ה טשולנט המנצח אשמח לטיפים

Sara led

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מבוסס על העקרונות שכתבתי לעיל
כאן אני מביא מתכון מפורט ומפורק ככל שניתן:


*המתכון שלי לסיר משפחתי יפה של צ'ולנט - חמין אשכנזי*
1 קילו בשר צלעות, פלאנקן, או מספר 8
4.5 בצלים בינונים, קצוצים גס
5 תפוחי אדמה לא גדולים
7 חופנים של שעועית מושרית
כוס גריסי פנינה
2 כפות רסק עגבניות
2 כפות סילאן או דבש
1 כף סוכר חום
שמן לטיגון
2 כפות או יותר פפריקה מתוקה
1 כפית פלפל שחור
3-4 כפיות מלח גס (לפי הטעם)

*לקישקע \ קוגל קמח*
חצי בצל קצוץ לקוביות קטנות
חצי בצל מטוגן (גונבים מהבצל המתקרמל בסיר)
2 ביצים
כוס קמח (בערך)
חצי כוס שמן (בערך)
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
כפית פפריקה מתוקה
מעט פפריקה חריפה

*מתחילים לבשל*
מחממים סיר יציקה או סיר כבד אחר
מוסיפים מעט שמן
ומטגנים את הבשר כגוש אחד עד לחריכה קלה
מוציאים אותו מהסיר ומניחים בצד (ניתן לחתוך לקוביות, אני פחות ממליץ)

מוסיפים לסיר מעט שמן, ומתחילים לטגן את הבצל
חשוב מצד אחד להעניק טיגון איטי יחסית
אבל גם לשרוף מעט ובעדינות רבה חלק קטן מהבצל, זה חשוב לצבע ולטעם
חשוב שהבצל יהיה מוקף יחסית בשמן, ולא יהיה יבש במהלך הטיגון.

לאחר שהבצל מתחיל להתקרמל, גונבים בערך כף או 2 מהבצל, ושמים בצד לקישקע \ קוגל

מוסיפים את הסוכר והסילאן, וממשיכים לטגן עד להשחמה יפה של הבצל והסביבה שלו.

כשהבצל משחים, מוסיפים כוס מים (עדיף חמים) ומערבבים את כל תחתית הסיר.

מוסיפים את רסק העגבניות, אפשר להשתמש באחת מהקופסאות הקטנטנות האלה של הרסק, אני לפעמים שם קופסונת שלמה.
מטגנים טיפה את הרסק בתחתית הסיר ומערבבים.

מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב, העיסה הזאת צריכה להיות נוזלית יחסית, כדי שלא תתרכז מדי בתחתית הסיר, וכדי שהתבלינים יעלו למעלה ויתפשטו בכל הסיר.

מחזירים את הבשר לסיר, ומכסים במים את כל הגובה שלו.
מוסיפים קוביות תפוחי אדמה
מוסיפים את השעועית
ניתן להוסיף חומוס או שעועית אדומה לפי הטעם.

נותנים לשעועית ולתפוחי האדמה להתבשל קצת במים כדי כיסוי, ובינתיים מכינים את הקוגל קישקע.

*הכנת הקוגל \ קישקע*
בקערה שמים חצי בצל קצוץ, וכחצי בצל מטוגן (גנבנו מהבצל של הצ'ולנט)
מוסיפים 2 ביצים
כוס קמח
תבלינים
מעט שמן
ומתחילים לערבב את התערובת לעיסה כבדה ולא מידי אחידה.

זאת עיסה שצריך לחוש אותה, היא דביקה, לא נוזלית מדי, וגם לא אכפת לנו אם היא טיפה יבשה בתוכה פה ושם.
יוצרים שני קוגלים מהעיסה הזאת, מוסיפים שמן עליהם שיעטוף אותם בהעברה לסיר, ומניחים אותם בתוך הסיר בעדינות.
*חשוב שלא יעמדו למעלה, אלא ישבו בתוך המים של הצ'ולנט*

*בחזרה לצ'ולנט*

אם לא הוספנו מלח עד לשלב הזה, מוסיפים מלח.
מוסיפים את הגריסים באיטיות, בצורה שהם לא ישקעו אל הקרקעית וישרפו שם, ומהרגע הזה הרתיחה צריכה לנוח.
הגריסים יושבים למעלה ובעצם עוברים אידוי איטי.
לא מומלץ להציף אותם במים, כי אז הם מתקשים יחסית.
עדיף לתת להםלספוג את המים שמסביבם, ורק אז להוסיף מים עד לגובה של 2 אצבעות מעל הגריסים (מישהו הזכיר ריזוטו?)

וזהו, לטעום ולתקן תיבול, ומכאן לבשל בנחת, לבדוק שיש מספיק מים ורתיחה עדינה עדינה.
שבת שלום.
ת'אמת שיש לנו מתכון פשוט ומנצח שאנחנו מכינים כל שבת ומרוצים עד השמים.
אבל מול המתכון הזה לא יכלתי לעמוד.
הכנתי (עוד לא טעמתי כי לא רוצה להתבשר) נראה מעולה!!!!!!
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
ת'אמת שיש לנו מתכון פשוט ומנצח שאנחנו מכינים כל שבת ומרוצים עד השמים.
אבל מול המתכון הזה לא יכלתי לעמוד.
הכנתי (עוד לא טעמתי כי לא רוצה להתבשר) נראה מעולה!!!!!!
אשמח לשמוע אם היה טעים
 

עוגת בוקר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוטומציה עסקית

Sara led

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
אשמח לשמוע אם היה טעים
חצי סיר התחסל כבר ביום שישי (זוג עם ילדים קטנים, כן?)
והשאר בשבת...

נצמדתי למתכון ממש עם כל הדיוקים למרות שבבישולים אני רק לפי העין.
הכמויות של החומרי גלם ממש זהות לכמויות הרגילות שלנו כך שזה היה טוב.

בקיצור, מתכון שנאמץ.
תודה רבה!!!
 

שומרת החומות

משתמש מקצוען
שאלה שלא מצאתי עליה תשובה
למה המים יוצאים לי עכורים ולא צלולים
אולי זה תלוי בכמות החיטה/גריסים?
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים

ששל

משתמש מקצוען
אני שמה בשר גולש מעובד של חפץ חיים היחיד שלא מתייבש אחרי הרבה נסיונות.
כבר שנתיים אני עם זה.
 

20:39

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
אני נואשת מהטשולנט שלי!!!
היה שנים שהוא היה יוצא לי טוב וכולם היו מתלקקים!!!
אבל בתקופה האחרונה ואני לא יודעת במה לתלות את זה,
הוא לא טעים לי :(
הטעם שלו יותר מריר וחמצמץ..
ניסיתי נראה לי את כל הטיפים שקראתי אי פעם בפרוג,
מה יכול להיות?
 

כתר מלוכה

משתמש מקצוען
אני נואשת מהטשולנט שלי!!!
היה שנים שהוא היה יוצא לי טוב וכולם היו מתלקקים!!!
אבל בתקופה האחרונה ואני לא יודעת במה לתלות את זה,
הוא לא טעים לי :(
הטעם שלו יותר מריר וחמצמץ..
ניסיתי נראה לי את כל הטיפים שקראתי אי פעם בפרוג,
מה יכול להיות?
החלפתם פלטה, או מיקום על הפלטה?
 

s.y

משתמש מקצוען
את שמה קפה?
אולי זה עושה את המרירות וצריך להפחית
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה