טיפול רגשי נכון - למטפלת ולמטופלת

מצב
הנושא נעול.

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
היה לי שיחה לאחרונה עם חברה שלומדת ביירון קייטי ומאמינה שיכולה לטפל עם עומק כמובן.
ולהביא את הבנאדם לריפוי פנימי וכו.
זה כל כך חורה לי שכך מעבירים בכל מיני מכללות עם תעודות משלהם וזה קורס לא קצר יחסית.
שהכלי הזה יטפל וירפא?
אם מטפל יודע שנותן עיצה זה משהו אחד טיפול עומק זה הזוי וזלזול בנפש האדם
מאד מסכימה איתך.
אני מאד אוהבת את כל השיטות האלו , הקצרות
וחושבת שהן כלי מצוין, ויעיל לפעמים יותר, לדברים ממוקדים.

הבעיה מתחילה, כשהם גולשים לתחומי טיפול רגשי , והם בטוחים שהשיטה שלהם טובה להכל.
דיברתי פעם עם מטפלת בCBT, והיא אמרה, שהשיטה שלהם טובה להכל, גם לפוסט טראומה מפגיעה מ.! היא גם סיפרה לי על מטופלת שלה, שסיפרה לה משהו שעורר את חשדה, והמטפל שלה ייעץ לה לבדוק בכיוון של פגיעה, לגשש...

הזדעזעתי, כי לשאול בן אדם אם הוא נפגע, זה כל כך חודר פרטיות, עד שיכול לגרום פגיעה מס' 2..
(קוראים לזה א' שני)
וזה חוץ מפתיחת ההגנות, יכול להיות שמגיל הפגיעה עד היום הנפש שלה הדחיקה את הפגיעה כי היא לא יכלה להתמודד איתה, ולמטפלת יש יומרה להציף את זה, ולחשוב שבגלל הטיפול שלה יהיו לה כוחות להתמודד..

עוד אישה סיפרה לי בהתלהבות, עד כמה המטפלת שלה חכמה, שכבר אחרי 2 פגישות היא "עלתה" על זה שיש לה פגיעה מ..
מול כזו הצלחה אין לי מה לומר.

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
עוד אישה סיפרה לי בהתלהבות, עד כמה המטפלת שלה חכמה, שכבר אחרי 2 פגישות היא "עלתה" על זה שיש לה פגיעה מ..
מול כזו הצלחה אין לי מה לומר.
היא לא טיפלה..
היא גילתה עובדות
וגילוי עובדות זה לא טיפול!!

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
מקצועיות של מטפל טוב, היא להביא את המטופל להבנה עצמית.
לתת לו ביטחון , אמון וסביבה תומכת. והוא בעצמו יגלה את העובדות על עצמו.
הנושא הוא לא גילוי עובדות אלא התייחסות נכונה לעובדות.
איך לחיות בשלום עם עובדות ונתונים גם כאובים
ונכון ללא הכרת עובדות והשלמה איתם אי אפשר בכלל להגיע להתמודדות איתם.

מרחבית

משתמש מקצוען
היה לי שיחה לאחרונה עם חברה שלומדת ביירון קייטי ומאמינה שיכולה לטפל עם עומק כמובן.
ולהביא את הבנאדם לריפוי פנימי וכו.

כן, זה כלי שעוזר לאנשים מסוימים גם אחרי שלא עזר להם שום דבר אחר.
זה בפשטות ובכמה מילים טכניקה להגיע להשלמה עמוקה ואמיתית עם המציאות - במקום להתנגד לה. (לא סותר לשפר דברים - אבל ממקום אחר!).
אנשים מגיעים עם זה לפעמים לשחרור עצום. פתאום הם מסוגלים לעזוב את מה שנלחמו עליו בחירוף נפש שנים שנים, תוך סבל עצום ודלדול אנרגיות מסיבי - ללא תכלית. ולקבל את הדברים כמות שהם. (ושוב: זה לא במקום עשייה!)

אני לא ממליצה על השיטה כמות שהיא, כי יש דברים שצריך לסנן ולשנות, להוציא את הבסיס ולזרוק את מה שלא מתאים. ולא תמיד ההפרדה הזו ברורה.

אבל בגדול, כן, זו דוגמא לשיטה, שמדלגת על חשיפה מסוכנת ומאיימת של דברים שמקומם בתת מודע, ובכוחה להביא תוך זמן קצר רווחה ושחרור.
היא עובדת יותר ברמה של חשיבה. אבל עושה פלאות בהרגשה.

נערך לאחרונה ב:

צפורן

משתמש מקצוען
הנושא הוא לא גילוי עובדות אלא התייחסות נכונה לעובדות.
איך לחיות בשלום עם עובדות ונתונים גם כאובים
ונכון ללא הכרת עובדות והשלמה איתם אי אפשר בכלל להגיע להתמודדות איתם.
בטוח שאדם שנפגע ממשהו, ומתמודד, חייב לחפור כדי לרפא את המשהו הזה???
אני בעד לגיטימציה לכל מה שמשפר למישהו את ההרגשה, אבל מרוב האדרת הטיפולים הפכנו כולנו לחפרנים.
כמי שהכירה ניצולי שואה שהעדיפו לשכוח, למרות שאין ספק שהיה שם בפנים פצע שלעולם לא יגליד, ושבוודאות השפיע על תפקודם לאורך כל חייהם, אני יכולה להעיד שהם הצליחו להתמודד.
הם הקימו בתים, קבעו עתים לתורה, עבדו, וגידלו דורות ישרים.
מה שהם עברו השפיע עליהם, וגם על הדורות הבאים, אבל אין ספק שהם תפקדו בצורה מעוררת התפעלות.

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
אני בעד לגיטימציה לכל מה שמשפר למישהו את ההרגשה, אבל מרוב האדרת הטיפולים הפכנו כולנו לחפרנים.
כמי שהכירה ניצולי שואה שהעדיפו לשכוח, למרות שאין ספק שהיה שם בפנים פצע שלעולם לא יגליד, ושבוודאות השפיע על תפקודם לאורך כל חייהם, אני יכולה להעיד שהם הצליחו להתמודד.
מה שהם עברו השפיע עליהם, וגם על הדורות הבאים, אבל אין ספק שהם תפקדו בצורה מעוררת התפעלות.
לא חייב.
הדחקה היא מנגנון מאד בריא של הנפש, והיא הגנה טובה מאד.
רק בזכותה אנחנו יכולים לתפקד ביום יום, ולשמוח. (למרות שלכולנו יש טראומות מודחקות איפשהו)

הבעיה היחידה היא שהדחקה לא מעלימה את הרגשות, ותמיד , גם כשהם מודחקים , ההשפעה שלהם נמצאת.
מי שההשפעות האלו מפריעות לו - יכול לנסות לטפל,
בשיטה שמציפה או בשיטה שלא מציפה רגשות מודחקים
לכל אחת מהן יש מעלות וחסרונות.

מרחבית

משתמש מקצוען
ננסה יחד ליצור קווים מנחים לטיפול רגשי - מהשטח. מתי זה ניצול מתי זה נצרך ומתי זה סתם שרלטנות, ליצור קירות שקופים להתנהלות מול המטפלים - ככה שמי שנצרך לזה יקבל את המגיע לו כמו כל בעל מקצוע אחר. אין בכך סתירה לגבולות מסוימים מצד הציבור המטפלים. הגבול הדק הזה - טעון ברור.

אני חוזרת לגזעית ולמטרת פתיחת האשכול.
הכאב שלה ברור. חייבים קווים מנחים איך לזהות אם טיפול הוא אמין וטוב - או להפך חלילה.
יותר מידי סבל יש בגלל שטחיות וחוסר אחריות.

אז אני באה מאותו מקום. רק אולי המסקנות שלנו קצת שונות. וזה בסדר.
היא אולי מדברת יותר על מטפלים רגשיים, ואני כוללת בתוכו בהרבה כאב גם אנשי מקצוע מדופלמים.
אני לא עוסקת כרגע רשמית בטיפול או ביעוץ. וגם לא גובה אגורה ממה שכן מתנקז אלי. אבל מתנקז הרבה. אני שומעת על יותר מידי סבל. ויותר מידי מאוכזבת מאנשי מקצוע (ודאי שלא מכולם!) שהיו אמורים להיות יותר. שהיו אמורים לפחות להבין שאי אפשר לגשת לנפש בהתנשאות, באגו ובחוסר עדינות משוועת. בעיניי מי שלא מבין שעליו 'להוריד את הכובע' בפני הנפש של השני - הוא לא יכול לטפל בה.

@גזעית - אם תצליחי ליצור קווים בסיסיים - ולהביא לידיעת הציבור - אשרייך!

טוב, אני פורשת כנראה לפחות עד הלילה מ'תיקון העולם' כאן. אני בטוחה, שתסתדרו היטב בלעדי.

צפורן

משתמש מקצוען
לא חייב.
הדחקה היא מנגנון מאד בריא של הנפש, והיא הגנה טובה מאד.
רק בזכותה אנחנו יכולים לתפקד ביום יום, ולשמוח. (למרות שלכולנו יש טראומות מודחקות איפשהו)

הבעיה היחידה היא שהדחקה לא מעלימה את הרגשות, ותמיד , גם כשהם מודחקים , ההשפעה שלהם נמצאת.
מי שההשפעות האלו מפריעות לו - יכול לנסות לטפל,
בשיטה שמציפה או בשיטה שלא מציפה רגשות מודחקים
לכל אחת מהן יש מעלות וחסרונות.
בדיוק!!!
ואם ד"ר זמן, או ד"ר מנוחה, או כל תרופת סבתא עוזרים לו, זה גם בסדר.
וגם אם יש לו שכן/חבר עם אוזן קשבת זה בסדר.
וגם אם הוא נעזר בכל שיטה שהיא זה בסדר.
וגם אם הוא כל החיים בטיפול פסיכולוגי אצל מטפל עמוס תארים זה בסדר.

רגשות מודחקים משפיעים על כולנו, ואולי גם מפריעים לרובנו, אבל רובנו עדיין בריאים!
האם לטפל ברגשות, ובאיזו דרך, זה אמור להיות שאלה של רווח והפסד, כלומר, מה המחיר שאדם שהוא בסה"כ בריא, ישלם על כל סוג טיפול, ולאן סוג הטיפול הזה יביא אותו.
(ומחיר, הכוונה לא רק ולא בעיקר מחיר כספי)

נערך לאחרונה ב:

mirier

משתמש מקצוען
@אהבת עולם,
מטפלים רציניים רבים שעוסקים בפגיעות משתמשים בכלים מעולם הCBT.
מלבד זאת, יש גישה ספציפית שנקראת TF-CBT טיפול ממוקד טראומה, והיא יעילה ומוכחת.

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
מטפלים רציניים רבים שעוסקים בפגיעות משתמשים בכלים מעולם הCBT.
מלבד זאת, יש גישה ספציפית שנקראת TF-CBT טיפול ממוקד טראומה, והיא יעילה ומוכחת.
אין לי בעיה עם שימוש בCBT , והוא באמת הוכח מאד.
מפריע לי כשמטפל שאין לו אף הכשרה חוץ מCBT ניגש לנושא, ובצורה שלדעתי יכולה להיות מסוכנת . יכול להיות שזה מקצועי, לי זה מרגיש רע.

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
לא אמרתי דבר כזה.
אמרתי שלעיתים רק חפירה תייטיב ואכן זה לכל אדם יש צורך שונה להתייחסות לכאביו.

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
מכירה מצבים קריטיים שחייבים מטפלת ואין כסף כי המחיר בשמים
אני לא יודעת למה את קוראת מצבים קריטיים
במקרים דחופים אפשר לפנות דרך בית חם, ולקחת בחשבון שזה שירות ציבורי
ולמצבים עוד יותר קריטיים עדיף פרטי.

לוחמת

משתמש פעיל
אני לא יודעת למה את קוראת מצבים קריטיים
במקרים דחופים אפשר לפנות דרך בית חם, ולקחת בחשבון שזה שירות ציבורי
ולמצבים עוד יותר קריטיים עדיף פרטי.
אנשים לפעמים עצמם מבולבלים,לא יודעים מה מצבם ועד כמה קריטי או לא,המחירים מאוד מרתיעים מלחשוב בכיוון בכלל..

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
אנשים לפעמים עצמם מבולבלים,לא יודעים מה מצבם ועד כמה קריטי או לא,המחירים מאוד מרתיעים מלחשוב בכיוון בכלל..
אז אפשר תמיד לפנות לבית חם, לפחות לפגישה ראשונה שתגדיר להם מה בדיוק הם מרגישים ועד כמה זה דחוף.

super tiger

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
ואם רוצים ללכת לטיפול אבל אין כסף...
וזה גם לא כזה דחוף... אבל סתם כדאי בשביל שיפור החיים ולא ההצלה שלהם,

יש לך מושג אם יש מה לנסות בבית חם וכדומיו?

(לדעתי, האנשים שצריכים ומבולבלים וכל זה, הם גם אלו שלא יודעים על האפשרות בכלל, וככך נשארים תקועים במצבם)

לוחמת

משתמש פעיל
אז אפשר תמיד לפנות לבית חם, לפחות לפגישה ראשונה שתגדיר להם מה בדיוק הם מרגישים ועד כמה זה דחוף.
אם לומר את האמת..?בית חם עושה רושם של מקום ציבורי מדי ואוטומטי מקטלגים כמקום של פצועים קשה..גם אם יתכן והם בעצמם פצועים קשה..עדיין הם נראים נורמלים והכל נוצץ מבחוץ..

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...