יש כזה שם???
משתמש מקצוען
והדרת פני זקןאיפה כתוב החיוב הזה?
והדרת פני זקןאיפה כתוב החיוב הזה?
מפני שיבה תקום והדרת פני זקןאיפה כתוב החיוב הזה?
והדרת פני זקן זה לקום מפניו עד שהוא עובר ולהתיישב חזרהוהדרת פני זקן
תשאלי כל רב שתרציתראה לי מקום להלכה המשונה שאתה כותב עכשיו
לא זה ה שאמרתיכך מגדלים דור של מושחתים.
הגברים הם אדוני העולם ושליטיו. ברצונם הם ידחפו, ברצונם הם ישתלטו על מקומות, מרצונם הם יתנהגו כפריצים.
כל היתר - חסרות צניעות.
לרוב הדעות אין חיוב לקום לאיש מבוגרחובה לקום לאדם מבוגר. יש כזה חיוב? יופי. הוא נוהג בעירוני בלבד
זה אמור להיות ברור מאליו לכל שומר תומצוהדרת פני זקן זה לקום מפניו עד שהוא עובר ולהתיישב חזרה
מסכימה שבחורי ישיבה צריכים חיזוק בנושא הזה.לא. הוא ידבר על זה שצריך לשים לב לא לדחוף גם אם מחכים הרבה זמן לאוטובוס, הוא ידבר על כך שיש מקרים שיותר מורכב ומסוכן לעמוד בהם, למשל עם ילד על הידיים (לא הריון, ח"ו. עם ילד על הידיים זה בסדר), הוא ידבר על כך שחשוב להבחין אם מישהו המתין לפניכם בתחנה ועלה אחריכם ואולי המקום שלו.
מספיק, לא?
את מדברת על כבוד ת"ח. יש כמה הלכות שנגזרות מכךוהדרת פני זקן זה לקום מפניו עד שהוא עובר ולהתיישב חזרה
זה לא הופך את זה לחיובזה אמור להיות ברור מאליו לכל שומר תומצ
מקור?את מדברת על כבוד ת"ח. יש כמה הלכות שנגזרות מכך
איך זה קורה לך שגברים נוגעים בך בישיבה לידם אם אמרת שבחיים את לא ישבת ליד גבר?קורא המון וזה דבר ממש לא נעים,
נשמה, אשה בהירון שעומדת באוטבוס זה פיקוח נפש,זה לא הופך את זה לחיוב
שימי לב על מה כתבתי,איך זה קורה לך שגברים נוגעים בך בישיבה לידם אם אמרת בחיים את לא תשבי ליד גבר?
מסופר בהודעה של פתיחת האשכול על ארבעה בחורים עם "בעיות ברגליים" ה' ישמור...קודם כל- לדון לכף זכות! אני יודעת שזה נשמע נדוש וכבר אמרו וכולי.. אבל אי אפשר לכתוב בנחרצות ש"לבחור אין סיבה שלא יוכל לעמוד", אי אפשר לדעת אף פעם! את בדקת אותו? יודעת כמה הוא עמד היום? יודעת אם יש לו בעיה ברגליים?
דיי!נשמה, אשה בהירון שעומדת באוטבוס זה פיקוח נפש,
יושבת בחורה, מאולצת לקום ע"י בחור ישיבה. זה היה הסיפור.לא זה ה שאמרתי
ברור שגבר לא אמור לשבת ליד אשה
ואשה אסור לה להתבלט זה היפך הצניעות
זה שהבחור לא נהג כהוגן לא מתיר לי שום דבר
יש נורמה מקובלת בציבור החרדי. גברים לא יושבים ליד נשים.בלת"ק חלקי
קודם כל- לדון לכף זכות! אני יודעת שזה נשמע נדוש וכבר אמרו וכולי.. אבל אי אפשר לכתוב בנחרצות ש"לבחור אין סיבה שלא יוכל לעמוד", אי אפשר לדעת אף פעם! את בדקת אותו? יודעת כמה הוא עמד היום? יודעת אם יש לו בעיה ברגליים?
ברור שחובה (!!!) הן על גברים והן על נשים להצטמצם במקום לתפוס כמה ספסלים, ואני מעירה על כך תמיד
אבל- אם את לא רוצה לשבת ליד גבר אז את צריכה לקום! את לא יכולה לדרוש ממי ששילם לא לשבת איפה שהוא רוצה! גם אם הוא בחור חרדי... הוא לא הקים את הבחורה, היא קמה בגלל שהיא שומרת על גדרי צניעות, וזה המחיר שהיא משלמת. גם אם את בהריון או מותשת וחובה על מי שיכול לקום לך- לא צריך לפנות לך את כל הסביבה
וכן, גם אני עומדת הרבה כי אני לא רוצה לשבת ליד גברים, וזה מחיר שאני משלמת על עצמי, לא דורשת מאף אחד אחר
(כן חושבת שלפעמים באוטובוסים כמו קו 1 מהכותל זה פשוט לא אפשרי כמעט לנסוע, צפיפות איומה, בעיני הרבה יותר צנוע לנהוג)
אני לא יכולה לדרוש מאף אחד להקפיד כמוני לא לשבת ליד גברים/ נשים
ושוב מזכירה- אל תדין את חברך... גם אם לא הגיוני שבדיוק הבחור החסון שיושב שם או הבחורה הצעירה שיושבת נינוחה בדיוק הם לא מסוגלים לעמוד עכשיו
אין לי כרגע את מי לשאול (עזרת גברים באמצע הסדר).מקור?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: