חסכון לנישואי הילדים - גם כשאין לכך תקציב?

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
מענין אותי מאד (ברצינות, לא בציניות) מאין הבטחון הזה מה כולם חיבים.
לרב האנשים יש מינוס, כולם מגלגלים הלאות, כולם חייבים משטר. ועוד אמירות מכלילות. מאיפה לכם?
קודם כל אני מתעסקת בתחום שנים ואני מודעת למציאות.
אבל את לא חייבת להאמין לי

תקראי מה כותבת יעל דרומי חברת הנהלה בבנק הפועלים [הבנק הגדול בישראל]

"80% מהישראלים נמצאים במינוס קבוע"
לדברי יעל דרומי, חברת הנהלה בבנק הפועלים, הרבה מאלו שנמצאים במינוס בחשבון בכלל לא יודעים שהם במינוס ■ "יש פחד עמוק לאנשים להתעסק עם הנושא הפיננסי. לקוח שמתנהל נכון מייצר יותר פעילות בחשבון הבנק וצורך יותר מוצרים מהבנק"

"אם אנשים היו משקיעים בבחירת קרן פנסיה שליש מהזמן שהם משקיעים בבחירת מלון בנסיעה לזנזיבר, מצבם היה הרבה הרבה יותר טוב", את הדברים הללו אמרה היום (ו') יעל דרומי, הממונה על חטיבת מחזיקי עניין בבנק error, במסגרת כנס "שישי - בוקר של קבלת החלטות" שערך TheMarker בשיתוף בנק הפועלים.

"המדינה נתנה לחוסכים לפנסיה אפשרות לעבור קרן פנסיה בכל רגע אבל בפועל רוב החוסכים לא משתמשים באפשרות הזו", הוסיפה דרומי.

דרומי השתמשה בהחלטה על בחירת קרן פנסיה, כדוגמה לבעיה רחבה יותר שקיימת בחברה הישראלית ומשליכה גם על הבנקים. "יש פחד עמוק לאנשים להתעסק עם הנושא הפיננסי, כמו שיש פחד להתעסק עם נושאי הבריאות", אמרה דרומי. "אבל הפחד הזה גורם להחלטות שמתקבלות - להיות בלתי הפיכות בטווח הארוך. אנחנו יודעים שמי שמתנהל באופן גירעוני בחשבון הבנק הפרטי שלו, נוטה להתנהל באופן גירעוני בעסק הפרטי שלו. לקוח שמתנהל נכון, מייצר יותר פעילות בחשבון הבנק, וצורך יותר מוצרים מהבנק. לעומת זאת, לקוח שנמצא בקשיים עלול לגרום קושי גם לבנק".

לדבריה, באופן כללי, הישראלים נוטים להימנע מלהתמודד עם החלטות בנושאים פיננסיים למרות החשיבות הגדולה שיש להן על חייהם. "יש נטייה לאנשים להישאר במצב הקיים שמהווה ברירת מחדל בהרבה נושאים, כל שכן בנושאים פיננסיים שהידע בהם מועט. ככה אנשים נמנעים מלהיכנס לתהליך של קבלת החלטות. 73% מהישראלים לא מאמינים שיש להם את הידע הפיננסי לקבל החלטות בנושאים פיננסיים. 80% מהאוכלוסייה נמצאים במינוס קבוע, רבים מהם לא יודעים בכלל שהם נמצאים במצב של מינוס", אמרה דרומי.

מקור

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
פשוט הדיבור על הרב הזה והחיבור שלו לטבלאות אקסל מביאים בעיני למסקנה לא נכונה שזו הדרך לפתור את הבעיה. בעוד שהדרך הנכונה והראשונית היא להגדיל הכנסות.
מה שאני קוראת פה זה השלמה עם אורח חיים שממנו באמת אין איך לרדת (אחרי שחסכת את הקרטון מה שנותר זה פשוט לא לקנות את החלב). וזה מדאיג.
יש לך פה שתי טעויות,
א: ברור שעדיף להגדיל הכנסות, ובשום מקום לא נאמר אחרת.
ב: מי שחי בצורה מחושבת, [לא אמרתי על השקל] במשך הזמן רמת החיים שלו עולה, ומי שחי ממינוסים והלוואות, רמת החיים שלו יורדת עם הזמן.
[ואני כבר לא רוצה לפרט על רמת החיים שלי]

ולגבי נושא החלב שנתפסתם עליו,
אני רק אכתוב שוב, שזה חיסכון נחמד, במחשבה ראשונית מינימלית, וברגע שנכנס שקונים חלב בשקית, זה כבר נכנס לאוטומט, ואין שום הרגשה של חיסכון וצמצום.

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
ב: מי שחי בצורה מחושבת, [לא אמרתי על השקל] במשך הזמן רמת החיים שלו עולה, ומי שחי ממינוסים והלוואות, רמת החיים שלו יורדת עם הזמן.
אוקי. בזה אני כמובן מסכימה איתך.
אנחנו רק חלוקות מה זה צורה מחושבת כל עוד החשבון מאוזן מבחינתי זה מחושב גם אם זה כולל שימוש חופשי באשראי וכו' וכו'. אבל אני חושבת שמיצינו. אני בכל אופן מיציתי...

נראה לי כדאי לחתוך את החלק האחרון של הדיון ולהעביר לאשכול של חסכנות והטיפים. זה סתם התערבב פה ולא קשור לנושא הגמח המרכזי שהוא חשוב ונפרד בפני עצמו.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אוקי. בזה אני כמובן מסכימה איתך.
אנחנו רק חלוקות מה זה צורה מחושבת כל עוד החשבון מאוזן מבחינתי זה מחושב גם אם זה כולל שימוש חופשי באשראי וכו' וכו'. אבל אני חושבת שמיצינו. אני בכל אופן מיציתי...
אני ממש לא חולקת עלייך בזה.
ומה שכתבתי שם, זה למי שרוצה לחסוך!
כמובן שאף אחד לא חייב.

עובד בגמ"ח המרכזי

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
שלום וברכה!
הטבה לחברי פרוג בלבד! ;)
לכבוד הדיונים הנפלאים כאן באשכול זה ואשכולים אחרים. שממש כיף לראות!
מי שחבר בגמ"ח המרכזי ומעוניין לעשות סדר ביחידות שלו,
איזה ילד כבר צירפתם ואיזה עדיין לא? או כמה יחידות יש לכם ומה הזכאות?
אני מזמין אותכם לפנות אליי בפרטי ואשתדל לשלוח פירוט ולתת מענה ככל האפשר!

עובד בגמ"ח המרכזי

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
המשפט הזה חשוב במיוחד.
משום מה לא נראה לי השתדלות הגיונית לאבד כסף שאפשר לחסוך ולהשתמש בו ישירות על מנת לקבל הלוואה בעתיד

לחסוך כסף לעתיד ברמה שמתאפשר - זה תמיד טוב. תמיד יכול לצוץ גם בחודש הבא הוצאה גדולה לא צפויה.
לחסוך כסף רק על מנת על מנת לקבל הלוואה בריבית בעתיד?? (בלי הבטחה ובלי התחייבות.. איך שהתרשמתי מדובר מבחינה חוקית בתרומה. אין התחייבות להחזיר את התרומה או חלק ממנה...) - נשמע קצת היסטריה מעבר להשתדלות...
עם כל הכבוד
להגיד משפט כמו 'לחסוך רק כדי לקבל הלוואה בעתיד' זה סיסמא בלבד
ברור שלא כיף לחסוך רק כדי לקבל הלוואה. אבל:

1. זה לא רק הלוואה כי את רוב הכסף שחסכתם אתם מקבלים בחזרה
2. מקבלים הלוואה טובה שלא תקבלו בשום מקום, לא בסכום ולא בתשלומים וזה עוזר לעבור את החתונה בשלום

אז אמור מעתה 'לחסוך כדי לקבל חזרה + הלוואה טובה ומשתלמת שלא תקבלו בשום מקום אחר'

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

אשת_חבר

משתמש מקצוען
בעלי שאל פעם רב ידוע, האם צריך לחסוך לילדים לחתונה מצד השתדלות?
והרב ענה לו: שרק כ-5 שנים לפני גיל השידוכים ראוי לעשות השתדלות, ולפני זה, זה פשוט חוסר בביטחון!
ולגבי הגמ"ח המרכזי,
לדעתי אם החלטתם שזה מקום טוב לתרום לו את המעשרות, אז למה לא?
אבל בתור השתדלות לנישואי הילדים??????
נראה לכם נורמלי שכעשרים שנה לפני שהילד יהיה בכלל בשידוכים, להתחיל לשלם לאנשהו בשביל שבעוד עשרים שנה תהיו זכאים להלוואה, שתשלמו אותה כ 15 שנה???????????
ואם אתם בוטחים בקב"ה שיהיה לכם מאיפה להחזיר עשר הלוואות בו זמנית מהגמ"ח המרכזי, + כמה משכנתאות והלוואות אחרות, [כי זה לבד לא מספיק]
אז למה שלא תבטחו בו, שלא תצטרכו לקחת הלוואות כלל???

בכ"א נראה לי מוגזם ביותר להגיד שזה חובת השתדלות להצטרף לגמ"ח המרכזי, בשביל מה? בשביל לקבל הלוואה???
יש דעות שונות בעניין.
אנחנו למשל שאלנו את הרב שלנו והוא אמר שאם יש אפשרות ודאי וודאי כדאי להשתדל לחתונות מהרגע הראשון האפשרי.
כששאלנו מה עם בטחון אז הוא ענה "מה בטחון? שתיפול על הציבור?" ודאי שיש פה השתדלות ראויה.
שוב, יש דעות לכאן ולכאן.
כמה שצריך להתפלל שכולם יהיו בריאים ושלמים והולכים לדרך הטובה ונגיע לקיים את המצווה של "ויעש להם בתים" בע"ה.

עובד בגמ"ח המרכזי

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
יש דעות שונות בעניין.
אנחנו למשל שאלנו את הרב שלנו והוא אמר שאם יש אפשרות ודאי וודאי כדאי להשתדל לחתונות מהרגע הראשון האפשרי.
כששאלנו מה עם בטחון אז הוא ענה "מה בטחון? שתיפול על הציבור?" ודאי שיש פה השתדלות ראויה.
שוב, יש דעות לכאן ולכאן.
כמה שצריך להתפלל שכולם יהיו בריאים ושלמים והולכים לדרך הטובה ונגיע לקיים את המצווה של "ויעש להם בתים" בע"ה.
אני יכול לומר באופן אישי
נפגשתי לאחרונה עם לא מעט רבנים כדי לקבל אישור הלכתי לגבי התרומה מכספי מעשרות
וכולם כאילו מדברים מפה אחד, מדגישים כמה בדור שלנו חייבים לחשוב על זה מראש ואם יש תוכנית ודאי צריכים להיכנס לזה וגם מכספי מעשרות לכתחילה!!

stroke

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
היום חתונה עולה כ 100-120,000 שח לכל צד לפני הדירה! (לצערנו אלו הסכומים)
בלת"ק
7 חתונות עברנו ולא התקרבנו לסכומים האלו
גם אם נוסיף את סעיף הנדוניה מצד הכלה לא התקרבנו למאה אלף. ק"ו צד חתן.
באיזה עולם אתם חיים? אלוקים אדירים!!!

עובד בגמ"ח המרכזי

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בלת"ק
7 חתונות עברנו ולא התקרבנו לסכומים האלו
גם אם נוסיף את סעיף הנדוניה מצד הכלה לא התקרבנו למאה אלף. ק"ו צד חתן.
באיזה עולם אתם חיים? אלוקים אדירים!!!
חתונה הכוונה להכל כולל הכל
החל בווארט והאירוסין ודמי שדכנות ומתנות, וכלה בחתונה וביגוד ונדוניא לחתן/כלה ושבת שבע ברכות וגם עזרה בשכירות.
אלו המחירים לצערינו!!!
ומי שאומר ששילם פחות, או שלא חישב את כל הנ"ל או שעשה משהו חריג ומיוחד כדי להגיע לפחות מזה

moshe d

משתמש רשום
נכון אין וודאות לאף אחד, אבל החשש הרחוק שאני כ"כ ישנא את בני ולא ארצה לתת לו שום דבר, לא קיים אצלי, [אם יבזבז את כספו על שטויות, אז זה יהיה בעיה שלו, לא שלי]

אין לי מושג איפה החיסכון שלך,
שלי הרוויחה מתחילת השנה עד סוף העשירי 11.72% תשואה, שזה רק ב10 חודשים, [אלטשולר שחם מסלול הלכה] שזה הרבה מאד כסף!!!

צר לי לומר את נמצאת במקום שמפחד אפי' לבדוק את הנתונים,
ומי שלא משקיע, ורק חוסך, מפסיד בוודאות!! את הרווחים שהיה יכול להרוויח.

גם זה נובע מבורות פיננסית!!!!!
יש לך פנסיה?
את יודעת שהם משקיעים את הכסף, בצורה הכי סולידית ששייך,
וקרן פנסיה הכי דפוקה מרוויחה בממוצע כ- 5% בשנה
[נכון שיש שנים שמפסידים, אבל כנגד זה יש הרבה יותר שנים שמרוויחים, מה שיוצר שבממוצע כשהכסף מושקע כ10-15 שנה יש רווח ממוצע של לפחות 5% בשנה]
ויש אפשרות להשקיע בצורה מאד סולידית ופשוטה וכשרה, ולהרוויח 8% בשנה.
ואני מדברת אחרי כ-9 שנים טובות של מגוון השקעות.

שוב זה נובע מבורות יש המון אפיקים כשרים להשקיע ולהרוויח יפה מאד מניסיון,
ולא דברתי על חלומות לרווחים מטורפים, אלא על השקעות סולידיות שכשעושים אותם נכון, אז הסיכון להפסד, הוא ממש אפסי.
ולפני שאת מגיבה כדאי שתראי את הסרטון הזה שבו מוסבר שיטה אחת,
איך משקיעים בשוק ההון בצורה פסיבית וחכמה, שמניבה רווחים יפים מאד,
וגם על השקעה אקטיבית בשוק ההון, שהיא הרבה הרבה יותר מסוכנת,
וגם על עיקרון ריבית דריבית.

נ.ב. אני לא הצטרפתי לתכנית שהוא משווק שם, ואין לי מידע עליה.
את יכולה לומר באיזה סרטון מדובר כי אין קובץ מצורף

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
נמחקו פה הרבה סרטונים באחד השידרוגים.
אני אבדוק אם אני אמצע את הסרטון.

זר פרחים

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
כמה חבל להפסיד מהקרן של הכסף הנחסך בדי עמל בשביל חלומות הגדלה שלו.
כשמבינים מה היא אינפלציה, מבינים שכסף שנחסך מתחת הבלטות* מפסיד בכל שנה ושנה.
כך ששב ואל תעשה -
זו בחירה מודעת להפסיד את הכסף.
והשקעה סולידית מבוזרת - זו בחירה מודעת להציל את הכסף מידי עושקו (אינפלציה), ולהכותו מנה אחת אפיים (ריבית דריבית)

ובקשר למצוות הלוואת כספים - זו מצווה חשובה אך כבר אמרו חז"ל והמבזבז אל יבזבז יותר מחומש - כדי שלא ינזקו עסקיו. ולשים את כל החיסכון בגמ"ח ולא להשקיעו למען ילדינו (וילדכם - חתנינו וכלות בנינו) זה בזבוז.
מה עוד שלפרנס ילד מעל גיל 6 זו מצוות צדקה לכל דבר ועניין.

*האמור בתוקף גם אם נחסך תחת המזרן או מזרון או בעו"ש.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

י פייג

משתמש פעיל
D I G I T A L
בס' מבית לוי (הוראות מבעל שבט הלוי על יורה דעה עמו' שנא) כתב בזה"ל: מותר להשתמש בכספי מעשר עבור ההוצאות הנצרכות לנישואי בניו ובנותיו, [כשאין לו אפשרות אחרת]. וראה לעיל [שם עמו' שמז] בגדר הנצרך להכנסת כלה, ועי' שבה"ל (ח"ט סי' ר"א). מי שרוצה לעשות תכנית חסכון עבור נישואי ילדיו ולשלם מכספי מעשר, לא יעשה כן אלא משהגיעו הילדים לגיל שאנשים מתחילים לחשוב על ההוצאות לנישואין. ולא יקח עבור מטרה זו אלא עד מחצית כספי מעשר ולא יותר.

עובד בגמ"ח המרכזי

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בס' מבית לוי (הוראות מבעל שבט הלוי על יורה דעה עמו' שנא) כתב בזה"ל: מותר להשתמש בכספי מעשר עבור ההוצאות הנצרכות לנישואי בניו ובנותיו, [כשאין לו אפשרות אחרת]. וראה לעיל [שם עמו' שמז] בגדר הנצרך להכנסת כלה, ועי' שבה"ל (ח"ט סי' ר"א). מי שרוצה לעשות תכנית חסכון עבור נישואי ילדיו ולשלם מכספי מעשר, לא יעשה כן אלא משהגיעו הילדים לגיל שאנשים מתחילים לחשוב על ההוצאות לנישואין. ולא יקח עבור מטרה זו אלא עד מחצית כספי מעשר ולא יותר.
אכן אם שמים את הכסף בצד ולא נותנים אותו לקופת גמ'ח כלשהיא, זו ההוראה!
אבל בגמ'ח המרכזי כיון שהכסף נתרם עבור אנשים שכעת מחתנים ילדים והם נהנים מהכסף כעת
אין מניעה לתת מכספי מעשרות גם כשהילדים עדיין קטנים. וכך הורו כל גדולי הפוסקים של זמנינו ללא יוצא מן הכלל

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה