מאפים חלות כמו במאפיה - רכות, לא מתפוררות, קריספיות מבחוץ.

cm1

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
אני קצת אחפור לך כי חשוב לי להבין...
ניסיתי את זה פעם ולא הסתדר לי התהליך ולא היה לי את מי לשאול-
כשהתבנית הראשונה בפנים -20 דקות תפיחה +15 דקות אפיה
בינתיים שאר התבניות תופחות בחוץ (בד"כ יש לי 3 תבניות)
ואז אחרי 35 דקות כשהראשונה יוצאת את מכניסה את השניה לתנור לתפיחה על 50 מעלות כמו הראשונה?
(ועד שהתנור מתקרר זה עוד קצת זמן...)
יוצא שהן בערך 50 דקות תפיחה מהקליעה ועד לאפיה...זה לא הרבה זמן?
(ואני לא מדברת על התבנית השלישית.)
מה את עושה עם השאר בינתיים? במקרר?
בזמן שהתבנית הראשונה תופחת בתנור ונאפית- התבנית השניה תופחת בנתיים (אפשר לשים אותה קרוב לתנור או במקום יותר חמים) אבל, לכסות בנתיים בניילון (שישמר הלחות)
כוס ח''פ לשתיה קרה.

בקערה
2 כפות גדושות שמרים יבשים
שלושת רבעי כוס סוכר
כוס מים פושרים
נותנת לזה רבע שעה בערך לתסוס ולהעלות בועות.

ואז שמה במיקסר ומפעילה
ותוך כדי מוסיפה -
קילו קמח
2 כוסות מים פושרים (סה''כ 3)
וכוס שמן
ומלח בערך כפית וחצי.
לישה של בערך 10 דקות
מתקבל בצק נעים מאד, קל לעבודה וקערה נקייה .

על החלות אני מורחת חלמון של ביצה עם קצת קפה.
@רוחי בלבוחי אני רואה שאת כאן
הכנתי את המתכון שלך כבר פעם שלישית
פעמיים יצא מדהים בטעם אבל פחות ביופי, הבצק היה מאוד דביק וקשה לקלוע אותו,
וגם תפח מאוד לרוחב במקום לגובה.
השבוע הפחתתי קצת מהמים (בערך חמישית כוס)
ובאמת יצא הרבה יותר יפה, אבל תפח פחות...
יכול להיות קשור למים?
מספיק לשים 1/2 כוס שמן, הבצק תופח יותר טוב והבצק עדיין נעים וגמיש ורך (השמן גורם לבצק להיות כבד יותר ולתפוח פחות)
 

שירונת

משתמש סופר מקצוען
נכון, אפיתי בכזו צורה
images

אבל בסוג של התבניות שמבפנים זה זהב ובחוץ שחור.
תבנית קצת יותר קשיחה.

כמובן שהתבנית עומדת על תבנית תנור ולא על רשת.
בדיוק קניתי כאלו השבוע (גם כאלו וגם שחור זהב), את משתמשת בזה רב פעמי?
עם נייר אפיה?
 

שירונת

משתמש סופר מקצוען
לי יש בתנור מצב של טורבו כולל (את המצב הזה הכרתי גם כאן בפורום)
שמה את 2 התבניות ביחד בתנור לפי השיטה של @רוחי בלבוחי ויוצא מעולה!
כתבתי לך כבר ואולי פספסת...
אשמח להסבר מה זה טורבו כולל.
באלקטרלוקס שלי יש שני סוגי טורבו, עם פס למטה ובלי, לזה התכוונת?
 

Sara led

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
כתבתי לך כבר ואולי פספסת...
סליחה, לא שמתי לב
כתבתי לך כבר ואולי פספסת...
אשמח להסבר מה זה טורבו כולל.
באלקטרלוקס שלי יש שני סוגי טורבו, עם פס למטה ובלי, לזה התכוונת?
זה כמו טורבו רק בלי פסים למעלה ולמטה.
לא מזמן קראתי הסבר של אביגיל מייזליק שהפסים מסמנים את המיקום של הגוף חימום וכשאת בוחרת בלי פסים זה גורם לחום להתפזר בצורה אחידה.
 

שירונת

משתמש סופר מקצוען
סליחה, לא שמתי לב

זה כמו טורבו רק בלי פסים למעלה ולמטה.
לא מזמן קראתי הסבר של אביגיל מייזליק שהפסים מסמנים את המיקום של הגוף חימום וכשאת בוחרת בלי פסים זה גורם לחום להתפזר בצורה אחידה.
ממש מענין, לא ידעתי
למה מיועד הטורבו עם הפס למטה?
 

2020 ESTER

מאיירת דיגיטלית משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי

Sara led

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
ממש מענין, לא ידעתי
למה מיועד הטורבו עם הפס למטה?
יש לי טורבו עם פסים למעלה ולמטה ובינהם מאוורר,
משתמשת עם זה בד"כ באופן כללי לאפייה.
עוד אחד עם עיגול גדול שבתוכו מצוייר המאוורר. בלי פסים,
בזה משתמשת לחלות, מכניסה 2 תבניות יחד.
וחוץ מזה יש את המאוורר עם פס אחד שלא השתמשתי בו מעולם ואין לי מושג למה הוא משמש.

(וכמובן מצב סטטי שזה רק פסים למעלה ולמטה ומצב גריל)
 

עוגת בוקר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוטומציה עסקית

זהבית87

משתמש מקצוען
ממש מענין, לא ידעתי
למה מיועד הטורבו עם הפס למטה?

נראה לי תוכנית פיצה.

אכן
הפיצה יוצאת בו מעולה
בצק קריספי למטה
וגבינה צהובה רכה למעלה

בהזדמנות זו, מודה מאד ל @רוחי בלבוחי על חלות מוצלחות ותפוחות כל שבוע
 

2020 ESTER

מאיירת דיגיטלית משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי

עוגת בוקר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוטומציה עסקית
לא קנוי, עשוי:)
משתדלת לגוון ולהכין כל שבוע משהו אחר...
וואו.
אם יש לך הדרכה יותר מאשמח.
אני מכירה את המניפה הרגילה.
אבל זו משודרגת בכמה רמות.
 

2020 ESTER

מאיירת דיגיטלית משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
וואו.
אם יש לך הדרכה יותר מאשמח.
אני מכירה את המניפה הרגילה.
אבל זו משודרגת בכמה רמות.
אין לי הדרכה
יש לי איזה חלום להוציא ספר של קיפול מפיונים מיוחדים
נראה, אולי יום יבוא וזה יקרה...
 

8020088

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
עשיתי את השלב הראשון של שמרים+סוכר+מים
ולא תופח בכלל
מה יכול להיות?
@רוחי בלבוחי
 
נערך לאחרונה ב:

2020 ESTER

מאיירת דיגיטלית משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה