לא אתה-את...
אני לא יודעת לייצר אוכל ולא יודעת מה כשר ומה טרף
ולכן לפני שאני קונה מוצר כלשהוא אני מחפשת עליו חותמת של הכשר שאני סומכת עליו וכשאני יודעת שהרבנים של ההכשר אומרים שאפשר לאכול אותו אני יאכל אותו
כשמדברים על נתונים שההכשר מכיר ובכל זאת הוא מכשיר אני לא מבינה את הדיון, אם אתם סומכים עליו והוא אומר שמותר לאכול אז מה הדיונים?
מקווה שמספיק מובן אם לא אני ינסה להסביר יותר...
מובן שאתם נשענים על העובדה שיש הכשר וזה הגיוני מאוד כשמדובר על משהו שלאורך שנים כך נהגו, וזה בהחלט אמון בסיסי שאנחנו זקוקים לו כדי להכניס משהו לפה.
אבל כשמתגלה שיש בעיה שלא צפו אותה קודם וזה מוצר שעד השנה לא קיבל הכשר לפסח והרבה פוסקים מטילים ספק בכשרות המוצר לפסח, הדבר הראשון שצריך לעשות זה לקחת את זה בחשבון ולהמנע מלאכול את זה.
מה לעשות עם הכלים וכו'- תעשו שאלת רב, אבל להתעלם מהכל ולהמשיך הלאה זה לטמון את הראש בחול
והיו דברים מעולם שקרו טעויות שהתגלו וטיטאו אותם מתחת השטיח עם כל מיני טענות של הפסד של הציבור וכל מיני קולות שלא רגילים לסמוך עליהם.
ושה' לא יביאנו לידי מכשלה ח"ו.