קורונה חדשות חיוביות - קורונה II

מצב
הנושא נעול.

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
ורופאים שעובדים במערכת ציבורית כפופים להנחיות.
וההנחיות האלו לפעמים אומרות לבצע פעולות מסוימות.
כמו לציין בסיבת המחלה קורונה לכל מי שיצא חיובי לקורונה ולא היתה סיבת מוות אחרת משמעותית כמו קפיצה מהגג, תאונת דרכים.

כבר הביאו כאן מקור.
לא צריך מקור. זו הנחיה ידועה.
התכוונתי לשאלה, שבסך הכול היא היחידה הקריטית: - האם הקורונה היא משהו אלים ומסוכן שחובה להשמר ממנו, או שפעת. (ולא האם יש בארץ הקודש נכון לשבוע שאחרי סוכות 1754 מתים מקורונה או דווקא 2059.5, שהיא שאלה שבעצם חשובה לססטיסטיקאים גרידא).
(במשתמע זה גם משליך על קביעת סיבת המוות. אם אנחנו יודעים שהקורונה היא אלימה אז אנחנו משערים שהיא גרמה את המוות).
התשובה של השדרה המרכזית של הרפואה בכל העולם על השאלה הזו היא "כן", אדום גדול וצועק.

ממש לא בהכרח, מכירה הרבה מאד שחוו שפעת הרבה יותר קשה מהקורונה כולל תשישות מטורפת, הפרעת שינה ועוד שנמשכו כ-6 שבועות - חודשיים. צריך להבין שלגוף לוקח זמן להתאושש ממחלה קשה. ולכן לא משנה אם זה קורונה או שפעת. אם זה תוקף חזק, יש לזה מחיר.

הנחת המבוקש. המציאות שאני מכיר, חורף אחרי חורף, היא שהשפעת לא תוקפת חזק. ודאי שלא צעירים ובריאים, ובמקרים רבים גם לא זקנים וחולים. בטח שלא משתיקה חושים כמו ריח וטעם.
אין לי כח לפתוח סקר, אבל כמדומני שזה מיותר. רק עיון קצר באשכולות (למשל) ידגים. על שפעת אין אשכולות כאלו. אם הייתי רואה אשכול כזה על שפעת הייתי בטוח שאני מדומיין - אבל באמת אין כאלו אשכולות על שפעת...

אבל, אין ספק, שאם היתה כאן פחות דיקטטורה רפואית. פחות פוליטיקה קטנה ויותר עשיה וניהול אמיתיים של המשבר. רמת האימון האזרחית היתה אחרת. אז כן, גם אם נשמעים להוראות משרד הבריאות. מותר לדרוש מהם תשובות ולנער את המערכת הזאת. ולא לקבל כל הגיג שלהם כתורה למשה.

מותר לדרוש תשובות. חובה לדרוש תשובות. גם לנער. הכל.
אבל כל אדם הגון יודה שחלק גדול מהקמפיין הזה מנוהל על ידי אלו שלא מקיימים את המינימום שבמינימום של הרחקה חברתית, אלו שעורכים (בין השאר) (1) כינוסים המוניים (2) פעם אחר פעם (3) במקומות סגורים (4) ללא מסכות (5) או מרחק בין המתכנסים (6) תוך כדי התפרצות המונית של המחלה. ולמרות שיש במדינה מליוני אזרחים שזה מטריף אותם (אנטשימיים שכמותם), האזרחים לא יכולים לעשות כלום, והיחיד שעושה (לא מספיק) הם משרד הבריאות והשוטרים שהוא שולח. והם קצת מציקים לכינוסים הללו.

הם מנסים להצדיק את ההתנהלות שלהם. אי אפשר להצדיק אותו בשום צורה. אז הצורה היא למצוא פגמים בהתנהלות משרד הבריאות והמשטרה, כאילו שהסיבה היחידה שלא לעשות את כל הנ"ל זה איזה ביורוקרט ממשרד הבריאות...

והתמונות המהוללות של הילדים שנפגעו מאלימות השוטרים, לא הגיעו לכנסת כשילדים נפגעו בהפגנות במא"ש במשך עשרות שנים. הם הגיעו רק כשהשוטרים מעיזים להפריע להתקהלויות קורונה. חסד השם שהם פגעו גם בילדים, אז אפשר לדבר על הילדים ולהתכוון להתקהלויות.

נערך לאחרונה ב:

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
ת"ת באיאן ביתר פתח היום את שעריו.
השכנים דיווחו למשטרה שבאה לסגור אותו מיד בחזרה.
אני מקווה שהם שאלו רב לפני שדיווחו.

בע"ה אגבה את האשכול הזה לאור העובדה שהוא בסיכון.
ואגב שקרים ואמיתות.

נמאס לי שאנחנו הציבורי החרדי הפכנו לעדר שקרנים - על ידי "דוברינו הרשמיים".

אנחנו מספרים שחסידות X הולכת לעשות חתונה משפחתית. ושקהילות X ן Z ביטלו את שמחות בית השואבה. והולכים לסגור את החיידרים עד למיצוי המשא ומתן. וכן הלאה והלאה. הכל "הודעות רשמיות" שיוצאות דרך הקהילות לכל "עיתונאי המגזר" הדגולים.

או סופר חרדי מוכר שעולה בקול ישראל לפני שבוע ומספר שרוב בתי הכנסת בבני ברק סגורים (!).

אז נכון, שכמו שמוטק'ה בלוי כתב, הציבור החרדי נמצא במצוקה הסברתית נוראה. מול ביקורת חריפה שמגיעה מאנשים וקובעי ומייצגי דעת קהל שאוהדים אותו, ושמעולם לא הסיתו נגדו. זו מציאות שא"א להכחיש אותה.

אבל שקרים דעבידי לאגלויי ברמה הנמוכה ביותר לא יהיו הפתרון, ככל הנראה.

נערך לאחרונה ב:

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
הוא בסך הכל הביא נתון פשוט: מספר החולים שטופלו דרכו ומס' המתים ממנו, לא הבנתי מה יש או אין להאמין לו.
וכעת לעמדתי באופן כללי, עד היום לא התייחסתי ללס ברצינות בכלל, אבל אחרי שיש גוף שגם לו יש 2000 חולים קשים (אם זה אסטרונומי - אז לכל הכיוונים בבקשה) שטופלו דרכו (וזה לא ממש רחוק מכמות החולים הקשים שמשה"ב טיפל) כבר אי אפשר לטעון עליו שהוא לא מספר שום נתון אמפירי.

פעם החלטתי להפסיק להגיב באשכולות קורונה. זה היה בעיקר בגלל שבן אדם כותב משהו, ואז כותבים לו בתגובה משהו כמו שכמות החולים הקשים שמטופלים בחסדי עמרם (!) היא אותה הכמות המטופלת בכל בתי החולים בארץ, ושההפקרות ושבירת ההגבלות שעשו במקומות מסויימים היא זו שעזרה להם לרפא את החולים, והוא צריך לשבת ולענות לזה ברצינות.
ובכן, לפעמים אני לא עומד בהחלטתי, ותיכף מזכירים לי שצדקתי.

נערך לאחרונה ב:

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מותר לדרוש תשובות. חובה לדרוש תשובות. גם לנער. הכל.
אבל כל אדם הגון יודה שחלק גדול מהקמפיין הזה מנוהל על ידי אלו שלא מקיימים את המינימום שבמינימום של הרחקה חברתית, אלו שעורכים (בין השאר) (1) כינוסים המוניים (2) פעם אחר פעם (3) במקומות סגורים (4) ללא מסכות (5) או מרחק בין המתכנסים (6) תוך כדי התפרצות המונית של המחלה. ולמרות שיש במדינה מליוני אזרחים שזה מטריף אותם (אנטשימיים שכמותם), האזרחים לא יכולים לעשות כלום, והיחיד שעושה (לא מספיק) הם משרד הבריאות והשוטרים שהוא שולח. והם קצת מציקים לכינוסים הללו.

הם מנסים להצדיק את ההתנהלות שלהם. אי אפשר להצדיק אותו בשום צורה. אז הצורה היא למצוא פגמים בהתנהלות משרד הבריאות והמשטרה, כאילו שהסיבה היחידה שלא לעשות את כל הנ"ל זה איזה ביורוקרט ממשרד הבריאות
חבל שאי אפשר לצלצל כמה פעמים.

אהבת הבריות

משתמש מקצוען
.

קבצים מצורפים

• -נפגש-בחנוכה.jpg
    -נפגש-בחנוכה.jpg
    KB 53 · צפיות: 23

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
ממש לא בהכרח, מכירה הרבה מאד שחוו שפעת הרבה יותר קשה מהקורונה כולל תשישות מטורפת, הפרעת שינה ועוד שנמשכו כ-6 שבועות - חודשיים. צריך להבין שלגוף לוקח זמן להתאושש ממחלה קשה. ולכן לא משנה אם זה קורונה או שפעת. אם זה תוקף חזק, יש לזה מחיר
ועדיין שפעת לא גבתה חיי אדם בהיקפים שכאלו תוך פרק זמן קצר.
ועדיין שפעת איננה מידבקת ברמה כזו.
חשבתי שעברנו את שלבי ההשוואה לשפעת.
זה דמגוגיה, השוואה שלא מן המניין.
אם יכלו לטפל בסרטן באמצעות פיקוח רפואי ותמיכה נשימתית - כנראה שכן, הייתי מקבלת את זה.
זה בדיוק ההבדל בין קורונה לבין מחלות אחרות. מחלה שמעבר לפיקוח והשגחה וטיפול תומך - אין מה לעשות.
ולכן עדיף לעשות את זה בבית.

אני לא שייכת ב"ה למכחישי קורונה.
כל החבורה שלי חוגגת בבית.
כולנו מחסלים חבילות של מסכות, והקפות רקדו אצלנו בחוץ עם כללי זהירות.

אבל, אין ספק, שאם היתה כאן פחות דיקטטורה רפואית. פחות פוליטיקה קטנה ויותר עשיה וניהול אמיתיים של המשבר. רמת האימון האזרחית היתה אחרת. אז כן, גם אם נשמעים להוראות משרד הבריאות. מותר לדרוש מהם תשובות ולנער את המערכת הזאת. ולא לקבל כל הגיג שלהם כתורה למשה.
אנשי מאה שערים לא המציאו את הגלגל. אשפוז ביתי למבוגרים וחולים כרוניים יש פה מזמן בעידוד המערכת הרפואית שאת קוראת לה דיקטטורה. יש פריחה של חברות פרטיות שמבצעות זאת בהסדר עם הקופה כבר כמה שנים.
לי יש חברה שכרגע נמצאת באשפוז ביתי כי הרופא הדיקטטור בבית החולים לא רוצה שהיא תסכן את הריונה באשפוז בהיי ריסק בעידן קורונה. אז קופת החולים מספקת את צרכיה בבית ושולחת רופא ואחות ללמד אותה ואת אמה כיצד לתפעל את העירוי ושאר הטיפול.
אישית אני מעריכה את האדם שמנהל את המערך במאה שערים. הוא מתמודד עם כיבוי שריפות.
עם המציאות הקיימת של תחלואה רבה וחוסר אמון במדינה ומוסדותיה ועושה כמיטב יכלתו עבור אנשים שכנראה היו מתים בבית מחוסר רצון להתפנות לבית החולים.
אבל ברמה הציבורית צריכים להיות כנים ולשאול האם לא היה עדיף למנוע את כיבוי השריפות הנ"ל.
לו רק היו שומרים ריחוק ומסיכות ומונעים מחייבי בידוד לצאת ולא מכחישים את עצם קיומה של מגיפה הרי שלא היו נזקקים למערך שכזה. ובטח לא היו נקלעים לעומס כזה.
את הפוליטיקה הקטנה תשאירי לאלו שיושבים בכנסת כולל אלו שבחרנו בהם אבל לא הוגן להפיל על מערכת מורעבת שמתנהלת תוך כדי תנועה את האשמה ואת כל חוסר האמון.
ועם כל הכבוד, חוסר אמון מובנה של הציבור החרדי היה פה עידן ועידנים והוא חלק מהסיבה שהתעוררו מאד מאוחר אצלנו.

מרחבית

משתמש מקצוען
היה איזה יום השבוע שנכנסתי לאיש את רעהו - וראיתי אשכול אחר אשכול אחר אשכול בבקשות לתפילה על חולי קורונה במצב קשה.
חשבתי אולי להפסיק להיכנס, כי הלב התכווץ יותר מידי והתקשה להכיל.
חשבתי אולי במקום להתפלל אחד אחד בשמותיהם - אולי להתפלל רק באופן כללי ולהכליל את כל השמות האלו בין השאר.

אחר כך בכל זאת נכנסתי - ושוב ראיתי את ההודעות הקבועות מהיקום המקביל.
שם הכל טוב, הכל רגיל, הכל מצוין, חוץ מהגזירות והעוולות ההמקוממות של הממשלה ומשרד הבריאות.
אה, ויש מחלה קלה ולא נוראה בכלל.

היום קראתי על עוד 34 נפטרים בארץ ביממה האחרונה, למרות הירידה בכמות החולים.
היום קראתי על המצב הקשה בקרית יואל מנורו.

כמעט שמונה חודשים מנסים לומר לאנשים: תכירו במה שקורה!
כמעט שמונה חודשים לא הבנו - ששום היגיון, מספרים, מציאות מסביב, מכונות הנשמה, רשימת שמות לתפילה, עשרות קברים יום יום -
לא ינצחו מנגנוני הכחשה!
במאבק בין היגיון ומציאות לבין מנגנוני הכחשה - בדרך כלל ההכחשה תנצח!

זה מראה גם על מנגנון ההכחשה שלנו עצמנו.
בגללו כמעט שמונה חודשים לא אבדנו תקווה ונטינו להאמין, שאולי הסברים ריאליים, מספרים, ועובדות מהשטח - יעזרו איכשהו להכיר במציאות.
גם כשראינו שלא.
גם כשנדהמנו כמעט כל יום מחדש מהיצירתיות של אנשים, באיזו צורה ובאלו פיתולים משתמשים - כדי לא לתת לעובדות ולמציאות בשטח לבלבל אותם.

ד' ירחם עלינו, וישלח ישועה גדולה במהרה!

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
אגב, שומע עכשיו מברבש, שקיימות בתל אביב לבדה, שתי חברות שמספקות אשפוז ביתי בקורונה. אחת בשיתו"פ עם קופות החולים, ואחת באופן פרטי לגמרי.
כמובן, תל אביב זה לא מאה שערים, אז זה בתשלום, לא מתנדבים. הזדמנות מצויינת להזכיר (בעיקר לעצמי), שתושבי מאה שערים ובני ברק וקרית בעלז הם פי אלף טובים, מסורים, ונדיבים לסביבה, מתושבי תל אביב. כוונתי גם לאלו מתושבי תל אביב ששומרים על כל תקנות הקורונה באדיקות.

רק מנסה לתהות: האם גם בתל אביב לא מתים מקורונה כי יש אשפוז ביתי, שהוא התרופה האולטימטיבית בגללה אין כמעט תמותה מקורונה?
לכאורה לא, כי בשביל להציל מקורונה, לא מספיק אשפוז ביתי, אלא צריך לשבור את ההגבלות, כפי שהוסבר כאן.
מצד שני, התלאביבים הרי שוברים את ההגבלות כל הזמן; בחצי הראשון של היום הם בחוף הים, בחציו השני בבלפור.

מסובך, בקיצור.

אבל צחוק בצד: כמו שאומר עוד ברבש, הנושא הזה של אשפוז ביתי לחולים קלים, פוספס על ידי המערכת הרפואית, וטוב שהעלו אותו למודעות, בין השאר ע"י הכתבה של חסדי עמרם.

נערך לאחרונה ב:

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מכיוון שחלק גדול מהציבור אינו מסוגל להכיל מורכבות, ומתסכל על הכל בצורה חד מימדית, כל רבע ידיעה או הגיג נגד משרד הבריאות או רופאים מתורגם מידית לתרוצים על הפרת מרחק מסכה הגיינה.
זאת בדיוק הבעיה.
"אל תוכח לץ פן ישנאך הוכח לחכם ויאהבך " לא זוכרת כרגע בשם מי, אתה רוצה להוכיח? תסכל על המוכח כחכם לא כלץ. רק כך הוא ישמע אותך.
אם אתה רוצה לגייס משהו, תתייחס אליו באופן חיובי. תעביר אליו את האחריות.
מתחילת האירוע מנהלים אותו כאילו הציבור הוא מקשה אחת של אינפנטילים ישראלים שרוצים למות, ואם לא ינהלו אותם ויחנקו אותם הם יתנהלו בחוסר אחריות.

תעבירו את האחריות לציבור. זה לא סותר אכיפת אי קיום אירועים המוניים.
אבל בגזרה הפרטית?
הכלל הוא שאין שני נושאים לאחריות. כשהאדמינסטרציה לוקח את כל האחריות על עצמה - הציבור, וודאי זה שכאמור "אינו מכיל מורכבות" מסיר אחריות.

על שפעת אין אשכולות כאלו. אם הייתי רואה אשכול כזה על שפעת הייתי בטוח שאני מדומיין - אבל באמת אין כאלו אשכולות על שפעת...

אילו הקורונה היתה כאן מאז שאנחנו זוכרים את עצמינו. והשפעת היתה חדשה.
כנראה שהאשכולות היו הפוכים.
חלק מכל ההיסטריה - זה בהחלט חוסר ההכרות ואי הוודאות באשר למכלול המחלה.

ועדיין שפעת לא גבתה חיי אדם בהיקפים שכאלו תוך פרק זמן קצר.
ועדיין שפעת איננה מידבקת ברמה כזו.
חשבתי שעברנו את שלבי ההשוואה לשפעת.

ההשוואה היא לאוו דווקא לשפעת.
בעבר היו חולים יותר, לא היו תרופות/חיסונים וידעו שממחלה צריך להתאושש ולהחלים. כך מהאבעבועות רוח, מסקרלנטינה, דלקת ראות, וכו'. כאמהות (אני ועוד נשים) אנחנו יודעות כמה זמן לוקח לפעמים לילדים עד שהם חוזרים לעצמם אחרי מחלה. עייפים, עצבניים, חלשים ומשובשים.
אבל כ"כ שכחנו מהמחלות האלו והעוצמה שלהן אצל מבוגרים - שגם שכחנו מה זה להתאושש מהם.
ופתאום הגיעה לכאן מחלה - מחלה. והיא דורשת זמן התאוששות.

בקיצור:
המשיכו לשמור על ההנחיות. (אין לי איך לפנות למי שלא שומר כאידאולוגיה, אז בבקשה רק תתרחקו עוד קצת)
אבל המשיכו להפעיל את גלגלי השיניים שלכם בראש באופן עצמי. וזכרו כי ביקורת ושמירה על ההנחיות אינן סותרות אחת את השניה. גם אם יש ביקורת - שומרים. גם אם שומרים אפשר לבקר.

נערך לאחרונה ב:

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
לא חולקת עלייך כלל לעניין ההתאוששות.
גם אם שומרים אפשר לבקר אבל לזכור שהתחלואה לא באה בהפתעה. גם לא במאה שערים.
ושתמיד מוטב למנוע שריפות מאשר לכבותן. גם במאה שערים.

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
זאת בדיוק הבעיה.
"אל תוכח לץ פן ישנאך הוכח לחכם ויאהבך " לא זוכרת כרגע בשם מי, אם אתה רוצה לגייס משהו, תתייחס אליו באופן חיובי. תעביר אליו את האחריות.
מתחילת האירוע מנהלים אותו כאילו הציבור הוא מקשה אחת של אינפנטילים ישראלים שרוצים למות, ואם לא ינהלו אותם ויחנקו אותם הם יתנהלו בחוסר אחריות.

תעבירו את האחריות לציבור. זה לא סותר אכיפת אי קיום אירועים המוניים.
אבל בגזרה הפרטית?
הכלל הוא שאין שני נושאים לאחריות. כשהמנהל לוקח את כל האחריות על עצמו - הציבור וודאי זה שכאמור "אינו מכיל מורכבות" מסיר אחריות.

חושב על זה הרבה. לי אין מסקנה אמיתית. כלומר - התשובה המדוייקת היא "תלוי". יש כאלו ויש כאלו. האם בסך הכולל הגישה הזו תהיה יותר אפקטיבית מהגישה הזו - לא יודע.
(לדעתי היה צריך להקים גוף אזרחי גדול ש"יקח אחריות" שיקרא לשמירת ההנחיות וגם ייצג את הציבור כביכול מול המדינה. הצעה של בנט, אגב.)

בזמן שכבר שלושת רבעי שנה שמשתוללים בפרהסיא הציבורית במדינה כל מיני, מבלפוריסטים ועד פראי אדם "בעלי שכל ישר" כאיווט ליברמן, אנחנו - הרוב הדומם ששומר על ההנחיות - שתקנו. מידי שתקנו.

בקיצור:
המשיכו לשמור על ההנחיות. (אין לי איך לפנות למי שלא שומר כאידאולוגיה, אז בבקשה רק תתרחק עוד קצת)
אבל המשיכו להפעיל את גלגלי השיניים שלכם בראש באופן עצמי. וזכרו כי ביקורת ושמירה על ההנחיות אינן סותרות אחת את השניה. גם אם יש ביקורת - שומרים. גם אם שומרים אפשר לבקר.

חותם על זה בשתי ידים (ורגל אחת).

נערך לאחרונה ב:

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
ואגב שקרים ואמיתות.

נמאס לי שאנחנו הציבורי החרדי הפכנו לעדר שקרנים - על ידי "דוברינו הרשמיים".

אנחנו מספרים שחסידות X הולכת לעשות חתונה משפחתית. ושקהילות X ן Z ביטלו את שמחות בית השואבה. והולכים לסגור את החיידרים עד למיצוי המשא ומתן. וכן הלאה והלאה. הכל "הודעות רשמיות" שיוצאות דרך הקהילות לכל "עיתונאי המגזר" הדגולים.

או סופר חרדי מוכר שעולה בקול ישראל לפני שבוע ומספר שרוב בתי הכנסת בבני ברק סגורים (!).

אז נכון, שכמו שמוטק'ה בלוי כתב, הציבור החרדי נמצא במצוקה הסברתית נוראה. מול ביקורת חריפה שמגיעה מאנשים וקובעי ומייצגי דעת קהל שאוהדים אותו, ושמעולם לא הסיתו נגדו. זו מציאות שא"א להכחיש אותה.

אבל שקרים דעבידי לאגלויי ברמה הנמוכה ביותר לא יהיו הפתרון, ככל הנראה.
או שכותבים באידיש גייט ארום או בארמית (קלטו שיש הרבה דוברי אידיש מקולקלים שיעזרו להם אז ארמית רק המצויינים והלמדנים יודעים) יעול ויפוק סחור סחור, או כמו החתונה בארה"ב שהתזמורת שרה: "אין דרייסיק מיניט אין בובובער זאל" והתפרסם הסרטון בכל העולם וגרם מסתמא חילול השם גדול. וכן לאחרונה התפרסם סרטון מביתר שאברך לקח את הרמקול של המשטרה כדי "לעזור" להם להסביר לאנשים באידיש שיסתלקו והוא אמר שם באידיש שיחזרו עוד שתי דקות. וכן הלאה.
אנחנו צוחקים על זה שסידרנו אותם אבל נראה לי שזה יותר עצוב ממצחיק.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
חדשה חיובית:
יש לנו ברוך השם תורה ברורה שהיא מאירה לנו את העינים, וגם כשיש ספק ואי בהירות, תמיד לתורה יש דרך ברורה וסלולה מה לעשות במקרי ספק.

והנה קצת ציטוט מהרמב"ם (יש להתחזק בלימוד הלכות רציחה כחלק מהעניין של הרואה סוטה בקלקולה יזיר עצמו מן היין, ואם הקב"ה זימן לנו כזה זלזול ברציחה כנראה אנחנו צריכים להתחזק בזה יותר).

אָסוּר לְאָדָם לִתֵּן [ב] מָעוֹת אוֹ דִּינָרִים לְתוֹךְ פִּיו שֶׁמָּא יֵשׁ עֲלֵיהֶן רֹק יָבֵשׁ שֶׁל מֻכֵּי שְׁחִין אוֹ מְצֹרָעִין אוֹ זֵעָה. שֶׁכָּל זֵעַת אָדָם [ג] סַם הַמָּוֶת חוּץ מִזֵּעַת הַפָּנִים:

וְכֵן לֹא יִתֵּן אָדָם פַּס יָדוֹ תַּחַת שֶׁחְיוֹ [ד] שֶׁמָּא נָגַע בְּיָדוֹ בִּמְצֹרָע אוֹ בְּסַם רַע שֶׁהַיָּדַיִם עַסְקָנִיּוֹת.

אַף עַל פִּי שֶׁיֵּשׁ עֲוֹנוֹת חֲמוּרִין מִשְּׁפִיכוּת דָּמִים אֵין בָּהֶן הַשְׁחָתַת יִשּׁוּבוֹ שֶׁל עוֹלָם כִּשְׁפִיכוּת דָּמִים. אֲפִלּוּ עֲבוֹדָה זָרָה וְאֵין צָרִיךְ לוֹמַר עֲרָיוֹת אוֹ חִלּוּל שַׁבָּת אֵינָן כִּשְׁפִיכוּת דָּמִים. שֶׁאֵלּוּ עֲוֹנוֹת הֵן מֵעֲבֵרוֹת שֶׁבֵּין אָדָם לַמָּקוֹם אֲבָל שְׁפִיכוּת דָּמִים מֵעֲבֵרוֹת שֶׁבֵּינוֹ לְבֵין חֲבֵרוֹ. וְכָל מִי שֶׁיֵּשׁ בְּיָדוֹ עָוֹן זֶה הֲרֵי הוּא רָשָׁע גָּמוּר וְאֵין כָּל הַמִּצְוֹת שֶׁעָשָׂה כָּל יָמָיו שְׁקוּלִין כְּנֶגֶד עָוֹן זֶה וְלֹא יַצִּילוּהוּ מִן הַדִּין שֶׁנֶּאֱמַר (משלי כח-יז) 'אָדָם עָשֻׁק בְּדַם נָפֶשׁ' וְגוֹ'. צֵא וּלְמַד מֵאַחְאָב עוֹבֵד עֲבוֹדָה זָרָה שֶׁהֲרֵי נֶאֱמַר בּוֹ (מלכים א כא-כה) 'רַק לֹא הָיָה כְּאַחְאָב'. וּכְשֶׁנִּסְדְּרוּ עֲוֹנוֹתָיו וּזְכֻיּוֹתָיו לִפְנֵי אֱלֹהֵי הָרוּחוֹת לֹא נִמְצָא עָוֹן שֶׁחִיְּבוֹ כְּלָיָה וְלֹא הָיָה שָׁם דָּבָר אַחֵר שֶׁשָּׁקוּל כְּנֶגְדּוֹ אֶלָּא דְּמֵי נָבוֹת שֶׁנֶּאֱמַר (מלכים א כב-כא) 'וַתֵּצֵא הָרוּחַ וַתַּעֲמֹד לִפְנֵי ה'' זֶה רוּחַ נָבוֹת וְנֶאֱמַר לוֹ (מלכים א כב-כב) 'תְּפַתֶּה וְגַם תּוּכָל'. וַהֲרֵי הוּא הָרָשָׁע לֹא הָרַג בְּיָדוֹ אֶלָּא סִבֵּב. קַל וָחֹמֶר לַהוֹרֵג בְּיָדוֹ:

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכה

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה