חיים אחרים. כדור פלא, ולא מפינג פונג...

...Naomi

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
נכתב ע"י HUBHCBH;1817114:
שיגיד לרופא שהוא לוקח כבר כמה פעמים וזה ממש עוזר לו..

אצלי בקופ"ח הרופא מנסה להוציא מרשם ואז קופצת לו הודעה שלא נרשם למטופל זה ריטלין ע"י פסיכיאטר/נוירולוג
אז איך אפשר כן להשיג?
ברצינות

בתנופה

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
נכתב ע"י פיגי;1817210:
אם כל הכבוד לריטלין, זה תמיד חייב להיות האופצייה האחרונה ביותר. המומחים הגדולים והמקצועיים ביותר (לא היועצי חינוך והמיני פסיכולוגים החדשים למיניהם) לא ממליצים על זה כלל, זה בעצם דבר שמשנה לך משהו בראש ממכר אותך לגמרי. מי שמחפש לגמור טיפול מהר ממליץ מיד על ריטלין אבל זה לא האופציה המומלצת. על אף סיפורים רבים על ילדים ואנשים שהשתנו, זכיתי להכיר גם אנשים שכמעט יצאו מדעתם נסגרו, השתתקו, לא ישנו וכו' וכו' צריך לחשוב יותר לעומק.

קשה להגיב באופן שפוי לדברים כל כך לא נכונים. היד כבר ממהרת להקליד תגובה חריפה על הדברים שגובבו כאן.

אז, ראשית בקשת מחילה.
ועכשיו, אני מציע לכותב התגובה, למחוק את ההודעה הקודמת ולבדוק את העובדות לאשורן, ורק אז לכתוב תגובות שכאלו.

1. כל הרופאים, גדול כקטן, ממליצים דבר ראשון לנסות ריטלין.

2. עוול היסטורי הוא להדביק את הריטלין בכלל התרופות הממכרות, כי אקמול למשל, ממכר לא פחות ממנו.

3. מי שלא רוצה 'טיפול מהיר' וגם טוב וכולל לבעיית קשב וריכוז, שיצביע.

4. יש אנשים שלא מתאים להם?! בהחלט. יש הרבה שרגישים לריטלין, ולהם יהיה הרבה יותר קשה להתמודד בחיים. חבל, הם יצטרכו לעמול קשה בכדי להגיע לרמת יעילות כמו של הריטלין.

נמה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
D I G I T A L
נכתב ע"י צצפ;1817250:
קשה להגיב באופן שפוי לדברים כל כך לא נכונים. היד כבר ממהרת להקליד תגובה חריפה על הדברים שגובבו כאן.

אז, ראשית בקשת מחילה.
ועכשיו, אני מציע לכותב התגובה, למחוק את ההודעה הקודמת ולבדוק את העובדות לאשורן, ורק אז לכתוב תגובות שכאלו.

1. כל הרופאים, גדול כקטן, ממליצים דבר ראשון לנסות ריטלין.

2. עוול היסטורי הוא להדביק את הריטלין בכלל התרופות הממכרות, כי אקמול למשל, ממכר לא פחות ממנו.

3. מי שלא רוצה 'טיפול מהיר' וגם טוב וכולל לבעיית קשב וריכוז, שיצביע.

4. יש אנשים שלא מתאים להם?! בהחלט. יש הרבה שרגישים לריטלין, ולהם יהיה הרבה יותר קשה להתמודד בחיים. חבל, הם יצטרכו לעמול קשה בכדי להגיע לרמת יעילות כמו של הריטלין.

לצערי, נראה שדין האשכול הזה, שכל כמה תגובות יגיע מישהו שלא קרא את התגובות הקודמות, ויחזור שוב על כל הקלישאות בקשר לריטלין.

והאמת היא שעייפתי, ואני בטוחה שגם שאר המגיבים, להילחם בטחנות רוח.

לדעתי, אם מישהו רוצה מידע בנושא הפרעת קשב וריכוז, כדאי שיפתח אשכול חדש, ויתנה את התגובה בו בעניניות ואי התלהמות.

בהצלחה לכל המתמודדים אישית ובמעגל הקרוב עם ADHD, ותודה רבה על השיתוף שנותן כח לכולנו להתמודד וב"ה ולהצליח!

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
אני בעד לפתוח פורום קשב וריכוז סגור רק לנוגעים בדבר. זה מאד יכול להועיל ולתת כח להתמודדות
מי בעד שיצלצל

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
אני רואה שהאשכול שוקע למטה ..לפי ההודעות שקבלתי באישי הנושא מאד חשוב להרבה ניקים כאן אבל בגלל סטיגמות וכאלו לא מעונינים לצלצל ..אז שיהיה לכולנו ולכל המסתירים והמחביאים בהצלחה בגידול ילדינו והרבה נחת

מור100

משתמש מקצוען
נכתב ע"י רותי12;1818394:
אני רואה שהאשכול שוקע למטה ..לפי ההודעות שקבלתי באישי הנושא מאד חשוב להרבה ניקים כאן אבל בגלל סטיגמות וכאלו לא מעונינים לצלצל ..אז שיהיה לכולנו ולכל המסתירים והמחביאים בהצלחה בגידול ילדינו והרבה נחת

עם שגשוג האשכול, פנינו לאחד מהגופים הכי מקצועיים בתחום, גוף שהוא גם חרדי מובהק, ועובד בשיתו"פ עם בתי חולים ונוירולוגים בכירים מאד.
אחד מאנשי המקצוע שם הביע נכונות לעזור ולייעץ, ולעשות סדר במושגים, תופעות ותרופות וכל מה שנוגע, ונרשם כאן בפורום לקבלת זכות כתיבה, ועד לרגע זה משום מה זה לא מאושר לו.
מי שיכול לעזור - נא לפנות באישי.

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י מור100;1836380:
עם שגשוג האשכול, פנינו לאחד מהגופים הכי מקצועיים בתחום, גוף שהוא גם חרדי מובהק, ועובד בשיתו"פ עם בתי חולים ונוירולוגים בכירים מאד.
אחד מאנשי המקצוע שם הביע נכונות לעזור ולייעץ, ולעשות סדר במושגים, תופעות ותרופות וכל מה שנוגע, ונרשם כאן בפורום לקבלת זכות כתיבה, ועד לרגע זה משום מה זה לא מאושר לו.
מי שיכול לעזור - נא לפנות באישי.

מרכז קש"ר?
אפשר להתקשר למשרדי פרוג.

asf

משתמש פעיל
בס"ד

אני עברתי על כל האשכול, לא קראתי כל התגובות בעומק ריפרפתי ככה

מה שכן ראיתי פה כמה דברים שהפריעו לי

נכתב ע"י קרטופניק;1806975:
מנסיוני האישי, היצר עדיין קיים, אבל רק כעשרה אחוז ממנו. כלומר, יתכן שאלו שיושבים והוגים בתורה בהתמדה ללא ריטלין, זה בגלל שהיצר שלהם הוא באותה רמה של אלו שצורכים ריטלין לצורך לימוד תורה.
אפשר גם לומר הפוך, שאלו שצריכים ריטלין ולומדים בלעדיו, מתגברים על יצר שחזק פי כמה מהרגיל.

ה' לא נותן לאדם נסיון שהוא לא יכול להתגבר עליו,

(זה לא אומר שריטלין זה דבר לא טוב, אבל להשוות ליצר הרע/טוב אי אפשר)

נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1806920:
כמה אברכי כוללים היו בדור הקודם? מעטים מאד. (נכון שבדור הקודם גם הבלעבתים היו אנשים של צורה, אבל אברכים הם לא היו)
כמה עילויים היו בדור הקודם? יחידי סגולה.

זה בגלל שלא היה דוגמאות של אנשים לומדים וכדו' בגלל שכולם נוספו בשואה

מבקש סליחה על העברית שלי זה בשלבי לימוד

A JERBI

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
לאלו שאמרו "מה עשו בדור הקודם.."
אז תדעו שהאוכל המתועש שאנחנו אוכלים מזיק הרבה ומייצר בעיות שונות.

קרובת משפחתי חלתה במחלה מסוימת וקשה, שהתרופה שלה היא פשוט לא לאכול אוכל מתועש (מתעשיה). אז עובדה שזה משפיע על המערכות שלנו.

ללי 1

משתמש צעיר
אשמח להמלצות על נירולוג/ית מומלץ בבני ברק
לטיפול בהפרעות קשב וריכוז אצל מבוגרים.
קופת חולים מכבי.

דחוף!!!
אפשר בפרטי

רוצה טוב

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה תורנית
ניק המאובחן כADD המעוניין באנונימיות ביקש ממני להעלות את הדברים :)

יש לי הפרעת קשב ADD.
אני יצירתי מוכשר וכו' אבל מופרע קשב.
דחיין מופלא, מתחיל שבע מאות משימות, ולא מסיים אפילו אחת מהם.

פרק א'

חיי עד לנישואי התנהלו מצוין, קיבלתי 100 בכל המבחנים בחיידר ובישיבה, הייתי מן הבחורים הטובים ביותר בישיבה, והכל היה נראה מסביב בסדר גמור.

רק אף אחד לא ידע על המאבק הגדול שמתחולל בי.
על הבריחות פעם בשבועיים מהישיבה-בתירוץ שאינני מרגיש טוב, רק כדי שלא אצטרך לחיות בשגרה המשמימה.
על הנדודי שינה בלילות, והקימה מאוחר ברגע האחרון.
על דחיית כל משימה לרגע שאחרי האחרון.
על הימים שהכל הלך לי טוב, אך אעפ"כ הייתי חייב להרוס את הרצף, רק כדי שארגיש ריגוש כל שהוא בשגרה המשעממת.

כן, הייתי נקרא בחור מצויין ואפילו מתמיד, אבל הכל היה בשביל השם הטוב שלי, השקעתי את עצמי בלימוד, קרעתי מעצמי חתיכות רק כדי שאוכל להיקראות בחור טוב, וכן - הצלחתי בכך.
בזכות כשרונותי וזכרוני המצויין, הייתי תופס את כל החומר הנלמד בדקות הראשונות, ובמבחנים כולם קיבלתי 100.
ולרגע לא חשבתי שיש לי בעייה כל שהיא.

גם במשפחתי הייתי הילד החרוץ ביותר והמוכשר ביותר, וכן התנהלו חיי בנעימים.
עד לנישואי....

פרק ב'

ברוך ה' נישאתי לאשתי היקרה, ומיד אחרי החתונה התחלתי להרגיש את הקושי האמיתי.

לחץ חברתי כבר אין, שם טוב כבר לא מתבקש כמקודם, המשגיחים נשארו בישיבה, והסדר יום החל להשתבש לגמרי.
דחיתי דברים, קמתי מאוחר, להירדם לא יכולתי, וכו'

ומו"ר שליט"א היה דורש ממני להיות כמקודם, הוא דרש ממני לקום מוקדם ולהתפלל מוקדם.
הוא שמע עלי רק דברים טובים לפני נישואי, ולכן לא הבין מה קרה לי.

ניסיתי להסביר לו שקשה לי סדר יום, שהשגרה מפוצצת אותי, שאני צריך ריגושים, שהדחיינות שולטת עלי.
אבל הוא בשלו, זה הכל ניסיונות, צריך לקבל עול מלכות שמים ולהתגבר.

יום אחד קמתי בבוקר והחלטתי שכך הדבר לא יכול להימשך.
ושכנראה יש לי בעייה שלא עליתי עליה.

לקחתי דף ועט התחלתי לרשום, התחלתי לסכם את חיי מגיל 5, ועברתי על כל המאורעות שזכרתי.
ואז נוכחתי לדעת שמאז ומתמיד שנאתי שגרה, חיפשתי רגושים, קפצתי ממשימה למשימה, דחיתי דברים וכו'.
וזה לא הגיע מזה שהיה לי רע, כי גם כשהיה לי טוב והכל הלך כשורה, הייתי צריך פתאום לברוח לאן שהוא, לברוח מהשעמום.

נכנסתי אל מו"ר עם הנתונים ואמרתי לו: רבה אלו הדברים, אני מקווה שעכשיו תבין אותי.
אך הוא בשלו, זה הכל מנעולים שנעלת את עצמך בהם, אתה צריך פשוט להתגבר.

יצאתי ממנו בכעס, כן כעסתי עליו, הרגשתי שיש פה משהו, והוא זורק הכל על היצר הרע שלי.

פרק ג'

החלטתי לכתוב 5 מכתבים לחמשה מאמנים אישים ואנשי חינוך, ולספר את סיפורי.
תשובה של אחד מהם מאד עניינה אותי , הוא אמר לי שלדעתו יש לי הפרעת קשב, אבל הוא צריך לאבחן אותי.

התקוממתי, הפרעת קשב לי, לבחור המוכשר ביותר בשיעור בישיבה?

נפגשתי איתו, הוא הביא לי מבחנים , הסביר לי וביאר לי, ונוכחתי לדעת שיש לי הפרעת קשב, אמנם אני לא היפראקטיבי, אך יש לי ADD וזה מקור הבעייה.

קניתי גם את הספר ADD מריטת עצבים, ונוכחתי לדעת שאני מזדהה עם כל מילה ומילה שכתובה בספר.
קבעתי אבחון, ועברתי מבחן TOVA שהוכיח ללא ספק שאני מופרע קשב.

בגיל עשרים פתאום השתנו חיי, קלטתי שיש לבעייה שלי שם, ויש דרכי טיפול בה.
זה לא רק יצר הרע, זה בעייה רפואית אמיתית.

נכנסתי למו"ר והוא הסכים עימי שזאת הבעייה שלי, והמליץ לי לקחת ריטלין.

נרגעתי...

------

ולכן אני ממליץ מאד למי שמרגיש שיש לו את הסימפטומים דלעיל, שלא יחשוב שזה רק יצר הרע, לפעמים זה בעייה שיש לה פיתרון רפואי, לפעמים המאמצים הם לריק.
כן גם בגיל 20 ו30 ייתכן שפתאום תגלה שיש לך בכלל הפרעת קשב.

אז רוץ לאבחון...

נ.ב. עדיין חיי אינם מסודרים כדבעי, כיון שהריטלין גורם לי לתופעות לוואי חמורות, ולכן אינני לוקח את הכדורים באופן סדיר, אלא רק כשאני מוכרח, אשמח לפיתרון לבעייה.

ללי 1

משתמש צעיר
אשמח אם מישהו ישלח לי את הערך בויקפדיה על ריטלין.
אצלי זה חסום.

קראנצול

משתמש פעיל
מתילפנידאט
(הופנה מהדף ריטלין)
מתילפנידאט
Methylphenidate-2D-skeletal.png
מתילפנידאט
Ritalin-SR-20mg-full.jpg
ריטלין 20מ"ג בשחרור מושהה
שם IUPAC
methyl phenyl(piperidin-2-yl)acetate
שמות מסחריים בישראל
ריטלין (לא כולל שמות מסחריים של התרופה בשחרור מושהה)
מזהים
מספר CAS 113-45-1
PubChem 4158
ChemSpider 4015
נתונים כימיים
כתיב כימי C14H19NO2
מסה מולקולרית 233.31 g/mol
נתונים פרמוקוקינטיים
זמינות ביולוגית 11–52%
מטבוליזם כבד
זמן מחצית חיים 2-4 שעות
הפרשה שתן
בטיחות
מעמד חוקי
בישראל נכלל בפקודת הסמים המסוכנים. ניתן באישור רופא מומחה, נמצא בסל הבריאות‏[1]
קטגוריית סיכון בהריון C
סיכון לתלות אין
דרכי מתן אוראלי, ספיגה
מתילפנידאט (שמות מסחריים: ריטלין, ריטלין LA, קונצרטה) הוא חומר פסיכואקטיבי ממריץ של מערכת העצבים המרכזית. המתילפנידאט משמש כתרופה פסיכוטרופית לטיפול בהפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות ובנרקולפסיה. החומר שייך לקבוצת הפנתילאמינים ודומה, בין היתר, לאדרנלין,לנוראפינפרין,דופאמין, קוקאין, פרוקאין, אפדרין, אמפטמין או ל-MDMA. הנוסחה הכימית המולקולרית היא (C14H19NO2). בנסיבות מסוימות (כמו היפראקטיביות) יש למתילפנידאט השפעה מרגיעה, אם כי למעשה, למתילפנידאט השפעה מעוררת (פסיכוסטימולנטית) ברמה מוחית.

מיס

משתמש צעיר
ת'כלס,
א. איך אפשר להשיג את הזהב הזה?
ב. איך אפשר לאבחן הפרעות למבוגרים ומה העלות של זה?

דוש

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
מי שדיבר כאן על אומגה 3
אז תדעו שכמה רופאי משפחה ורופאים אלטרנטיבים
אמרו לי שאומגה 3 יכול מאוד לעזור לבעיית קשב קלה
אך במינון של 3 כדורים ליום!!!!
תמיד מומלץ לנסות לפני הריטלין.......

צחצח

משתמש רשום
כרגיל: ריטלין מוצא אחרון בלבד. "אל תיתן לכדורים להשתלט על המוח שלך שן למוח שלך להשתלט על עצמיך"

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה