דרוש מידע חוסר צניעות באוטובוסים בציבור שלנו

מצב
הנושא נעול.

חיים שיש בהם

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
עריכה תורנית
תראה לי מקום להלכה המשונה שאתה כותב עכשיו
תשאלי כל רב שתרצי
כך מגדלים דור של מושחתים.
הגברים הם אדוני העולם ושליטיו. ברצונם הם ידחפו, ברצונם הם ישתלטו על מקומות, מרצונם הם יתנהגו כפריצים.
כל היתר - חסרות צניעות.
לא זה ה שאמרתי
ברור שגבר לא אמור לשבת ליד אשה
ואשה אסור לה להתבלט זה היפך הצניעות
זה שהבחור לא נהג כהוגן לא מתיר לי שום דבר
חובה לקום לאדם מבוגר. יש כזה חיוב? יופי. הוא נוהג בעירוני בלבד
לרוב הדעות אין חיוב לקום לאיש מבוגר
יש מחויבות והגיון שמישהו שיותר מזיק לו העמידה ישב
הפסוק והדרת הולך על לקום לכבודו

אסתי3311

משתמש סופר מקצוען
לא. הוא ידבר על זה שצריך לשים לב לא לדחוף גם אם מחכים הרבה זמן לאוטובוס, הוא ידבר על כך שיש מקרים שיותר מורכב ומסוכן לעמוד בהם, למשל עם ילד על הידיים (לא הריון, ח"ו. עם ילד על הידיים זה בסדר), הוא ידבר על כך שחשוב להבחין אם מישהו המתין לפניכם בתחנה ועלה אחריכם ואולי המקום שלו.
מספיק, לא?
מסכימה שבחורי ישיבה צריכים חיזוק בנושא הזה.
ולא, לא צריך להגיע לענין של אישה בהריון/ אישה עם תינוק על הידיים.
העקרון הוא נורא פשוט: הגעתם לתחנה , תסתכלו מי עומד לפניכם ותנו לו קדימה בעליה לאוטובוס.

לצערי, אני חושבת שבענין הזה לא יעזור חינוך פרטני מהבית אלא חינוך קולקטיבי בישיבה כי הסחף קשה מאד.
גם בחור שמבין שלא מתאים להדחף- נסחף.

א. אדם

משתמש מקצוען
בלת"ק חלקי
קודם כל- לדון לכף זכות! אני יודעת שזה נשמע נדוש וכבר אמרו וכולי.. אבל אי אפשר לכתוב בנחרצות ש"לבחור אין סיבה שלא יוכל לעמוד", אי אפשר לדעת אף פעם! את בדקת אותו? יודעת כמה הוא עמד היום? יודעת אם יש לו בעיה ברגליים?
ברור שחובה (!!!) הן על גברים והן על נשים להצטמצם במקום לתפוס כמה ספסלים, ואני מעירה על כך תמיד
אבל- אם את לא רוצה לשבת ליד גבר אז את צריכה לקום! את לא יכולה לדרוש ממי ששילם לא לשבת איפה שהוא רוצה! גם אם הוא בחור חרדי... הוא לא הקים את הבחורה, היא קמה בגלל שהיא שומרת על גדרי צניעות, וזה המחיר שהיא משלמת. גם אם את בהריון או מותשת וחובה על מי שיכול לקום לך- לא צריך לפנות לך את כל הסביבה
וכן, גם אני עומדת הרבה כי אני לא רוצה לשבת ליד גברים, וזה מחיר שאני משלמת על עצמי, לא דורשת מאף אחד אחר
(כן חושבת שלפעמים באוטובוסים כמו קו 1 מהכותל זה פשוט לא אפשרי כמעט לנסוע, צפיפות איומה, בעיני הרבה יותר צנוע לנהוג)
אני לא יכולה לדרוש מאף אחד להקפיד כמוני לא לשבת ליד גברים/ נשים
ושוב מזכירה- אל תדין את חברך... גם אם לא הגיוני שבדיוק הבחור החסון שיושב שם או הבחורה הצעירה שיושבת נינוחה בדיוק הם לא מסוגלים לעמוד עכשיו

אסתושי

משתמש מקצוען
קודם כל- לדון לכף זכות! אני יודעת שזה נשמע נדוש וכבר אמרו וכולי.. אבל אי אפשר לכתוב בנחרצות ש"לבחור אין סיבה שלא יוכל לעמוד", אי אפשר לדעת אף פעם! את בדקת אותו? יודעת כמה הוא עמד היום? יודעת אם יש לו בעיה ברגליים?
מסופר בהודעה של פתיחת האשכול על ארבעה בחורים עם "בעיות ברגליים" ה' ישמור...
צריך להגדיל בצורה דרסטית את מספר האורטופדים בציבור החרדי...

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
לא זה ה שאמרתי
ברור שגבר לא אמור לשבת ליד אשה
ואשה אסור לה להתבלט זה היפך הצניעות
זה שהבחור לא נהג כהוגן לא מתיר לי שום דבר
יושבת בחורה, מאולצת לקום ע"י בחור ישיבה. זה היה הסיפור.
הצעתי שתעיר את תשומת לבו להתנהגות הלא הוגנת.
איך זה הגיע לחוסר צניעות?
הקוזק הנגזל בהתגלמותו.
לומר לגבר משהו בעדינות עוד לא הופך את זה לחוסר צניעות. מחילה.
ולהאשים את הקרבן זה בדיוק מושחתות

אסתי3311

משתמש סופר מקצוען
בלת"ק חלקי
ברור שחובה (!!!) הן על גברים והן על נשים להצטמצם במקום לתפוס כמה ספסלים, ואני מעירה על כך תמיד
אבל- אם את לא רוצה לשבת ליד גבר אז את צריכה לקום! את לא יכולה לדרוש ממי ששילם לא לשבת איפה שהוא רוצה! גם אם הוא בחור חרדי... הוא לא הקים את הבחורה, היא קמה בגלל שהיא שומרת על גדרי צניעות, וזה המחיר שהיא משלמת. גם אם את בהריון או מותשת וחובה על מי שיכול לקום לך- לא צריך לפנות לך את כל הסביבה
וכן, גם אני עומדת הרבה כי אני לא רוצה לשבת ליד גברים, וזה מחיר שאני משלמת על עצמי, לא דורשת מאף אחד אחר
(כן חושבת שלפעמים באוטובוסים כמו קו 1 מהכותל זה פשוט לא אפשרי כמעט לנסוע, צפיפות איומה, בעיני הרבה יותר צנוע לנהוג)
אני לא יכולה לדרוש מאף אחד להקפיד כמוני לא לשבת ליד גברים/ נשים
ושוב מזכירה- אל תדין את חברך... גם אם לא הגיוני שבדיוק הבחור החסון שיושב שם או הבחורה הצעירה שיושבת נינוחה בדיוק הם לא מסוגלים לעמוד עכשיו
יש נורמה מקובלת בציבור החרדי. גברים לא יושבים ליד נשים.
לא יודעת אם זו הלכה מובהקת או לא.
בחור ישיבה שרוצה להפר את הסטטוס קוו בנושא בהחלט יש מקום להעיר לו ולא לקום ללא אומר ודברים.

באופן אישי, כשנסעתי באוטובוס עירוני חרדי ועלה בחור ישיבה ושאל אותי. "אפשר לשבת?"
אמרתי לו בצורה נורא פשוטה "לא".

מרים יהלום

משתמש צעיר
דבר ראשון באוטובסים עמוסים כשאני יושבת ליד גבר אני שמה את התיק בנינו ושומרת יופי נגיעה
כשאני עומדת? ממ לא נעים לספר....
וחוץ מזה נשים הרות יקרות בבקשה!!
אנחנו לא אמורות לחפור לכן עם אתן בהריון או לא
אבל כשמים לב אנחנו קמות גם קמות
אישית אני לא פעם עולה לאוטובוס עם חברות בהריון ונותנת להם את המקום
זה נעים? לא (אני עדיין רווקה) אני עושה את זה? ברור!!!!!!!!

חיה4

משתמש מקצוען
אני חושבת שהרבה קשור לנורמות שבמקור היו טובות אבל התעוותו בציבור שלנו.
למשל: אברך לא יקום לאישה שבטעות שם לב שהיא בהריון כי איך הוא ראה אותה בכלל?

וזה לא רק באוטובוסים. פעם ירדתי עם עגלת תאומות במדרגות והעגלה התחילה להשמט לי מהידיים בגרם ארוך עגלה כבדה עם תאומות קטנטנות ה' ישמור.
צעקתי לעזרה. עבר בחור חסיד, הסתכל והמשיך הלאה. אסור לו לעזור לבחורה חרדית. ספסט נישט.
רץ אלי בחור ערבי, ייצב את העגלה והמשיך הלאה.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  60  פעמים

לוח מודעות

למעלה