חסכון לנישואי הילדים - גם כשאין לכך תקציב?

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
זה מה שאני רוצה לומר לך.
אם את גם ככה סומכת על הזן ומפרנס את הכל,
אז בשביל מה להתחייב ולהשתעבד לגמ"ח המרכזי?
יש עוד המון מטרות חשובות שאפשר לתרום להם.
אותי למדו על בטחון לצד השתדלות. גם יעקב אבינו פעל בכמה חזיתות.
ונכון שיש עוד המון מטרות חשובות, אבל לכל מטרה שנתרום תמיד תוכל לאמר שיש מטרה חשובה אחרת. (בכל מקרה אנחנו בהחלט משתדלים לתרום גם למטרות נוספות)
אגב, גם אנשים בעלי הון נעזרים לעתים קרובות בהלואות בנישואי ילדים כי לא תמיד ההון נזיל, לא תמיד רצים למכור נדלן, לחסל השקעה, או לפדות קרן.
צריך להיות מאד מאד מנותק (אולי פשוט תשאלו אנשים בסטטוס) כדי להגיד שהלואה גדולה בתנאים טובים תהיה פשוט מיותרת (וכמו שאמרתי אם זה מיותר בילד הראשון לא לוקחים, אבל בילד השני זה מן הסתם כבר פחות מיותר וכו').

עובד בגמ"ח המרכזי

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
1. זה שזה עד עתה לא קרה - לא אומר שזה לא יקרה יום אחד. אתם מכוסים אם זה יקרה כי לא התחייבתם - ולכן זה סוג של הימור מבחינת הנותנים .
יש עוד הרבה גמחי"ם שמי שמפקיד בהם זכאי בקדימות להלוואה, וזאת למרות שאת כל כספו יקבל בשלמות בהתחייבות.
2. זה שאנשים לוקחים הלוואות - לא מוכיח מאומה בנוגע לפסיכולוגיה. רוב הפעולות שמבצעים בגלל טעויות פסיכולוגיות - יעבדו על הרבה אנשים.
3. טענתי בחיטים - ענית בסיסמה. שאלתי אותך מה ייחודו של הגמ"ח המרכזי על פני משכנתא של מיליון שקל על דירת המגורים האישית בהחזר של 10000 שקל לחודש - מה ענית לי על שאלה זו? דייק בתשובה ביחס בין הגמ"ח המרכזי למשכנתא בבבנק לסכום דומה.
1. הכוונה שלי ברורה! נותנים לכולם רק שאסור להתחייב על זה כי אחרת אנו עושים צחוק מההלכה והמעשרות. חייבים להגיד את זה בנוסח הזה. הבנת?

2. זה שהגמח עובד ואנשים מקבלים הלוואות במליונים כל חודש מוכיח שזה עסק מצליח ושההבטחה עובדת וזה לא עוד רעיון שנפל אחרי תקופה קצרה אלא משהו יציב ובטוח.

3. התשובה שלי בשאלה היא היא התשובה!! אנחנו באנו לפתור דברים אבללא תמיד מסוגלים לפתור הכל. אבל זה לא אומר שלכן שוה יותר לקחת משכנתא על הבית כי את זה תשלם 30 שנה 10,000 שח ולא 12 שנה כמו בגמח!!! מה הדיון בכלל?!

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אותי למדו על בטחון לצד השתדלות. גם יעקב אבינו פעל בכמה חזיתות.
לדעתי אם החלטתם שזה מקום טוב לתרום לו את המעשרות, אז למה לא?
אבל בתור השתדלות לנישואי הילדים??????
בכ"א נראה לי מוגזם ביותר להגיד שזה חובת השתדלות להצטרף לגמ"ח המרכזי, בשביל מה? בשביל לקבל הלוואה???

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
לי נראה מוגזם ביותר לקנות ספרינג לחצי שנה מראש, להשתמש רק במזומנים ולהזין כל היום טבלאות הוצאות והכנסות באקסל, ומהעדף שנשאר להשקיע במניות לנישואי ילדים.
כל אחד והדרך בה הוא בחר לחיות את חייו.

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
חשוב לי לכתוב משהו כי אני מרגישה שהגנתי יותר מדי על המיזם הזה של הגמח המרכזי וזה יצא קצת יותר מוגזם ממה שאני חושבת לגביו.

אני חושבת שחשוב פשוט לרשום תזרים זרימה נכון לגבי התפתחות הגמח המרכזי כדי לשים את הדברים בפורפורציה הראויה להם.
מאז ומקדם ועוד יותר בדורות האחרונים מי שיכול חוסך ומשקיע ועושה מאמצים כדי שבבא היום יוכל לחתן את ילדיו בכבוד. זה מצב אידיאלי שעבור בני תורה הוא אפילו קיומי (בעוד הורה שילדו הולך לעבוד יכול להסתפק בעזרה מינימלית או בכלום עזרה, על הורה לבן שאמור להיות אברך יש אחריות אחרת)
במהלך השנים ועם התרבות לומדי בית המדרש אנשים התקשו מאד לחתן את ילדיהם (כשהם בעצמם לא מסודרים כלכלית) ונאלצו לגלגל הלואות לשם כך.
הגמח המרכזי קם לתת מענה לאותם אלו אנשים כדי להסדיר את ההלואות תחת קורה אחת ובתנאים נוחים. הם רק כן מתריאים ואומרים לצבור שאמור לכאורה להנות לשרותיו אם אתם מאלה שכנראה לא יהיו לכם מזומנים לנישואי הילדים תרמו היום וקרוב לוודאי תקבלו הלואה טובה בעתיד.

הגמח המרכזי לא מתימר לחתן לנו את הילדים. הוא לא מתימר להציג חלופה מועדפת לחסכון או לעבודה שיכולה לספק לנו כסף משלנו לנישואי הילדים.
אם עדיף לאגור את הכסף בעצמינו או להסתמך על הלואה עתידית? מבחינתי אין שאלה שעדיף לצבור הון עצמי(רק שימו לב שמדובר בסכומים משמעותיים, לא חסכון של 200 ש' לחודש שלא נושא שום רווח)
אבל מרבית האנשים לא מסוגלים לחסוך סכומים כמדובר ואז נשאלת השאלה אם להכין תשתית להלואה עתידית או לא לעשות כלום? גם זה מבחינתי אין בכלל שאלה וזו השתדלות מינימלית גם אם לא אופטימלית.

נערך לאחרונה ב:

עובד בגמ"ח המרכזי

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
חשוב לי לכתוב משהו כי אני מרגישה שהגנתי יותר מדי על המיזם הזה של הגמח המרכזי וזה יצא קצת יותר מוגזם ממה שאני חושבת לגביו.

אני חושבת שחשוב פשוט לרשום תזרים זרימה נכון לגבי התפתחות הגמח המרכזי.
מאז ומקדם ועוד יותר בדורות האחרונים מי שיכול חוסך ומשקיע ועושה מאמצים כדי שבבא היום יוכל לחתן את ילדיו בכבוד. זה מצב אידיאלי שעבור בני תורה הוא אפילו קיומי (בעוד הורה שילדו הולך לעבוד יכול להסתפק בעזרה מינימלית או בכלום עזרה, על הורה לבן שאמור להיות אברך יש אחריות אחרת)
במהלך השנים ועם התרבות לומדי בית המדרש אנשים התקשו מאד לחתן את ילדיהם (כשהם בעצמם לא מסודרים כלכלית) ונאלצו לגלגל הלואות לשם כך.
הגמח המרכזי קם לתת מענה לאותם אלו אנשים כדי להסדיר את ההלואות תחת קורה אחת ובתנאים נוחים. הם רק כן מתריאים ואומרים לצבור שאמור לכאורה להנות לשרותיו אם אתם מאלה שכנראה לא יהיו לכם מזומנים לנישואי הילדים תרמו היום וקרוב לוודאי תקבלו הלואה טובה בעתיד.

הגמח המרכזי לא מתימר לחתן לנו את הילדים. הוא לא מתימר להציג חלופה מועדפת לחסכון או לעבודה שיכולה לספק לנו כסף משלנו לנישואי הילדים.
אם עדיף לאגור את הכסף בעצמינו או להסתמך על הלואה עתידית? מבחינתי אין שאלה שעדיף לצבור הון עצמי(רק שימו לב שמדובר בסכומים משמעותיים, לא חסכון של 200 ש' לחודש שלא נושא שום רווח)
אבל מרבית האנשים לא מסוגלים לחסוך סכומים כמדובר ואז נשאלת השאלה אם להכין תשתית להלואה עתידית או לא לעשות כלום? גם זה מבחינתי אין בכלל שאלה וזו השתדלות מינימלית גם אם לא אופטימלית.
'כל מילה בסלע'
באמת מי שמעוניין לחסוך את הכסף לבד ויש לו את היכולת לשים 1000-1500 שח עבור כל ילד יוכל לעשות לזאת לבד. הלוואי על כולנו!!
הגמ"ח המרכזי נועד עבור אלו ש 300 שח זה המקסימום של המקסימום שיכולים לשים עבור כל ילד!!

ואגב, לשואלים כאן למעלה לגבי תשלום עבור 5 ילדים שזה יקר
אכן בשביל זה יש את התוכנית ה'קלאסי' של הגמח. שם משלמים רק 160 שח לילד ומקבלים 'רק' 160,000 ולא 240,000 וב 100 תשלומים בהחזר ההלואה ולא ב 150.
אבל עדיין מדובר בהלוואה שכל הורה שמחתן היום ילדים ישמח לקבל הלוואה כזו. אין ספק!

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
לי נראה מוגזם ביותר לקנות ספרינג לחצי שנה מראש, להשתמש רק במזומנים ולהזין כל היום טבלאות הוצאות והכנסות באקסל, ומהעדף שנשאר להשקיע במניות לנישואי ילדים.
אני יושבת ועושה את זה מהבוקר עד הלילה, [כמובן חוץ מהזמן שאני בפרוג] אין לך מושג איזה תענוג זה:p:cool::rolleyes:

ולעצם העניין בלי שום קשר לחיסכון, אני חושבת שמוטל על כל אחד ואחת לחיות עם חשבון!!
[וזה ממש לא קשה!! רק דורש הרגל, ואז זה רץ.]כמו שהרב שטינמן זצ"ל אמר פה בסרטון

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אני יושבת ועושה את זה מהבוקר עד הלילה, [כמובן חוץ מהזמן שאני בפרוג] אין לך מושג איזה תענוג זה:p:cool::rolleyes:

ולעצם העניין בלי שום קשר לחיסכון, אני חושבת שמוטל על כל אחד ואחת לחיות עם חשבון!!
[וזה ממש לא קשה!! רק דורש הרגל, ואז זה רץ.]כמו שהרב שטינמן זצ"ל אמר פה בסרטון
קדם כל נהניתי מאד מהסרטון. אז תודה!!
אבל לא הסקתי ממנו שצריך להתחיל למלא טבלאות ולזרוק כרטיסי אשראי.
מי שחושב שצריך שיטה כדי לחיות עם חשבון. מראש היתה לו בעיה והוא אבד איזה חוש בסיסי של התנהלות כלכלית.. (שאין בכלל ספק שהיא צריכה להיות נבונה ומאוזנת)
ומי שחושב שלחיות בלי טבלאות אקסל זה לזרוק כסף לפח, שוב יש לו בעיה.
יש הרבה אנשים שבאופן טבעי חיים ממה שיש להם, בודקים פעם פעמיים בחודש את מצב הבנק וממשיכים הלאה. קרה שהוציאו יותר מדי, אז משתדלים יותר בתקופה הבאה, או מתאמצים יותר להגדיל הכנסה. בד"כ הרדאר הפנימי שלהם יבצע את זה בלי לשבת עם טבלאות.

אני אדגים לך מנושא אחר. מרבית האנשים מצליחים לשמור על תפריט מאוזן בלי בכלל לדעת שזה מה שהם עושים, הם פשוט אוכלים כשהם רעבים, מפסיקים כשזה נראה מוגזם ונמנעים באופן טבעי מלאכול כמה עוגות עם קצפות ברצף.
אחרים, בעלי בעית שליטה בנושא זה אין להם מנוס מלנהל תפריט מוכתב, ברור, חסר פשרות, כולל למלא יומן אכילה מדי ערב. זה עדיין לא שיטה שנמליץ להמונים.

אז מי שיש בעית שליטה בתקציב הכלכלי לבריאות, נשמע כמו שאת וגם ארגונים אחרים פתחו דרך לעזור להם. אבל להמונים? לא יודעת. לא נראה לי. לא כדאי לעשות משהו מועיל בזמן הזה?

נערך לאחרונה ב:

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
מי שחושב שצריך שיטה כדי לחיות עם חשבון. מראש היתה לו בעיה והוא אבד איזה חוש בסיסי של התנהלות כלכלית..
ומי שחושב שלחיות בלי טבלאות אקסל זה לזרוק כסף לפח, שוב יש לו בעיה.
יש הרבה אנשים שבאופן טבעי חיים ממה שיש להם, בודקים פעם פעמיים בחודש את מצב הבנק וממשיכים הלאה. קרה שהוציאו יותר מדי, אז משתדלים יותר בתקופה הבאה, או מתאמצים יותר להגדיל הכנסה. בד"כ הרדאר הפנימי שלהם יבצע את זה בלי לשבת עם טבלאות.
אז מי שיש בעית שליטה בתקציב הכלכלי לבריאות, נשמע כמו שאת וגם ארגונים אחרים פתחו דרך לעזור להם. אבל לאחרים? דקדוקי עניות.
אז צר לי לומר לך שרוב הציבור נמצא במצב הזה!!! ואת יכולה לברר.
ומי שבוחר מלכתחילה, לחיות מהלוואות וצדקות, במקום עם קצת מחשבה לפני מעשה, אין לי אלא לרחם עליו! אבל ברור שיש שיטה רווחת כזאת, וראינו גם את תוצאותיה.

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אז צר לי לומר לך שרוב הציבור נמצא במצב הזה!!! ואת יכולה לברר.
ומי שבוחר מלכתחילה, לחיות מהלוואות וצדקות, במקום עם קצת מחשבה לפני מעשה, אין לי אלא לרחם עליו! אבל ברור שיש שיטה רווחת כזאת, וראינו גם את תוצאותיה.
זה ממש אבל ממש דמגוגיה.
כי לא אמרתי לחיות על צדקות. ובטח לא אמרתי לא לחשוב לפני מעשה (רק לא למלא את זה בטבלה אם אין צורך...)
אבל בסדר, אם את רוצה לצאת מאוזנת שאת תרחמי עלי ואני עלייך, אין בעיה, נסיים את זה ככה בטוב.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
זה ממש אבל ממש דמגוגיה.
כי לא אמרתי לחיות על צדקות. ובטח לא אמרתי לא לחשוב לפני מעשה (רק לא למלא את זה בטבלה אם אין צורך...)
אבל בסדר, אם את רוצה לצאת מאוזנת שאת תרחמי עלי ואני עלייך, אין בעיה, נסיים את זה ככה בטוב.
אני ממש מצטערת שהובנתי שכאילו אני מרחמת עלייך,
אני בטוחה לפי ההודעות שלך, שאת יודעת להתנהל כלכלית!!
אני מדברת על רוב הציבור! שלא מתנהל בצורה מסודרת ותקינה.
ושוב ממש לא התכוונתי אלייך אישית.

יוחנן 1

משתמש מקצוען
אני אדגים לך מנושא אחר. מרבית האנשים מצליחים לשמור על תפריט מאוזן בלי בכלל לדעת שזה מה שהם עושים, הם פשוט אוכלים כשהם רעבים, מפסיקים כשזה נראה מוגזם ונמנעים באופן טבעי מלאכול כמה עוגות עם קצפות ברצף.
אחרים, בעלי בעית שליטה בנושא זה אין להם מנוס מלנהל תפריט מוכתב, ברור, חסר פשרות, כולל למלא יומן אכילה מדי ערב. זה עדיין לא שיטה שנמליץ להמונים.

אז מי שיש בעית שליטה בתקציב הכלכלי לבריאות, נשמע כמו שאת וגם ארגונים אחרים פתחו דרך לעזור להם. אבל להמונים? לא יודעת. לא נראה לי. לא כדאי לעשות משהו מועיל בזמן הזה?
זה בדיוק דמגוגיה!
המציאות היא שרוב האנשים חיים במינוס וחובות.

קצרה

משתמש מקצוען
1. הכוונה שלי ברורה! נותנים לכולם רק שאסור להתחייב על זה כי אחרת אנו עושים צחוק מההלכה והמעשרות. חייבים להגיד את זה בנוסח הזה. הבנת?

2. זה שהגמח עובד ואנשים מקבלים הלוואות במליונים כל חודש מוכיח שזה עסק מצליח ושההבטחה עובדת וזה לא עוד רעיון שנפל אחרי תקופה קצרה אלא משהו יציב ובטוח.

3. התשובה שלי בשאלה היא היא התשובה!! אנחנו באנו לפתור דברים אבללא תמיד מסוגלים לפתור הכל. אבל זה לא אומר שלכן שוה יותר לקחת משכנתא על הבית כי את זה תשלם 30 שנה 10,000 שח ולא 12 שנה כמו בגמח!!! מה הדיון בכלל?!

1. אין שום בעיה עם המעשרות וכו' כידוע גם את המשכנתא לבנק של נישואי הילד אפשר לתת ממעשרות. זו הכנסת כלה מהודרת לחתן את הילד שלך.
הענין הוא שהגמ"ח באמת לא רוצה להתחייב כי כבר היו גמחי"ם בכזה קונספט - ולפעמים באיזשהו שלה לא יכלו/רצו לתת לכל האחרים מסיבות כאלו ואחרות. או שהפסיקו את המיזם אחרי הרבה שנות פעילות.

2. לא טענתי שהעסק אינו מצליח מבחינתכם או שמדובר ברעיון נפל.
טענתי שלא בטוח שבגלל שהרבה אנשים נוהים אחרי הרעיון - עומדת מאחוריו באמת תובנה נכונה לחיים - ואתה כל הזמן חוזר ואומר - "אבל הולכים אחריו הרבה אנשים" - ולא עונה ממן הטענה.

3. לא לוקח 30 שנה בהחזרים של 10,000 להחזיר פחות ממליון שקל לבנק. גם בבנק בהחזרים של 10,000 לחודש משכנתא תגמור סכום בסדר גודל זה ב-12 שנה או פחות ... אנשים משלמים משכנתא 30 שנה כי הם רוצים את הפריסה נמוכה יותר מסכום זה.

קצרה

משתמש מקצוען
אני רק שאלה,
מרגיש לכם בנוח, מצפונית, לא הלכתית, לתת את המעשר שלכם למען העתיד שלכם? בעצם לעצמכם? איזה מין מעשר זה?

זה לא לעצמם.
זה לילדים.
בשום מקום אב לא חייב לחתן את ילדיו.
זו הכנסת כלה מושלמת ולפי ההלכה צדקה מהודרת - כיוון שצדקה עושים קודם כל עם הקרובים ביותר!!!

יוחנן 1

משתמש מקצוען
זה לא לעצמם.
זה לילדים.
בשום מקום אב לא חייב לחתן את ילדיו.
זו הכנסת כלה מושלמת ולפי ההלכה צדקה מהודרת - כיוון שצדקה עושים קודם כל עם הקרובים ביותר!!!
כדאי שתשאלי רב,
זה ממש לא פשוט, לחתן את הילדים מכספי מעשרות.
ויש בזה כללים כמה מותר, אם בכלל.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  8  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה