בזמן שהתבנית הראשונה תופחת בתנור ונאפית- התבנית השניה תופחת בנתיים (אפשר לשים אותה קרוב לתנור או במקום יותר חמים) אבל, לכסות בנתיים בניילון (שישמר הלחות)אני קצת אחפור לך כי חשוב לי להבין...
ניסיתי את זה פעם ולא הסתדר לי התהליך ולא היה לי את מי לשאול-
כשהתבנית הראשונה בפנים -20 דקות תפיחה +15 דקות אפיה
בינתיים שאר התבניות תופחות בחוץ (בד"כ יש לי 3 תבניות)
ואז אחרי 35 דקות כשהראשונה יוצאת את מכניסה את השניה לתנור לתפיחה על 50 מעלות כמו הראשונה?
(ועד שהתנור מתקרר זה עוד קצת זמן...)
יוצא שהן בערך 50 דקות תפיחה מהקליעה ועד לאפיה...זה לא הרבה זמן?
(ואני לא מדברת על התבנית השלישית.)
מה את עושה עם השאר בינתיים? במקרר?
כוס ח''פ לשתיה קרה.
בקערה
2 כפות גדושות שמרים יבשים
שלושת רבעי כוס סוכר
כוס מים פושרים
נותנת לזה רבע שעה בערך לתסוס ולהעלות בועות.
ואז שמה במיקסר ומפעילה
ותוך כדי מוסיפה -
קילו קמח
2 כוסות מים פושרים (סה''כ 3)
וכוס שמן
ומלח בערך כפית וחצי.
לישה של בערך 10 דקות
מתקבל בצק נעים מאד, קל לעבודה וקערה נקייה .
על החלות אני מורחת חלמון של ביצה עם קצת קפה.
מספיק לשים 1/2 כוס שמן, הבצק תופח יותר טוב והבצק עדיין נעים וגמיש ורך (השמן גורם לבצק להיות כבד יותר ולתפוח פחות)@רוחי בלבוחי אני רואה שאת כאן
הכנתי את המתכון שלך כבר פעם שלישית
פעמיים יצא מדהים בטעם אבל פחות ביופי, הבצק היה מאוד דביק וקשה לקלוע אותו,
וגם תפח מאוד לרוחב במקום לגובה.
השבוע הפחתתי קצת מהמים (בערך חמישית כוס)
ובאמת יצא הרבה יותר יפה, אבל תפח פחות...
יכול להיות קשור למים?