מחיר למשתכן חרדים לנווה שמיר

Michel1990

משתמש רשום
צולם היום בכניסה לנווה שמיר...
IMG_20210608_101314.jpg

ברוס

משתמש פעיל
צולם היום בכניסה לנווה שמיר...צפה בקובץ המצורף 904105
זה ממש בכניסה הראשית לשכונה ממול עיר דוד וליד נמדר 490.
נו - אם הכניסה הראשית לשכונה מתחילה בבית כנסת, אז זה סימן טוב שכך גם ימשך לכל השכונה, וקול התורה ותפילה ישמע בחזקה בשכונתנו. ואגב נשמח תמיד לקבל תמונות ועדכונים.

Bin26

משתמש פעיל
למה אף אחד לא סגור ?
אני מכירה הרבה חרדים ש"סגורים" לגור שם
אני גם מכיר הרבה חרדים שמתכננים לגור שם וגם אנחנו בעז"ה מתכננים לגור שם אבל יש גם הרבה שקנו ויושבים על הגדר לראות איך יתפתח בפועל אופי השכונה ולכן בניגוד לשכונות אחרות שמתאכלסות אני לא רואה התארגנויות קהילתיות מוסדות שמתכננים לפתוח וכיוצ"ב,
נקווה שהאכלוסים הראשונים יבהירו בפועל את התמונה יותר טוב לכולם ויקדמו את הענינים.

האברך ממיר

משתמש מקצוען
לא יודע אם לנו....
אבל בונים....
בחודש תשרי בשנה שעברה הלך לבית עולמו יגאל ברזמן ז"ל, מייסד חברת "יגאל נכסים" - חברת תיווך מוכרת מאוד ברמב"ש.
בין היתר סופר עליו, שבתקופת הבניה והשיווק של רמה א', הוא הסתובב בינות לאתרי הבניה, והיה תולה שלטים "כאן ייבנה בית כנסת/ישיבה/וכדומה", עובדה שהיתה לה השפעה רבה על האולוסיה שבחרה לבוא ולהתגורר בשכונה.

שירה עטיה

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
למי מיועד בית הכנסת העתידי?
והאם יש כבר קהילות או קבוצות שמתארגנות להקצאות בעניין בתי כנסת ובתי ספר?

haimn

משתמש פעיל
רק אני מקווה שיהיה בית כנסת אחיד לכל הקהילות?
שכונה חדשה וכבר כל קהילה קטנטנה רוצה להקים בית כנסת שיתאים רק לאנשי שלומה, ואז עוד יתחילו לריב ולהילחם על כל שטח ועל כל מבנה.
כנראה שנצטרך לחכות עוד קצת למשיח ואז נפסיק להיות מפולגים כל כך.
מילא אשכנזי וספרדי - יש הבדלי נוסח משמעותיים ובעיקר קריאת התורה בשבת, אבל כל השאר - גם ככה אין ליטאי שלא יתפלל בשטיבלאך חסידי וגם הפוך, אז למה לפצל כל הזמן?

בקורונה היה ממש טוב, היו המון מניינים מעורבים - פשוט כל הדיירים של מספר בניינים סמוכים, חבל שלא לקחנו את זה הלאה.

כתום צהוב לבן

משתמש מקצוען
שכונה חדשה וכבר כל קהילה קטנטנה רוצה להקים בית כנסת שיתאים רק לאנשי שלומה, ואז עוד יתחילו לריב ולהילחם על כל שטח ועל כל מבנה.
יחד שבטי ישראל,
ההיפך, כל קהילה מוסיפה נופך וחן משלה לכלל הסביבה, ואין כאן לא מחלוקת ולא קנאה ולא שנאה, אדרבה ככל שיתרבו הקהילות ותתי הפלגים בשכונה - יכנס לתודעת הציבור כי רמה ה' אינה שונה במהותו ובמתכונתו מרמה ד' ששם כידוע יש פינה לכולם, וזה אף יתן דחף לכל מי שמסתפק עדיין האם לבוא להתגורר בשכונה.
לא זו בלבד אלא רק כך יוכלו לתבוע מהעיריה שטחים עבור מבני ציבור, ולא יוכלו לומר תבנו בית כנסת אחד ובית ספר אחד לכלל המגזר ותסתדרו....
בקשר לקורונה, לא את הכל אפשר לשחזר, גם החתונות הנחמדות (תלוי למי) שהיו, עברו להיסטורית הקורונה...

נערך לאחרונה ב:

י. גולד

משתמש מקצוען
מדהים!
מי שיודע על קהילות נוספות
מומלץ לצרף את המודעות על ההתארגנות

שמעתי גם על כי קהילה ירושלמית עדה"ח מתארגנת שם,
יש פרטים?

haimn

משתמש פעיל
יחד שבטי ישראל,
ההיפך, כל קהילה מוסיפה נופך וחן משלה לכלל הסביבה, ואין כאן לא מחלוקת ולא קנאה ולא שנאה, אדרבה ככל שיתרבו הקהילות ותתי הפלגים בשכונה - יכנס לתודעת הציבור כי רמה ה' אינה שונה במהותו ובמתכונתו מרמה ד' ששם כידוע יש פינה לכולם, וזה אף יתן דחף לכל מי שמסתפק עדיין האם לבוא להתגורר בשכונה.
לא זו בלבד אלא רק כך יוכלו לתבוע מהעיריה שטחים עבור מבני ציבור, ולא יוכלו לומר תבנו בית כנסת אחד ובית ספר אחד לכלל המגזר ותסתדרו....
בקשר לקורונה, לא את הכל אפשר לשחזר, גם החתונות הנחמדות (תלוי למי) שהיו, עברו להיסטורית הקורונה...
אני מבין שמעולם לא ראית את כל המלחמות על שטחים בין קהילות, אשריך, אבל המצב רחוק מהששון ושמחה שאתה מתאר.
ממתי הרבה קהילות קטנות זה טוב? אני מכיר את הפסוק במשלי "ברוב עם הדרת מלך".
כל אחד בפינה שלו זה אומר לגדל את הילדים בבועה, כשכל אחד בטוח שרק הוא צודק וכל האחרים ממש לא (ואני אומר את זה מידיעה אישית, כאחד שגם התחנך כך וראיתי את זה בהמון קהילות אחרות).
הלוואי ממש שיהיה בית כנסת אחד ענק לליטאים, חסידים, ירושלמים, אשכנזים וספרדים, חרדים ודתיים לאומיים, קידוש השם שזה יעשה יהיה עצום, אבל אני מציאותי, זה כנראה יקרה רק כשיבוא המשיח, עד אז נשאר לדמיין ולהתפלל.

נערך לאחרונה ב:

א חסיד

משתמש פעיל
הלוואי ממש שיהיה בית כנסת אחד ענק לליטאים, חסידים, ירושלמים, אשכנזים וספרדים, חרדים ודתיים לאומיים, קידוש השם שזה יעשה יהיה עצום, אבל אני מציאותי, זה כנראה יקרה רק כשיבוא המשיח, עד אז נשאר לדמיין ולהתפלל.
רק תעדכן באיזה שעה יתפללו שחרית ביום שבת...

מיריומה

משתמש מקצוען
אני מבין שמעולם לא ראית את כל המלחמות על שטחים בין קהילות, אשריך, אבל המצב רחוק מהששון ושמחה שאתה מתאר.
ממתי הרבה קהילות קטנות זה טוב? אני מכיר את הפסוק במשלי "ברוב עם הדרת מלך".
כל אחד בפינה שלו זה אומר לגדל את הילדים בבועה, כשכל אחד בטוח שרק הוא צודק וכל האחרים ממש לא (ואני אומר את זה מידיעה אישית, כאחד שגם התחנך כך וראיתי את זה בהמון קהילות אחרות).
גם בעבר היו מחולקים לשתים עשרה שבטים

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  8  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה