קורונה חדשות חיוביות - קורונה II

מצב
הנושא נעול.

מנדי זר

משתמש פעיל

קבצים מצורפים

• IMG-20201012-WA0001.jpg
    IMG-20201012-WA0001.jpg
    KB 97.8 · צפיות: 138

מרחבית

משתמש מקצוען
תכף אוסיף לגבי הזקוקים לחמצן.
כשמדובר בקשישים, בפרט עם מחלות רקע מסוימות - הם מגיעים לא פעם לסיטורציה נמוכה בקלות מכל דבר שקורה להם. אפילו מוירוס לא קשה, או טראומה כלשהי לגוף.

אני משערת, שגם לפני הקורונה, ארגון מהסוג הזה - היה מספק טיפול בבית פלוס חמצן בעת הצורך. לא נראה שהתחילו עכשיו מאפס.
ודאי שעכשו הם מספקים יותר. אין לי ספק, כי יש עכשיו קורונה, שברור שפוגעת ברבים רבים.
אך האם מישהו ניסה לברר כמה יותר?

מצוין שנותנים טיפול!
רק אומרת, שבשביל להגיע למסקנות של אחוזי תמותה, צריך הרבה יותר דיוק ובחינת כל הפרמטרים.
רישומים מדויקים, קבוצה מספיק גדולה, בדיקות שאכן מדובר בקורונה, הגדרה ברורה ואחידה של חולים קשה, ועוד תנאים.

ואחרי הכל, אל תשכחו, שהרופאים שמטפלים בחולים בבית - מטפלים גם הם לפי המחקרים העולמיים, שאתם כל-כך מתעבים ומזלזלים בהם וטוענים שכל יום משתנים, אז הם לא שווים כלום.
תרופות לדילול דם, אנטיביוטיקה, סטרואידים, חמצן, ועוד - כפי שמקובל בבתי חולים בכל העולם -
על סמך מחקרים רפואיים מדעיים!

נערך לאחרונה ב:

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
מדהים איך שהאשכול החיובי של @דורש ומבקש
הפך לאשכול מפחיד של @מרובע וכו' :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
לא הבנתי מדוע זה נהיה האשכול שלי, אבל בשמחה אקח אותו ואטפל בו עד שינעל או ימחק (כרגיל ברוב האשכולות האחרונים שלי) והרב הדורש ומבקש ימשיך באשכול III בהצלחה רבה.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
הרב מרדכי בלוי שלח פוסט מהרהורי לבו
הכואבים והצודקים. אבל הצגתי גם צד שני.

וכך כתב
כתבתי, סברתי אולי יעניין את הציבור.

רבותיי נתעורר!!!

חוויתי וליוויתי כבר יותר משש עשורים את החיים כאן במדינה תמיד היה שטנה לחרדים.
"לך לצבא יא משטמט"
"איפה יוסל'ה"
"עלוקה פרזיט"
ועוד ועוד כהנה.
אבל למרות זאת ידענו לחיות בערים/ שכונות מעורבות לצד חילונים בנוח ואף לקרב רבבות ולרשום ילדים לתורני יען האיש הפשוט ידע לכבד.

כעת הגענו לתחתית שבתחתית..

פשוט הצלחנו למשוך את כל האש אלינו.

מילא בגל הראשון עוד הצלחנו (גם אישית) לומר לכל מקרופון "התחלואה גבוהה אצלנו בגלל משפחות ברוכות, צפיפות דיור, .... מפירי הכללים הם אנרכיסטים נטורי קרתא הפלג..."

אך ברגע שצצו התמונות עם ההפרה ההמונית מהמייסטרים החרדי ... האמירות הברורות המורות לצפצף...
אבדנו את זה לגמרי.

לדוגמה,
עיתנואים דלי"ם כמו קלמן ליפסקינד או אראל סגל עברו מהתקפת החונטה המשפטית שזה לחם חוקם ... להתקפות נוראיות על הציבור החרדי ומנהיגיו!!!

קול ענות חלושה
'זה רק חלק... הרוב המוחץ שומר על הכללים'
נבלע בבליל ההסתה הנוראית שאני ממרום גילי לא זוכר כמותה מעולם...
רק להזכר איך שיפדנו את רינה מצליח על משפט אחד שאמרה עלינו בגל הראשון...
או סיפור אישי שארע לי הבקר, מתדלק ב"מ אמר לי הבקר 'זוז מבו אתם לא שומרים ומדביקים מחלות'

והוא רחום יכפר ....
כו"ח בצער רב מבלי לפגוע חלילה באף כלי קדש.
מוטק'ה קשישא בלוי מירושלים
ברוך השם יום יום

וכך עניתי לו:

כידוע לך הייתי ועדיין מגדולי הזועקים והמתריעים נגד ההפקרות מצד יחידים וקבוצות שרומסים את הזהירות.
אבל גיליתי שיש צד שני למטבע.
השנאה אלינו כעת (כן, גם ממני ברח חילוני בשביל ציבורי וחיכה עד שאעבור משם) היא לא אובייקטיבית בגלל ההדבקה הגבוהה.
הממשלה והתקשורת מכוונים אלינו את האש בכוונת מכוון.
הנתניהו הרשע, כביכול דואג לנו וטורח להזכיר אותנו כל יומיים... להכניס לתודעת הציבור את מצבנו המפחיד... בעקביות.
כל כל אישי הממשל בתורנות מדוייקת, כל יום מישהו אחר. גרוטו, גמזו, חזי לוי, אידלשטיין, מנכ''ל הדסה ומנכ''ל שיבא ומנכ''ל שיפא, ואשמדאי.
כל יום בקביעות.
שלא לדבר על התקשורת.
הם מעוניינים בכל מאודם לצרוב אותנו בציבור כמחוללי ומפיצי המחלה, כדי לכסות את חידלונם וכשלונם.
זה משרת אותם יופי. לנתב את הזעם הציבורי כלפי מי שנוח לחילונים והדליי''ם לשנוא. כרגיל.
בחינת הכה ביהודים והצל את...
כך גם המאבק הניאו אוטואנטישמי בבתי כנסת. ההדבקה ברוב בתי הכנסת היא מהנמוכות ביותר
ואצל החסידים שלא שומרים כלל היא כבר כמעט מאחוריהם. אבל הקנאות המשטרתית לסגור בתי כנסת
ששני אנשים בודדים לומדים שם ועוד מאות מקרים דומים, היא רדיפת דת לשמה.
היא לא מלחמה בקורונה אלא ביהדות.

רסיס לילה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כשמדובר בקשישים, בפרט עם מחלות רקע מסוימות - הם מגיעים לא פעם לסיטורציה נמוכה בקלות מכל דבר שקורה להם. אפילו מוירוס לא קשה, או טראומה כלשהי לגוף.

אני משערת, שגם לפני הקורונה, ארגון מהסוג הזה - היה מספק טיפול בבית פלוס חמצן בעת הצורך. לא נראה שהתחילו עכשיו מאפס.
ודאי שעכשו הם מספקים יותר. אין לי ספק, כי יש עכשיו קורונה, שברור שפוגעת ברבים רבים.
אך האם מישהו ניסה לברר כמה יותר?

מצוין שנותנים טיפול!
רק אומרת, שבשביל להגיע למסקנות של אחוזי תמותה, צריך הרבה יותר דיוק ובחינת כל הפרמטרים.
רישומים מדויקים, קבוצה מספיק גדולה, בדיקות שאכן מדובר בקורונה, הגדרה ברורה ואחידה של חולים קשה, ועוד תנאים.
זה נכון.
אבל מכונות ההנשמה הללו נכנסו אצלהם כעת בקורונה ורמות הביקוש אומרות דבר כמעט ברור: קורונה.
אז נכון שאולי אחד למאה או לחמישים או לשלושים אולי הגיעו לסיטורציה נמוכה סתם, אבל בינינו: אין ספק בכלל שרובם הגדול חולי קורונה.
ובגלל שהנתונים שהארגון מספק הם כ"כ דרמטיים, אז איך שלא תעגלו או תשמיטו או תסבירו, בסוף מדובר בפער משמעותי מאוד לעומת בתי החולים.
ואחרי הכל, אל תשכחו, שהרופאים שמטפלים בחולים בבית - מטפלים גם הם לפי המחקרים העולמיים, שאתם כל-כך מתעבים ומזלזלים בהם וטוענים שכל יום משתנים, אז הם לא שווים כלום.
תרופות לדילול דם, אנטיביוטיקה, סטרואידים, חמצן, ועוד - כפי שמקובל בבתי חולים בכל העולם -
על סמך מחקרים רפואיים מדעיים!
ח"ו מתעבים. ח"ו מזלזלים.
אני אי פעם טענתי שמסיכה לא מגינה למשל?
אני ממש לא רואה את עצמי כאדם שיכול או מסוגל לסתור הנחות מחקריות או מדעיות.
אבל, וכאן האבל הגדול, רואים שכשעובדים את התרופות והמחקרים בשום שכל אפשר להגיע לתוצאות הרבה יותר יפות מאשר במפעלי הבראת האנשים - קרי בתי חולים, ובפרט בעת שבמפעל מגיעים כעת כאלו מאסות של מוצרים - קרי בני אדם (וסליחה על השפה...לשם ההמחשה בלבד).

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
רק שלמרות שאני יודע שדעתי לא חשובה יש לי דעה, אז בא לי לספר עליה. אז כך: בשביל להחליט אם המספרים האסטרונומיים (אצלי אלפיים זה אסטרונומי) של מתי הקורונה מתו "עם" או "בגלל" צריך להיות רופא.
ורופאים שעובדים במערכת ציבורית כפופים להנחיות.
וההנחיות האלו לפעמים אומרות לבצע פעולות מסוימות.
כמו לציין בסיבת המחלה קורונה לכל מי שיצא חיובי לקורונה ולא היתה סיבת מוות אחרת משמעותית כמו קפיצה מהגג, תאונת דרכים.

כבר הביאו כאן מקור.

אבל בשביל לראות שקורונה זה הרבה יותר משפעת לא צריך לדבר על המתים. צריך להסתכל בסביבה הקרובה מה היא עושה במקרים רבים מאוד לאנשים צעירים ובריאים. הן בתקופת ההתפרצות - חולשה מטורפת, בעיות נשימה, והן אחר כך - איבוד חוש ריח וטעם, חולשה לאורך זמן, בעיות שינה, ועוד ועוד.

ממש לא בהכרח, מכירה הרבה מאד שחוו שפעת הרבה יותר קשה מהקורונה כולל תשישות מטורפת, הפרעת שינה ועוד שנמשכו כ-6 שבועות - חודשיים. צריך להבין שלגוף לוקח זמן להתאושש ממחלה קשה. ולכן לא משנה אם זה קורונה או שפעת. אם זה תוקף חזק, יש לזה מחיר.

אילו אספר לך נתון שראיתי שבמאה שערים יש בתי חולים שבהם מטפלים בסרטן ב100 אחוזי הצלחה היית מקבל זאת?

זה דמגוגיה, השוואה שלא מן המניין.
אם יכלו לטפל בסרטן באמצעות פיקוח רפואי ותמיכה נשימתית - כנראה שכן, הייתי מקבלת את זה.
זה בדיוק ההבדל בין קורונה לבין מחלות אחרות. מחלה שמעבר לפיקוח והשגחה וטיפול תומך - אין מה לעשות.
ולכן עדיף לעשות את זה בבית.

אני לא שייכת ב"ה למכחישי קורונה.
כל החבורה שלי חוגגת בבית.
כולנו מחסלים חבילות של מסכות, והקפות רקדו אצלנו בחוץ עם כללי זהירות.

אבל, אין ספק, שאם היתה כאן פחות דיקטטורה רפואית. פחות פוליטיקה קטנה ויותר עשיה וניהול אמיתיים של המשבר. רמת האימון האזרחית היתה אחרת. אז כן, גם אם נשמעים להוראות משרד הבריאות. מותר לדרוש מהם תשובות ולנער את המערכת הזאת. ולא לקבל כל הגיג שלהם כתורה למשה.

מרחבית

משתמש מקצוען
ח"ו מתעבים. ח"ו מזלזלים.
אני אי פעם טענתי שמסיכה לא מגינה למשל?
אני ממש לא רואה את עצמי כאדם שיכול או מסוגל לסתור הנחות מחקריות או מדעיות.

סליחה שהתבטאתי בחריפות.
כפי שכתבתי, אני מאוד בעד טיפול ביתי אחראי, כל עוד זה אפשרי.
יש לזה יתרונות משמעותיים ביותר!

אני כן חושבת שצריך להיזהר עם קביעת אחוזים וכדו'.

רסיס לילה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
סליחה שהתבטאתי בחריפות.
כפי שכתבתי, אני מאוד בעד טיפול ביתי אחראי, כל עוד זה אפשרי.
יש לזה יתרונות משמעותיים ביותר!

אני כן חושבת שצריך להיזהר עם קביעת אחוזים וכדו'.
בכנות: תודה על ההגינות.
ירבו כמותכם בישראל.
תודה.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
טרם גובשו המלצות: הנזקים הלבביים של הנגיף
חליתם והחלמתם? אל תעשו ספורט בלי בדיקה קרדיולוגית מוקדמת • על פי הדיווחים המתפרסמים בעולם הרפואה, נראה כי הנגיף פוגע לעיתים בשריר ובמעטפת הלב, גם אצל חולים צעירים ללא רקע רפואי כלשהו
בריאות / קורונה13.10.2020 | 08:23

90d593ed4e9ec7be5527.jpg

פארק בעידן הקורונה צילום: פלאש 90

גם צעירים ובריאים עלולים לחוות נזקים משמעותיים שהותיר נגיף הקורונה בגופם, והפעם בשריר הלב או במעטפת הלב.

בעולם מדווחים כבר כמה חודשים על פגיעות אפשריות בשריר הלב ובכלי הדם לאחר הדבקה בנגיף הקורונה. שני מחקרים גדולים שנערכו בארצות-הברית, מצאו עדויות נרחבות לתהליכים דלקתיים בשריר הלב, שמעמידים בסיכון גבוה את הספורטאים - מקצוענים וחובבנים כאחד, כך מדווח ד"ר איתי גל בynet.

דיווחים קודמים כבר הראו כי נגיף הקורונה, המסוגל לפגוע כמעט בכל רקמה בגוף, עלול לגרום לנזק ללב הדומה אף להתקף לב. עם זאת, הפגיעה השכיחה לא פחות, היא הדלקת הלבבית, המכונה מיוקרדיטיס בשריר הלב עצמו, או פריקרדיטיס במעטפת הלב.

באחד הדיווחים האחרונים שפורסם בכתב העת JAMA Cardiology, בוצעה ל-26 אתלטים סריקת לב לאחר שהחלימו מקורונה. 12 מתוכם סבלו מתסמינים קלים מאוד שכללו כאב גרון, קוצר נשימה או חום, והאחרים לא סבלו כלל מסימפטומים. החוקרים מצאו שאצל 15% מהנבדקים נמצאה דלקת בשריר הלב כבר לאחר 11 יום מהיציאה מהבידוד, ואצל 31% נמצא נזק חמור לשריר הלב, שעדיין לא ברור אם יצליחו להחלים ממנו.

האיגוד לרפואת ילדים האמריקני כבר פרסם הנחיות, שעל כל הילדים לעבור בדיקת רופא לפני חזרה לפעילות ספורטיבית, וכי אלה שלקו בתסמינים כלשהם, צריכים לעבור בנוסף גם בדיקת אק"ג ובדיקת רופא, שעשויה לכלול גם אקו של הלב.

בשבועות האחרונים התגלו מקרים אחדים של ספורטאים מקצועיים וחובבים, שהחלימו ממחלת הקורונה והגיעו לבדיקת קרדיולוג לפני החזרה לפעילות ספורטיבית. אצל חלק מהם נמצאה עדות לנזקים לשריר הלב, למעטפת הלב ולעורקים הראשיים.

משרד הבריאות טרם גיבש המלצות לחולי קורונה לפני חזרה לפעילות ספורטיבית, אולם על פי הנחיות שפרסמו איגודי בריאות בעולם, ובראשם האיגוד האמריקני לרפואת ילדים, אלה ההמלצות המסתמנות שכוללות בדיקת רופא, ביצוע אק"ג, והפניה לקרדיולוג לביצוע אקו של הלב בכל מקרה של ממצא שאינו תקין.

מגנום

משתמש סופר מקצוען
אגב פרופסור גבי ברבש אמר היום לאבי מימרן בקול חי שהוא תומך מאוד בטיפול הביתי וש"אם החברה ממאה שערים יכולים, אז גם מדינת ישראל הגדולה והחזקה יכולה"..

אשת_חבר

משתמש מקצוען
אבל, אין ספק, שאם היתה כאן פחות דיקטטורה רפואית. פחות פוליטיקה קטנה ויותר עשיה וניהול אמיתיים של המשבר. רמת האימון האזרחית היתה אחרת. אז כן, גם אם נשמעים להוראות משרד הבריאות. מותר לדרוש מהם תשובות ולנער את המערכת הזאת. ולא לקבל כל הגיג שלהם כתורה למשה.
צודקת בכל מה שכתבת.
ברשותך רק אתיחס למשפט האחרון וההשלכות שלו.
מכיוון שחלק גדול מהציבור אינו מסוגל להכיל מורכבות, ומתסכל על הכל בצורה חד מימדית, כל רבע ידיעה או הגיג נגד משרד הבריאות או רופאים מתורגם מידית לתרוצים על הפרת מרחק מסכה הגיינה.
יש כל כך הרבה דברים פה מאחורי הקלעים, כל כך הרבה פוליטיקה קטנה ומכוערת מכל הכיוונים כל כך הרבה תמיהות.
מצד שני יש פה מגפה נוראית בכל העולם וכאנשים ששמירת הבריאות היא ערך עליון' זה הדבר היחיד שאמור לעניין אותנו.
המצב באמת מבלבל.. איך אמר הרב קירשנבוים מי שיש לו שכל ישר צריך להיות מבולבל.
אבל עדיין, כ"כ חשוב לשמור על המינימום ובעיקר הכי חשוב לשמור על אי התקהלות!
לא נשכח שאנחנו בגלות, הגלות הקשה והמבלבלת ביותר.
אבל מצד שני החכמה היא עדיין עם הכל לשמור על עצמינו ועל האחרים גם עם כל הפוליטיקות והאיכס מסביב.

בנוגע למה שאמרת בהקשר למספר הנפטרים והעיוות שלהם, זה ממש לא נכון. מכירה כ"כ הרבה אנשים שנפטרו בבית מהנגיף, עם חמצן עם טיפול. גם אם אחוזי התמותה נמוכים אחוזי התחלואה גבוהים ואחוזי ההדבקה מטורפים. לכן כל הדיון על מספר הנפטרים אינו במקום. כמו כן התניה של שמירת ההנחיות בערימות של גופות הוא תמוהה.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
ואגב חשוב להדגיש שלאור הניסיון מהעבר הרבה מהטענות והקונספירציות נגד משרד הבריאות התבררו כלא נכונות ואלו שלא התבררו עדיין, חלקם עוד עשויים להתברר.
כך שעד שמאשימים את משרד הבריאות והממשלה בפוליטיקה על חשבון החיים, יותר יש להאשים את המאשימים עצמם שמשחקים בפוליטיקה על חשבון החיים.
(לא אמרתי שהם נקיים, אבל במהלך חצי השנה האחרונה שמענו כל כך הרבה תיאוריות להסביר מה האינטרסים של פלוני לעשות סגר ומה האינטרסים של אלמוני לעשות יותר מידי בדיקות/פחות מידי בדיקות, לספור לפי חולים/לפי מאומתים/לפי בתי אב/לפי שכונות/לפי איזורים/לפי יחס לאוכלוסיה. בקיצור כל מה שהממשלה עשתה האשימו אותה שצריך לעשות הפוך. וכשעשו הפוך, האשימו למה לא ישר. אם עשו הגבלות התלוננו שזה יותר מידי, ואם הורידו את ההגבלות התלוננו שזה פחות מידי. ולכל תלונה כמובן היה הסבר מלומד בצידה מה האינטרס ושל מי האינטרס.

על זה אמר משה רבינו "איכה אשא טרחכם ומשאכם וריבכם". וכפירוש רש"י שנראה כאילו נכתב היום:
ומשאכם. מלמד שהיו אפיקורסין (סנהדרין צט:), (ר) הקדים משה לצאת, אמרו מה ראה בן עמרם לצאת, שמא אינו שפוי בתוך ביתו, איחר לצאת, אמרו מה ראה בן עמרם שלא לצאת, מה אתם סבורים, יושב ויועץ עליכם עצות רעות וחושב עליכם מחשבות (ס"א מצות וחשבונות): וריבכם. מלמד שהיו רוגנים:

(כמובן להבדיל אלף אלפי הבדלות ממשה רבינו, רק הנרגנות נשארה אותו דבר מאז ועד היום, והיא גרמה לנו לאבידות גדולות במקום להקשיב ולשתוק בחרנו להתווכח ולהפסיד ולהספיד אלפיים נשמות יהודיות נכון לעכשיו).

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
ת"ת באיאן ביתר פתח היום את שעריו.
השכנים דיווחו למשטרה שבאה לסגור אותו מיד בחזרה.
אני מקווה שהם שאלו רב לפני שדיווחו.

בע"ה אגבה את האשכול הזה לאור העובדה שהוא בסיכון.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכה

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה