מחיר למשתכן חרדים לנווה שמיר

ירמי וולדמן

מתווך דירות ונכסים
מנהל
מנוי פרימיום
תלוי פרויקט

ירמי וולדמן

מתווך דירות ונכסים
מנהל
מנוי פרימיום
קשקושים

ירמי וולדמן

מתווך דירות ונכסים
מנהל
מנוי פרימיום
כל דירה עולה
אבל המחירים שיש היום
זה סתם בועה
להשקעה לא כדאי לקנות שם בשוק חופשי
כי זה כבר מאוד יקר
מי שקנה משתכן שם עשה השקעה נהדרת

נערך לאחרונה ב:

ירמי וולדמן

מתווך דירות ונכסים
מנהל
מנוי פרימיום
אז אני חוזר על השאלה שלי.
אחרי האכלוס המחירים צפויים לרדת ולהיות כמו ברמה ד', או שתמיד בה' הדירות יהיו שוות יותר?
ודאי לא פחות מד
כמה יותר
זה כבר בגדר מה שאמרו חז"ל
נבואה ניתנה לשוטים
אתה בכל אופן הרווחת כי קנית משתכן
התייחסתי בעיקר לגבי שוק חופשי

ירמי וולדמן

מתווך דירות ונכסים
מנהל
מנוי פרימיום
סתם בשביל להבין....
יש לזה הסבר מתמטי כלשהו, או שסתם החסידים שולטים במערכות ההגרלה של משרד הבינוי והשיכון?
ההסבר פשוט מאוד כי ליטאי לא יסכים לשידוך אם הוא לא מקבל וודאי דירה ומשתכן זה רק ספק
(זה מה שאמרו לי כמה מחותנים שאמרו לי שהם נקרעים כי צריכים להביא700/800 אמרתי להם יש משתכן
אמרו לי שהחתן לא יסכים כי זה רק ספק )

האברך ממיר

משתמש מקצוען
ההסבר פשוט מאוד כי ליטאי לא יסכים לשידוך אם הוא לא מקבל וודאי דירה ומשתכן זה רק ספק
(זה מה שאמרו לי כמה מחותנים שאמרו לי שהם נקרעים כי צריכים להביא700/800 אמרתי להם יש משתכן
אמרו לי שהחתן לא יסכים כי זה רק ספק )
למה הוא לא יכול לקנות את הדירה שהוא התחייב לקנות, במשתכן.
בד"כ לא קונים את הדירה לפני החתונה, ורוב החתנים לא מקבלים לשידוך דירה על שמם, רק התחייבות לקנות.

Selulari

משתמש רשום
ברור שרמה ה תהיה הרבה יותר מאוררת מרמה ד. כולל 4 .
ד 4 אין מרכזי קניות כלל.
ד4 צמודה לד3 ששם יהיה המרכז קניות של האזור בנוסף בד4 יש שטחי מסחר הדרושים לשכונה שקטה. תוכל לעיין בתוכנית פתוח ולהתרשם.

Selulari

משתמש רשום
תלוי מה הרוכש מחפש
אם הוא רוצה שכונה שקטה ויוקרתית עם פיתוח סביבתי מושלם,
הייתי ממליצה לו על רמה ה'.
הדירות עולות יותר אבל הרמה בהחלט גבוהה יותר

אם הוא מחפש שכונה רגילה עם צפיפות אוכלוסין גבוהה עם כל המשתמע מכך,
אז באמת אין שום סיבה לשלם יותר על דירה ברמה ה

כמובן שגם ברמה ד' וגם הרמה ה' האוכלוסיה תהיה חרדית.

פרוייקט שיש לו 60% זה לא פרוייקט יוקרה, אבל משווק כיוקרה זה כן מסכים והמחירים בשוק החופשי ממש מנופחים.

לגבי הרמה של הפרוייקטים כאחד שבדק כל פרוייקט שיצא לשיווק בשכונה, רמה סטנדרטית פלוס. זו לא רמת יוקרה.

במרכז השכונה יש הר סלע ענק כלל לא בטוח שיוכל לשרת כפארק כפי שקיים בשכונות באזור, רוב בתי הספר המתוכננים להיות בשכונה יהיו מהזרם המסורתי דתי לאומי, שטח מסחרי בהתאם לשכונה שקטה בדומה לד4.

אני מדבר כאחד שבדק את כל הפרוייקטים הקיימים, תוכנית תב"ע מקומית, תוכנית תחבורה ופיתוח של השכונות הללו.

בנושא הצפיפות צריך להתסכל על התוכניות ולא על המספרים יש לפעמים הרבה שטחים שהם מסביב לשכונה והם ירוקים לא מנוצלים וזה מוריד את הצפיפות של השכונה כמו מה שקורה ברמה ה1 אבל למעשה קיימת אותה תחושת צפיפות כמו ברמה א.

בד4 יש רק 30% משתכן , יהיו יותר שטחים ירוקים, גינות ופארקים מנוצלים, טיילת מסביב לרוב השכונה, שטחי מסחר בהתאם לשכונה שקטה, בנוסף ד4 צמודה לד3 שעתידה להיות הגאולה או רחוב ר' עקיבא של האזור, נופים מדהימים לכיוון עמק האלה שזה עדיף בהרבה מהנוף לכיוון כביש 10 שקיים ברמה ה1.

בנוסף צריך לקחת בחשבון שיש עוד פיתוח שלם של המשך השכונה ברמה ה2 שעדיין אין תאריך מכרז. יש הרבה מגרשים בה1 שעוד לא שווקו כי קבלנים פשוט לא ניגשו למכרז בגלל כל הפוליטיקה הקיימת על אופי וצביון שכונה. חרדים וקיצוניים מול מסורתיים או אנשי קבע וצבא חילוניים.

הקאנטרי שבתהליך פיתוח במרכז השכונה ה1, בוודאי יפעל כמעורב נשים וגברים ברוב שעות היום ודבר זה יבעיר עוד יותר מחלוקת באזור, כי אני לא רואה את הקיצוניים שמרמה ב' יושבים בשקט על זה במיוחד ששמעתי שיש קבוצה המשתייכת לזרם שלהם שזכו במחיר למשתכן ברמה ה1.

לדעתי מי שקונה ברמה ה1 בשוק החופשי במחירים שקייימים כיום ובהנחה ש 60% מהדירות הם משתכן , אם יצליח למכור באותו מחיר בעתיד תהיה לו סייעתא דישמייא גדולה.

מסכים עם ירמי שמי שזכה במחיר למשתכן עשה עסקה טובה בהחלט כמו בכל מחיר למשתכן באזור רק שזה על הנייר בהשוואה למחיר בועה בשוק החופשי.

משה פישר

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
הקאנטרי שבתהליך פיתוח במרכז השכונה ה1, בוודאי יפעל כמעורב נשים וגברים ברוב שעות היום ודבר זה יבעיר עוד יותר מחלוקת באזור, כי אני לא רואה את הקיצוניים שמרמה ב' יושבים בשקט על זה במיוחד ששמעתי שיש קבוצה המשתייכת

לפי איך שזה נראה זה הולך להיות בריכה חרדית לחלוטין.... אין מצב שזה יהא מעורב יעשו על זה הרבה בלגן ואף אחד לא יסתכן לבוא לשם כשיש לו בעיר ברכות שחיה ובשקט.

Selulari

משתמש רשום
וודאי שזה מה שהיינו רוצים שיקרה כחרדים. אבל זו אשליה לחשוב שהקאנטרי לא יהיה
לפי איך שזה נראה זה הולך להיות בריכה חרדית לחלוטין.... אין מצב שזה יהא מעורב יעשו על זה הרבה בלגן ואף אחד לא יסתכן לבוא לשם כשיש לו בעיר ברכות שחיה ובשקט.
ע
כחרדים זה וודאי האידאל אבל זו אשליה לחשוב שהקאנטרי שהעירייה מפתחת בשכונה המוגדרת כמעורבת או לציבור הכללי לא יפעל כמעורב נשים וגברים.

כמו שבקאנטרי שבבית שמש עצמה יהיו שעות לציבור החרדי אבל רוב השעות יהיו לציבור הכללי אין ספק בזה.

בדיוק בגלל כל הבלאגן שאמור להיות העירייה מקימה יחידת משטר מקומי נערך בשבוע שעבר ביקור עם השר לביטחון פנים ברמה ה1.

משה פישר

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
הבריכה השניה, היא אצלם, הבריכה בה' תיהיה במקום עם אחוז גבוה מאד של חרדים - כך מסתמן
זה לא יוכל לפעול בתוך השכונה בשעות מעורבות, לא רק הקנאים יפגינו על זה.

מתעניין 10

משתמש פעיל
וודאי שזה מה שהיינו רוצים שיקרה כחרדים. אבל זו אשליה לחשוב שהקאנטרי לא יהיה

ע

כחרדים זה וודאי האידאל אבל זו אשליה לחשוב שהקאנטרי שהעירייה מפתחת בשכונה המוגדרת כמעורבת או לציבור הכללי לא יפעל כמעורב נשים וגברים.

כמו שבקאנטרי שבבית שמש עצמה יהיו שעות לציבור החרדי אבל רוב השעות יהיו לציבור הכללי אין ספק בזה.

בדיוק בגלל כל הבלאגן שאמור להיות העירייה מקימה יחידת משטר מקומי נערך בשבוע שעבר ביקור עם השר לביטחון פנים ברמה ה1.

לא מחייב שזה נכון, עדין הנסתר רב על הגלוי

Selulari

משתמש רשום
הבריכה השניה, היא אצלם, הבריכה בה' תיהיה במקום עם אחוז גבוה מאד של חרדים - כך מסתמן
זה לא יוכל לפעול בתוך השכונה בשעות מעורבות, לא רק הקנאים יפגינו על זה.
טוב בעז"ה נקווה שככה יהיה אבל לפי מה שמראים בשטח זה מכוון לציבור הכללי עם שעות בערב לציבור שדורש שעות נפרדות.
חלק גדול מהשכונה משווק לאנשי קבע מסורתיים או דתיים.

משה פישר

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
טוב בעז"ה נקווה שככה יהיה אבל לפי מה שמראים בשטח זה מכוון לציבור הכללי עם שעות בערב לציבור שדורש שעות נפרדות.
חלק גדול מהשכונה משווק לאנשי קבע מסורתיים או דתיים.

אכן, העירייה עושה הרבה רעש כאילו זה עובדה מוגמרת שהמקום לא חרדי וכן שאנשים לא חרדים קונים את הדירות, אבל נרה לי שעצם זה שכבר מדברים על שעות נפרדות בערב כנראה כבר הבינו שלא הכל הולך כי מה שהם מתכננים...

כתום צהוב לבן

משתמש מקצוען
סתם בשביל להבין....
יש לזה הסבר מתמטי כלשהו, או שסתם החסידים שולטים במערכות ההגרלה של משרד הבינוי והשיכון?
ההסבר הפשוט היא, שהציבור הליטאי נוהרים יותר בהמוניהם לאיזורים מתחרדים ולישובים מרוחקים, לעומת רוב החסידיות שאינם מאורגנים בזה, כך שלא נשאר להם אלא הפתרון של מחיר למשתכן.
ואולי תלמד אותנו איך ניתן לשלוט על המערכת של ההגרלות???? (אני רוצה לזכות בעוד כמה דירות...:D)

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה