קודם כל אני מתעסקת בתחום שנים ואני מודעת למציאות.מענין אותי מאד (ברצינות, לא בציניות) מאין הבטחון הזה מה כולם חיבים.
לרב האנשים יש מינוס, כולם מגלגלים הלאות, כולם חייבים משטר. ועוד אמירות מכלילות. מאיפה לכם?
אבל את לא חייבת להאמין לי
תקראי מה כותבת יעל דרומי חברת הנהלה בבנק הפועלים [הבנק הגדול בישראל]
"80% מהישראלים נמצאים במינוס קבוע"
לדברי יעל דרומי, חברת הנהלה בבנק הפועלים, הרבה מאלו שנמצאים במינוס בחשבון בכלל לא יודעים שהם במינוס ■ "יש פחד עמוק לאנשים להתעסק עם הנושא הפיננסי. לקוח שמתנהל נכון מייצר יותר פעילות בחשבון הבנק וצורך יותר מוצרים מהבנק"
"אם אנשים היו משקיעים בבחירת קרן פנסיה שליש מהזמן שהם משקיעים בבחירת מלון בנסיעה לזנזיבר, מצבם היה הרבה הרבה יותר טוב", את הדברים הללו אמרה היום (ו') יעל דרומי, הממונה על חטיבת מחזיקי עניין בבנק error, במסגרת כנס "שישי - בוקר של קבלת החלטות" שערך TheMarker בשיתוף בנק הפועלים.
"המדינה נתנה לחוסכים לפנסיה אפשרות לעבור קרן פנסיה בכל רגע אבל בפועל רוב החוסכים לא משתמשים באפשרות הזו", הוסיפה דרומי.
דרומי השתמשה בהחלטה על בחירת קרן פנסיה, כדוגמה לבעיה רחבה יותר שקיימת בחברה הישראלית ומשליכה גם על הבנקים. "יש פחד עמוק לאנשים להתעסק עם הנושא הפיננסי, כמו שיש פחד להתעסק עם נושאי הבריאות", אמרה דרומי. "אבל הפחד הזה גורם להחלטות שמתקבלות - להיות בלתי הפיכות בטווח הארוך. אנחנו יודעים שמי שמתנהל באופן גירעוני בחשבון הבנק הפרטי שלו, נוטה להתנהל באופן גירעוני בעסק הפרטי שלו. לקוח שמתנהל נכון, מייצר יותר פעילות בחשבון הבנק, וצורך יותר מוצרים מהבנק. לעומת זאת, לקוח שנמצא בקשיים עלול לגרום קושי גם לבנק".
לדבריה, באופן כללי, הישראלים נוטים להימנע מלהתמודד עם החלטות בנושאים פיננסיים למרות החשיבות הגדולה שיש להן על חייהם. "יש נטייה לאנשים להישאר במצב הקיים שמהווה ברירת מחדל בהרבה נושאים, כל שכן בנושאים פיננסיים שהידע בהם מועט. ככה אנשים נמנעים מלהיכנס לתהליך של קבלת החלטות. 73% מהישראלים לא מאמינים שיש להם את הידע הפיננסי לקבל החלטות בנושאים פיננסיים. 80% מהאוכלוסייה נמצאים במינוס קבוע, רבים מהם לא יודעים בכלל שהם נמצאים במצב של מינוס", אמרה דרומי.
מקור