קורונה חדשות חיוביות - קורונה II

מצב
הנושא נעול.

רפ

משתמש סופר מקצוען
יש לי שאלה אמיתית לכל אלו שמצדדים בעד סגר ארוך עד 0 נדבקים:
הרי ברגע שיפתחו שוב הכל יתחיל מההתחלה.
יהיו חייבים לגבש מתווה לחזרה בטוחה ללימודים.
(כשלומדות 37 ילדות בגן, זו שגרה רגילה, לא שגרת קורונה).
אז למה אף אחד לא מדבר על כזה מתווה מעכשיו?
לי אישית זה גורם ייאוש.
יפתחו הכל, תתחיל הדבקה, תוך זמן קצר היא תתפשט לממדים מבהילים בגלל כל מיני נתונים שהרבה מהם אובייקטיביים לחלוטין כמו גודל המשפחות החרדיות וצפיפות המגורים, ושוב יסגרו הכל וחוזר חלילה.
ייאוש.

אפשר להגיד שאין ברירה ופיקוח נפש קודם לכל. אבל כשהמצב מתחיל להתמשך זה נכון אבל לא מספיק. צריך למצוא פתרונות.
על החתום: עובדת מהבית עם 4 ילדים בגילאי גן ומעון ברקע שמנסה להישאר שפויה.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
הסגרים זה שיגעון גמור ולפעמים יש מצב שאסור להתווכח, כי עם כאב אי אפשר להתווכח.
אבל אולי זה כמו שאני מסביר לילדים שצריך לסדר את הבית אפילו שמחר יהיה בלגן שוב, (וכאן זה יותר גרוע כי ההכפלות של ערב הסגר יהיו הרבה יותר גרועות, זאת אומרת אם היינו ממשיכים לחיות כרגיל ב9000 מאומתים ליום היינו מגיעים תוך זמן לא ארוך ל90,000 ביום רחמנא לצלן, אז הסגר משאיר את האש נמוכה יחסית)

רפ

משתמש סופר מקצוען
הסגרים זה שיגעון גמור ולפעמים יש מצב שאסור להתווכח, כי עם כאב אי אפשר להתווכח.
אבל אולי זה כמו שאני מסביר לילדים שצריך לסדר את הבית אפילו שמחר יהיה בלגן שוב, (וכאן זה יותר גרוע כי ההכפלות של ערב הסגר יהיו הרבה יותר גרועות, זאת אומרת אם היינו ממשיכים לחיות כרגיל ב9000 מאומתים ליום היינו מגיעים תוך זמן לא ארוך ל90,000 ביום רחמנא לצלן, אז הסגר משאיר את האש נמוכה יחסית)
ועדיין היית מנסה ללמד אותם שיטות לשמור על הסדר כמה שיותר כדי שהבלגן הנוראי הבא יגיע מאוחר יותר.

אדריכלות פלוס

משתמש רשום
עיצוב ואדריכלות פנים
מישהו יודע לומר לי אם יש מצב לקבל פיצויים מביטוח לאומי אם חליתי בקורונה מתוך הנחה שזו תאונת עבודה, על אף שלא מחייב?

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
לי אישית זה גורם ייאוש.
יפתחו הכל, תתחיל הדבקה, תוך זמן קצר היא תתפשט לממדים מבהילים בגלל כל מיני נתונים שהרבה מהם אובייקטיביים לחלוטין כמו גודל המשפחות החרדיות וצפיפות המגורים, ושוב יסגרו הכל וחוזר חלילה.
ייאוש.

אפשר להגיד שאין ברירה ופיקוח נפש קודם לכל. אבל כשהמצב מתחיל להתמשך זה נכון אבל לא מספיק. צריך למצוא פתרונות.
על החתום: עובדת מהבית עם 4 ילדים בגילאי גן ומעון ברקע שמנסה להישאר שפויה.
הנקודה הכי חשובה היא נקודת הפתיחה. עם כמה חולים באזור מתחילים.
זה משפיע על מהירות שיבואו הבידודים, על כמותם ועל מהירות הסגר הבא.
אין ממש נתונים. אבל זה לא כל יום של סגר עכשיו יביא יום של שקט אח"כ. אלא יום של סגר והפחתת תחלואה יביא כמה שבועות של שקט אח"כ.

אצלינו היתה תקופה ממש ארוכה ושקטה לאחר הסגר הקדם עד שזה התחיל לגמגם.
כמובן שאי אפשר להגדיר זמנים כי זה תלוי גם במה עושים ילדי החיידר אחה"צ ואיפה הם מתארחים בשבת.
בקיצור, מורכב (וכן, די מיאש)

רפ

משתמש סופר מקצוען
הנקודה הכי חשובה היא נקודת הפתיחה. עם כמה חולים באזור מתחילים.
זה משפיע על מהירות שיבואו הבידודים, על כמותם ועל מהירות הסגר הבא.
אין ממש נתונים. אבל זה לא כל יום של סגר עכשיו יביא יום של שקט אח"כ. אלא יום של סגר והפחתת תחלואה יביא כמה שבועות של שקט אח"כ.

אצלינו היתה תקופה ממש ארוכה ושקטה לאחר הסגר הקדם עד שזה התחיל לגמגם.
כמובן שאי אפשר להגדיר זמנים כי זה תלוי גם במה עושים ילדי החיידר אחה"צ ואיפה הם מתארחים בשבת.
בקיצור, מורכב (וכן, די מיאש)
הבנתי שאת גרה באזור יחסית קטן ויחסית לערים החרדיות האחרות לא מאוד צפוף, מה שמאפשר יותר שליטה על ההתפרצויות והבידודים.
לא מחפשת להגדיר זמנים.
מחפשת להגדיר מתווה לימודים שיעכב אפילו במקצת את ההתפרצות הבאה - מה שלא נראה שמעניין מישהו.

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
הבנתי שאת גרה באזור יחסית קטן ויחסית לערים החרדיות האחרות לא מאוד צפוף, מה שמאפשר יותר שליטה על ההתפרצויות והבידודים.
לא מחפשת להגדיר זמנים.
מחפשת להגדיר מתווה לימודים שיעכב אפילו במקצת את ההתפרצות הבאה - מה שלא נראה שמעניין מישהו.
קדם כל את צודקת לגבי מקומות קטנים.
אבל לגבי מתווה לפי מה שאני שמעתי מדובר שהבנים ילמדו בבתי הספר של הבנות כך שכן יש מחשבה לצמצם תחלואה.
אם זה יקרה בפועל אני בספק.
וכן, גם לי יש השגות על הענין הזה.
הבן שלי בכתה ז' למדו 34 ילדים בכתה קטנה ופרסו מפת נילון באמצע. בדיחה.
אני מקוה שאולי יתארגנו יותר נכון עכשיו, אבל סקפטית מאד.

מצד שני המתוה של משרד החינוך שבגיל הזה ילמדו מרחוק. אז מה באמת אנחנו רוצים.

טיגריס

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי DIP
רוצה לספר על העמדה שלי בנושא.

אני, ועוד כמה חברים כמוני עם אינטלקט נמוך, לא חושבים שמשיטוט אגבי ברשת נצליח להגיע למידע מדוייק וחתוך האם קורונה זה בסך הכל שפעת עם יחסי ציבור. או לא.

אנחנו, כאנשים עם אינטלקט גבולי, כנ"ל, בוחרים להאמין לרופאים. לרופאים, הכוונה לשדרה המרכזית של הרפואה, של הרופאים המקובלים בעולם. אנחנו יודעים שנמצא רופא שיגיד לנו כל דבר, אבל אנחנו נאמין לרפואה המקובלת. (ולא לאברך יר"ש ובעל חסד ולמדן... שאגב, לא מספר על שום נתון אמפירי מחקרי, על על קבוצה רנדומלית. אבל לא חשוב, כי דעתו בלאו הכי לא חשובה. אני בטוח שגם אם הוא יקרא את זה הוא לא יעלב ).

רק שלמרות שאני יודע שדעתי לא חשובה יש לי דעה, אז בא לי לספר עליה. אז כך: בשביל להחליט אם המספרים האסטרונומיים (אצלי אלפיים זה אסטרונומי) של מתי הקורונה מתו "עם" או "בגלל" צריך להיות רופא.

אבל בשביל לראות שקורונה זה הרבה יותר משפעת לא צריך לדבר על המתים. צריך להסתכל בסביבה הקרובה מה היא עושה במקרים רבים מאוד לאנשים צעירים ובריאים. הן בתקופת ההתפרצות - חולשה מטורפת, בעיות נשימה, והן אחר כך - איבוד חוש ריח וטעם, חולשה לאורך זמן, בעיות שינה, ועוד ועוד.

אנחנו מכירים את השפעת טוב מאוד. לאורך שנים. היא לא עשתה עשירית מזה.

אז בעיני הדיוט, אם הוירוס הזה אלים עדכ כדי להשכיב צעירים ובריאים, הוא הורג מבוגרים וחלשים. והקשר היחיד בין קורונה לשפעת, הוא יחסי ציבור של טיפוסים כמו לס.

ועוד אגב שלא יאומן. מרוב סיפורים על חלוקת תמרים, יש לאנשים כבר הנחת יסוד שהיא כביכול קבועה שאין עליה ויכוח - שלארגון הבריאות העולמי ומשרד הבריאות וסתם רופאים קונבנציונליים יש "אינטרס" בקורונה. וכביכול כל השאלה שנותר לנו לברר זה עד כמה הם חשודים לשקר לצורך האינטרס הידוע שיש להם... פשוט לא יאומן.

וסתם נתון שיודעים גם אנשים עם אינטלקט גבולי. אחת הבעיות של קורונה זה שהיא מדבקת הרבה יותר מנגיפים אחרים - ושפעת בתוכם. לכן ההשוואה בינה לשפעת אינה מתחילה במה אחוז התמותה של כל אחד מהנגיפים.
יו''ר יד שרה הרב אורי לופוליאנסקי:
" הצוות המקצועי במשרד הבריאות, מנותק.
טיפול ביתי יותר יעיל מאשפוז מיותר ומסוכן"

רפ

משתמש סופר מקצוען
אבל לגבי מתווה לפי מה שאני שמעתי מדובר שהבנים ילמדו בבתי הספר של הבנות כך שכן יש מחשבה לצמצם תחלואה.
אם זה יקרה בפועל אני בספק.
גם אני שמעתי כך.
ובשביל שזה יקרה בפועל צריך דבר אחד - אכיפה (מה שממילא אמור להיות מתוגבר בערים אדומות).
מצד שני המתוה של משרד החינוך שבגיל הזה ילמדו מרחוק. אז מה באמת אנחנו רוצים.
המתווה הוא שלעת עתה ילמדו מרחוק. גם להם יש תוכנית אפילו אם רחוקה, להחזיר את הלימודים הפרונטליים. זאת אומרת שאפשר לגבש תנאים הגיוניים ולנסות עם יד על הדופק.

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
יו''ר יד שרה הרב אורי לופוליאנסקי:
" הצוות המקצועי במשרד הבריאות, מנותק.
טיפול ביתי יותר יעיל מאשפוז מיותר ומסוכן"

בטח התכוונת לצטט את זה:

אבל צחוק בצד: כמו שאומר עוד ברבש, הנושא הזה של אשפוז ביתי לחולים קלים, פוספס על ידי המערכת הרפואית, וטוב שהעלו אותו למודעות, בין השאר ע"י הכתבה של חסדי עמרם.

(אגב, גם שר הבריאות אמר את זה)

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
כי פרוג מחקו לנו את ההודעות :)
מה לדעתך היינו אמורים לעשות? לצעוק בקול רם? אולי נעשה את זה עכשיו
לא יודע.

התקשורת (החלקים השמאליים שבה) יחד עם טיפוסים כשאשא ואיווט, הציגה מצג מציאות, כאילו מצד אחד עומד הציבור, ומהצד השני עומדת הקורונה והממשלה. (יוזכרו לדיראון, למשל, המניפסטים של פתיחת אולפן שישי)

והציבור, רובו של הציבור, חשב לעצמו - אם הממשלה עושה את ההגבלות בלאו הכי, אין צורך שאנחנו נביע את הסכמתנו. אין צורך שנעשה הפגנות בעד ההגבלות.

וטעינו. תודעה היא דבר חשוב.

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
לי אישית זה גורם ייאוש.
ייאוש.
אבל כבר ענו על זה.
א. זה לא עד אפס אלא עד עשרות או מאות בודדות.
ב. סגר נועד בעיקר למניעת קריסה של מערכת הבריאות.
ג. כולם בעד מתווה ובעד שגרת קורונה אבל שגרת קורונה מקיימים כשכולם חושבים שיש בכלל קורונה ושצריך להיזהר ממנה.
זה לא המצב אצלנו.

ולמען הסר ספק שגרת קורונה הכוונה: לימודים ועבודה למי שאינו בסיכון תחת מתווה קפסולות/תו סגול וכו'.
מקדם ההדבקה של הצפיפות הינו בלתי נמנע אבל הוא אפקטיבי בעיקר כאשר לא נשמרים.
ואם אלו ריכוזים בהם נשמרים ובכל זאת נדבקים, גם אז התחלואה עולה מהר ויורדת מהר.

רפ

משתמש סופר מקצוען
אבל כבר ענו על זה.
א. זה לא עד אפס אלא עד עשרות או מאות בודדות.
ב. סגר נועד בעיקר למניעת קריסה של מערכת הבריאות.
ג. כולם בעד מתווה ובעד שגרת קורונה אבל שגרת קורונה מקיימים כשכולם חושבים שיש בכלל קורונה ושצריך להיזהר ממנה.
זה לא המצב אצלנו.

ולמען הסר ספק שגרת קורונה הכוונה: לימודים ועבודה למי שאינו בסיכון תחת מתווה קפסולות/תו סגול וכו'.
מקדם ההדבקה של הצפיפות הינו בלתי נמנע אבל הוא אפקטיבי בעיקר כאשר לא נשמרים.
ואם אלו ריכוזים בהם נשמרים נשמרים ונדבקים גם אז התחלואה עולה מהר ויורדת מהר.
אולי לא הייתי מספיק ממוקדת.
א. עד 0 זה מבחינתי גם עד 10 או 100, לא משנה.
ברגע שיפתחו את המוסדות כשגרה רגילה, כמו שעשו פעם קודמת, התוצאות יהיו מהירות ומרות.
ב. ברור, האינטרס הזה הוא של כל אחד, ועדיין אנחנו לא רוצים להזדקק לו בתדירות מידי גבוהה.
ג. זה לא משנה. כי אם יש מתווה מוגדר ברור והגיוני, אז האכיפה לא אמורה להיות מסובכת מידי.

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אולי לא הייתי מספיק ממוקדת.
א. עד 0 זה מבחינתי גם עד 10 או 100, לא משנה.
ברגע שיפתחו את המוסדות כשגרה רגילה, כמו שעשו פעם קודמת, התוצאות יהיו מהירות ומרות.
ב. ברור, האינטרס הזה הוא של כל אחד, ועדיין אנחנו לא רוצים להזדקק לו בתדירות מידי גבוהה.
ג. זה לא משנה. כי אם יש מתווה מוגדר ברור והגיוני, אז האכיפה לא אמורה להיות מסובכת מידי.
תקשיבי החלק של המתווים הוא מינורי.
גם אם יפתחו בצורה הכי זהירה.
אבל חתונות למשל כרגיל, תפילות כרגיל, אירוחים בשבתות כרגיל. התחלואה תהיה מהירה.
גם משרד הבריאות יודע שהיכולות שלו הן חלקיות מאד. בשביל להצליח צריך את התגיסות הציבור. איך מגייסים אותו? נסיתי בפרוג. אין לי עוד רעיונות...

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
יש לך ספק שבגל הראשון הפתיחה היתה שגויה?
לי אין.
גם לא שחררו בהדרגה תחת מתווה ברור ומסודר וגם אנשים לא שמרו.
וכך כל ההישגים הלכו לאיבוד.
אז האכיפה לא אמורה להיות מסובכת מידי.
שני צדדים למשוואת האכיפה ויעילותה. משטרה וציבור.
אם הציבור לא מציית ובנוסף לכך יש גורמים שמצרים את צעדי המשטרה ושאר גורמי אכיפת החוק מה יעזור?
(ותודה ליפי הנפש שיושבים בכנסת ובעליון. להם הרי יהיה טיפול VIP במידה ויחלו).
גם לשוטרים נמאס לעבוד ואז לחטוף ריקושטים.
את לא יכולה להוציא מהמשוואה את העובדה שיש הרבה שפשוט לא מוכנים לקיים שגרה בצל קורונה.
מה יעזרו מתווים וכללים כשחלק כה גדול מהציבור משחק בשוטרים וגנבים?
(בין אם מדובר בחתונה או חוף הים או כל מקום אחר).

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
יפתחו בזהירות וישמרו על שגרת קורונה.
ובאמת עד סוף הקורונה כנראה נסבול מסגרים חוזרים ונשנים עד שימצא כלי אחר להקטנת מספר הנדבקים (אולי ע"י עקיפת הבג"ץ ונתינת קנסות לכל מדביק ולכל מפר הנחיות )

רפ

משתמש סופר מקצוען
תקשיבי החלק של המתווים הוא מינורי.
אם יפתחו גם בצורה הכי זהירה.
אבל חתונות למשל כרגיל, תפילות כרגיל, אירוחים בשבתות כרגיל. התחלואה תהיה מהירה.
גם משרד הבריאות יודע שהיכולות שלו הן חלקיות מאד. בשביל להצליח צריך את התגיסות הציבור. איך מגייסים אותו? נסיתי בפרוג. אין לי עוד רעיונות...
שימי לב. אני דיברתי על כך שמדברים על מתווים לחתונות, לתפילות, הפגנות, ואילו לימודים בכלל לא על הפרק.
שני צדדים למשוואת האכיפה. משטרה וציבור.
אם הציבור לא מציית ובסנוף לכך יש גורמים שמצרים את צעדי המשטרה ושאר גורמי אכיפת החוק מה יעזור?
(ותודה ליפי הנפש שיושבים בכנסת ובעליון. להם הרי יהיה טיפול VIP במידה ויחלו).
גם לשוטרים נמאס לעבוד ואז לחטוף ריקושטים.
את לא יכולה להוציא מהמשוואה את העובדה שיש הרבה שפשוט לא מוכנים לקיים שגרה בצל קורונה.
בוודאי שיש דרכים. לא צריך להתחיל מכות ואלימות. מספיק להגדיל את סכום הדוחות למשהו שידגדג למוסדות ולתורמים.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
יש לך ספק שבגל הראשון הפתיחה היתה שגויה?
לי אין.
בגל הראשון היתה הנחה שהקורונה היא מחלה שחולפת מעצמה אחרי גל אחד ולא משנה מה יעשו.
כולם ראו את הקורונה כמשהו מההסטוריה.

בגל השני זה כבר לא יקרה, כולם רועדים מהסגר השלישי וישמרו הרבה יותר ממה ששמרו בסיוון. (חוץ מאלו שגם עכשיו מצפצפים ואין מה לעשות אתם, בעצם כן יש מה לעשות, צריך לתת להם קנסות שמעל כוח הסבל שלהם כדי שיפסיקו להרוג את הזקנים שלנו)
כך אני מקווה

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכה

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה