מחיר למשתכן חרדים לנווה שמיר

האברך ממיר

משתמש מקצוען
אתם עוסקים בזיהוי הדיירים ולא בדברים שקשורים להלכה כגון הכשר מעלית שבת, מנוע של הביוב וכו׳ . זה משהו שחשוב לכל שומר שבת ללא קשר למקורו. מדוע לא ראיתי אף אחד שמעלה נושא כזה?
דווקא הנושא הועלה בעבר ע"י @קבוצת זוכים רמה ה'
להלן מהמייל שנשלח בכל רשימת התפוצה שלהם.

בפרוייקטים החדשים הנבנים כיום בבית שמש (ברמה ד' וברמה ה') הבניינים הינם רבי קומות ולצורך אספקת המים לדירות משתמשים בטכנולוגיה של משאבות מים, אשר בשבת הם מהווים בעיה הלכתית. מצורף דפי הסבר מפורטים בטוב טעם.
רבנים ואנשי מקצוע עמלו על כך והביאו פתרון קל ופשוט שאינו דורש מאמץ מיוחד או הוצאה גדולה מצד הקבלן ומאידך ימנע מאיתנו חילול שבת.

נבקש מכל אחד מחברי הקבוצה שישלח בימים הקרובים לקבלן שלו שאלה, שהיא בעצם בקשה/דרישה בתור רוכש או זוכה המתעתד בעז"ה לרכוש אצלו דירה, שהנך מעוניין שיותקן בפרויקט הפתרון הנ"ל.
ברמה ד' שלחו הרבה מאוד רוכשים לקבלנים וזה הצליח, רבים מהקבלנים כבר התקינו את הפתרון הנ"ל.

ניתן ואף כדאי לצרף להם במייל את הקבצים והמכתבים עם ההסבר המיוחד ליזמים והקבלנים המצורפים בזה.

32.png
ע"כ נבקש מכל אחד שיקדיש כעת 2 דקות לשליחת מייל לקבלן שלו עם בקשה בעניין הפתרון למניעת חילול שבת במשאבות המים
תודה מראש!

ונזכה כולנו - כל אחד שפעל למען השבת, שהשבת שהיא מקור הברכה תפעל למענו בגשמיות וברוחניות!!!

מצורף כתובות המיילים של הקבלנים, כל אחד שישלח לקבלן שלו. (כמובן שלא לעשות למייל הזה "העברה" לקבלן. אלא לשלוח מייל רגיל)
מרדכי אביב - 915
techni @ maviv.co.il

פסגות זיו - 492
tolus1 @ 013net.net

אלי יוחנן - 989,990,991,992,993,994,996
elybuild @ elybuild.com

עץ השקד - 615
etz @ etzgroup.com

אופק שלי - 616
ofekshelly2016 @ gmail.com

סוהו על הפארק - 617
כרגע אין לנו מייל שלו

עיר דוד - 493

ir_david @ zahav.net.il

נמדר - 490,491
Itamar @ namdar-batim.co.il

phoJfIWyMQhPbmuUAA2s6jGwwDCVJ4zUMPeDSec6wo9u0iwqeh35ILcNhOvMG3ugng-_fZCeA2hTtbKxWzByUgvM7GK50gxK3PG7rGNQB4KYm4Zy8gMxf9txX7HMnVmkhFrUIplGPgsssTWAMWdQJjkWbe7STwHp6FET4iOy0RPANcpXzU1TLLjkxf9jrAbohyteHSGErQ-8egpkzw=s0-d-e1-ft

"קבוצת הזוכים"
רמה ה' - נווה התורה

בהכוונת המרא דאתרא הרה"ג ר' נתן קופשיץ שליט"א
ובברכתם ותמיכתם של רבני העיר שליט"א
הקבוצה מאגדת כעת למעלה מ- 700 זוכים בשכונה

האשכול שלנו בפרוג - שווה להיכנס
'דף נחיתה' - שלחו לחברים ומשפחה שזכו ו/או רכשו בשכונה וצרפו אותם

מייל הקבוצה לעדכונים מהשטח ולשליחת הערות והארות

H686000 @ gmail.com

ברוס

משתמש פעיל
אפרופו קבוצת וואטסאפ...
כשהגתי לקבל את השוברים - נמדר 490 - נתקלתי בהמון סגנונות.
ישבו שם כמה בעלי חזות לא דתית בכלל, פטפטו בנחמדות כאילו הם מכירים המון שנים.
באמצע מישהו שואל אותי, "איך ידעת לבוא לפה?", התפלאתי מאוד, הקבלן דאג לחדד בכנס רוכשים, וכן במעמד חתימת החוזה שיש לבוא לאסוף את השוברים. קבלנו הודעה במייל, המועד היה מתוכנן מראש.
שאלתי אותו, מאיפה הוא ידע להגיע, והוא ענה לי שהוא קיבל הודעה בוואטסאפ...
זה העלה לי תהיות חזקות, הוא לא מבין למה באתי, בעוד שקבלתי הודעה מהקבלן, והוא לא קיבל הודעה מהקבלן אלא דרך הוואטסאפ. הייתי מסופק מאוד לגבי כל הנוכחים במשרד. הרבה מהם הגיעו לפני, וכשאני יצאתי מהמשרד הם עדיין נכחו בו, משום מה התור שלהם לא הגיע.
גם לגבי המחוברים לקבוצה הסתפקתי קשות מאיזה קבוצות הם מורכבים.
וכן, בכנסי הרוכשים של מחיר למשתכן נכחו קבוצות גדולות של חרדים, מכל החוגים. הם לא בטלים ברוב.
גם אני יושב על הגדר, וטרם החלטתי אם אגיע להתגורר בשכונה. אקווה שהיא תהיה מותאמת למגורי חרדים יראי ה', שחינוך ילדיהם חשוב להם.
אני ב"ה זוכה להימנות מהסגנון האברכי "חסידי " ואי"ה מתכנן לבוא בשכונה באחוזת נמדר לגור מיד כשיתאפשר - כי אני מאמין שהתשובה הכי טובה להתישבות מגורי חרדים לדבר ה' , הוא לבוא לגור שם באופן מיידי בפועל ממש , ולהוכיח ולהניח דברים בשטח ( תרתי משמע ... ) " ומעט מן האור דוחה הרבה מין החושך " צריכים לבוא לגור שם באופן מידי כשמתאפשר " וע"ז נאמר על כל אחד ואחד " אמור מעט ועשה הרבה"" ".

האברך ממיר

משתמש מקצוען
אני ב"ה זוכה להימנות מהסגנון האברכי "חסידי " ואי"ה מתכנן לבוא בשכונה באחוזת נמדר לגור מיד כשיתאפשר - כי אני מאמין שהתשובה הכי טובה להתישבות מגורי חרדים לדבר ה' , הוא לבוא לגור שם באופן מיידי בפועל ממש , ולהוכיח ולהניח דברים בשטח ( תרתי משמע ... ) " ומעט מן האור דוחה הרבה מין החושך " צריכים לבוא לגור שם באופן מידי כשמתאפשר " וע"ז נאמר על כל אחד ואחד " אמור מעט ועשה הרבה"" ".
אני גם מקווה לעשות כמוך.
ובעז"ה, לכשנחמם את הציבור, שיעזוב את הרגליים הקרות שתופסות אותו, ונחליט שכולנו נבוא להתגורר בשכונה, בעז"ה נוכל להשפיע על האווירה בשכונה שתהיה מותאמת עבור מגורים לציבור יראי ה' החרדים לדברו ומדקדקים בקלה כבחמורה.
בלי למעט בזכותו של כל המעוניין גם הוא לגור במקום.
השאלה היא, איך גורמים לכך, אם אין לנו קבוצות וואטסאפ, וגם באשכול בפרוג יש רבים רבים שנמנעים מלגלוש בדרך המובילה אליו, ואני מכיר רבים וטובים מבעלי הדירות בשכונה שנמצאים במצב הזה.

Zvibrunner

משתמש פעיל
לגבי משאבות מים וביוב, אכן צריך לבדוק מול הקבלן, ולברר עם משמרת השבת אם זה כשר.
באם יש מספיק דיירים שמעוניין בהפעלת מעלית שבת, שזה אומר יותר ממחצית הדיירים, זה כבר נתון שיגרום לי לרצות לגור במקום אחר.
גם אם לי אין בעיה שיש לי שכנים שמשתמשים במעלית שבת, עדיין, אצטרך לספק הסברים שמניחים את הדעת של ילדים קטנים, שלא מבינים איך השכנים משתמשים במעלית בשבת.
כבוד האברך. יש כאן הזדמנות לחינוך. לספר לילדים שישנם אנשים חולים וזקנים וגם אולי אנשים בריאים שקשה להם לעלות 8 קומות ברגל. ולכן יש מעלית עם הכשר שחלק מהאנשים משתמשים בה. ד״א ישנם המון חרדים שמשתמשים במעלית שבת. כמו כן, אם אין מעלית שבת, אולי זה יגרום לחילול שבת כי חילונים ישתמשו במעלית רגילה. זאת אומרת לחנך לחשוב גם על אנשים אחרים ולא רק על הזולת.

Zvibrunner

משתמש פעיל
לגבי מעלית שבת אנחנו באופן אישי לא משתמשים
ולגבי הביוב מאיפה לי לדעת שיש בזה בעיה?
לכן כתבתי. יש משאבות למים ולביוב שמופעלים באופן אוטומטי. יש צורך במנגנון ממכון צומת או דומה. כמו כן, צריך לחשוב על אלו שכן ישתמשו במעלית שבת (זקנים, חולים, ואתם אולי בגיל מבוגר) שיהיה הכשר טוב ומקובל. כך מתחילים שכנות טובה.

שמואל יצחק

משתמש צעיר
בהמשך לנכתב
שאלתי את הדיירים בקומה שלי, דת"ל אמריקאי, מדוע הגיעו לגור הם משלמים שם על דירה 3 חדרים 4250₪, הם טוענים שהקהילה שלהם עושה עליה גדולה לשכונה לקראת חגי תשפ"ג, באם מישהו רוצה לבנות את אופי השכנה, שיהיה חרדי, יהיה עליו להתמודד עם אנשים שמסכימים לשלם כאלו סכומים על דירה באתר בניה, שום חרדי לא ישלם כזה מחיר ולמשכירים החרדיים יהיה קושי מאד גדול לעמוד מנגד ולהתעקש על כאלו מחירים, חרדי לא ישלם על דירה כזאת מעבר ל3000 וגם זה בדוחק, כמו"כ חשוב כבר מעכשיו להתחיל לעבוד על קבוצות רכישה של מזגנים סורגים וכו' קבוצת הרוכשים נראה שמעט נרדם, וכרגע אנחנו משתמשים בקבוצות של רמה ד' אם מישהו מעוניין להרים את הכפפה זה ייצור רצינות של אנשים שמרגישים שיש מישהו שמנסה לקחת את המושכות לידיים, ואז יהיו יותר בטוחים לבוא ולהתגורר בינתיים זה לא קורה, גם נווה שמיר לא תתאכלס במכה אחרי עיר דוד, יש כמה חודשים הפסקה עד לאכלוס הבא של עץ השקד, וכן אחריו הפסקה עד לאכלוס של נמדר, מי שיסמוך על הבטחות הקבלן שיזכור שעיר דוד סיפר על רצון לאכלס כבר באוגוסט אשתקד, מי שיחכה לראות חרדים מגיעים לפני שהוא מחליט ויתמהמה יגלה את הדירות נתפסות על ידי שוכרים דת"ל, בתקווה שמישהו ירים את הכפפה.

האברך ממיר

משתמש מקצוען
כבוד האברך. יש כאן הזדמנות לחינוך. לספר לילדים שישנם אנשים חולים וזקנים וגם אולי אנשים בריאים שקשה להם לעלות 8 קומות ברגל. ולכן יש מעלית עם הכשר שחלק מהאנשים משתמשים בה. ד״א ישנם המון חרדים שמשתמשים במעלית שבת. כמו כן, אם אין מעלית שבת, אולי זה יגרום לחילול שבת כי חילונים ישתמשו במעלית רגילה. זאת אומרת לחנך לחשוב גם על אנשים אחרים ולא רק על הזולת.
כבוד הרב צבי.
את ההזדמנויות האלו אני מכיר מצויין ברוך ה', בעז"ה לא אפספס אותן. יש המון דרכים ללמד את הילדים על קבוצות וכיווני חשיבה אחרים.
ובכל זאת, אינני מעוניין לגור בבניין שחצי מהדיירים בו משתמשים במעלית שבת. יהיה ההכשר מי שיהיה, אפי' של העדה החרדית באם היה קיים. זה לא הנושא אם מותר או אסור.
בגילאים מסויימים, כשהילדים עצמם עדיין לא מבינים וצריך לחדד להם מה מותר ומה אסור, גילאי 3-4, אני רוצה שההבנה תחדור לראש שלהם, שאסור להשתמש במעלית בשבת. יכול להיות שבמקרים מסויימים אפשר להתיר, אבל אני לא מחפש להסביר להם למה אנחנו לא משתמשים למרות שפלוני כן, אלא למה למרות שבעיקרון אסור להשתמש במעלית בשבת, ישנם מקרים שבהם מותר וצריך. קודם נקבע את הכלל והעיקרון, ואח"כ נחדד שיש גם יוצאים מן הכלל.

די

משתמש סופר מקצוען
אינני מעוניין לגור בבניין שחצי מהדיירים בו משתמשים במעלית שבת.
סתם לידיעתך יש בניינים ברמה ג2 עם מעלית שבת פועלת וכן בירושלים הרבה בניינים באזורים חרדיים למהדרין עם מעלית שבת פועלת וגם ברמה ד' כנראה יהיו לא מעט בניינים עם מעלית שבת.

Zvibrunner

משתמש פעיל
לגבי משאבות מים וביוב, אכן צריך לבדוק מול הקבלן, ולברר עם משמרת השבת אם זה כשר.
באם יש מספיק דיירים שמעוניין בהפעלת מעלית שבת, שזה אומר יותר ממחצית הדיירים, זה כבר נתון שיגרום לי לרצות לגור במקום אחר.
גם אם לי אין בעיה שיש לי שכנים שמשתמשים במעלית שבת, עדיין, אצטרך לספק הסברים שמניחים את הדעת של ילדים קטנים, שלא מבינים איך השכנים משתמשים במעלית בשבת.
כבוד האברך,
ראשית, גם אני לא משתמש במעלית שבת (לא יודע מה יהיה בעוד 20 שנה - שהקב״ה ייתן כח). אבל לפי החוק, אם יש 2 מעליות, ואחת היא בפיקוד שבת, אז אפילו דייר אחד יכול לדרוש את הפעלתה (אפשר להתווכח על תשלום העלות). לכן אם אתה כל כך מתנגד לחינוך הלילדים (מה גם שמדובר שהכבישים יהיו פתוחים בשבת ל״ע), באווירה כזאת, אולי נווה שמיר לא המקום המתאים.

א"א

משתמש פעיל
D I G I T A L
מישהו מכיר ברזני מיזווג אוויר- או מישהו חוץ מאיירקור- שלצטערי לא זמין..??

איכא מאן דאמר

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
ובכל זאת, אינני מעוניין לגור בבניין שחצי מהדיירים בו משתמשים במעלית שבת. יהיה ההכשר מי שיהיה, אפי' של העדה החרדית באם היה קיים. זה לא הנושא אם מותר או אסור.
אני גם לא מעוניין לגור בשכונה בה חלילה יש אנשים שלא שייכים לקהילה שלנו
לפעמים הם אוכלים הכשרים שחלילה לביתינו לא יכנסו
לפעמים הם מנויים חלילה על עיתון של קהילה אחרת
הם אפילו לובשים סוג כובע וחליפה שונים משלי רח"ל...
טוב, משיח חייב לבוא מהר לגאול אותנו.

Zvibrunner

משתמש פעיל
אם נתנהג כך הוא ח״ו יתעקב .... כנראה שהשכונה תהיה רובה ככולה שומרת שבת וכשרות. מדוע חייבים ״לקבוע את אופי השכונה״ ולדאוג רק לאנ״ש. נא ללמוד את הדף של היום ולהבין כמה נזהרו חז״ל בכבודו של יהודי אחר.

Tzipy23

משתמש רשום
אם נתנהג כך הוא ח״ו יתעקב .... כנראה שהשכונה תהיה רובה ככולה שומרת שבת וכשרות. מדוע חייבים ״לקבוע את אופי השכונה״ ולדאוג רק לאנ״ש. נא ללמוד את הדף של היום ולהבין כמה נזהרו חז״ל בכבודו של יהודי אחר.
"לקבוע את אופי השכונה" לא בהכרח הכוונה שזהו האופי הבלעדי אבל כן שהוא נוכח ומשמעותי ונותן מקום לקהילות בעלות אופי כזה

איכא מאן דאמר

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
אתה חושב שהתכוונתי ברצינות?

Zvibrunner

משתמש פעיל
סתם לידיעתך יש בניינים ברמה ג2 עם מעלית שבת פועלת וכן בירושלים הרבה בניינים באזורים חרדיים למהדרין עם מעלית שבת פועלת וגם ברמה ד' כנראה יהיו לא מעט בניינים עם מעלית שבת.
לכן חשוב לבקש הכשר של רב הלפרין.

האברך ממיר

משתמש מקצוען
מצטער מאוד, שאתה לוקח את המילים שלי, שנכתבו על עניינים בעלי משמעות שונה לגמרי מעיתונים גילוי נאות, בבית שלי נכנסים כל היומונים של הציבור החרדי, על כל פלגיו הכשרים לכאורה עניין הלכתי ולא השקפתי כובע וחליפה מעולם לא ייחסתי משמעות לסוג הכובע והחליפה. אני אישית למדתי בישיבה שהייתי חריג מאוד בהופעה שלי, מעולם לא התביישתי בה, וגם לא התגאיתי בה, מבחינתי זה כמו להזהות עם איזה תחפושת אתה עוטה בפורים
אני מחנך את הילדים לפתיחות וליברליות בכל הנוגע לחוגים בקרב היהדות החרדית.
עדיין, כשמדובר על עניינים שרוב הציבור החרדי האולטרא שמרני אינו מתעסק בהם בשגרה, כמו מעלית שבת, אני מעוניין לא לבלבל את הילדים שלי. ואני לא מזלזל בכלל בציבור שכן עושה זאת, אני גם לא חושב שהם עוברים על ההלכה, אבל מעדיף לגדל את הילדים שלי במקום שבו ההתנהלות הציבורית היא כמו בכל שכונה חרדית מוצהרת.
אני לא הולך לבזבז את החיים והאנרגיות שלי על ענייני מאבקי צביון שכונה. יש לי עוד מקומות לגור בהם.
ואתה מוזמן להמשיך לצקצק ולגלגל עיניים מתחסדות על שנאת אחים, על פירוד לבבות ועל משיח שחייב לבוא.
מבחינתי, אם אני עומד על כך שילדי יגדלו בסביבה חרדית מוצהרת, אין כאן שום דבר מסגנון הדברים שהוזכרו בהודעה המצוטטת.
מעדיף לפרוש מהדיון בשלב הזה.

ירמי וולדמן

מתווך דירות ונכסים
מנהל
מנוי פרימיום
בבקשה לדון פה רק ענייני על השכונה

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה