זה תפיסה של ייעוץ כמשהו שהוא 'עונש' לזוג.אלא לאחר מחשבה משותפת של בני הזוג, והבנה שהם ניסו לעשות כל מה שיכלו לפני הצעד הזה
יש אנשים שתופסים את זה אחרת. כצ'ופר, כתוספת, כמשהו שנותן ייתרון.
לא חייבים להגיע לקצה כדי להנות ממנו.
זה תפיסה של ייעוץ כמשהו שהוא 'עונש' לזוג.אלא לאחר מחשבה משותפת של בני הזוג, והבנה שהם ניסו לעשות כל מה שיכלו לפני הצעד הזה
חד משמעית!!!!!!זה תפיסה של ייעוץ כמשהו שהוא 'עונש' לזוג.
יש אנשים שתופסים את זה אחרת. כצ'ופר, כתוספת, כמשהו שנותן ייתרון.
לא חייבים להגיע לקצה כדי להנות ממנו.
למה זה נוגד את מה שכתבתי ?תגידי את נורמלית?
ללכת ליעוץ בגלל שהמליצו לו פה בדיון?
בלי לשאול מבוגר אחראי או רב?
את באמת חושבת שיש כל כך הרבה מטפלות ומייעצות זוגיות בציבור החרדי ? הלוואי !אין לך מושג מי עומד מאחורי הניק, מה הגנון שלו מה כח סבל שלו וכו
אם לא שהוא בעצמו היועץ זוגי הממליץ על עצמו..
וזה בדיוק מה שהיא עשתה ...זה גרוע!!!
אפשר לשאול, להתדיין וכו
אבל לקבל החלטה ע"י מאן דהוא שאין למי ומי מושג מי הוא, מה הוא, מה השיקולים ושכלולים שלו??
ככה בהנף יד?
זה לא לקנות פחית קולה...
מי ישמע.. ה'צעד הזה'והבנה שהם ניסו לעשות כל מה שיכלו לפני הצעד הזה
ברור שזה צעד, מפני שעצם ההליכה ליעוץ גורמת לאנשים להכנס למצב של טיפול זוגי וכומי ישמע.. ה'צעד הזה'
לדעתי לא חייב לנסות הכל לפני.
אבל אולי זה שונה אם יש כל כך הרבה המלצות פשוטות כאן בפורום...נכון, אבל עדיין לא מהמלצה פשוטה פה בפורום..
ברוב המקרים הבעיה שאין מחשבה משותפת של בני הזוג,אלא לאחר מחשבה משותפת של בני הזוג, והבנה שהם ניסו לעשות כל מה שיכלו לפני הצעד הזה
לא כל דבר קשור לשאלת רבתגידי את נורמלית?
ללכת ליעוץ בגלל שהמליצו לו פה בדיון?
בלי לשאול מבוגר אחראי או רב?
אין לך מושג מי עומד מאחורי הניק, מה הגנון שלו מה כח סבל שלו וכו
אם לא שהוא בעצמו היועץ זוגי הממליץ על עצמו..
זה גרוע!!!
אפשר לשאול, להתדיין וכו
אבל לקבל החלטה ע"י מאן דהוא שאין למי ומי מושג מי הוא, מה הוא, מה השיקולים ושכלולים שלו??
ככה בהנף יד?
זה לא לקנות פחית קולה...
אם היא עוד לא מאמינה בו היא כבר רוצה ללכת ליעוץ? ייעוץ זה צעד שלא עושים בקלות...למה זה נוגד את מה שכתבתי ?
אבל בלי להבין את הצורך ואת התועלת בטיפול ויעוץ מקצועי למה שהיא תשאל רב על משהו שהיא אישית עוד לא מאמינה בו ומשוכנעת שזה טוב בשבילה ?
את באמת חושבת שיש כל כך הרבה מטפלות ומייעצות זוגיות בציבור החרדי ? הלוואי !
(אם כל ניק שהמליץ על טיפול היא מטפלת....)
וזה בדיוק מה שהיא עשתה ...
נכון!לא כל דבר קשור לשאלת רב
וכמו שלא שאלת את הרב שלך האם ללכת לרופא כדי לקבל אנטיביוטיקה לוירוס לא תשאל רב האם ללכת להדרכה או לייעוץ זוגי.
רב- לשאלות הלכתיות שקשורות להלכות הליכות והשקפה
אין שום קשר בין הדברים
אבל זה כמו שלא תשלח ילד שצריך קלינאית תקשורת או מרפאה בעיסוק לרבנכון!
אבל להתיעץ ולשמוע זה גם עושים אצל רב, לא רק דברים הלכתיים
יש להם נקודת מבט שונה משל כולם
הם רואים את הדברים אחרת
ילד הוא עדיין לא בר דעת בשביל ללכת לשמוע מה רב אומראבל זה כמו שלא תשלח ילד שצריך קלינאית תקשורת או מרפאה בעיסוק לרב
אל תשלח זוג שצריך יעוץ או הדרכה זוגית לרב
מיד בתחילת התגובה קולטים שזה תלמיד של הרב שקולניק..בעל רוצה שאשתו תהיה מרוצה בכלל וממנו בפרט
אם תבקשי בצורה של בקשה ותחמיאי אחר כך מכל הלב תראי שינוי
(ממליצה להירשם לרשימת התפוצה של הרב יעקב שקולניק - העלון לזוגיות)
ובל נשכח שבישיבה בד"כ הם לא רוחצים כלים ויש שגם לא מסדרים מיטה וחדרים וכו' ודאי שזה לא מרוע אבל טעון שיפור וההרגל מהבית כל כך חשוב..נכון, בעיקר בגלל שזה לא מגיע מרוע או מנצלנות
הוא פשוט לא ראה דוגמה אישית בבית שלו
מבחינתו ההורים שלו הם ההורים האולטימטיביים
אבא שלא עושה דבר ואמא שלוקחת על עצמה את כל עול הבית
וכעת הוא נדרש לעשות שינוי לא רק פיזי אלא בעיקר שינוי בתודעה
וזה לא קל
אבל השינוי הזה חייב לבוא ועדיף כמה שמהר יותר
(עוד לפני שהילדים יבואו בע''ה).
לא תמיד, יש פעמים שהוא מתכחש למצב וננעל.ועוד משהו-
לא מוחלט אבל כך חושבת
בע"ה שתגיעו לתקופה בא את צריכה את העזרה
ושוכבת כבובת סמרטוטים על הספה [לא מאחלת לך חלילה...רק בקלות.. אבל שמא..]
בסוף הוא מעצמו ירתם
אני כאן בקריאה לכל האמהות:
אל תגידו: אני לא מבקשת עזרה מהבנים הצדיקים שלי שלומדים תורה.
תרתמו אותם לעזור, להיות שותפים, עירניים, לקחת אחריות ולשים לב למה שקורה סביבם.
הכלה שלכם תהיה אסירת תודה ביום מן הימים. וגם הם.
וגם אמהות לבנות- תרגילו אותן. זה נכס.
אני קוראת את האשכול כאן על הזו"צים בשנה ראשונה ונחרדת מדברים שיכלו להמנע אם היה חינוך והרגלים טובים מבית.
חכמת ההמונים תורמת להבין לפחות את הרקע הכללי לעמדה שלו וגם נותנת תחושה שאני לא לבד במערכה, וזה קורה במשפחות הכי טובות ש..הייתי לוקחת מאד בערבון מוגבל כל מה שכתבו פה. את לא יודעת מה הסיפור של כל אחד בבית שלו.
זה לא שאלות לפורום כזה. לכי לייעוץ, זה יעזור לך הרבה יותר!
לא מומלץ. שלא יבין דבר מתוך דבר (שהחתן שלו..) ואז יהיה שישו ושמחואולי תשאלי את אבא שלך מה גרם לו לעזור בבית...
מומלץ לגברים או לנשים?ממליץ מאוד לקרוא את הספר "האשה המאושרת באמת" יצא לאחרונה ממש, ספר מדהים! שמלמד בין השאר מהי הדרך הכי פרקטית להשפיע על הבעל.
לא יודעתברור שזה צעד, מפני שעצם ההליכה ליעוץ גורמת לאנשים להכנס למצב של טיפול זוגי וכו
וזה ממש לא לכתחילה..
קודם כל להגדיר את המצב: אין לי עזרה, וזה מתסכל אותי שרק אני עובדת.אנו זוג שנשואים שנתיים עדיין ללא ילדים, אני עובדת מהבוקר חוזרת ב17:00 לבית.
כל פעם שאני מגיעה לבית, הטוסטר עדיין על השיש.
הכלים מארוחת הבוקר עדיין על השולחן.
הבית קפא מהבוקר, עצר נשמתו מלכת.
כל עבודות הבית מחכות לי בסבלנות...
נקיון, גיהוץ, כבידה, שטיפת כלים וכו' וכו'.
וכמובן ארוחת ערב מבושלת אמורה להיות מוכנה בשעה 19:15.
בע"ה לכשיהיו ילדים העומס יגדל.
ניסיתי לדבר עם בעלי, אבל הוא לא כ"כ מבין מה אני רוצה. הוא מגיע מבית שהאבא שם לא מרים אצבע.
לעומתו, אני מגיעה מבית שהאבא על מלא מלא בעבודות הבית.
אני טועה בגישה שלי? אמורה להסביר לו על חלוקת תפקידים?
מניחה שהרבה התמודדו עם קונפליקט זהה לשלי...
ואולי הרב בכבודו ובעצמו...מיד בתחילת התגובה קולטים שזה תלמיד של הרב שקולניק..
ובל נשכח שבישיבה בד"כ הם לא רוחצים כלים ויש שגם לא מסדרים מיטה וחדרים וכו' ודאי שזה לא מרוע אבל טעון שיפור וההרגל מהבית כל כך חשוב..
לא תמיד, יש פעמים שהוא מתכחש למצב וננעל.
חכמת ההמונים תורמת להבין לפחות את הרקע הכללי לעמדה שלו וגם נותנת תחושה שאני לא לבד במערכה, וזה קורה במשפחות הכי טובות ש..
לא מומלץ. שלא יבין דבר מתוך דבר (שהחתן שלו..) ואז יהיה שישו ושמחו
מומלץ לגברים או לנשים?
ואגב, סתם לידיעה זה יכול להיות לגמרי הפוך.. שהבעל ינסה לתקן/להשפיע על אשתו הבלאגניסטית..
או שיציץ באשכול הזהתבקשי ממנו שידבר ע"ז עם מי שהוא רוצה, כל אחד שידבר איתו ע"ז הוא קצת יעורר אותו.
כל מילה. הס מלהזכיר את ההורים, בהקשר הזה בכ"א.רק תעשי טובה לעצמך ואל!!! אל תזכירי לא את אבא שלו, ולא את אבא שלך.
נטו את!
כלל חשוב בחיים המדיניים לא מספרים כל דבר. ובטח ובטח לא למשפחה הקרובה..תראו לי מישהי שתספר "אממ היינו בייעוץ זוגי" ולא תפערו עליה זוג עיניים גדולות, ובמקביל הבטן מתהפכת, וגלגלי המוח חורקים, "מה עבר על הזוג הזה"?
לא תמיד נכון ללכת לייעוץ לפעמים זה דווקא מקבע בעיה, ונותן הרגשה של 'זוג בעייתי'.
זה כבר ענין של סדר עדיפיות, או ערכים שוניםלא יודעת
אני הייתי לא לכתחילה של ללכת ליעוץ מאשרלא לכתחילה של כל ערב לחזור לבית מבולגן... ולא דווקא לנסות הכל לפני...
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ר'
קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ: