שלג בבני ברק
משתמש פעיל
יובהר כי ברור לי הבעייתיות שבשתיה מתוקה. אבל קולה דיאט בעייתי פי כמה
מה המקור לכך שממתיקים בעייתיים???אבל קולה דיאט - על כל הזוועות שבו
יובהר כי ברור לי הבעייתיות שבשתיה מתוקה. אבל קולה דיאט בעייתי פי כמה
מה המקור לכך שממתיקים בעייתיים???אבל קולה דיאט - על כל הזוועות שבו
דיברתי על קולה דיאט, לעומת שתיה מתוקה.לא כזה עיוות.
מיץ פירות טבעי הויטמין שבו כבר התפוגגו מזמן, ומה שנשאר זה הרבה מאד סוכר, שנספג בגוף בקלות ומקפיץ את רמת הסוכר בדם, ואולי קצת נוגדי חימצון וכאלה בהנחה שהם לא התחמצנו כבר בעצמם בטלטלות הדרך.
לעומת זאת משקאות הדיאט עם כל סיפורי הזוועה שרצים עליהם ברשת (כגון שאפשר לנקות איתם שירותים. אז מה גם עם חומץ אפשר לנקות ואין חולק שהחומץ אינו מסוכן לבריאות, וכגון שרמת החומציות שלהם גבוהה, אז מה, זה פרומיל מרמת החומציות הטבעית שיש בקיבה. פשוט חסר משמעות), נחקרים כבר עשרות שנים. כן, עשרות!! ולא הוכח נזק.
גם לגבי ילדים קטנים לא הוכח נזק אבל לגביהם אולי כדאי לנקוט במשנה זהירות ולהרגיל למים, וקולה דיאט רק בשבת לא אמור לגרום להם נזק.
אין כולסטרול מהשומן של גבינ"צ?
למה נשים עם סכרת הריון לא יכולות לצרוך ממתיקים? הרי אין בכך כל בעיה...מה המקור לכך שממתיקים בעייתיים???
דיברתי על קולה דיאט, לעומת שתיה מתוקה.
ציינתי שאני מודעת לבעייתיות של שתיה מתוקה, אבל העיוות הוא ההתעלמות מההרס של משקה הקולה (ובואי, הסוכר שבקולה הוא ה'כסף הקטן' שבבעייתיות שלו...), לעומת משקה פרי.
בכוונה לא נכנסתי לסוגית הסוכר מול הממתיקים. הוא מייגע ולא היה לי עניין לחפור בו. יש עוד מליון ממתיקים, וביניהם גרועים מאד. מאד. בוודאי שלילדים קטנים. אבל שוב - לא נכנסת לעניין.
בכל מקרה, זו דוגמא, יש עוד הרבה כאלו...
אולי באמת תעשי לי סדר אחת ולתמיד מה הבעיתיות הגדולה של קולה?דיברתי על קולה דיאט, לעומת שתיה מתוקה.
ציינתי שאני מודעת לבעייתיות של שתיה מתוקה, אבל העיוות הוא ההתעלמות מההרס של משקה הקולה (ובואי, הסוכר שבקולה הוא ה'כסף הקטן' שבבעייתיות שלו...), לעומת משקה פרי.
בכוונה לא נכנסתי לסוגית הסוכר מול הממתיקים. הוא מייגע ולא היה לי עניין לחפור בו. יש עוד מליון ממתיקים, וביניהם גרועים מאד. מאד. בוודאי שלילדים קטנים. אבל שוב - לא נכנסת לעניין.
בכל מקרה, זו דוגמא, יש עוד הרבה כאלו...
אני יודע את התשובהאולי באמת תעשי לי סדר אחת ולתמיד מה הבעיתיות הגדולה של קולה?
סוכר הוא לא כסף קטן בכלל. הסוכר מביא איתו כמעט בוודאות מחלה שפוגעת קשה מאד באיכות החיים ולפעמים מובילה למוות ביסורים נוראיים. וחד משמעית הוכח הקשר בין סכרת לבין צריכה עודפת של סוכר.
(וכמובן גם שלל בעיות נוספות כמו השמנה וטרגליצרדים וכבד שומני אבל זה קשר פחות ישיר)
אבל העליהם כנגד קולה דיאט מעולם לא הצלחתי להבין. מה יש שם שכל כך מקפיץ את האלטרנטיבים בגרוש?
את מדברת על הרס. אבל על איזה הרס מדובר?
אני פשוט לא מכירה כאלה מחקרים.
יש ממתיקים שחודרים את מחסום השליה ובצריכה גבוהה מאד הם עלולים להזיק לעובר המתפתח (לא דומה התפתחות מוח בשבוע 12 להתפחות מוחית של ילד)למה נשים עם סכרת הריון לא יכולות לצרוך ממתיקים? הרי אין בכך כל בעיה...
לפי מה שידוע לי - אין שום מחקר שקבע שממתיקים בריאים לילדים לטווח הארוך
גבינה צהובה 28% שומן של תנובה מכילה 84 מ"ג כולסטרול לכל 100 גרםכולסטרול נגרם מפחמימות או שומן טראנס ולא משומן רווי.
סוכר הוא בכלל לא כסף קטן. הוא נוראי.אולי באמת תעשי לי סדר אחת ולתמיד מה הבעיתיות הגדולה של קולה?
סוכר הוא לא כסף קטן בכלל. הסוכר מביא איתו כמעט בוודאות מחלה שפוגעת קשה מאד באיכות החיים ולפעמים מובילה למוות ביסורים נוראיים. וחד משמעית הוכח הקשר בין סכרת לבין צריכה עודפת של סוכר.
(וכמובן גם שלל בעיות נוספות כמו השמנה וטרגליצרדים וכבד שומני אבל זה קשר פחות ישיר)
אבל העליהם כנגד קולה דיאט מעולם לא הצלחתי להבין. מה יש שם שכל כך מקפיץ את האלטרנטיבים בגרוש?
את מדברת על הרס. אבל על איזה הרס מדובר?
אני פשוט לא מכירה כאלה מחקרים.
חוץ מחומצת מאכל שנמצאת גם במיץ תעשייתי, מה עוד?בקולה רגיל יש - בנוסף לכמויות הסוכר עוד מוצרים שבצורתם הגולמית לא היית מכניסה לפה שלך אפילו בצחוק.
קפאין, סירופ תירס, חומצה זרחתית. זה בשלוף. אין לי את המוצר בהישג יד.חוץ מחומצת מאכל שנמצאת גם במיץ תעשייתי, מה עוד?
אתם לא משתמשים באבקת מרק?סירופ תירס
לא בטוח בכלל שקמח מלא יותר זול לייצור מקמח לבןבמערכת סימון המזון
ובכללי במשרד הבריאות בקטעים האלה
ידעת שקמח מלא אמור להיות יותר זול מקמח לבן והסיבה היחידה שזה לא ככה הוא שהמדינה מסבסדת קמח לבן?
אישית? לא. אין אצלי את המוצר הזה בביתאתם לא משתמשים באבקת מרק?
קפאין, סירופ תירס, חומצה זרחתית. זה בשלוף. אין לי את המוצר בהישג יד.
(אני שותה קפה. לא הילדים שלי...)
צודקים. טעות שלי. גיגלתי וזה קפץ. חיפשתי עכשיו שוב ולא מצאתי.צפה בקובץ המצורף 1381974
אין סירופ תירס, לא לפי הרכיבים המפורסמים.
במיץ תפוזים אגב יש חומצה ציטרית, שמשמשת בין השאר לניקוי אבנית.
לא מבינה מה מקפיץ אנשים ברשימה הזאת.צפה בקובץ המצורף 1381974
אין סירופ תירס, לא לפי הרכיבים המפורסמים.
במיץ תפוזים אגב יש חומצה ציטרית, שמשמשת בין השאר לניקוי אבנית.
במקרה הזה מדובר על 2 ספקים שונים ה 1.5 מגרמניה וה0.5 מבלארוסאתם צריכים להבין שלא "מייצרים" שמן
אלא מפיקים אותו
נניח במקרה של שמן קנולה- שמופק מלפתית
ולכן הערך לא יהיה אחיד אפילו בבקבוקים של אותה חברה מאצוות שונות ויתכן שוני (בסטיה הגיונית כמובן, באותו סדר גודל וכו'.)
למה נשים עם סכרת הריון לא יכולות לצרוך ממתיקים? הרי אין בכך כל בעיה...
לפי מה שידוע לי - אין שום מחקר שקבע שממתיקים בריאים לילדים לטווח הארוך
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ק'
קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם: