האמת שאין לי מושג, מעניין לשאול אותה.נו, ואיך היא נכנסה?
והיא נכנסה ישירות לשם.
אבל לא חושבת שיש לה פרוטקציה בעיתון או משהו בדומה.
האמת שאין לי מושג, מעניין לשאול אותה.נו, ואיך היא נכנסה?
והיא נכנסה ישירות לשם.
לא, אנחנו לא צריכים בהכרח דברים חדשים. אנחנו צריכים בעיקר להכניס ללב בכל מיני צורות את הדברים הידועים. ופעמים רבות זה כוחם של כותבי טורים מוצלחים: הצורה, זווית הראיה, ההדגשים, הדוגמאות, הניסוח, ועוד, ולא החידושים הגדולים.היא לא הביאה לי כאן משהו חדש. הכל ידוע, הכל מובן, כל מי שפוקח עיניים מגיע לאותה מסקנה. לא זקוקים לטור שלה כדי למצא את התובנה הזו.
אכן, אבל את הבמה הזו, ואני חוזרת בשלישית, ישאירו למפורסמים. לא כי הם יודעים לכתוב טוב יותר/ פחות, אלא כי הם כבר כבשו את המקום הזה (בד"כ בעמל. וגם אם לא- החכמה היא לא להלחם, אלא לחפש חלופות).לא, אנחנו לא צריכים בהכרח דברים חדשים. אנחנו צריכים בעיקר להכניס ללב בכל מיני צורות את הדברים הידועים.
חושבת שהודעותיי היו מנוסחות בעדינות.(ואגב, בתור כותבת ותיקה, ודאי לא יקשה עלייך למצוא ניסוחים עדינים יותר להודעותייך כאן. אז אולי כדאי?).
כן? תספרי על זה.המיתוס של "העורכת לא מתייחסת אלי" אינו נכון מיסודו.
עורכות מתייחסות מאוד לכל פניה שמתקבלת. בעיקר בעיתונים מיוסדים וותיקים. יש דיווח מלא על כל פניה שמתקבלת, תיוק וטיפול. להגיד "סתם לא מתייחסים אלי כי אני מתחילה" זה לא נכון.
אף אחד לא תאר כך את הדברים.צר לי, אבל הנסיון לתאר את הדברים כאילו הכותבות הוותיקות עושקות את המקום של החדשות מקומם.
אולי את לא יודעת, אבל כל אחד אומר שהוא רוצה לשמוע את האמת, והאמתי היא - ש גם אם הוא לא יודע - הוא רוצה לשמוע מחמאות (או בעיקר)היא העלתה כאן משהו בשביל לשמוע את האמת או לקבל מחמאה?
מסכימה איתך מאד שלכותבות הוותיקות (ברובן) מגיע צל"ש - לא על כתיבתן דווקא - אלא על כך שעברו את המשוכה ולא התייאשו...!אדרבא, תשקיעי במשך עשור באינטנסיביות, תקבלי תשובות שליליות, תיקונים, הערות וגערות, ותמשיכי בכל זאת. אם תעברי את הדרך הזו, ועדיין תשרדי- בע"ה תגיעי לאן שכותבות ותיקות מגיעות.
זה ממש לא מקומם אף אחד.כן אמרו - שזה שכותבת היא וותיקה - אומר על הכותבת, לאו דווקא על התוכן שלה, וייתכן כמה מקומם שכותבת צעירה - יודעת לכתוב יפה ועשיר יותר מוותיקה.
מה קשור פה פתיחות או ליברליות?אולי את לא יודעת, אבל כל אחד אומר שהוא רוצה לשמוע את האמת, והאמתי היא - ש גם אם הוא לא יודע - הוא רוצה לשמוע מחמאות (או בעיקר)
אם יש הערות - בסדר גמור, מצוין1 אבל לא בשם ה'פתיחות' וה'ליברליות'.
בין השאר זה אומר שבאמת יש שם הרבה דברים שלא היו קודם לא ידועים ולא מפורסמים, אבל הרמח"ל בענוותנותו לא ראה את זה כךוכבר כתב המסילת ישרים:
"החיבור הזה לא חיברתי ללמד לבני האדם את אשר לא ידעו, אלא להזכירם את הידוע להם כבר ומפורסם אצלם פרסום גדול. כי לא תמצא ברוב דבריי אלא דברים שרוב בני האדם יודעים אותם ולא מסתפקים בהם כלל. אלא שכפי רוב פרסומם, וכנגד מה שאמתתם גלויה לכל, כך ההעלם מהם מצוי מאוד והשכחה רבה".
ובכל זאת, זה 'מסילת ישרים', על כל מה שזה אומר!
תמי אני לא יודעת למה לקחת את זה כל כך אישי.אכן, אבל את הבמה הזו, ואני חוזרת בשלישית, ישאירו למפורסמים. לא כי הם יודעים לכתוב טוב יותר/ פחות, אלא כי הם כבר כבשו את המקום הזה (בד"כ בעמל. וגם אם לא- החכמה היא לא להלחם, אלא לחפש חלופות).
במאמר מוסגר, לא בטוח שזו צורת הגשה שונה מכל טור שהוא.
חושבת שהודעותיי היו מנוסחות בעדינות.
היא העלתה כאן משהו בשביל לשמוע את האמת או לקבל מחמאה? החמאתי על מה שיש להחמיא בטקסט, והבאתי את האמת מהשטח.
מחילה, לבוא ולהשמיץ את הכותבות באשכולות שנפתחים כאן כל יומיים- זה לא חכמה. ואני גם לא עובדת פחות על כתבה. אני רק יותר מיומנת (רק שבניגוד אלייך, אני לא מקבלת תעריף על וותק...)
צר לי, אבל הנסיון לתאר את הדברים כאילו הכותבות הוותיקות עושקות את המקום של החדשות מקומם.
אדרבא, תשקיעי במשך עשור באינטנסיביות, תקבלי תשובות שליליות, תיקונים, הערות וגערות, ותמשיכי בכל זאת. אם תעברי את הדרך הזו, ועדיין תשרדי- בע"ה תגיעי לאן שכותבות ותיקות מגיעות. נורא נחמד לשבת על הכסא ולהאשים את אלו שעמלו וחצבו לעצמם את הדרך, אבל זה פשוט לא נכון
ממליצה לכם לקרוא.היי
שלחו אותי לפה מחכמת נשים.
אני מפרסמת שם כעת פרקים שחברה שלי אורית עוברני כותבת בנושא רווקות.
נותנת דוגמה לכתיבה של טור שנון, מצחיק, נוגע, ואמיתי אמיתי מהחיים. לא יודעת אם זה סגנון כתיבה שיעבור עיתונים, אבל התגובות שהיא מקבלת מספרות שכנראה אנשים אוהבים...
זה באמת נושא מעניין,היי
שלחו אותי לפה מחכמת נשים.
אני מפרסמת שם כעת פרקים שחברה שלי אורית עוברני כותבת בנושא רווקות.
נותנת דוגמה לכתיבה של טור שנון, מצחיק, נוגע, ואמיתי אמיתי מהחיים. לא יודעת אם זה סגנון כתיבה שיעבור עיתונים, אבל התגובות שהיא מקבלת מספרות שכנראה אנשים אוהבים...
וגם קריאה חד פעמית לדעתי לא משקפת טור קבוע.זה באמת נושא מעניין,
אבל לדעתי יש הרבה מקום לליטוש:
אמירה יותר ברורה (כי יש בטור הזה כמה אמירות לא אחידות)
שפה, תחביר וסגנון
ותוכן - וזה כמובן מקום לדיון שלם
לייקים בפרוג, לדעתי, זה עדיין לא מספיק לכתיבה מקצועית. זה כן נותן אינדיקציה שיש פה פוטנציאל.
אם זה רמז לאיזה טור בקטיפה שכבר עקף פעמיים את מספר הפרקים ספר תהילים, אז גם אנייש טורים שנהניתי מה 50 הפרקים הראשונים שלהם, אבל בטור ה200 כבר מיציתי. לגמרי.
הטור של רווקה מזדקנת בקטיפה למשל..וגם קריאה חד פעמית לדעתי לא משקפת טור קבוע.
יש טורים שנהניתי מה 50 הפרקים הראשונים שלהם, אבל בטור ה200 כבר מיציתי. לגמרי.
כי התחלת מפרק 4...זה באמת נושא מעניין,
אבל לדעתי יש הרבה מקום לליטוש:
אמירה יותר ברורה (כי יש בטור הזה כמה אמירות לא אחידות)
שפה, תחביר וסגנון
ותוכן - וזה כמובן מקום לדיון שלם
לייקים בפרוג, לדעתי, זה עדיין לא מספיק לכתיבה מקצועית. זה כן נותן אינדיקציה שיש פה פוטנציאל.
או שהיא מתעצבנת כי היא מרגישה שהציגו את הנושא עקום.יש גם עניין של נגיעה אישית.
בד"כ כשאדם קורא על נושא שנוגע אליו הוא אוטמטית מתחבר הרבה יותר
ומתעניין בנכתב.
כשמישהי עם הפרעה נפשית למשל קוראת טור על מישהי שמתמודדת(קטיפה..), גם בפרק ה-200 היא מחכה בכיליון עיניים לכרך הבא של העיתון. וכו'
ל]עמים אני תוהה מה מקומות של התודה.זה ממש לא מקומם אף אחד.
יכול להיות שכותבת צעירה כותבת יפה ועשיר במיוחד. ואם כן - היא תהפוך מהר מאד לכותבת ותיקה, כמו כל הותיקות שהיו חדשות לפני לא הרבה זמן...
הזכירו את מיה קינן שפרצה מן השום מקום בערך.
גם רותי קפלר צמחה מאד מהר מלמטה.
גם דבורי רנד צצה ממקום בלתי נודע.
והרבה מאד פעמים כותבת מקבלת כל מיני וואו'ים בפרוג או סתם מחברות/משפחה, ואין באמתחתה בשורה של ממש.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: