מאפים חלות כמו במאפיה - רכות, לא מתפוררות, קריספיות מבחוץ.

שירונת

משתמש מקצוען
הכנתי פעמיים, בפעם הראשונה את המתכון הרגיל שלי עם ההוראות אפיה שלך
יצא טעים אבל פחות תפח מהרגיל.
יש במתכון שלי פחות שמרים ואני מתפיחה שעתיים לפני הקליעה ושעתיים אחרי.
אתמול הכנתי שוב את המתכון שלך, הבצק יצא קצת דביק
והחלות תפחו בעיקר לרוחב ולא לגובה (חוץ מאחת שאפיתי בתבנית חלה)
אולי שמתי מידי הרבה נוזלים?
ועוד שאלה- באפיה רבע שעה על 230 מעלות רק בשתי דקות האחרונות בערך התנור הגיע לחום הזה
זה מספיק אפיה?
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
אולי שמתי מידי הרבה נוזלים?
קשה לי לומר לך מה עשית בבצק שלך, זה רק מי שראה ומישש את הבצק יכול להגיד.
אבל שימי את הבצק בתוך תבנית זה יעלה לגובה.

באפיה רבע שעה על 230 מעלות רק בשתי דקות האחרונות בערך התנור הגיע לחום הזה
זה מספיק אפיה?
תראי את, אם זה משחים מכל הכיוונים כולל בתחתית החלה זה אפוי ואם לא תשאירי עוד קצת.
תהיי ערנית .
 

tamaranoy

משתמש חדש
מעניין שהכנתי , תפח יפה והיה נראה מקסים ושחום לגמרי מבחוץ,
אבל כל הבפנים היה בצקי לגמרי....

אולי זה לא מתאים לכל תנור
או שגם בטורבו יש כמה מצבים ולא השתמשתי בנכון...
 

שירונת

משתמש מקצוען
קשה לי לומר לך מה עשית בבצק שלך, זה רק מי שראה ומישש את הבצק יכול להגיד.
אבל שימי את הבצק בתוך תבנית זה יעלה לגובה.


תראי את, אם זה משחים מכל הכיוונים כולל בתחתית החלה זה אפוי ואם לא תשאירי עוד קצת.
תהיי ערנית .
ואם החלות כבר במקפיא? יש מה לעשות?
זה מה שהכי מלחיץ אותי...
אבל כל הבפנים היה בצקי לגמרי....
 

2020 ESTER

מאיירת דיגיטלית משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
את קולעת את החלה ואז שמה בתבנית אובלי?
מה הגודל של התבנית?
ועוד שאלה, אפשר הסבר לקליעה של שש?
תודה רבה!!!
אני קודם קולעת ואז שמה בתבנית האובלית.
הגודל של התבנית הוא כרצונך אם תקחי גדולה תיהיה לך חלה גדולה, וכן להפך.
אבל אם את קולעת חלה גדולה יותר, שימי לב לקחת יותר בצק ולקלוע מכמות גדולה.

הסבר לקליעה של שש :

1. יוצרים 6 רצועות בצק תפוחות ועבות יותר במרכז ודקיקות בקצוות, באורך 50 ס"מ. מניחים את הרצועות כשהן מקבילות זו לזו ומהדקים אותן יחד בחלקן העליון.

2. עובדים בצורה סימטרית – מתחילים מהחלק הימני וממשיכים באופן דומה בחלק השמאלי: מעבירים את הרצועה השנייה מימין מעל כל יתר הרצועות שמאלה ומעלה באלכסון.

3. מעבירים את הרצועה הימנית ביותר למרכז, בין 4 הרצועות שנותרו.

4. חוזרים על הפעולה בחלק השמאלי: מעבירים את הרצועה השנייה משמאל מעל כל הרצועות ימינה ומעלה באלכסון.

5. מעבירים את הרצועה הימנית ביותר (זו המונחת באלכסון) למרכז בין 4 הרצועות שנותרו.

6. חוזרים על אותה פעולה שוב בחלק הימני: מעבירים את הרצועה השנייה מימין מעל כל הרצועות שמאלה ולמעלה באלכסון.

7. את הרצועה הימנית ביותר (המונחת באלכסון), מעבירים למרכז בין 4 הרצועות שנותרו.

8. חוזרים על הפעולות שוב ושוב – פעם מימין ופעם משמאל. במרכז הקליעה, כיוון שהרצועות עבות יותר תיווצר קליעה גבוהה ועבה יותר משמעותית.

9. מסיימים לקלוע את כל הרצועות. מסירים את הקצוות הלא אחידים ע"י שימוש בפרק כף היד כסכין – חותכים את הבצק המיותר ע"י הנחה של הזרת ודופן כף היד ובתנועות של חיתוך מסירים את הבצק. חיתוך באופן הזה גם מהדק היטב את הקצוות ודואג שהן לא תפתחנה באפייה. מניחים בזהירות את החלה על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה,
1696439933047.jpeg
 

2020 ESTER

מאיירת דיגיטלית משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
אני קודם קולעת ואז שמה בתבנית האובלית.
הגודל של התבנית הוא כרצונך אם תקחי גדולה תיהיה לך חלה גדולה, וכן להפך.
אבל אם את קולעת חלה גדולה יותר, שימי לב לקחת יותר בצק ולקלוע מכמות גדולה.

הסבר לקליעה של שש :

1. יוצרים 6 רצועות בצק תפוחות ועבות יותר במרכז ודקיקות בקצוות, באורך 50 ס"מ. מניחים את הרצועות כשהן מקבילות זו לזו ומהדקים אותן יחד בחלקן העליון.

2. עובדים בצורה סימטרית – מתחילים מהחלק הימני וממשיכים באופן דומה בחלק השמאלי: מעבירים את הרצועה השנייה מימין מעל כל יתר הרצועות שמאלה ומעלה באלכסון.

3. מעבירים את הרצועה הימנית ביותר למרכז, בין 4 הרצועות שנותרו.

4. חוזרים על הפעולה בחלק השמאלי: מעבירים את הרצועה השנייה משמאל מעל כל הרצועות ימינה ומעלה באלכסון.

5. מעבירים את הרצועה הימנית ביותר (זו המונחת באלכסון) למרכז בין 4 הרצועות שנותרו.

6. חוזרים על אותה פעולה שוב בחלק הימני: מעבירים את הרצועה השנייה מימין מעל כל הרצועות שמאלה ולמעלה באלכסון.

7. את הרצועה הימנית ביותר (המונחת באלכסון), מעבירים למרכז בין 4 הרצועות שנותרו.

8. חוזרים על הפעולות שוב ושוב – פעם מימין ופעם משמאל. במרכז הקליעה, כיוון שהרצועות עבות יותר תיווצר קליעה גבוהה ועבה יותר משמעותית.

9. מסיימים לקלוע את כל הרצועות. מסירים את הקצוות הלא אחידים ע"י שימוש בפרק כף היד כסכין – חותכים את הבצק המיותר ע"י הנחה של הזרת ודופן כף היד ובתנועות של חיתוך מסירים את הבצק. חיתוך באופן הזה גם מהדק היטב את הקצוות ודואג שהן לא תפתחנה באפייה. מניחים בזהירות את החלה על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה,
צפה בקובץ המצורף 1471188
תודה רבה!!!
 

פנינה ריימונד

הום סטיילינג מאליאקספרס.
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
עיצוב ואדריכלות פנים
@רוחי בלבוחי הנגלה הראשונה נאפתה לי ב-50 מעלות טורבו, לא הספקתי להגביה בכלל -היה טעים מאוד!
התבנית השנייה - אפוי מבחוץ בצק מבפנים. השלישית- נשרף מבחוץ בצק מבפנים :cry:
 

כובע הנזיר

משתמש מקצוען

פנינה ריימונד

הום סטיילינג מאליאקספרס.
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
עיצוב ואדריכלות פנים

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קנ

א הַלְלוּיָהּ הַלְלוּ אֵל בְּקָדְשׁוֹ הַלְלוּהוּ בִּרְקִיעַ עֻזּוֹ:ב הַלְלוּהוּ בִגְבוּרֹתָיו הַלְלוּהוּ כְּרֹב גֻּדְלוֹ:ג הַלְלוּהוּ בְּתֵקַע שׁוֹפָר הַלְלוּהוּ בְּנֵבֶל וְכִנּוֹר:ד הַלְלוּהוּ בְתֹף וּמָחוֹל הַלְלוּהוּ בְּמִנִּים וְעוּגָב:ה הַלְלוּהוּ בְצִלְצְלֵי שָׁמַע הַלְלוּהוּ בְּצִלְצְלֵי תְרוּעָה:ו כֹּל הַנְּשָׁמָה תְּהַלֵּל יָהּ הַלְלוּיָהּ:
נקרא  21  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה