דרוש מידע חלוקת תפקידים בין בעל לאשה

מצב
הנושא נעול.

א. אדם

משתמש מקצוען
אני רק מדמיינת אשכול הפוך
שגבר כותב שהוא לא יודע מה לעשות
הוא עושה הכל בבית
אשתו מגיעה מבית שאמא עבדה מחוץ לבית ולא עשתה כלום
והיא אפילו לא מפנה את השולחן מארוחת הבוקר
....

אני רק לא מבינה
מצד הגינות מוסריות והיגיון של אדם שחי בבית
אם לך קשה אפילו לפנות שולחן
לה לא קשה לעשות ה-כ-ל??

הנדימן

משתמש פעיל
לא יודעת מה זה ההגדרה שלך בית יהודי אמיתי"...
מה שאני כן בטוחה שבשביל שיהיה בית יהודי אמיתי צריך דבר ראשון לפני הכל שתהיה זוגיות בריאה
ואם התגובות פה של הרבה נשים היו שאין בושה ללכת לטיפול וכמה שזה עוזר ויכול לפתור בעיות וכאלה וזה איכשהו גרם או לפותחת השרשור או להרבה משמשות ומשתמשים אחרים לתפוס אומץ ולעשות את הצעד הזה
אז אין דבר יותר גדול וחשוב שהפורום פה יכל לעשות מלגרום "לבניית בית יהודי אמיתי"
רח"ל
ובזה סיימתי... בל"נ...

לך

משתמש רשום
ה' ישמור, אשכרה להפוך לגננת שלו. הכי פחות מכבד שאני מצליחה להעלות על הדעת.
סליחה שאני אומר את אף פעם לא למדת אצל גדולי ישראל כדי שתדעי איך מתקנים את המידה של האדם
תיקון המידות הוא בדיוק כמו גננת ואם לא האדם ישאר פרא
עיר פרא אדם יוולד אנחנו חיות אם היית רואה שוטרי תנועה תופסים עבריין ומכים אותו בדיוק כמו חיות טורפות שתפסו צבי איל וכו' הם מתנהגים באותם תנועות אני ממש בדקתי את זה וזה פלא
יש פרצופים של אנשים שממש דומים לכלבים ויש על זה מחקרים
אם לא נעבוד על עצמנו נשאר חיות כל תנועה שלנו תהיה מהחלק הבהמי והחייתי והפראי שנמצא בתוכנו רק אחרי שהאדם מכיר את עצמו ואת מידותיו המושחתות יכול לתקן עצמו וזה תפקידו בעולמו

נומנום

משתמש פעיל
צילום מקצועי
מנסיון - יש בעלים שזה ממש מציק להם "אני אעזור לך בשמחה אבל את שואלת רוצה כאילו אני משתוקק ברגע זה לקום מהספה ולשטוף כלים..."
מנסיון מה שטוב לי לא אומר שהוא טוב לך, וק"ו לבעלך.
תקשורת היא דבר אינדבדואלי כל כך ומשתנה מאדם לאדם
וכמו שאם נרצה לשוחח עם סיני נלך ללמוד סינית ולא נתעקש איתו לדבר בשפה שלנו ולבקש שיבין... תקשורת היא שפה
והיא שונה מאדם לאדם.
ובני זג צריכים ללמוד את השפה אחד של השני או שיצרו להם שפה משותפת.

קנגה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
בלת"ק חלקי

1. לדבר בזמן רגוע, אבל פתוח לגמרי, בלי רמזים. זו השקפת העולם שלך - אני מאוד לא מתחברת לא אוהבת לא מבינה.
לדבר על זה. להסביר מה את חושבת. ולתת לו זמן לישון על זה - לא לצפות לתגובה מיד.
2. גם כשבעז"ה יתחיל השינוי - לא לבנות על זה שישתנה מהר והרבה. ואגב גם גברים שגדלו בבית שהאבא שותף בו, הרבה פעמים קשה להם לקחת אחריות על עבודות בית ולעשות בלי שיבקשו וכו'.
3. אתם לא חייבים ייעוץ זוגי. אבל ייתכן שזה יעזור לכם לעבור את הסאגה בפחות כעסים.
המון הצלחה!
(להתמודד עם כאלה דברים זה לחלוטין לא חריג.)

לירז קנימח

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
בנישואין צריך כמה שפחות תלות אחד בשני ועם כל זאת לתת לכל אחד את התפקיד שלו שהוא יהיה עיקרי.
כלומר: גבר צריך לדבר לבשל, לכבס ולסדר מה שצריך כדי שאם זה התפקיד העיקרי של אשתו וכרגע היא - מסיימת מאוחר/בלידה וכו וכו.. - הוא ידע איך לתפקד גם כשהיא לא בשטח ושלא שהבית יקרוס ויראה כמו מזבלה וחיים על פלאפל.
אישה צריכה לדעת כל מיני דברים שהם בתוך 'התפקיד של הגבר' כדי שאם בעלה לא יהיה נוכח - היא תוכל להסתדר.
אם אישה עובדת משרה מלאה - הגבר חייב להיות שותף מלא בבית. ולא. הוא לא 'עוזר לאישתו בבית' כמו שגבר לא אומר 'אישתי עוזרת לי עם הפרנסה' אלא יגיד 'אישתי עובדת'.
כנל הגבר לא עוזר בבית. הוא חי בבית. הוא חלק מהבית והוא לא אורח בבית מלון. אם אישה לוקחת מהקללה של הגבר - כנל שייקח משלה. זה צריך להיות חובה שהיא זכות ובאה מתוך נתינה ואהבה ולא רק 'לצאת ידי חובה'.
מתוך הערכה שאני רוצה שהבית יתפקד ואעשה מה שצריך בשביל הבית ובשביל השני כדי שגם לו יהיה טוב

יוצרת מציאות

משתמש רשום
@יוצרת מציאות אני חושבת שהכוונה יותר לרב של הבעל ולא של האישה
95% מהבעלים אין להם רב!!!
אולי חסידים כן. אבל יוצאי ישיבות ליטאיות, אין.
ובינינו לא כל רב מבין באמת ומכיר את יסודות הנפש ועקרונות חיי הנישואין בצורה מקצועית.
לפעמים יש ראש ישיבה שמייבין בשלום בייס

שרה UI/UX

משתמש מקצוען
יוצרי ai
התגובה הצבעונית של 'לשאול את הרב' מעלה חיוך קל...
לא יודעת מה הרקע של הכותב אבל תשאל כל זוג צעיר מסביבך 'מי הרב שלכם'?
95% אין להם רב !
כמעט לכל בחור ישיבה יש רב מהצוות שהוא מתייעץ אתו מדי פעם
ועדיין חוזר להתייעץ לפעמים אחרי החתונה בנושאי עבודה וכו' לפחות בשנים הראשונות

DvoraVidman

משתמש סופר מקצוען
סליחה שאני אומר את אף פעם לא למדת אצל גדולי ישראל כדי שתדעי איך מתקנים את המידה של האדם
תיקון המידות הוא בדיוק כמו גננת ואם לא האדם ישאר פרא
עיר פרא אדם יוולד אנחנו חיות אם היית רואה שוטרי תנועה תופסים עבריין ומכים אותו בדיוק כמו חיות טורפות שתפסו צבי איל וכו' הם מתנהגים באותם תנועות אני ממש בדקתי את זה וזה פלא
יש פרצופים של אנשים שממש דומים לכלבים ויש על זה מחקרים
אם לא נעבוד על עצמנו נשאר חיות כל תנועה שלנו תהיה מהחלק הבהמי והחייתי והפראי שנמצא בתוכנו רק אחרי שהאדם מכיר את עצמו ואת מידותיו המושחתות יכול לתקן עצמו וזה תפקידו בעולמו
זה כשבן אדם עושה לעצמו מבצע, לא כשאישה עושה לבעלה מבצע.

real time embedded

משתמש חדש
לא יודעת מה זה ההגדרה שלך בית יהודי אמיתי"...
מה שאני כן בטוחה שבשביל שיהיה בית יהודי אמיתי צריך דבר ראשון לפני הכל שתהיה זוגיות בריאה
ואם התגובות פה של הרבה נשים היו שאין בושה ללכת לטיפול וכמה שזה עוזר ויכול לפתור בעיות וכאלה וזה איכשהו גרם או לפותחת השרשור או להרבה משמשות ומשתמשים אחרים לתפוס אומץ ולעשות את הצעד הזה
אז אין דבר יותר גדול וחשוב שהפורום פה יכל לעשות מלגרום "לבניית בית יהודי אמיתי"
תגידי את נורמלית?
ללכת ליעוץ בגלל שהמליצו לו פה בדיון?
בלי לשאול מבוגר אחראי או רב?
אין לך מושג מי עומד מאחורי הניק, מה הגנון שלו מה כח סבל שלו וכו
אם לא שהוא בעצמו היועץ זוגי הממליץ על עצמו..
זה גרוע!!!
אפשר לשאול, להתדיין וכו
אבל לקבל החלטה ע"י מאן דהוא שאין למי ומי מושג מי הוא, מה הוא, מה השיקולים ושכלולים שלו??
ככה בהנף יד?
זה לא לקנות פחית קולה...

תמר שרייבר

משתמש רשום
95% מהבעלים אין להם רב!!!
אולי חסידים כן. אבל יוצאי ישיבות ליטאיות, אין.
ובינינו לא כל רב מבין באמת ומכיר את יסודות הנפש ועקרונות חיי הנישואין בצורה מקצועית.
לפעמים יש ראש ישיבה שמייבין בשלום בייס
אני לא חשבתי דווקא רב כהגדרתו שפוסק הלכה
אני חושבת שלרוב רובן יש את הדמות הזאת שהבעל נוטה להתייעץ איתו

• תודה
Reactions: B&A

DvoraVidman

משתמש סופר מקצוען
תגידי את נורמלית?
ללכת ליעוץ בגלל שהמליצו לו פה בדיון?
בלי לשאול מבוגר אחראי או רב?
אין לך מושג מי עומד מאחורי הניק, מה הגנון שלו מה כח סבל שלו וכו
אם לא שהוא בעצמו היועץ זוגי הממליץ על עצמו..
זה גרוע!!!
אפשר לשאול, להתדיין וכו
אבל לקבל החלטה ע"י מאן דהוא שאין למי ומי מושג מי הוא, מה הוא, מה השיקולים ושכלולים שלו??
ככה בהנף יד?
זה לא לקנות פחית קולה...
זוג לא חייב לשאול שום מבוגר אחראי לפני שהוא מחליט ללכת לייעוץ.

שרה UI/UX

משתמש מקצוען
יוצרי ai
ממליצה לך ממש לקרוא את הספר לדעת להכנע (כן אני יודעת שקצת חפרתי על זה פה בפורום ;) )
ספר שנותן לאישה כלים בדיוק בנושא הזה, של איך להפעיל את הבעל מהמקום הדואג, הגברי, התומך
קראתי אותו בתור מאורסת וזה שינה לי המון תפיסות בקשר ופועל כמו קסם!!

לך

משתמש רשום
התגובה הצבעונית של 'לשאול את הרב' מעלה חיוך קל...
לא יודעת מה הרקע של הכותב אבל תשאל כל זוג צעיר מסביבך 'מי הרב שלכם'?
95% אין להם רב !
אני בפגישות שלי אם אישתי כבר אמרתי לה איזה רב יהיה לנו בעתיד לא המשגיח או ראש הישיבה

א' אין להם שום הסמכה לרבנות וזה אומר ששום מקרה אמיתי לא מגיע אליהם ואין להם נסיון אם ציבור
ב' הרבה פעמים הם אומרים סברות שלא כתובות בשום מקום ואני עד לגט כזה למרות שהמשגיח היה המדריך חתנים....
ג' אם נפסק למטה נפסק למעלה אם יש לי היתר מרב לנושא מסוים זה תקף בשמיים אם יש לי היתר מהראש ישיבה או המשגיח שאין להם היתר הוראה זה לא שווה כלום

אלא אני לקחתי מו"צ ירא שמיים שגדולי ישראל סמכו עליו את ידם שידיו רב לו בכל התורה כולה כולל הלכות נדה ומראות לאחר החתונה הלכות ריבית אבלות תפילין סת"ם וכו' בקיצור בכל מקום בש"ס ובשו"ע באגדה וכו'
אם אין לכם בכלל אז אתם בבעיה ואתם לא הראשונים לאברכים בכולל שמסתבכים אני אומר שוב ושוב תקחו דעת תורה ואם לא הבית יחרב ולצערי אני עד לזוג שהתגרשו וזוג שעכשיו בדרך להתגרש + 4 ילדים מכיוון שלא היה דעת תורה בסוף ההורים מתערבים ושם מגיע הגט הכואב

אני למדתי ייעוץ נישואין ובשבילי זה היה הדרכת חתנים!!!

שרה UI/UX

משתמש מקצוען
יוצרי ai
נכון, אבל עדיין לא מהמלצה פשוטה פה בפורום..
אלא לאחר מחשבה משותפת של בני הזוג, והבנה שהם ניסו לעשות כל מה שיכלו לפני הצעד הזה
ייעוץ זה לא איזה צעד מהפכני
נשמע ממך שזה מינימום ספתח לגירושין

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  11  פעמים

אתגר AI

דמות 3D הטובה ביותר • אתגר 133

לוח מודעות

למעלה