זה הכי תפס אותי מהכל.וכמובן ארוחת ערב מבושלת אמורה להיות מוכנה בשעה 19:15.
מה קורה אם אין ארוחת ערב מבושלת בשעה המדויקת הזאת? למה השעה הזאת דווקא? למה מבושלת דווקא? ומה יקרה אם לא תהיה ארוחת ערב בשעה הזאת?
זה הכי תפס אותי מהכל.וכמובן ארוחת ערב מבושלת אמורה להיות מוכנה בשעה 19:15.
אמנם זה לא קשור לרב בקטע של אסור ומותרלא כל דבר קשור לשאלת רב
וכמו שלא שאלת את הרב שלך האם ללכת לרופא כדי לקבל אנטיביוטיקה לוירוס לא תשאל רב האם ללכת להדרכה או לייעוץ זוגי.
רב- לשאלות הלכתיות שקשורות להלכות הליכות והשקפה
אין שום קשר בין הדברים
ואפילו אם נזיז שניה את העניין הסגולי והרוחני שבדבראבל אנשים שהם עם ראש על הכתפיים ומבינים ענין יכולים, ושופכים את שיחם אצל רבנים..
מה לעשות יש להם עין שלישית, הם רואים דברים אחרים
הקשר הוא שבלי הלימוד של הבעל בני הזוג היו צריכים להכניס ללו"ז עבודה שתספק פרנסה מספיקה ואת ענייני הבית, והם כמובן היו יכולים לחלק את זה ביניהם (בדרך המסורתית של הבעל מפרנס והאשה בבית, או בכל דרך אחרת שהם רוצים)לא מבינה מה ההקשר פה של "בעל שיושב ולומד" ויש את זה והתייחסויות כמו אלו בתגובות מדי פעם...
לא מבינה איך זה בכלל נכנס לשיקולים של התנהלות הבית ?
בעל שלומד או לא לומד זה בכלל לא אמור להיות בראש של האישה לטוב ולרע
הלימוד כשלעצמו דבר חשוב וגדול, אבל בשום פנים ואופן לא אמור להיות על חשבונה של האישה
ובטח לא כמציאות בשטח וכעבודה מוגמרת שעכשיו האישה צריכה לראות כבר איך להתמודד עם העילוי שלה
אשריך!קראתי חלק מהתגובות [אין לי מושג למי יש זמן ועצבים לקרוא את כל התגובות אולי ליוצרת האשכול]
אני מתיר לעצמי להגיב באגרסיביות מצד הגברי.
בעל שחושב שאסור לו לעזור שלא יגרע מן הכבוד שלו בבית או מ"המלך בגדוד" לקוי מאוד מאוד בביטחון העצמי.
אני כגבר יודע לעשות הכל [אולי חוץ מלתפור מכפלת] ועוזר הרבה בבית ולא מרגיש לשניה שאני עובד אצל מישהו או פחות כבוד והערכה בעיני אשתי וילדי.
אני לא עושה את זה כדי לעזור אלא כי אני חלק מהבית ויש הרבה עבודה בבית במיוחד עם ילדים ואסור שזה יפול רק על בן אדם אחד.
גם לילדי אני אומר תמיד שהם לא עוזרים לאף אחד, הם גרים בבית הזה ובבית הזה יש דברים שצריך לעשות וכל בני הבית לוקחים חלק, כל אחד במה שהוא יכול.
ואהבת לרעך כמוך, עזוב תעזוב עמו, לא תוכל להתעלם, נאמר גם על כל איש בביתו וזה עיקר המידות טובות.
מתחברת מאוד לדברים.לדעתי לא כל דבר צריך לרוץ ליועץ...
כל איזה מריבה קטנה צריך יעוץ?
לא מדובר כאן במשהו רציני בכלל!!!
לא רואה פה שום בעיה רצינית פשוט תדברו על זה !
לכל אחד יש התמודדות עם הבן זוג זה דברים שצריכים לפתור בינם לבין עצמם ולא לערב עוד אנשים בזוגיות שלהם זוגיות זה בין בני הזוג לא בין האמא או היועץ או הרב!!
צריך לדעת להסתדר לבד ! אתם אנשים בוגרים!
מה חשבת שתתחתני ולא יהיה שום קונפליקט בינכם ??
חוץ מזה לדעתי זה עניין זמני מאוד עד שיוולדו ילדים בעז''ה וכבר לא יהיה לו ברירה....
מסכימה לגמרי עם מה כתבת והדגשתי איפה שבעיני צריך יותר דגשהקשר הוא שבלי הלימוד של הבעל בני הזוג היו צריכים להכניס ללו"ז עבודה שתספק פרנסה מספיקה ואת ענייני הבית, והם כמובן היו יכולים לחלק את זה ביניהם (בדרך המסורתית של הבעל מפרנס והאשה בבית, או בכל דרך אחרת שהם רוצים)
אם הבעל גם יושב ולומד, החלוקה ממילא משתנה כי חלק ניכר מהזמן שלו מוקדש ללימוד.
וזאת כמובן צריכה להיות החלטה שמקובלת על שני בני הזוג,
אבל בהחלט יכול להיות מצב שבו עול הבית נופל בעיקר על האישה למרות שהיא גם מפרנסת, כי לשניהם חשוב שהוא יקדיש יותר זמן ללימוד.
ככה שלימוד תורה בהחלט יכול להיות שיקול,
והוא יכול להיות גם על חשבונה של האישה, כל עוד היא רוצה בהקרבה הזו, ויכולה לעמוד בה.
בעיני ההחלטה המשותפת צריכה להתחיל בכמה זמן כל אחד מבני הזוג נמצא מחוץ לבית, בעבודה או בלימוד, ואז אפשר לחלק את עול הבית ביניהם על פי הזמן שנשאר לכל אחד להיות בבית, וכמובן על פי היכולות והכישורים של כל אחד.
אבל מה שקורה שיש היום בעלים שלוקחים את זה לעצמן וללא הסכמה אמיתית מצד האישהובטח לא כמציאות בשטח וכעבודה מוגמרת שעכשיו האישה צריכה לראות כבר איך להתמודד עם העילוי שלה
לפעמים אנשים חושבים ככה, כי הרבה מאלו שמתגרשים או ידועים כבעלי שלום בית בעייתי-יודעים שהם הלכו לטיפול או ייעוץ זוגי.ללכת לייעוץ?
ללכת לייעוץ זה טייטל של בעיה, של 'זוג שלא מסתדר'.
מניחה שאם על כל בעיה בחיים היינו רצות לייעוץ/לאבחון וכו'
היינו מקוטלגות בהרבה תארים מפוקפקים.
אני מעלה את זה פה דווקא בפורום בשביל לשמוע מחוכמת ההמונים.
אני בטוחה שהרבה התמודדו ויתמודדו עם הקונפליקט הזה.
ולא חושבת שכל מי שהתמודדה פתרה את זה עם ייעוץ.
אם הם מספיק מבוגרים ואחראיים כדי להתחתן ולהביא ילדים, הם מספיק מבוגרים ואחראיים כדי להחליט על טיפול זוגי.בלי לשאול מבוגר אחראי או רב?
בד"כ האמירה של בעל יושב ולומד זו אמירה של השקפה ודרך חיים בבית, דרך חיים שלא כולם וכולן מסוגלים לו וזה בסדר.לא מבינה מה ההקשר פה של "בעל שיושב ולומד" ויש את זה והתייחסויות כמו אלו בתגובות מדי פעם...
לא מבינה איך זה בכלל נכנס לשיקולים של התנהלות הבית ?
בעל שלומד או לא לומד זה בכלל לא אמור להיות בראש של האישה לטוב ולרע
הלימוד כשלעצמו דבר חשוב וגדול, אבל בשום פנים ואופן לא אמור להיות על חשבונה של האישה
ובטח לא כמציאות בשטח וכעבודה מוגמרת שעכשיו האישה צריכה לראות כבר איך להתמודד עם העילוי שלה
תשובה שגורמת לי לקנא,לדעתי לא כל דבר צריך לרוץ ליועץ...
לכל אחד יש התמודדות עם הבן זוג זה דברים שצריכים לפתור בינם לבין עצמם ולא לערב עוד אנשים בזוגיות שלהם זוגיות זה בין בני הזוג לא בין האמא או היועץ או הרב!!
חוץ מזה לדעתי זה עניין זמני מאוד עד שיוולדו ילדים בעז''ה וכבר לא יהיה לו ברירה....
זה אולי לא בעיה רצינית, אבל כן שאלה משמעותית.לדעתי לא כל דבר צריך לרוץ ליועץ...
להתחתן ולהביא ילדים לא מעיד על בעיה ולכן לאף אדם אין התמודדות עם עצם ההחלטה הזו, ההפך רואה בזה רק תועלת.אם הם מספיק מבוגרים ואחראיים כדי להתחתן ולהביא ילדים, הם מספיק מבוגרים ואחראיים כדי להחליט על טיפול זוגי.
היא העלתה את זה כאן ומבין ריסי עיניה ניכר שזה מאווד מפריע להלדעתי לא כל דבר צריך לרוץ ליועץ...
ברור שיש קונפליקטים ויהיו.לא רואה פה שום בעיה רצינית פשוט תדברו על זה !
אפשר להתייעץ גם כאן זה מועיל לדעתי.ניסיתי לדבר עם בעלי, אבל הוא לא כ"כ מבין מה אני רוצה.
עם הסיטואציה עצמה את ודאי לא היחידהלפי השיח פה זה נראה כאילו אני המתמודדת היחידה.
מה שכמובן מאוד מוזר לי.
אדרבה ספרו לי איך פתרתן את הבעיה או שמא אני אני ממה שאמר החכם באדם אָדָם אֶחָד מֵאֶלֶף מָצָאתִי וְאִשָּׁה בְכָל אֵלֶּה לֹא מָצָאתִי
אם היה פה מקרה מוזר ומיוחד אז באמת אולי היה צריך יעוץ אבל זה מקרה כזה קלאסי שזה הזוי להתייעץ על זהתשובה שגורמת לי לקנא,
בני זוג מדברים וקשובים אין בינהם קונפליקטים ?
יש לפעמים גבר מקסים שיהיה קשוב במקסימום לצרכים גם על חשבון עצמו ובאמת יפתרו כך את הבעיה ,
אבל בפירוש זה לא נכון לכולם, יש נשים שהידברות גורמת להם לוותר על הרבה כי הצד השני לא יבין את הערך,
אם מנסים לדבר ורואים שעדיין מרגישים מתוסכלים מהנושא לפעמים צריך התערבות מקצועית ממשהו בתחום (לא הכוונה להורים או רב), זה לא מראה על חולשה, זה מראה על אומץ לעשות הכל בשביל שיהיה טוב, מכירה אנשים שסובלים כי הכל אפשר לפתור לבד ובסוף הם מתוסכלים.
גם כדי ללמוד להתמודד צריך ייעוץ...צריך ללמוד להתמודד!
השוני צריך להיות בתפיסה טיפול זוגי זה לא לזוג לא בסדרלהתחתן ולהביא ילדים לא מעיד על בעיה ולכן לאף אדם אין התמודדות עם עצם ההחלטה הזו, ההפך רואה בזה רק תועלת.
להחליט על טיפול זוגי זה בעצם להרים דגל שאני לא בסדר, ולא כל אחד יכול להכריז ככה בפומבי על כך.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ר'
קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ: