אין בעיהבאופן אישי מענין אותי איזה, אני אשמח שתבדקי בפעם הבאה..
אין בעיהבאופן אישי מענין אותי איזה, אני אשמח שתבדקי בפעם הבאה..
בספרי ...
הייתי חייבת
תני דוגמא למה שבעינייך לגיטימי, למשל.זה בסדר לתת למטופלת כיוון על עצמה.
נכון. ככה היא תגיד זה בדיוק זה.עכשיו הבנתי.
זה בסדר לתת למטופלת כיוון על עצמה. להעלות השערות - בעדינות ובכבוד - ולראות אם זה 'תופס' את המטופלת.
לפעמים היא תגיד: וואו, זה בדיוק זה!
.
תני דוגמא למה שבעינייך לגיטימי, למשל.
אגב, לדעתי חלק מהבעיה של ציבור המטופלים היום הוא הספרים שנכתבו בידי סופרים שמתארים טיפול בכל מיני שעות שבו המטופל יכול היה ליצור קשר בכל זמן שרצה....
במציאות זה לא כך. למעט מטפלים בודדים. ההרס כתוצאה מספרים כאלו [שאגב, נהניתי לקרוא] למטופלים הוא גדול ולכן חובה לקרוא ספרים אלו תוך כדי הבנה שבמציאות זה ב 99% מהמקרים לא כמו בספר.
אם לא הייתי יודעת שאת עובדת בזה, לא הייתי מגיבה לך מלכתחילה.מלפפון, די עם הפופלוסטיות הזאת של זריקת אבנים וכל החרדים.
אני כותבת מדם ליבי, כאחת שעובדת עם נוער ורואה נזקים מחרידים שה"טיפולים" הללו עושים.
זה בטח לא לפסול באופן גורף בלי לבדוק- ואפילו את שיטת שקוף לא פסלתי לפני שבדקתי מאד לעומק. זה בטח לא "דעה קדומה" כי לפני כן לא ידעתי כלום על כל העולם הזה.
נכון.גם המטפלים הבודדים שכן קימים, יש לבחון היטב אם איזה מטופל ליצור קשר. וכמובן - לבדוק אם מבחינה מקצועית זה מתאים מכיון שיש לזה כללי טיפול (לא שהם לא גמישים אבל כמ ושאת ציינת בעצמך, צעד זה אינו תואם את כללי הטיפול הקונבנציונאלים.
זה בדיוק אבל בדיוק מה שאני מתכוונת.לדוגמא, שמטפל לא מצליח למקד את הרגש ואתה שואל אותו "זה פחד?" אתה אולי קולע למטרה , אולי יוצר תחושה אצל המטופל שאתה נביא ובטח תורם משהו לנרקסיזם שלך. בפועל הרסת את הטיפול.
אם לא הייתי יודעת שאת עובדת בזה, לא הייתי מגיבה לך מלכתחילה.
הגבתי לך כי אני חושבת שלמרות זאת,
את עושה הכללה גורפת.
מי שמגיע אליכם, הם כאלו שנעשה בהם נזק.
כמה סיפורי הצלחות מגיעים אליכם?
וכשאת לוקחת מקרים ומסיקה מהם לכלל, זו עוולה מבחינתי.
אם היית כותבת שיש לבדוק טוב, לברר, לא ללכת בעיניים עצומות, לעקוב, הייתי מצלצלת לך ללא אומר, ואלי הייתי מגבה את תגובתך.
אבל כשאת מסיקה ממקרים שבאו אלייך ומכלילה, מבחינתי זה לא לענין.
אז אנחנו חלוקות פה.נראה לי שבעיקרון כל דבר שהוא לא מידי חודרני, ולא דבר שהמטופלת משתדלת להסתיר אותו.
מעבר לזה, העיקר זו הצורה שעושים את זה, ופחות מה.
מסכימה לחלוטין וגם אני חושבת כךזה בדיוק אבל בדיוק מה שאני מתכוונת.
בעיני טיפול טוב הוא תהליך שבו המטופל מגלה הכל בעצמו,
הרי לא העיקר זה ההגדרה, בשביל הגדרה אפשר לסיים בשני מפגשים.
הטיפול הוא תהליך של "הכרה" , והכרה היא הרבה יותר איטית ותהליכית.
אם המטפלת מציעה הגדרה , או הסבר, היא גודעת את התהליך של ההכרה ומביאה אותו לסיום בצורה לא נכונה.
אוקי.אין לי עניין להכנס כאן לפולמוס אישי.
אני בפועל רואה מקרים בשטח לא אחד ולא שתיים ולא עשר, שמטפלות רגשיות חרדיות לוקחות על עצמן לטפל במקרים שלא רק שהן לא מוסמכות לטפל בהם אלא שאסור להן והן עושות עוול מכל בחינה.
המקרים לא מגיעים אלי אחריי מעשה ואחריי נזק אלא ברוב המקרים בשעת מעשה.
כמויות ההורים ובני הנוער שהולכים לטיפולים שמפרסמים בחינמונים ונמענים מטיפול מקצועי הולכות וגדלות בעקבות התפוצה ההיסטרית וההבטחות המופלגות שהטיפולים הללו מציעים.
כמעט מדי יום אני נאלצת להסביר להורים למה הם צריכים לשלוח לטיפול מקצועי ולא להסתמך על מטפלת שביה"ס או חברה הציעו להם שעושה פלאים, כמעט מדי שבוע אני שומעת על מטפלות שלוקחות 500 ש"ח לפגישה בלי תואר קליני ומבטיחות הבטחות מופלגות לגבי הטיפול.
אולי לא תאמיני אבל השבוע לבד נחשפתי לחמש מקרים כאלו, אם את רוצה פירוט -באישי.
דווקא כי אני מכירה כאלו שמטפלות מעולה.
דווקא השוואה מעולה.(ואהבת עולם, עכשיו תכתבי שאני משווה בין רופא שיניים לפסיכולוג).
באמת יש רופאי שיניים שלא נבדלים ממך.אני חושבת שאנחנו מודדות הצלחה באופן שונה.
בעיני , מטפלת שלא מטפלת בצורה מקצועית, גם אם יש לה 99% הצלחה, היא לא מקצועית.
אני לא מודדת מטפלים לפי הצלחה או כישלון, בעיני גם טיפול שהצליח ולא היה מקצועי הוא מסוכן. נקודה.
הדיונים פה מזכירים לי את שקוף, שהיא שיטה מדהימה ויתכן שהועילה לעשרות אלפי אנשים.
אבל כשאני לומדת את העקרונות של השיטה , ורואה שהעיקרון הראשון והמרכזי הוא לפתוח הגנות של אנשים בצורה מה שיותר מהירה - מבחינתי הוא מסוכן.
וגם אם זה הצליח - הוא מסוכן.
וגם אם זה עוזר לרוב האנשים ויש מליוני מרוצים - הוא מסוכן.
דווקא השוואה מעולה.
אני מצטרפת לתסכול, ומציעה שתבואי לטיפול אלי, אמנם לא למדתי , אבל אני סופר מקצועית, יש לי המון ממליצים והרבה רגישות , אמון ואהבה (תודי!)
הכי חשוב זה האינטואיציה
כי את ולבן מקצועיות ומבינות, ואני לא.הא, ועוד נקודה, ייתכן שאת אותו תהליך את תגדירי "מעולה" ואני ולבן נגדיר "לא מקצועי"
צריך להכיר מאד מקרוב טיפול ממש מקצועי, ולהבין בדקויות של הבדלים.
אז למה באמת שלא תבואי אלי? באמת שבכיף , יש גם אייס על הדרך...באמת יש רופאי שיניים שלא נבדלים ממך.
הם למדו, ואת לא למדת, והתוצאות שוות...
אני לא משווה בין שקוף למטפלות (למרות שיש הרבה מן המשותף)שקוף לא דומה לפה בכלל.
אם את מדברת על השוואות.
אני בעד CBT למי שזה מתאים לו.השיטה של שקוף לא טובה מלכתחילה.
שיטת הCBT למשל, היא שיטה לא חופרת ואין מצב שתזיק.
אני חושבת שאנחנו מודדות הצלחה באופן שונה.
בעיני , מטפלת שלא מטפלת בצורה מקצועית, גם אם יש לה 99% הצלחה, היא לא מקצועית.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: