כל דבר יכול להיות חיובי ויכול להיות שלילי. תלוי איך מסתכלים.עד כאן החדשות החיוביות???
כל דבר יכול להיות חיובי ויכול להיות שלילי. תלוי איך מסתכלים.עד כאן החדשות החיוביות???
לא להגזים. מאשכול רציני זה עבר לעוד התפלמסותכל דבר יכול להיות חיובי ויכול להיות שלילי. תלוי איך מסתכלים.
לא צריך מקור. זו הנחיה ידועה.ורופאים שעובדים במערכת ציבורית כפופים להנחיות.
וההנחיות האלו לפעמים אומרות לבצע פעולות מסוימות.
כמו לציין בסיבת המחלה קורונה לכל מי שיצא חיובי לקורונה ולא היתה סיבת מוות אחרת משמעותית כמו קפיצה מהגג, תאונת דרכים.
כבר הביאו כאן מקור.
ממש לא בהכרח, מכירה הרבה מאד שחוו שפעת הרבה יותר קשה מהקורונה כולל תשישות מטורפת, הפרעת שינה ועוד שנמשכו כ-6 שבועות - חודשיים. צריך להבין שלגוף לוקח זמן להתאושש ממחלה קשה. ולכן לא משנה אם זה קורונה או שפעת. אם זה תוקף חזק, יש לזה מחיר.
אבל, אין ספק, שאם היתה כאן פחות דיקטטורה רפואית. פחות פוליטיקה קטנה ויותר עשיה וניהול אמיתיים של המשבר. רמת האימון האזרחית היתה אחרת. אז כן, גם אם נשמעים להוראות משרד הבריאות. מותר לדרוש מהם תשובות ולנער את המערכת הזאת. ולא לקבל כל הגיג שלהם כתורה למשה.
ואגב שקרים ואמיתות.ת"ת באיאן ביתר פתח היום את שעריו.
השכנים דיווחו למשטרה שבאה לסגור אותו מיד בחזרה.
אני מקווה שהם שאלו רב לפני שדיווחו.
בע"ה אגבה את האשכול הזה לאור העובדה שהוא בסיכון.
הוא בסך הכל הביא נתון פשוט: מספר החולים שטופלו דרכו ומס' המתים ממנו, לא הבנתי מה יש או אין להאמין לו.
וכעת לעמדתי באופן כללי, עד היום לא התייחסתי ללס ברצינות בכלל, אבל אחרי שיש גוף שגם לו יש 2000 חולים קשים (אם זה אסטרונומי - אז לכל הכיוונים בבקשה) שטופלו דרכו (וזה לא ממש רחוק מכמות החולים הקשים שמשה"ב טיפל) כבר אי אפשר לטעון עליו שהוא לא מספר שום נתון אמפירי.
חבל שאי אפשר לצלצל כמה פעמים.מותר לדרוש תשובות. חובה לדרוש תשובות. גם לנער. הכל.
אבל כל אדם הגון יודה שחלק גדול מהקמפיין הזה מנוהל על ידי אלו שלא מקיימים את המינימום שבמינימום של הרחקה חברתית, אלו שעורכים (בין השאר) (1) כינוסים המוניים (2) פעם אחר פעם (3) במקומות סגורים (4) ללא מסכות (5) או מרחק בין המתכנסים (6) תוך כדי התפרצות המונית של המחלה. ולמרות שיש במדינה מליוני אזרחים שזה מטריף אותם (אנטשימיים שכמותם), האזרחים לא יכולים לעשות כלום, והיחיד שעושה (לא מספיק) הם משרד הבריאות והשוטרים שהוא שולח. והם קצת מציקים לכינוסים הללו.
הם מנסים להצדיק את ההתנהלות שלהם. אי אפשר להצדיק אותו בשום צורה. אז הצורה היא למצוא פגמים בהתנהלות משרד הבריאות והמשטרה, כאילו שהסיבה היחידה שלא לעשות את כל הנ"ל זה איזה ביורוקרט ממשרד הבריאות
עבור מה הגיבוי?בע"ה אגבה את האשכול הזה לאור העובדה שהוא בסיכון.
ועדיין שפעת לא גבתה חיי אדם בהיקפים שכאלו תוך פרק זמן קצר.ממש לא בהכרח, מכירה הרבה מאד שחוו שפעת הרבה יותר קשה מהקורונה כולל תשישות מטורפת, הפרעת שינה ועוד שנמשכו כ-6 שבועות - חודשיים. צריך להבין שלגוף לוקח זמן להתאושש ממחלה קשה. ולכן לא משנה אם זה קורונה או שפעת. אם זה תוקף חזק, יש לזה מחיר
אנשי מאה שערים לא המציאו את הגלגל. אשפוז ביתי למבוגרים וחולים כרוניים יש פה מזמן בעידוד המערכת הרפואית שאת קוראת לה דיקטטורה. יש פריחה של חברות פרטיות שמבצעות זאת בהסדר עם הקופה כבר כמה שנים.זה דמגוגיה, השוואה שלא מן המניין.
אם יכלו לטפל בסרטן באמצעות פיקוח רפואי ותמיכה נשימתית - כנראה שכן, הייתי מקבלת את זה.
זה בדיוק ההבדל בין קורונה לבין מחלות אחרות. מחלה שמעבר לפיקוח והשגחה וטיפול תומך - אין מה לעשות.
ולכן עדיף לעשות את זה בבית.
אני לא שייכת ב"ה למכחישי קורונה.
כל החבורה שלי חוגגת בבית.
כולנו מחסלים חבילות של מסכות, והקפות רקדו אצלנו בחוץ עם כללי זהירות.
אבל, אין ספק, שאם היתה כאן פחות דיקטטורה רפואית. פחות פוליטיקה קטנה ויותר עשיה וניהול אמיתיים של המשבר. רמת האימון האזרחית היתה אחרת. אז כן, גם אם נשמעים להוראות משרד הבריאות. מותר לדרוש מהם תשובות ולנער את המערכת הזאת. ולא לקבל כל הגיג שלהם כתורה למשה.
זאת בדיוק הבעיה.מכיוון שחלק גדול מהציבור אינו מסוגל להכיל מורכבות, ומתסכל על הכל בצורה חד מימדית, כל רבע ידיעה או הגיג נגד משרד הבריאות או רופאים מתורגם מידית לתרוצים על הפרת מרחק מסכה הגיינה.
על שפעת אין אשכולות כאלו. אם הייתי רואה אשכול כזה על שפעת הייתי בטוח שאני מדומיין - אבל באמת אין כאלו אשכולות על שפעת...
ועדיין שפעת לא גבתה חיי אדם בהיקפים שכאלו תוך פרק זמן קצר.
ועדיין שפעת איננה מידבקת ברמה כזו.
חשבתי שעברנו את שלבי ההשוואה לשפעת.
זאת בדיוק הבעיה.
"אל תוכח לץ פן ישנאך הוכח לחכם ויאהבך " לא זוכרת כרגע בשם מי, אם אתה רוצה לגייס משהו, תתייחס אליו באופן חיובי. תעביר אליו את האחריות.
מתחילת האירוע מנהלים אותו כאילו הציבור הוא מקשה אחת של אינפנטילים ישראלים שרוצים למות, ואם לא ינהלו אותם ויחנקו אותם הם יתנהלו בחוסר אחריות.
תעבירו את האחריות לציבור. זה לא סותר אכיפת אי קיום אירועים המוניים.
אבל בגזרה הפרטית?
הכלל הוא שאין שני נושאים לאחריות. כשהמנהל לוקח את כל האחריות על עצמו - הציבור וודאי זה שכאמור "אינו מכיל מורכבות" מסיר אחריות.
בקיצור:
המשיכו לשמור על ההנחיות. (אין לי איך לפנות למי שלא שומר כאידאולוגיה, אז בבקשה רק תתרחק עוד קצת)
אבל המשיכו להפעיל את גלגלי השיניים שלכם בראש באופן עצמי. וזכרו כי ביקורת ושמירה על ההנחיות אינן סותרות אחת את השניה. גם אם יש ביקורת - שומרים. גם אם שומרים אפשר לבקר.
או שכותבים באידיש גייט ארום או בארמית (קלטו שיש הרבה דוברי אידיש מקולקלים שיעזרו להם אז ארמית רק המצויינים והלמדנים יודעים) יעול ויפוק סחור סחור, או כמו החתונה בארה"ב שהתזמורת שרה: "אין דרייסיק מיניט אין בובובער זאל" והתפרסם הסרטון בכל העולם וגרם מסתמא חילול השם גדול. וכן לאחרונה התפרסם סרטון מביתר שאברך לקח את הרמקול של המשטרה כדי "לעזור" להם להסביר לאנשים באידיש שיסתלקו והוא אמר שם באידיש שיחזרו עוד שתי דקות. וכן הלאה.ואגב שקרים ואמיתות.
נמאס לי שאנחנו הציבורי החרדי הפכנו לעדר שקרנים - על ידי "דוברינו הרשמיים".
אנחנו מספרים שחסידות X הולכת לעשות חתונה משפחתית. ושקהילות X ן Z ביטלו את שמחות בית השואבה. והולכים לסגור את החיידרים עד למיצוי המשא ומתן. וכן הלאה והלאה. הכל "הודעות רשמיות" שיוצאות דרך הקהילות לכל "עיתונאי המגזר" הדגולים.
או סופר חרדי מוכר שעולה בקול ישראל לפני שבוע ומספר שרוב בתי הכנסת בבני ברק סגורים (!).
אז נכון, שכמו שמוטק'ה בלוי כתב, הציבור החרדי נמצא במצוקה הסברתית נוראה. מול ביקורת חריפה שמגיעה מאנשים וקובעי ומייצגי דעת קהל שאוהדים אותו, ושמעולם לא הסיתו נגדו. זו מציאות שא"א להכחיש אותה.
אבל שקרים דעבידי לאגלויי ברמה הנמוכה ביותר לא יהיו הפתרון, ככל הנראה.
(נראה לי שזה היה בלונדון @אשת חבר ).או כמו החתונה בארה"ב שהתזמורת שרה: "אין דרייסיק מיניט אין בובובער זאל"
כי פרוג מחקו לנו את ההודעותשתקנו. מידי שתקנו.
ואח''כ תירץ את עצמו למה עשה זאת בצורה מגוחכת שבעתיים....הוא אמר שם באידיש שיחזרו עוד שתי דקות
לא שמעתי את התירוץ, רק קיבלתי את הסרטון.ואח''כ תירץ את עצמו למה עשה זאת בצורה מגוחכת שבעתיים....
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכה
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל: