בשרי חזה עוף טחון יבש

צ'אלמרית

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
יש לי קילו.
הוספתי לזה בצל מטוגן. 2 ביצים. פרורי לחם. מלח. פלפל.
ועדיין אחרי הבישול/ הטיגון זה יוצא לי יבש
מה עוד אפשר להוסיף שלא ייצא ככה?
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
ל-3ק"ג עוף טחון [כולל 1/3 חזה + 1/3 בשר אדום + 1/3 קורקבנים]
6-7 ביצים
1קישוא מרוסק-לעסיסיות [אבל זה לבחירה]
ראש שום כתוש
פירורי לחם או קמח מצה
1 תפו"א טרי מרוסק דק
מל"פ ופפריקה
[אפשר גם לחם שרוי וסחוט]
זה הבסיס,

עריכה:
התבלבלתי נתתי כמות ל-3 ק"ג!!!

מתנצלת
 
נערך לאחרונה ב:

Michalir

משתמש פעיל
עגבניות מגורדות מוסיפות עסיסיות לקציצות.
ועוד טיפ, כשמגלגלים לכדורים- להשתדל לא לדחוס את הקציצה אלא לכדרר בעדינות.
ככה הקציצה יוצאת אווירירית.
 

צ'אלמרית

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
תודה לכולם
לגבי פרורי לחם לא ברור לי מההכמות המומלצת לקילו
(פרורי לחם לא עושה עוד יותר יבש?)
 

DW

משתמש פעיל
אני שמה פרורי לחם כ 1/3 מכמות העוף/הבשר וגם מוסיפה מים חוץ מהנל
 

אסתטיקה

משתמש מקצוען
להוסיף מים או מי בישול של ירקות/מרק עוף וכיו"ב.
אין לי כמות מדויקת אבל מרגישים לבד. (העיסה צריכה להיות די רכה אבל לא נוזלית)
אני נוהגת להקפיא את הירקות שלא נאכלו מהמרק עוף, ומרסקת לתוך עיסת הקציצות. (אם יש ממש הרבה, לא יהיה צורך להוסיף נוזלים )
כמו"כ אני מסננת את רוטב הבישול של נתחי בקר ומרסקת את הבצל והשום ג"כ לעיסת הקציצות. (שומרת במקפיא לעת הצורך) חוסך טיגון בצל ונותן תוצאה מעולה.
חשוב מאד לבשל את הקציצות זמן קצר מאד רק עד שמתגבש. (לבדוק מבפנים)
דינן של הקציצות כדינם של שניצלים שמתייבשים בבישול ארוך.
בהצלחה!
 

saralulu

משתמש מקצוען
בדיוק קיבלתי מתכון לתערובת של קציצות שמתקבלת רכה בגלל הירקות שיש בה, עוד לא ניסיתי...
אני טוחנת לבד את החזה עוף.
 

פשוש

משתמש מקצוען
אני שמה גם קישוא טחון ובמקום הרבה פירורי לחם - הרך של החלה או הלחם שאני מרטיבה במים וסוחטת מהמים...
אבל הכי טעים זה לערבב חזה טחון עם הודו טחון
שילוב מצוין
כי בכל אופן החזה יותר יבש
 

נחמה למה

משתמש פעיל
יש לי קילו.
הוספתי לזה בצל מטוגן. 2 ביצים. פרורי לחם. מלח. פלפל.
ועדיין אחרי הבישול/ הטיגון זה יוצא לי יבש
מה עוד אפשר להוסיף שלא ייצא ככה?
אני מוסיפה לקילו חזה עוף טחון:
2 בצלים גדולים בין מוזהבים למטוגנים, עם השמן של הטיגון (לא הרבה)
6-7 ביצים
1/2 כוס קמח מצה או 3/4 כוס פרורי לחם
1/2 שקית אבקת שום / כמה שיני שום כתושות
מלח, פלפל, פפריקה
פטרוזיליה קצוצה

יוצא עסיסי!
נראה לי שהביצים והקמח מצה/פרורי לחם זה העניין.
 

אריאלוש

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי

יונלה

משתמש מקצוען
התחלתי להוסיף לעיסת העוף 1-2 כפות של מיונז !, זה עושה את המרקם לעסיסי מאוד.
ללא ירקות.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קנ

א הַלְלוּיָהּ הַלְלוּ אֵל בְּקָדְשׁוֹ הַלְלוּהוּ בִּרְקִיעַ עֻזּוֹ:ב הַלְלוּהוּ בִגְבוּרֹתָיו הַלְלוּהוּ כְּרֹב גֻּדְלוֹ:ג הַלְלוּהוּ בְּתֵקַע שׁוֹפָר הַלְלוּהוּ בְּנֵבֶל וְכִנּוֹר:ד הַלְלוּהוּ בְתֹף וּמָחוֹל הַלְלוּהוּ בְּמִנִּים וְעוּגָב:ה הַלְלוּהוּ בְצִלְצְלֵי שָׁמַע הַלְלוּהוּ בְּצִלְצְלֵי תְרוּעָה:ו כֹּל הַנְּשָׁמָה תְּהַלֵּל יָהּ הַלְלוּיָהּ:
נקרא  7  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה