מאפים חלות כמו במאפיה - רכות, לא מתפוררות, קריספיות מבחוץ.

רוחי המדהימה והנדיבה!
באמת שדרוג אמיתי
תודה לך וחג שמח!!!!
מצרפת תמונה חמה מהתנור
IMG_0145.JPG
 
נערך לאחרונה ב:

נס2

משתמש פעיל
צפה בקובץ המצורף 1463808
צפה בקובץ המצורף 1463809

הבצק הוא הבצק הרגיל,
אם תרצו אותו בכייף.

הטיפ שלי הוא יותר לאופן והמהלך -
אחרי הלישה של כעשר דקות במקסר,
מכסה בניילון נצמד ומגבת לחצי שעה בערך,
בנתיים נותנת לתנור להתחמם על טורבו 50 מעלות.
מורידה את הניילון לשה עם היד ונותנת עוד עשר דקות מנוחה.
ועכשיו שלב הקליעה, מחלקים את הבצק לחלקים , אני שוקלת, כאן בתמונה עשיתי קליעה של שש, אבל כל קליעה תתקבל בברכה.

לאחר הקליעה מכניסים את התבנית לתנור שמחומם על 50 מעלות בערך לעשרים דקות חצי שעה, כשאת בודקת שהחלות עולות ותופחות עד לגובה הרצוי והמקסימלי.
אחרי שהחלות קיבלו תפיחה יפה בתנור, מעלים את המעלות ל 230 , ותותנים לחלות אפייה של כ 10 דקות רבע שעה, כמובן עם השגחה שהן משחימות יפה ולא נשרפות.
הקטע הזה של ההתפחה בתנור נותנת לחלות רכות מטריפה וחלות שלא מתפוררות.
טעם משגע!! ממליצה מאד.
הצלחות רבות,
ושכל הברכות יהיו חלות על ראש כולנו!!


צפה בקובץ המצורף 1463815
על טורבו?
 

dafdefet

משתמש מקצוען
ניסיתי פעם אחת ותפח לצדדים ואיכזב-

עשיתי נסוי
2 תבניות האחת על 50 לפי השיטה- השתטח ותפח לצדדים (מציינת שהיה טעים ומרקם מעולה, ותפח ממש, רק נהרסה לי הצורה)
השניה בשיטה של תפיחה בחוץ, כמעט מלאה ואז לתנור שמתחיל להתחמם תפח לי מעולה, שמר על הצורה.

ככה אצלי לפחות.
כאמור, אולי לא בכל תנור השיטה מצליחה!
 

עוגת בוקר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוטומציה עסקית
רוחי הכנתי ונראה מושלם.
בצק חלומי. התפיחה קצרה כל כך בגלל כמות השמרים הגבוהה יחסית.

תבנית ראשונה - תפחה בתנור לרוחב.
התבנית השניה שחיכתה יפה בחוץ ונכנסה ישר לחום גבוה יצאה מושלמת.
חלות גבוהות מאוד.
 

יחדיו

משתמש פעיל
יש כזה דבר לתפוח יותר מידי?
בטח שיש כזה דבר
אם עובר יותר מדי זמן התפחה אחרי הקליעה
החלות נופלות ומאבדות מההתפחה ויוצאות פחות יפות
לכן צריך לא לפספס את הזמן להכניס לתנור

זה תמיד החשש שלי כשאני מכינה כמות גדולה של חלות
 

ילילי

משתמש מקצוען
בטח שיש כזה דבר
אם עובר יותר מדי זמן התפחה אחרי הקליעה
החלות נופלות ומאבדות מההתפחה ויוצאות פחות יפות
לכן צריך לא לפספס את הזמן להכניס לתנור

זה תמיד החשש שלי כשאני מכינה כמות גדולה של חלות
אבל יש השפעה על הטעם?
נראה לי שהתפספס לי ואני אדע לפעם הבאה....
 

שולי איטח

משתמש מקצוען
עשיתי לחג בדיוק כמו שרשמת
יצא מדהים!!
עד עכשיו גם התפחתי בתנור אבל לא על טורבו וגם על 100
הטורבו וההתפחה של 50 שיפרה את זה מאוד

תודה רבה רבה
 

שאילתה

משתמש צעיר
@רוחי בלבוחי פעם שלישית שאני מכינה את החלות לפי ההמלצה שלך וכל פעם החלות רק משתבחות יותר ויותר , רכות ומדהימות עם ציפוי קריספי ! (עם כל פעם קולטים את התנור וכמה זמן להשאיר בחום גבוה כדי שיצא אפוי וקריספי)
תודה רבה לך על עונג שבת וחג!!
 

שי1

משתמש מקצוען
@רוחי בלבוחי
אני לא אלופה ככ באפייה
עשיתי לפי המתכון והטיפים שלך..
יצא מדהים!!
יש לי 2 שאלות:
מה עושים עם הנגלה השניה?
מחכים עם הקליעה עד שתסתיים התבנית הראשונה?
אם קולעים את 2 התבניות אז כבר יש התפחה בחוץ . ואז גם יש צורך על חום נמוך??
ראיתי ממש הבדל בין התבנית הראשונה עם התפחה בתנור לתבנית השניה.
אם זה הסתבכתי...
2. זה נראה לי בעיה בתנור
הוא לא אופה לי את התחתית של החלה.
אלא אם כן אני כמה דק אחרונות מניחה את התבנית על קרקעית התנור.
זה בעיה בתנור?
תודה על הכל!!
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
@רוחי בלבוחי פעם שלישית שאני מכינה את החלות לפי ההמלצה שלך וכל פעם החלות רק משתבחות יותר ויותר , רכות ומדהימות עם ציפוי קריספי ! (עם כל פעם קולטים את התנור וכמה זמן להשאיר בחום גבוה כדי שיצא אפוי וקריספי)
תודה רבה לך על עונג שבת וחג!!

חזרתי לעדכן...
יצא טעים ומדהים ומצויין.
וואו.
תודה על המשוב ממש מחמם את הלב.
 

Sara led

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
@רוחי בלבוחי
אני לא אלופה ככ באפייה
עשיתי לפי המתכון והטיפים שלך..
יצא מדהים!!
יש לי 2 שאלות:
מה עושים עם הנגלה השניה?
מחכים עם הקליעה עד שתסתיים התבנית הראשונה?
אם קולעים את 2 התבניות אז כבר יש התפחה בחוץ . ואז גם יש צורך על חום נמוך??
ראיתי ממש הבדל בין התבנית הראשונה עם התפחה בתנור לתבנית השניה.
אם זה הסתבכתי...
2. זה נראה לי בעיה בתנור
הוא לא אופה לי את התחתית של החלה.
אלא אם כן אני כמה דק אחרונות מניחה את התבנית על קרקעית התנור.
זה בעיה בתנור?
תודה על הכל!!
לי יש בתנור מצב של טורבו כולל (את המצב הזה הכרתי גם כאן בפורום)
שמה את 2 התבניות ביחד בתנור לפי השיטה של @רוחי בלבוחי ויוצא מעולה!
 

רחל ז.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
אוטומציה עסקית
שופט/ת באתגר דריבל
אם אופים לחמניות ולא חלה גדולה - הטיפים אותו הדבר או שיש הדגשים אחרים?
 

למען שמו

משתמש פעיל
@רוחי בלבוחי הכנתי לפי ההוראות ששלך ויצא מושלםםםםם
השנקל שלי:
1. אחרי הקליעה להעביר את החלה במהירות מתחת לזרם מים
2. לשים בקרקעית התנור בזמן האפיה תבנית מלאה במים
3. מרחתי על החלות סילאן מדולל במעט מים במקום ביצה - נותן לחלות צבע מדהים

בהצלחה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק ח

א לַמְנַצֵּחַ עַל הַגִּתִּית מִזְמוֹר לְדָוִד:ב יְהוָה אֲדֹנֵינוּ מָה אַדִּיר שִׁמְךָ בְּכָל הָאָרֶץ אֲשֶׁר תְּנָה הוֹדְךָ עַל הַשָּׁמָיִם:ג מִפִּי עוֹלְלִים וְיֹנְקִים יִסַּדְתָּ עֹז לְמַעַן צוֹרְרֶיךָ לְהַשְׁבִּית אוֹיֵב וּמִתְנַקֵּם:ד כִּי אֶרְאֶה שָׁמֶיךָ מַעֲשֵׂי אֶצְבְּעֹתֶיךָ יָרֵחַ וְכוֹכָבִים אֲשֶׁר כּוֹנָנְתָּה:ה מָה אֱנוֹשׁ כִּי תִזְכְּרֶנּוּ וּבֶן אָדָם כִּי תִפְקְדֶנּוּ:ו וַתְּחַסְּרֵהוּ מְּעַט מֵאֱלֹהִים וְכָבוֹד וְהָדָר תְּעַטְּרֵהוּ:ז תַּמְשִׁילֵהוּ בְּמַעֲשֵׂי יָדֶיךָ כֹּל שַׁתָּה תַחַת רַגְלָיו:ח צֹנֶה וַאֲלָפִים כֻּלָּם וְגַם בַּהֲמוֹת שָׂדָי:ט צִפּוֹר שָׁמַיִם וּדְגֵי הַיָּם עֹבֵר אָרְחוֹת יַמִּים:י יְהוָה אֲדֹנֵינוּ מָה אַדִּיר שִׁמְךָ בְּכָל הָאָרֶץ:
נקרא  15  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה