדה יש שורש, שנמצא בכל מיני רבדים וע"י הcbt מפרקים את הבעייה מהשורש וממילא החרדה הולכת.
אני מעריך שאת ההיכרות שלך עם השיטה עשית במחקרים ובספרים אבל לא למדת אותה בצורה מסודרת ועמוקה. אז ככה שיש לך עוד הרבה מה ללמוד...
הוא ספר בסיס לשיטה קוגנטיבית התנהגותית - CBT שהיא שיטה ריאלית לגמרי,
בשונה מטיפול פסיכולוגי.
לדוגמה: הספר הזה נכתב ע"י ד"ר ברנס שהוא תלמיד של אהרן בק ממייסדי השיטה הקוגניטיבית - ההכרתית. ללמוד cbt מהספר הזה זה צחוק מהעבודה. שמעתי כבר על מטפלים שקראו את הספר והחליטו שהם יודעים לעבוד גם בcbt. נו נו...
הספר בעיקר מדבר על השיטה הקונטיבית, לא על ההתנהגותי ובעיקר לא על החיבור בין הקוגניטיבי להתנהגותי ולפעילות המוחית הנוירולוגית שהוא מתערב בה.
הספר מעולה לעזרה עצמית ולהעשרת הידע באופן כללי אבל לא יותר מזה.

צפורן

משתמש מקצוען
הספר לפחות לא מתיימר להיות מה שהוא לא, והוא הרבה יותר זול מטיפול מתמשך, אצל מישהו שקרא אותו בדיוק כמוך , או למד זמן רב מאד, אבל אצל שרלטנים....

מרחבית

משתמש מקצוען
מה המטרה בכתבה כזו? כי לדעתי לא כדאי. בשביל מה לקרוא על אדם שכופר ביסודות האמונה?
ובכלל הדיון כאן - לפחות מה שאני כתבתי - בכלל לא קשור ליאלום.
ודאי שאי אפשר ללכת לאחד כזה שכופר ביסודות. מה השאלה בכלל.
וחבל לצטט אותו או לקרוא עליו או לדון עליו.

אני דיברתי על הפסיכולוגיה באופן כללי. ולפי איך שאת מביאה את הדברים - אסור בכלל להשתמש בפסיכולוגיה שבאה מהגויים.
גם מי שלא כופר כמו ההוא שהבאת - אין ולא יהיה לו את האמונות שלנו הנכונות ואת ההבנה שלנו בנפש.
אז למה בכל זאת משתמשים לדעתך בפסיכולוגיה?

נערך לאחרונה ב:

חיבור*

משתמש מקצוען
הדיונים פה מזכירים לי את שקוף, שהיא שיטה מדהימה ויתכן שהועילה לעשרות אלפי אנשים.
אבל כשאני לומדת את העקרונות של השיטה , ורואה שהעיקרון הראשון והמרכזי הוא לפתוח הגנות של אנשים בצורה מה שיותר מהירה - מבחינתי הוא מסוכן.
וגם אם זה הצליח - הוא מסוכן.
וגם אם זה עוזר לרוב האנשים ויש מליוני מרוצים - הוא מסוכן.
בלי קשר לשקוף. את מזכירה הרבה את הנשוא של פתיחת הגנות. ישנם הגנות שחשוב ורצוי לפתוח אותם מהר, וישנם שלא. מה שבעיקר קובע זה מה יקרה למטופל בלי ההגנה שהייתה לו עד היום. לעיתים בפגישה אחת ניתן להכין מטופל ולפתוח הגנות. הפחד מפתיחת הגנות מגיע בעיקר מהגישה הדינמית שכבר מיושנת היום בהרבה מובנים, ובעיקר כבר לא רלוונטית להרבה סוגים של נוירוזות.

צפורן

משתמש מקצוען
לא מבינה כלום בשיטות טיפול.
מבינה בעברית פשוטה.
הגנה, כשמה כן היא.
לא נוגעים בה!!!
אולי רק מי שהוא ברמה של מנתח, ובתנאים של חדר ניתוח, ורק אם אין אפשרות אחרת חוץ מלנתח!

חיבור*

משתמש מקצוען
שכל ישר נטו.
הספר שנמכר היום בארץ גם במקומות חילוניים, עבר עריכה ע"י שני אנשים חרדיים חסידי גור. (אחד מהם סופר ידוע) ולכן הוא נקי לגמרי. גם לפני העריכה הוא היה נקי מבחינה השקפתית, אבל הסיפורים שם היו עם מושגיים מערביים וגם זה עבר ניקוי.

מרחבית

משתמש מקצוען
הגנה, כשמה כן היא.

ודאי שצריך להיזהר.
רק חשוב לדעת שחלק מההגנות שלנו הן לא כאלה דרמטיות. הן מגינות על דברים לא מאוד עמוקים - שכבר חלף זמנם - והנזק שלהן יותר מאשר להיות בלי הגנה.
לדוגמא - אנחנו מרצים לפעמים אנשים בצורה שמאוד מאוד מזיקה לנו ולהתפתחות שלנו ולהתקדמות שלנו - בגלל 'הגנה' על הישרדותינו. דבר שהיה מתאים כשהיינו תינוקות או ילדים קטנים - שתלויים נטו באחרים.
מודעות לעניין והסרת ההגנה המיותרת הזו - אמורה לשנות את החיים.
וזו רק דוגמא אחת מני רבות.
העיקרון הוא, שלהגנות יש תפקיד. אבל לפעמים הן פועלות על אוטומט לא במקום ובזמן הנכון - ומשבשות את חיינו.

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
גם לחרדה יש שורש, שנמצא בכל מיני רבדים וע"י הcbt מפרקים את הבעייה מהשורש וממילא החרדה הולכת.
אני מעריך שאת ההיכרות שלך עם השיטה עשית במחקרים ובספרים אבל לא למדת אותה בצורה מסודרת ועמוקה. אז ככה שיש לך עוד הרבה מה ללמוד...
יש לי דווקא אחות שמטפלת מדהים בCBT למדה שנתיים + שנה סטאז
הידע שלי ממנה, וממה שקלטתי באופן כללי. בהחלט לא למדתי באופן מסודר, אבל אני מוכנה ללמוד עכשיו.

אם כן , מהו השורש לשיטתך לחרדה, למשל ? איך מפרקים את הבעיה מהשורש?
אני אשמח לשמוע.

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
בלי קשר לשקוף. את מזכירה הרבה את הנשוא של פתיחת הגנות. ישנם הגנות שחשוב ורצוי לפתוח אותם מהר, וישנם שלא. מה שבעיקר קובע זה מה יקרה למטופל בלי ההגנה שהייתה לו עד היום. לעיתים בפגישה אחת ניתן להכין מטופל ולפתוח הגנות. הפחד מפתיחת הגנות מגיע בעיקר מהגישה הדינמית שכבר מיושנת היום בהרבה מובנים, ובעיקר כבר לא רלוונטית להרבה סוגים של נוירוזות.
אפשר לעשות הכל, ויש הרבה כאלו שעושים את זה.
אם חושבים שהנפש היא משחק, אז למה לא, יש הגנה, נסביר , נכין ונפתח.
אבל ההשלכות של הגנה הן הרבה יותר מהגנה.
אני מאמינה בתהליך אמיתי וקשוב של חיזוק שבעקבותיו ההגנה מתייתרת.
לא מאמינה ב"לפתוח", למרות שזה יותר מהיר, זה הרבה פחות אמיתי ויסודי.
פתיחה חיצונית היא מוכתבת , ולכן תמיד תהיה פחות קשובה לנפש.
אני יודעת שבשטח זה עובד, ואפילו יותר מהר, אבל אם נלך לכיוון המחקרי - CBT הוכח
לטווח הקצר (פחות מ5 שנים) כיותר טוב מטיפול פסיכולוגי, אחרי 5 שנים הוכח שההשפעה שלו פחותה מטיפול פסיכולוגי.
על זה אי אפשר להתווכח , טיפול קצר טווח ,שההשפעות שלו הן קצרות טווח.

והשיטה הדינמית, המיושנת והטובה, הוכחה כיעילה, ותתפלא כמה עדיין מטפלים בה ומצליחים..

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
כשההתניות משתנות - המערכת הרגשית מגיבה אחרת בהתאם.
בואי נדבר על התניה
אם היתה אצלי התניה "כשמישהו לא מחייך אלי , הוא לא אוהב אותי, ומכאן שאני פחות שווה"
פירקנו אותה, וכעת כשמישהו לא מחייך אלי , אני לא מרגישה לא אהובה , ולא מרגישה לא שווה.
אז השפענו על הרגש העכשווי.
לא טיפלנו בכלל, בהרגשה הבסיסית, כלומר - למה אני מרגישה לא אהובה?
כי אמא שלי לא אהבה אותי.
הטיפול בחוויה הראשונית הזו של חוסר אהבה, לא יכול להעשות בצורה שכלית ולא בפירוק של התניות,
גם כשאני אפרק את כל ההתניות, עדיין חוויתי כזו חוויה והיא נחרתה אצלי.
למרות שאני ארגיש אותה פחות ופחות בחיי היום יום כשאני מפרקת את ההתניות, היא נמצאת בעומק.
בחוויה כזו אפשר לטפל רק על ידי קשר בריא טיפולי , שאני קוראת לו טיפול רגשי.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...