דרוש מידע חלוקת תפקידים בין בעל לאשה

מצב
הנושא נעול.

יוצרת מציאות

משתמש רשום
ממה שהבנתי יש כאן שני אתגרים.
1. פזרנות - שככה"נ אופיינית לגברים רבים.
2. אי נשיאה בעול.

החלק הראשון ככל הנראה משו עמוק ושורשי ולא ניתן לפתרון בקלות.
כל הנושא פה זה הנשיאה בעול.

שירה כים

משתמש מקצוען
מי שלא התמודדה עם זה
לא תבין לעולם !!
אתן יכולות לכתוב אלף רעיונות איך לומר ואיך לדבר וכמה לפתוח
אבל אתן לא מבינות שזה משהו הרבה יותר עמוק
שאין להם שליטה על זה בכלל

אני כן חושבת שיעוץ נשמע משהו מפחיד
אבל יעוץ לא חיב להיות פגישת עבודה עם בני הזוג וכו'
אלא גם שיחת טלפון עם מישהי שמבינה או כמו שכתבתי לקרוא על זה בספרות המחכימה
אפשר באמת להצליח לצלוח את זה עם סבלנות ועבודה עצמית
כי אם אנחנו לא בגישה לשנות אותו ולהפוך את עורו
כי מי שמבינה אותי יודעת שזה לפעמים לא מציאותי לשנות את האופי הזה

א. אדם

משתמש מקצוען
מהרוח הנושבת פה בין התגובות ניכר שהאישה כמובן חייבת לעשות הכל בכל מכל
כמובן גם לעבוד 9 שעות מחוץ לבית...\
והוא- כל כך עדין וענוג שצריך לבקש בעדינות ובזהירות שמא יוכל אולי לעזור
הוא גר במאדים?
אני לא מדברת על פותחת האשכול
אלא על המגיבות
האם גבר זהו יצור עדין שאינו יכול חלילה לעשות דברים בבית
וצריך לדעת איך לבקש?\
האם הוא לא גר בבית?
יש הבדל אם הוא יושב ולומד ואת משתדלת לא להפריע בלימוד
לבין תפיסה שגבר לא עושה בבית שאני לא מבינה מאין נובעת

נומנום

משתמש פעיל
צילום מקצועי
מה שכמובן מאוד מוזר לי.
אדרבה ספרו לי איך פתרתן את הבעיה או שמא אני אני ממה שאמר החכם באדם אָדָם אֶחָד מֵאֶלֶף מָצָאתִי וְאִשָּׁה בְכָל אֵלֶּה לֹא מָצָאתִי
בכנות? ביעוץ. אחרי החתונה במטרה ללמוד אחד על השני ואחד את השני. מתנה שנתנו לעצמינו לכל החיים! חוויה מדהימה של חיבור פנימי ואחד לשני.
ולא שהיו לנו בעיות נוראות מדי אפילו לא היו כמעט, הספיק פעם פעמיים של חוסר הבנה ואפילו קטן שחזר על עצמו בדברים מסויימים, והחלטנו שאנחנו לא רוצים ככה, ושבטוח שאפשר לדלג על התקלים הקטנים האלה
ואני יחזור שוב, לא היה מדובר בשום דבר רציני נפשי או זוגי, בעיקר דברים שקשורים לתקשורת פשוטה!!!
ולא כי מישהו מאיתנו לא היה בסדר אלא פשוט כי אני- אישה והוא- גבר אבל מטרה אחת לנו והיא חיים בריאים ומשותפים עד 120 עם הבנה עמוקה אחד של השני ושל הצרכים של כל אחד.
ואנחנו נורמליים מאד ותאמיני או לא, אף אחד לא פער עליי עיניים נדהמות. אולי עיניים מקנאות (!?)
ואני יגיד שוב שהמשפט ששמעתי הכי הרבה פעמים היה כמה עשינו את הדבר הנכון ואיך אנשים מתחרטים שהם לא עשו את זה גם. (לפעמים אחרי שנים יש כבר דפוסי התנהגות ודברים שאי אפשר לתקן בקלות...)

שפרה פרנקל

משתמש פעיל
לפי השיח פה זה נראה כאילו אני המתמודדת היחידה.
מה שכמובן מאוד מוזר לי.
אדרבה ספרו לי איך פתרתן את הבעיה או שמא אני אני ממה שאמר החכם באדם אָדָם אֶחָד מֵאֶלֶף מָצָאתִי וְאִשָּׁה בְכָל אֵלֶּה לֹא מָצָאתִי
אני חושבת שיש נקודה די קריטית שפספסו פה,
הוא צריך לדעתי להבין שהוא מכיר את אבא שלו משלב מסוים בחיים שאז אולי היו ילדים גדולים יותר, וממילא האבא היה יכול להיות מלך בגדוד ולא להתקשקש על שטיפת כוס קפה.
העניין הוא שכרגע זה הוא או את, וזה נקודה שלדעתי לפעמים מתפספסת לנשוי הצעיר...

יהיו שנים בעז"ה שהוא ישתה קפה וינקו אחריו, אם זה טוב או רע לא יודעת, אבל יש לזה סיכוי.
כרגע כל מה שהוא לא עושה, את עושה. ואולי החידוד הזה יכול לעזור

ext

משתמש מקצוען
D I G I T A L
בלתק,
גם אני התמודדתי עם בעיה דומה,
בעלי הגיע מבית שהאבא לא נוגע בכלום, וזה היה טבעי לו כך.
אני הגעתי מבית שיש חלוקת תפקידים הגיונית, האבא היה שותף ממש בבית.
בהתחלה הייתי וונדרוומאנית, עובדת מבשלת עושה הכל, אבל באמת לא היה לי טוב עם זה, הייתי רואה את אבא שלו כנצלן והפחד היה שאני יקבל את זה גם ככה,
אמא שלי הייתה בדעה שזוג תקין יכול לפתור את הבעיות לבד, כך שמעתי תמיד, וגם אני חשבתי כך אבל הידברות לא באמת עזרה, לא במקרה שלנו,
לקח שנים עד שקלטנו שאין ברירה, הידברות לא יכולה לשנות הכל, והתסכול שנצבר במשך השנים עשה רק רע,
לפעמים צריך מישהו מבחוץ לגשר, להשמיע, בתוך זוגיות כל צד נראה נגוע,
היום יש לבעלי מעט תפקידים אבל ברורים, דברים שלי זה עושה טוב ולו זה לא הרבה עול, אין לי מה לומר חוץ מזה שכל פעם מחדש גורם לי טוב לראות מה שהוא עשה, למרות שזה לא כמו שאני הייתי עושה וכו', אבל זה דברים שהיה מאד חשוב לי שייקרו, ובאמת ייעוץ זוגי הוא לא בושה, לפחות בנושאים הטעונים שבמשך זמן לא נפתרו בין בני הזוג,
כדאי לגשת עם עזרה

תמר שרייבר

משתמש רשום
באמת נכון !
וזה אגב אחת מהסיבות שיותר תמצאי מזכירות במשרד ולא מזכירים חוץ מכוח עבודה זול ובלה בלה בשטח אנחנו יותר יעילות ומסודרות זה משהו באופי
2. אי נשיאה בעול.
אני לא הייתי מפרשת את זה כך אי נשיאה בעול ...
אבל שוב זה תהליך ארוך שקשה להבין אותו ולחיות לפיו זה שינוי תודעה והרגלי חשיבה
אבל מי שהכי דייקה בעיני את זה זה @שירה כים אולי כדאי לך לעבור שוב על התגובה שלה

ext

משתמש מקצוען
D I G I T A L
אני חושבת שיש נקודה די קריטית שפספסו פה,
הוא צריך לדעתי להבין שהוא מכיר את אבא שלו משלב מסוים בחיים שאז אולי היו ילדים גדולים יותר, וממילא האבא היה יכול להיות מלך בגדוד ולא להתקשקש על שטיפת כוס קפה.
העניין הוא שכרגע זה הוא או את, וזה נקודה שלדעתי לפעמים מתפספסת לנשוי הצעיר...

יהיו שנים בעז"ה שהוא ישתה קפה וינקו אחריו, אם זה טוב או רע לא יודעת, אבל יש לזה סיכוי.
כרגע כל מה שהוא לא עושה, את עושה. ואולי החידוד הזה יכול לעזור
יש כאלו שמאז ומתמיד האבות לא נגעו בכלום, גם לא כשהיו תינוקות קטנים וגם לא כשהיו להם תאומים והיה צורך, ועדיין זה לא אומר שכך גבר צריך להתנהל

שפרה פרנקל

משתמש פעיל
מסככימה לחלוטין
עדיין חושבת שזה שהוא רואה את אבא שלו מלך בלי עשייה לא אומר שבתקופות קודמות עם אישה עובדת הוא גם לא הושיט יד (במקרה כזה מדובר כבר בבנא עם מידות לא משהו, ולא רק עמידה על המיקום המשפחתי)
יש כאלו שמאז ומתמיד האבות לא נגעו בכלום, גם לא כשהיו תינוקות קטנים וגם לא כשהיו להם תאומים והיה צורך, ועדיין זה לא אומר שכך גבר צריך להתנהל

רק אושר!

משתמש מקצוען
הוא גר במאדים?
אלא על המגיבות
וצריך לדעת איך לבקש?\
האם הוא לא גר בבית?
זה לא זה,
רובנו מאמינות בחברות זוגית ושותפות זוגית,
רק מביאות את הדרך שיהיה הכי נעים להעזר ותכלס יגרום לו להתחיל לעבוד בכיף מתוך רצון לעשות לך טוב---
גבר צריך לעבוד בבית שלו! איך לגרום לו לעשות את זה, זה לגמרי בידיים של אשתו, בחיוך/בכח.
מה אכפת לך שירגיש שהוא עוזר לך/מושיע אותך/מקל עליך, בתכלס הכלים בסוף נקיים? ;)

KATZEFET

משתמש רשום
חשוב שהוא יבין !
אבל מה לעשות שזה לא עובד כשמסבירים ?
אם הוא לא מצליח להבין כשהיא מסבירה לו, אז כדאי שיפנו למישהו חיצוני שיעזור
או ייעוץ או סתם מישהו שהם סומכים עליו,
זה פשוט נראה שזה נובע מנקודה עקרונית
וזה שהוא ילמד להכניס את הטוסטר או לשים כוס בפח לא יפתור את הבעיה

תמר שרייבר

משתמש רשום
הוא גר במאדים?
אלא על המגיבות
וצריך לדעת איך לבקש?\
האם הוא לא גר בבית?
לא מבינה מה ההקשר פה של "בעל שיושב ולומד" ויש את זה והתייחסויות כמו אלו בתגובות מדי פעם...
לא מבינה איך זה בכלל נכנס לשיקולים של התנהלות הבית ?
בעל שלומד או לא לומד זה בכלל לא אמור להיות בראש של האישה לטוב ולרע
הלימוד כשלעצמו דבר חשוב וגדול, אבל בשום פנים ואופן לא אמור להיות על חשבונה של האישה
ובטח לא כמציאות בשטח וכעבודה מוגמרת שעכשיו האישה צריכה לראות כבר איך להתמודד עם העילוי שלה

אסתי3311

משתמש סופר מקצוען
2. אי נשיאה בעול.
אי נשיאה בעול יכולה לנבוע מחוסר תשומת לב או מהרגלים מושרשים.
השאלה מה קורה כשמסבים את תשומת הלב בנעימות ומנסים לייצר שינוי.
האם יש נוקשות חשיבתית וחוסר מוכנות לשינוי, או אפילו רק לנסות להבין שיש עוד צדדים למטבע.
או שיש כן מוכנות לבוא לקראת/ ללבן את הענין וללכת יחד צעד צעד אל איזושהיא נקודת אמצע.

במידה ואין נכונות, בעיני זה עיקר הבעיה.
נוקשות. חוסר גמישות. נטית מה לאנוכיות.
מסתבר שזה יצוץ או שכבר צץ במקומות נוספים.

וזה בלי קשר לזה שאני חושבת שנשיאה בעול היא ענין בסיסי של אנושיות והתנהלות משותפת והדדית.

נערך לאחרונה ב:

DvoraVidman

משתמש סופר מקצוען
לא מבינה מה ההקשר פה של "בעל שיושב ולומד" ויש את זה והתייחסויות כמו אלו בתגובות מדי פעם...
לא מבינה איך זה בכלל לשיקולים של התנהלות הבית ?
בעל שלומד או לא לומד זה בכלל לא אמור להיות בראש של האישה לטוב ולרע
הלימוד כשלעצמו דבר חשוב וגדול, אבל בשום פנים ואופן לא אמור להיות על חשבונה של האישה
ובטח לא כמציאות בשטח וכעבודה מוגמרת שעכשיו האישה צריכה לראות כבר איך להתמודד עם העילוי שלה
הקשר הוא שרם היא לקחה עליה את העול ששייך לו, ממילא יש יותר ציפייה שהוא ייטול חלק מהעול שהיה אמור להיות שייך לה...

הנדימן

משתמש פעיל
אני לא הבנתי אם זה בציניות או מה ?
ממש לא!
בכל אופן ברור שזה שאלה חשובה שנוגעת לכל כך הרבה זוגות
ואם לא בשביל זה יש פורום, אז למה כן ?!
לכל דבר אחר...

בית יהודי אמיתי - לא בונים לפי חכמת ההמונים של פרוג...
אולי גם הדרכת כחתנים וכלות נעשה מתוך חכמת ההמונים?!
כמובן, מבלי לזלזל באכסניה המכובדת

לך

משתמש רשום
התשובה הראשונית והכי כואבת יש לכם רב שאתם שואלים אותו זהו היסוד הראשוני לבית יהודי לא צריך לשאול בכלל בכזה מקום ואם יש שאלה כזאת זה סימן שאין לאדם את מי לשאול ועם מי להתייעץ ופשוט הוא נמצא בסגר מבחינת ההבעת רגשות וזה מתנפץ
אני לא מתכוון ללעוג חס ושלום אני מדבר מניסיון וכזאת תגובה שמעתי רק מנשים או גברים שנמצאים במצב כזה

לא לשאול את ההורים או חברות או אחיות זה התהליך הראשון בפירוק הבית

למה זה קורה לאמא שלו יש הרבה יותר כח אבל זה לא אומר שאשתו חייבת להיות כמו אמא שלו וזה טעות של בחורים רבים שחושבים שאשתו צריכה להיות אמא שלו וגם מחפשים משהיא דומה לאמא למרות שלרוב היא כלל לא דומה בפועל וזה רצון ה'

יש כללים מה האישה חייבת בהלכה אין מה להיכנס לעניין מכיוון שיש כמה צדדים בעניין וכל המחוייבות משתנית לפי המצב ולכן צריך דעת תורה
יש גבר שלא יעשה כלום בבית וכך ה' ברא אותו והוא צריך לעבוד על עצמו אבל מטבעו לא יעשה הרבה אבל חייב להשתנות והאישה צריכה להיות סבלנית עד שישתנה וזה התיקון שלה אבל צריך וחייב להשתנות משום ואהבת לרעך כמוך
ויש גבר שפשוט עושה הכול
ויש גבר שגם דוחף את האף למטבח ומכין את האוכל

דרך תיקון המידות אם יש קשר עם הבעל חייב לדבר איתו שיקבל על עצמו לסדר רק משהו אחד למשך זמן ארוך הכוונה חודש חודשיים וזה הדבר שהכי מפריע לך אפילו לא הכול רק מעט וע"י כך יתחיל השינוי ואם אינו מבין את המחויבות שלו תלכו לרב שלכם שיסביר לו את המחויבות שלו בחיים בתור גבר
אבל בלי שינוי עקבי יום יומי זה יחזור הדיבורים לא יעזרו כלל רק שינוי קבוע כולל טבלה כמה שזה נשמע מצחיק
ויש דבר נוסף להעריך אותו על כל דבר הכי קטן גם לשים את הנעליים במקום
ויש גם לך כנראה משהו שמאוד מציק לו ועליך לתקן כי אין אדם מושלם ותמיד יש לשני חיסרון שמכסה על החיסרון שלו והוא חושב שהוא בסדר גמור
ודבר אחרון תפילה כל יום להתפלל ה' שלח לך את בעלך זה המתנה שלך וגם הוא יסדר לך את העזרה שאת צריכה.
לבעלך יש מעלות חוץ מהחסרונות וזה מתנה
יום טוב ובהצלחה והרבה שלום בבית

DvoraVidman

משתמש סופר מקצוען
2. אי נשיאה בעול.

ב1. התכוונת לנטיה לבלגן, נכון? לקח לי זמן להבין. (למילה פזרנות יש מובן אחר).
נטיה לבלגן היא לא בהכרח תכונה גברית. באופן שבו תיארת את ביטוייה זה נשמע לי יותר מתפיסת 'מישהו כבר יעשה את זה', או 'איכשהו זה יסתדר', ולכן זה חלק מעניין תפיסת האחריות, או כפי שקראת לזה - הנשיאה בעול.

DvoraVidman

משתמש סופר מקצוען
דרך תיקון המידות אם יש קשר עם הבעל חייב לדבר איתו שיקבל על עצמו לסדר רק משהו אחד למשך זמן ארוך הכוונה חודש חודשיים וזה הדבר שהכי מפריע לך אפילו לא הכול רק מעט וע"י כך יתחיל השינוי ואם אינו מבין את המחויבות שלו תלכו לרב שלכם שיסביר לו את המחויבות שלו בחיים בתור גבר
אבל בלי שינוי עקבי יום יומי זה יחזור הדיבורים לא יעזרו כלל רק שינוי קבוע כולל טבלה כמה שזה נשמע מצחיק
ויש דבר נוסף להעריך אותו על כל דבר הכי קטן גם לשים את הנעליים במקום
ה' ישמור, אשכרה להפוך לגננת שלו. הכי פחות מכבד שאני מצליחה להעלות על הדעת.

תמר שרייבר

משתמש רשום
ממש לא!

לכל דבר אחר...

בית יהודי אמיתי - לא בונים לפי חכמת ההמונים של פרוג...
מבלי לזלזל באכסניה המכובדת
לא יודעת מה זה ההגדרה שלך בית יהודי אמיתי"...
מה שאני כן בטוחה שבשביל שיהיה בית יהודי אמיתי צריך דבר ראשון לפני הכל שתהיה זוגיות בריאה
ואם התגובות פה של הרבה נשים היו שאין בושה ללכת לטיפול וכמה שזה עוזר ויכול לפתור בעיות וכאלה וזה איכשהו גרם או לפותחת השרשור או להרבה משמשות ומשתמשים אחרים לתפוס אומץ ולעשות את הצעד הזה
אז אין דבר יותר גדול וחשוב שהפורום פה יכל לעשות מלגרום "לבניית בית יהודי אמיתי"

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  13  פעמים

אתגר AI

דמות 3D הטובה ביותר • אתגר 133

לוח מודעות

למעלה