אם היו קונים דירה בשנת 2020 היא היתה עולה 800 אל"ש ואחרי 20 שנה היו מרויחים אותו הדבר כמו שהרויחו בשוק ההון!@השקעות R הון הסיפור הזה מציאותי?
אם היו קונים דירה בשנת 2020 היא היתה עולה 800 אל"ש ואחרי 20 שנה היו מרויחים אותו הדבר כמו שהרויחו בשוק ההון!@השקעות R הון הסיפור הזה מציאותי?
היה מדובר פה על 4 שנים.אם היו קונים דירה בשנת 2020 היא היתה עולה 800 אל"ש ואחרי 20 שנה היו מרויחים אותו הדבר כמו שהרויחו בשוק ההון!
לא חכמה להיות נגד שוק ההון ובעד דירה, כשאתה לא זה שצריך להיחנק תחת המשכנתא.לדעתי כל מי שכותב בעד- הוא זוג צעיר. נפגעים - לא סומכים עלינו? אז איך נתנו לנו להתחתן....
ומי שנגד- הוא מבוגר יותר שרואה את הדברים ממבט מפוכח יותר ובראיה אחרת. (ואולי הוא גם מהצד שנותן את הסכומים האלה..)
למה הוא לא נחנק?לא חכמה להיות נגד שוק ההון ובעד דירה, כשאתה לא זה שצריך להיחנק תחת המשכנתא.
לכל אחד יש נטיות אישיות, ולכן כדאי ללבן את זה מע"ג הפורום לשמוע אנשים בעלי נטיות אחרות.לא חכמה להיות נגד שוק ההון ובעד דירה, כשאתה לא זה שצריך להיחנק תחת המשכנתא.
בכל מקרה הם ימשכנו את הדירה שלהם, בין אם הזו"צ יקנה דירה ובין אם הוא ישקיע בשוק ההון.איך הוא נותן את הסכומים האדירים האלה? לא מאמינה שיש הרבה אנשים שיש להם חצי מליון מתחת הבלטות. מסתמא הם ממשכנים את הדירה שלהם.
רק אומרת, שכדאי להסתכל על זה מהמבט של ההורים שנחנקים עם הסכום שנתנו. והם לא חייבים לכם כלום!! ולחשוב אם זה "פר" להשקיע בשוק ההון כשהמטרה שלהם היתה שתקנו עם זה דירה.בכל מקרה הם ימשכנו את הדירה שלהם, בין אם הזו"צ יקנה דירה ובין אם הוא ישקיע בשוק ההון.
אני לא אומר שאתם לא צודקים, אלא רק מסביר מאיפה נובע הרעיון להשקיע בשוק ההון במקום לקנות דירה-בגלל מחירי הדירות שהם מעבר להישג ידם של הרבה זו"צ.
בסה"כ ההורים נחנקים לטובת הילדים, ואם ההורים יבינו \ ישתכנעו, שהשקעה בשוק ההון במקום דירה למגורים זה מה שיעשה אותם מאושרים, אולי הם גם ירצו?רק אומרת, שכדאי להסתכל על זה מהמבט של ההורים שנחנקים עם הסכום שנתנו. והם לא חייבים לכם כלום!! ולחשוב אם זה "פר" להשקיע בשוק ההון כשהמטרה שלהם היתה שתקנו עם זה דירה.
הלוואיבסה"כ ההורים נחנקים לטובת הילדים, ואם ההורים יבינו \ ישתכנעו, שהשקעה בשוק ההון במקום דירה למגורים זה מה שיעשה אותם מאושרים, אולי הם גם ירצו?
תסכימו שהשתעבדות ההורים על כאלה סכומים היא לא רק "כדי לעשות אותם מאושרים" , רוב העולם הנורמלי רוצה ש"הילדים יהיו מאושרים" ומוכן לעשות הרבה בשביל זה,בסה"כ ההורים נחנקים לטובת הילדים, ואם ההורים יבינו \ ישתכנעו, שהשקעה בשוק ההון במקום דירה למגורים זה מה שיעשה אותם מאושרים, אולי הם גם ירצו?
ג"נ - אני לא מהחברה החרדית. אבל אני מכירה היטב זוגות שהבעל אברך והאישה לומדת, חייתי בחברת כאלו והשתייכתי לקטיגוריה הזו בעצמי.דוקא אני ראיתי בדיוק להפך.
זוגות שהיה עליהם עול כלכלי שלמדו לחשבן לחסוך לתמרן להוסיף הכנסות להוריד בהוצאות התאמצו והגיעו למקום הרבה יותר טוב מאשר זוגות שעוד לא טעמו את העול הכלכלי ולא מבינים למה עליהם להתאמץ ולא לבלות ופתאום מגלים את עצמם מתישהוא עם בור ריק
דוקא מי שישקיע בלימודים זה אילו שטעמו לחץ כלכלי, אולי זה לא אינטואיטיבי אבל ככה המציאות מוכיחה.. (בכל אופן מסביבי)
טיעונים לגופו של אדם לא מוסיפים לדיון. אם יש לך טיעון ענייני מדוע יותר מפוכח להיות בצד מסוים אפשר לכתוב אותו בלי לרמוז שהצד השני לא בוגר.לדעתי כל מי שכותב בעד- הוא זוג צעיר. נפגעים - לא סומכים עלינו? אז איך נתנו לנו להתחתן....
ומי שנגד- הוא מבוגר יותר שרואה את הדברים ממבט מפוכח יותר ובראיה אחרת. (ואולי הוא גם מהצד שנותן את הסכומים האלה..)
לא אמרתי שהצד השני לא בוגר. רק מה שציינתי זה בדיוק מה שטענת- שכל טיעון שיביאו לא יהיה עניני בלבד, כי כל צד מביא איתו לדיון את המקום שבו הוא נמצא ואת השקפת העולם שלו.טיעונים לגופו של אדם לא מוסיפים לדיון. אם יש לך טיעון ענייני מדוע יותר מפוכח להיות בצד מסוים אפשר לכתוב אותו בלי לרמוז שהצד השני לא בוגר.
(ואני אישית לא שייכת לאף אחד מהקטיגוריות שציינת)
ממש לא מדובר פה בדיון לגופו של אדם.טיעונים לגופו של אדם לא מוסיפים לדיון. אם יש לך טיעון ענייני מדוע יותר מפוכח להיות בצד מסוים אפשר לכתוב אותו בלי לרמוז שהצד השני לא בוגר.
(ואני אישית לא שייכת לאף אחד מהקטיגוריות שציינת)
פשוט מאוד, אם הכסף מיועד להשקעה עתידית ולא לדירה, למה שההורים יקרעו מעצמם 600,000 שח?בסה"כ ההורים נחנקים לטובת הילדים, ואם ההורים יבינו \ ישתכנעו, שהשקעה בשוק ההון במקום דירה למגורים זה מה שיעשה אותם מאושרים, אולי הם גם ירצו?
פותח השרשור כבר אמר יותר מפעם אחת שהשאלה עקרונית ואפשר להפנות אותה להורים. גם אם לא היה אומר, אפשר לדון בשאלה באופן עקרוני. נראה לי שכולם פה כבר הסכימו שאי אפשר לקחת את כספי ההורים ולהפנות אותם למטרה אחרת בלי הסכמתם. אז בהנחה שהם מסכימים, מה עדיף לעשות? מה כדאי שההורים יכוונו את הילדים לעשות בכסף שהם נותנים להם?ממש לא מדובר פה בדיון לגופו של אדם.
אם הדיון היה : "האם שווה להשקיע 500,000 - 1,000,000 ש"ח בדירה או בשוק ההון בהתחשב בכך שמעוניינים לגור באזור המרכז" היה מדובר בדיון כלכלי טהור.
ככל שמדובר בדיון "האם לקחת את כספי ההורים ולהשקיע 500,000 - 1,000,000 ש"ח בדירה או בשוק ההון בהתחשב בכך שמעוניינים לגור באור המרכז"
מי שצריכים להישאל על המטרה לשמה גויסו מאות אלפי השקלים הם בעלי הכסף, קרי ההורים.
"אני זו"צ משמע יש ברשותי הון קטן" זה לא אקסיומה.
זו לא טענה על המטען שכל אחד מביא, זו טענה עם אמירה מאד ברורה מה המטען הנכון.לדעתי כל מי שכותב בעד- הוא זוג צעיר. נפגעים - לא סומכים עלינו? אז איך נתנו לנו להתחתן....
מה עדיף לעשות?
אני גרה ביישוב, שבו שוק השכירות קטן למדי, וההשתייכות הקהילתית אכן היתה שיקול בקניית דירה. ללא דירה משלנו, היינו יכולים למצוא את עצמנו עוברים יישוב.יש אין סוף דיונים ברשת על 2 האופציות הללו, נראה לי פה בפורום אפשר למצוא גם כמה כאלו.
תכלס מכיוון שבאזורי המגורים החרדים שכירות לטווח ארוך פחות רווחת , ולעומת זאת ההשתרשות בקהילתיות המקומית חזקה מאד,
מבחינה חברתית (ולא רגשית, שהופכת את זה לטיעון של ילדים קטנים שלא יודעים לדחות סיפוקים ) האופציה של מגורים בשכירות והשקעה חלופית בשוק ההון פחות קורצת למשפחה חרדית סטנדרטית.
לדעתי.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ש'
קסא שָׂרִים רְדָפוּנִי חִנָּם (ומדבריך) וּמִדְּבָרְךָ פָּחַד לִבִּי:קסב שָׂשׂ אָנֹכִי עַל אִמְרָתֶךָ כְּמוֹצֵא שָׁלָל רָב:קסג שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי וַאֲתַעֵבָה תּוֹרָתְךָ אָהָבְתִּי:קסד שֶׁבַע בַּיּוֹם הִלַּלְתִּיךָ עַל מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:קסה שָׁלוֹם רָב לְאֹהֲבֵי תוֹרָתֶךָ וְאֵין לָמוֹ מִכְשׁוֹל:קסו שִׂבַּרְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וּמִצְוֹתֶיךָ עָשִׂיתִי:קסז שָׁמְרָה נַפְשִׁי עֵדֹתֶיךָ וָאֹהֲבֵם מְאֹד:קסח שָׁמַרְתִּי פִקּוּדֶיךָ וְעֵדֹתֶיךָ כִּי כָל דְּרָכַי נֶגְדֶּךָ: