מחיר למשתכן חרדים לנווה שמיר

Selulari

משתמש רשום
אכן, העירייה עושה הרבה רעש כאילו זה עובדה מוגמרת שהמקום לא חרדי וכן שאנשים לא חרדים קונים את הדירות, אבל נרה לי שעצם זה שכבר מדברים על שעות נפרדות בערב כנראה כבר הבינו שלא הכל הולך כי מה שהם מתכננים...
הם לא מדברים על שעות נפרדות.
שעות נפרדות זו חובה כי יש ציבור מהסביבה שדורש וצריך לקבל. אבל שציבור ישנה ייעוד זה דבר לא פשוט כי יש תכנון ויש ציבור כללי שכן רכש שם ויש שטחים שלמים שמיועדים לציבור מסורתי יוצאי צבא אבל נקווה לטוב בעז"ה.

בסיכומו של דבר כל הנושא הזה והצל של ספק שקיים סביב רמה ה1 או נווה שמיר או נווה התורה או איך שלא נקרא לזה לא מצדיק את המחירים שהקבלנים דורשים בשוק החופשי וזה בהחלט בועה.

ברוס

משתמש פעיל
אני שואל תכלית ! הציבור החילוני קונה שם דירות כן או לא ?
וא"כ כמה אחוז יש שם שקנו מהחרדים והחילונים.----- היתי רוצה לקבל תמונת מצב בשטח למי שיודע בדבר.

וכמו כן היכן אפשר לראות פירסומים על מכירת דירות בשוק החופשי ברמה ה' ?

כמו כן דברתי עם המון תושבי בי"יש וכולם אופטימים שהשכונה תהיה חרדית אולי "הראשיתך יהיה מצער... אולם ואחריתך ישגה מאוד..."

דשן

משתמש חדש
תודה לכל המגבים החכמתם אותי מאוד.:) מכל התגובות הבנתי שרמה ה' לא כדאי.
אני גם מבין שמה שאני מחפש יש ברמה ד 4,
איך אני יכול לראות מפת יזמים של כל הפרויקטים של ד4 ?

כתום צהוב לבן

משתמש מקצוען
שלום וברכה אני חדש פה.
אני רואה שיש פה שרשור ענק בקשר לנווה שמיר, אני מעניין לקנות שם דירה.
יש פה למישהו נתונים אמתיים כמה חרדים קנו שם?.
@קבוצת זוכים רמה ה' תעשו סדר בעניין ותשכנעו את המשוכנעים בהתחרדות השכונה....

ולגופם של דברים, השכל אומר כי כבר לא יצליחו להקים שכונה חילונית נוספת בבית שמש - כי מה שלא קרה בעשרים וחמש שנים האחרונות אין שום סיבה שזה יקרה עכשיו, ואפרט:

הממשלה בשעתו בממשלת שרון הראשונה ייעדו לחרדים את שכונת 'נחלה ומנוחה' (קריה החרדית) ובנו אותה באופן שכל הבניינים פתוחים רק לתוכה בלא שתהיה מפולש לרחובות החיצונים שלא יפלשו ח"ו יותר ממה שניתן להם, אח"כ ניסו לשווק את רמה א' ורובה של רמה ב' לחילונים בלא הצלחה יתירה, לאחמ"כ עצר וועקנין (ראש העיר דאז) את המכרזים ברמה ג' כולה מחשש התחרדות העיר,

גם לאחר שאבוטבול עלה לשלטון ואישר את הבניה ברמה ג', הפגינו נגדו בטענה שהוא מוכר את העיר לחרדים – והם לא באו לקנות שם דירות בכדי להציל את ההתחרדות, ולאחר שאישרו בוועדה המחוזית את רמה ד וה' הוציאו אלפי התנגדיות על הבניה ולא עלה בדעתם לבוא ולרכוש שם את הדירות ובכך להציל את עמק האלה מהשחורים....

מכל זה מוכח כי באמת אין להם צורך בדירות בעיר הזאת, וכל מטרתם זה רק: 'גם לי, גם לך - לא יהיה', ועל בסיס כן קידמו את שכונת נווה שמיר מתוך ביזבוז של מליונים על שיווק ופרסום, בידיעה מראש כי לא תהיה לכך הצלחה מרובה, והעיקר להצילה מכיבוש חרדי (ולכן גם הקפיאו את רמה ה'2 על אלפי דירותיה).

זה גם לא תלוי בעומד בראשות העיר אם הוא משלנו או משלהם, הן מהסיבה הפשוטה שבעוד שנתיים - שלשה ההנהגה מוחלפת, והן כי העיר בכל מקרה תהיה 80% חרדי ולמה שיבוא חילוני וישלם ממיטב כספו לגור בעיר חרדית ושכונה מתחרדת לכל הדיעות ולהיכנס למיטה חולה לאחר שיהיו שם הפגנות וסיכסוכים בלתי פוסקים על אופי השכונה, בשעה שיש לו בכל הארץ שכונות חילוניות למהדרין לרוחם.

יתר מכן כרגע נרכשים דירות בבי"ש הוותיקה ע"י מאות בני תורה, ואם כ"כ חשוב לציבור הכללי דירות בבי"ש אז יש להם בשפע מול הבית ובמקום למוכרם לחרדים שישווקו את הדירות לעצמם...

ועכשיו, למה לציבור החרדי כן כל כך חשוב לגור בבי"ש עד שאנחנו כובשים רמה אחרי רמה, נראים שהדברים פשוטים ומיותרים להיאמר, אך בכל זאת אגע במקצת: - חילוני שפוי קונה את דירתו במקום שיוכל לעשות את כל מה שחפץ וככל העולה על רוחו ואינו מחפש לגור בין החרדים ובפרט לא בין השחורים של בית שמש, ולא יעזרו המילים הנוטפות דבש שד"ר בלוך מבטיח להם הרים וגבעות - בכדי להוציא שני מליון שקלים על הימור של דירה בשכונה 'חילונית' שכבר עכשיו בטוח וידוע שלא תהיה כך, אז הוא פונה ועושה פרסה 180 מעלות כשיש לו דירות בשפע בכל שכונה ברחבי הארץ ממטולה ועד אילת....

לעומתם, לחרדים - בית שמש היא העיר המועדפת עליהם מכל הסיבות שבעולם, גם פשוט אין לנו אופציות אחרות, ואפילו כשעומדים בפני רכישת דירה ברמה ה' עושים חשבון שאפילו אם לא תהיה שכונה חרדית מובהקת, אבל יוכלו לגור בה וככלות הכל יהיו בה מוסדות גם לחרדים, וזה גם מוקף מכל הצדדים בשכונות תורניות אז מה כבר יכול להיות, סוף סוף גם ברמה ד' יכול אדם ליפול עם שכן אנטי...

....ובמקרה הצורך יביאו תגבור מרמה ב' שלא יתנו לפעול בה בריכה מעורבת בתוככי רמת בית שמש רבתי, (ובוודאי פשוט שאפילו החוגים היותר פתוחים בא' וג' יפגינו על זה מחשש שתושבי שכונותיהם הסמוכים לרמה ה' יפגעו מהדברים ואכהמ"ל).

נערך לאחרונה ב:

ברוס

משתמש פעיל
אני שואל תכלית ! הציבור החילוני קונה שם דירות כן או לא ?
וא"כ כמה אחוז יש שם שקנו מהחרדים והחילונים.----- היתי רוצה לקבל תמונת מצב בשטח למי שיודע בדבר.

וכמו כן היכן אפשר לראות פירסומים על מכירת דירות בשוק החופשי ברמה ה' ?

כמו כן דברתי עם המון תושבי בי"יש וכולם אופטימים שהשכונה תהיה חרדית אולי "הראשיתך יהיה מצער... אולם ואחריתך ישגה מאוד..."
שכחתי להוסיף כי דברתי גם עם כמה חילונים שאני איתם בקשר ( רק בעסקים ) ואמרתי להם שיעשו לי בדיקת עומק מה דעת הציבור החילוני לגבי רמה ה' והם השיבו לי שאצל הציבור החילוני רמה ה' מוקצה מחמת מיאוס. עקב ההמון החרדים שזכו שם וגם שרוב העיר חרדית ואכמ"ל.
לכן אני שואל לפי נתונים אלו מה המצב האמיתי בשטח ? מי שיודע שיגיב.

ברוס

משתמש פעיל
אותה ישיבה אמר נציג נמדר, כי הדירות מיועדות לציבור הכללי והדתי-לאומי. עוד אמר, כי ניסיון החברה בבנייה בערים אחרות מוכיח שגם משפחות חילוניות רבות מבקשות שתהיה להן מרפסת סוכה. ראש העירייה הודה כי אין לעירייה סמכות למנוע בניית מרפסות סוכות, והתכנית אושרה להפקדה. השבוע, עם פרסום ההפקדה, התברר כי גם המשפט המדבר על "הקלה של עד 40% מקו בניין קדמי בעבור מרפסות בלבד" נשאר במקומו. חריגת המרפסות היא שתאפשר את בניית הסוכות. בנוסף, אפשר יהיה לנייד מדירה לדירה את זכויות מרפסת הסוכה; מי שמעל מרפסת הסוכה שלו יהיה גג (הפוסל את הסוכה) יוכל למכור את הזכויות לדיירים בקומה עליונה, להגדלת הסוכה שלהם.

מזה שנתיים מנסות העירייה והממשלה (משרד השיכון) לקדם בניית "שכונה חילונית" בת כ-5,000 דירות בעיר בית שמש, 2,400 מהן בשלב ראשון. העירייה אינה רשאית כמובן להפלות חרדים לרעה, ולכן נקטה בצעדים עוקפים. שמה של השכונה שונה מ"רמת בית שמש ה'" ל"נוה שמיר", על שמו של ראש הממשלה המנוח יצחק שמיר. התכניות קבעו שיקומו בשכונה בניינים בני 10 קומות, כדי להרתיע חרדים המתנגדים לשימוש במעלית שבת. כמו כן, נקבע שתהיה בריכת שחיה בשכונה.

אשתקד מכרה רשות מקרקעי ישראל מגרשים ל-540 דירות ראשונות בשכונה. חברת נמדר רכשה מגרשים ל-107 דירות, בבניינים בני 6 קומות, אולם העירייה אישרה לבנות 30 דירות נוספות, בבניינים של עד 9 קומות.

כל זה לא הרתיע חרדים. בכנס קונים-בכוח שנערך באחרונה התברר, שחלק ניכר מהם חרדים, בין השאר משום ש-50% מהדירות יהיו מוזלות, במסלול מחיר למשתכן. יש להניח שחרדים שאינם סומכים על מעלית שבת ירכשו דירות רק בקומות נמוכות.

לדברי רזניק, "שר השיכון גלנט ואנוכי, כששימשתי מנכ"ל המשרד, אכן ביקשנו שנוה שמיר תהיה שכונה מעורבת, ובין היתר לא יהיו בה מרפסות סוכה וכן יהיו בה סממנים אחרים של שכונה לא-חרדית, כגון בריכת שחיה. זאת, לאחר שבית שמש הלכה והתחרדה בשנים האחרונות ורצינו לראות בעיר שכונה מעורבת-כללית. גם העירייה היתה בדעה זו. עם זאת, הוועדה המקומית לתכנון ובנייה היא הגוף הרשאי להחליט והיא הקובעת".

העתק מעיתון נדל"ן חילונית שיצא לאחרונה. ...

כתום צהוב לבן

משתמש מקצוען
ההיסטוריה תשפוט.
בבית שמש ניסו בשנים האחרונות לעצור את החרדים ע"י בנית שכונות חילוניות במרכז השכונות החרדיות, אך המציאות טפחה על פניהם...
כך היה בשכונת רסידו המכונה כיום 'קרית חסידים בתחילת רמה ב' שנבנו כידוע לצרפתים וכך היה כתוב על שלטי הבניה וכיום הכל חרדי גלאט

עיינו בעמודים 172 -181 מה חושבים חוקרי החרדים במכללה על 'רמת בית שמש'

נערך לאחרונה ב:

ירמי וולדמן

מתווך דירות ונכסים
מנהל
מנוי פרימיום
לסיכום
השכונה יהיה חרדית נקודה
לקנות בשוק החופשי במחירים שמוכרים היום
לזה אין שום הגיון
בהצלחה

ירמי וולדמן

מתווך דירות ונכסים
מנהל
מנוי פרימיום
אצל המשווקים

בנימיני

משתמש מקצוען
מה ההסבר שמוכרים במחיר כל כך גבוה בשוק החופשי?
איך השוק לא מנרמל את עצמו?

ירמי וולדמן

מתווך דירות ונכסים
מנהל
מנוי פרימיום
כי אנשים קונים
זה אנשים שבאמת חושבים
שזה יהיה כמו רמה א

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
סתם בשביל להבין....
יש לזה הסבר מתמטי כלשהו, או שסתם החסידים שולטים במערכות ההגרלה של משרד הבינוי והשיכון?
ההסבר הפשוט היא, שהציבור הליטאי נוהרים יותר בהמוניהם לאיזורים מתחרדים ולישובים מרוחקים, לעומת רוב החסידיות שאינם מאורגנים בזה, כך שלא נשאר להם אלא הפתרון של מחיר למשתכן.
ואולי תלמד אותנו איך ניתן לשלוט על המערכת של ההגרלות???? (אני רוצה לזכות בעוד כמה דירות...:D)
לדעתי ההסבר הוא הרבה יותר פשוט -
יש הרבה יותר חסידים שלאורך שנים אין להם דירה, מאשר ליטאים.
רוב הליטאים קונים דירה בשנים שמיד לאחר החתונה, כדי שהשווער לא ישכח מההתחייבות...
הזכאות ל'מחיר למשתכן' היא רק למי שמעולם לא היתה דירה.
אף אחד לא ידע שעומדת להיות תוכנית 'מחיר למשתכן', ולכן כשהיא התחילה, לרוב הליטאים כבר היתה דירה, אלא אם כן הם התחתנו באותה תקופה, ואילו המוני חסידים שהיו בלי דירה, קפצו על ההזדמנות...

האברך ממיר

משתמש מקצוען
אף אחד לא ידע שעומדת להיות תוכנית 'מחיר למשתכן', ולכן כשהיא התחילה, לרוב הליטאים כבר היתה דירה, אלא אם כן הם התחתנו באותה תקופה, ואילו המוני חסידים שהיו בלי דירה, קפצו על ההזדמנות...
ההסבר נחמד, אבל השאלה המתמטית קיימת.
כי אמנם בגילאים החופפים של המוני החסידים שעדיין לא היתה להם דירה, לליטאים כבר היתה דירה, עדיין, היו המוני ליטאים צעירים יותר שגם להם לא הייתה דירה. והחסידם הצעירים יותר, עומדים בדרך כלל כברת דרך ארוכה לפני רכישת דירה, בבית שמש בכל אופן, כי אין להם ביד את ההון העצמי הנדרש, לפחות כ-250,000 ש"ח, והם זקוקוים לכמה שנות נישואין בשביל לחסוך סכום הגון שיצטרף למה שההורים נתנו.

ירמי וולדמן

מתווך דירות ונכסים
מנהל
מנוי פרימיום
ההסבר נחמד, אבל השאלה המתמטית קיימת.
כי אמנם בגילאים החופפים של המוני החסידים שעדיין לא היתה להם דירה, לליטאים כבר היתה דירה, עדיין, היו המוני ליטאים צעירים יותר שגם להם לא הייתה דירה. והחסידם הצעירים יותר, עומדים בדרך כלל כברת דרך ארוכה לפני רכישת דירה, בבית שמש בכל אופן, כי אין להם ביד את ההון העצמי הנדרש, לפחות כ-250,000 ש"ח, והם זקוקוים לכמה שנות נישואין בשביל לחסוך סכום הגון שיצטרף למה שההורים נתנו.
בשביל זה יש התשובה שעניתי
אני רואה שקשה לך לקבל אותו

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
היו המוני ליטאים צעירים יותר שגם להם לא הייתה דירה.
לא המונים. נניח שכל ליטאי שהתחתן בשנת 2013 כבר קנה דירה בשנת 2015, שאז התחילה התוכנית - יש לך רק שני שנתונים של נשואים צעירים שצריכים דירות. לעומת זאת, אצל החסידים יכול להיות שמדובר בעשרה שנתונים ויותר.
כי אין להם ביד את ההון העצמי הנדרש, לפחות כ-250,000 ש"ח, והם זקוקוים לכמה שנות נישואין בשביל לחסוך סכום הגון שיצטרף למה שההורים נתנו.
ההון העצמי הנדרש הוא בערך 10% ממחיר הדירה בפועל, ואפשר להשיג אותו מגמ"חים, כמו שעושים כל הליטאים...

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
בשביל זה יש התשובה שעניתי
אני רואה שקשה לך לקבל אותו
כי ליטאי יודע שהיא פשוט לא נכונה. אנשים בהחלט מבטיחים דירות על סמך מחיר למשתכן, אבל אף אחד לא ידע שתהיה תוכנית כזו, לפני שהיא יצאה.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה