ה טשולנט המנצח אשמח לטיפים

כסא נח

משתמש מקצוען
גם אני נעזרתי מאד
בעצות והטיפים שניתנו כאן
ביד רחבה ובנפש חפצה!

הכנתי טשולנט עסיסי לשבת
ויצא ממש ממש מוצלח!

אמרתי לאורחים שלי
שלשם שינוי ולכבוד שבת הגדול
הכנתי להם טשולנט פרוגרסיבי..

תודה רבה לכולכם/ן!
 

20:39

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
זה וודאי, ומי שמכיר את זה יסכים איתי, שהחלק הטוב ביותר לטשולנט זה "לב צוואר"!! נקודה.
ראיתי את זה פעם בד"ץ. קניתי וזה היה הכי טוב שיכול להיות. נימוח וממלא, משהו מטורף.
אח"כ חיפשתי לא ראיתי איפה מוכרים.
איזה מס' זה?
 

סתם פוילישער

משתמש מקצוען
אני לא יודע מה המספר של זה, אבל רשום לב צוואר-כמו בתמונה המוצגת כאן(זה העדה ויש לנדא וכו').
%D7%9C%D7%91-%D7%94%D7%A6%D7%95%D7%95%D7%90%D7%A8-%D7%91%D7%A7%D7%A8-%D7%A7%D7%A4%D7%95%D7%90-q1wipa2je2ppu7w6c2gi59dfaai3pczcn5bg9iakq8.png
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
מבוסס על העקרונות שכתבתי לעיל
כאן אני מביא מתכון מפורט ומפורק ככל שניתן:


*המתכון שלי לסיר משפחתי יפה של צ'ולנט - חמין אשכנזי*
1 קילו בשר צלעות, פלאנקן, או מספר 8
4.5 בצלים בינונים, קצוצים גס
5 תפוחי אדמה לא גדולים
7 חופנים של שעועית מושרית
כוס גריסי פנינה
2 כפות רסק עגבניות
2 כפות סילאן או דבש
1 כף סוכר חום
שמן לטיגון
2 כפות או יותר פפריקה מתוקה
1 כפית פלפל שחור
3-4 כפיות מלח גס (לפי הטעם)

*לקישקע \ קוגל קמח*
חצי בצל קצוץ לקוביות קטנות
חצי בצל מטוגן (גונבים מהבצל המתקרמל בסיר)
2 ביצים
כוס קמח (בערך)
חצי כוס שמן (בערך)
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
כפית פפריקה מתוקה
מעט פפריקה חריפה

*מתחילים לבשל*
מחממים סיר יציקה או סיר כבד אחר
מוסיפים מעט שמן
ומטגנים את הבשר כגוש אחד עד לחריכה קלה
מוציאים אותו מהסיר ומניחים בצד (ניתן לחתוך לקוביות, אני פחות ממליץ)

מוסיפים לסיר מעט שמן, ומתחילים לטגן את הבצל
חשוב מצד אחד להעניק טיגון איטי יחסית
אבל גם לשרוף מעט ובעדינות רבה חלק קטן מהבצל, זה חשוב לצבע ולטעם
חשוב שהבצל יהיה מוקף יחסית בשמן, ולא יהיה יבש במהלך הטיגון.

לאחר שהבצל מתחיל להתקרמל, גונבים בערך כף או 2 מהבצל, ושמים בצד לקישקע \ קוגל

מוסיפים את הסוכר והסילאן, וממשיכים לטגן עד להשחמה יפה של הבצל והסביבה שלו.

כשהבצל משחים, מוסיפים כוס מים (עדיף חמים) ומערבבים את כל תחתית הסיר.

מוסיפים את רסק העגבניות, אפשר להשתמש באחת מהקופסאות הקטנטנות האלה של הרסק, אני לפעמים שם קופסונת שלמה.
מטגנים טיפה את הרסק בתחתית הסיר ומערבבים.

מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב, העיסה הזאת צריכה להיות נוזלית יחסית, כדי שלא תתרכז מדי בתחתית הסיר, וכדי שהתבלינים יעלו למעלה ויתפשטו בכל הסיר.

מחזירים את הבשר לסיר, ומכסים במים את כל הגובה שלו.
מוסיפים קוביות תפוחי אדמה
מוסיפים את השעועית
ניתן להוסיף חומוס או שעועית אדומה לפי הטעם.

נותנים לשעועית ולתפוחי האדמה להתבשל קצת במים כדי כיסוי, ובינתיים מכינים את הקוגל קישקע.

*הכנת הקוגל \ קישקע*
בקערה שמים חצי בצל קצוץ, וכחצי בצל מטוגן (גנבנו מהבצל של הצ'ולנט)
מוסיפים 2 ביצים
כוס קמח
תבלינים
מעט שמן
ומתחילים לערבב את התערובת לעיסה כבדה ולא מידי אחידה.

זאת עיסה שצריך לחוש אותה, היא דביקה, לא נוזלית מדי, וגם לא אכפת לנו אם היא טיפה יבשה בתוכה פה ושם.
יוצרים שני קוגלים מהעיסה הזאת, מוסיפים שמן עליהם שיעטוף אותם בהעברה לסיר, ומניחים אותם בתוך הסיר בעדינות.
*חשוב שלא יעמדו למעלה, אלא ישבו בתוך המים של הצ'ולנט*

*בחזרה לצ'ולנט*

אם לא הוספנו מלח עד לשלב הזה, מוסיפים מלח.
מוסיפים את הגריסים באיטיות, בצורה שהם לא ישקעו אל הקרקעית וישרפו שם, ומהרגע הזה הרתיחה צריכה לנוח.
הגריסים יושבים למעלה ובעצם עוברים אידוי איטי.
לא מומלץ להציף אותם במים, כי אז הם מתקשים יחסית.
עדיף לתת להםלספוג את המים שמסביבם, ורק אז להוסיף מים עד לגובה של 2 אצבעות מעל הגריסים (מישהו הזכיר ריזוטו?)

וזהו, לטעום ולתקן תיבול, ומכאן לבשל בנחת, לבדוק שיש מספיק מים ורתיחה עדינה עדינה.
שבת שלום.
 
נערך לאחרונה ב:

פרשן

משתמש פעיל
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
לסיכום: איזה חלק (מס') בקר הכי ממולץ וטעים לטשולנט?
כל מי שיכול שיכתוב את השם המס' של החלק המומלץ.

תודה רבה
 

מבקשת מידע

משתמש מקצוען
בלת"ק

החלפתי המון מתכונים,
והמתכון המנצח אצלינו בבית, וגם לשמחות שעשיתי (80 איש)
הוא גם הפשוט ביותר שקיבלתי:

המקור אמרו להפוך סוכר לקרמל,
בגלל שכמה פעמים נשרף לי שיניתי מעט,
ואני מרתיחה שמן כמה דקות,
ואז מורידה את הסיר מהאש, ומוסיפה סוכר,
מנערת עד שהופך לקרמל

מוסיפים מים (כדי שלא ישפריץ כדאי כמות גדולה בבת אחת)
מוסיפים תפו"א חתוכים קטן,
תבלינים: פפריקה, פלפל שחור, כמון, אפשר גם צ'לי גרוס
מביאים להרתחה,
מוסיפים גוש בשר
מבשלים לפחות 3 שעות,
בסיר נפרד מבשלים גריסים ושעועית (עוזר שלא ידבק למטה בסיר)
שעה לפני שבת בערך מערבבים הכל, כולל קישקע קפוא, קוגל אם מכינים, ואת הגריסים והשעועית.

במתכון הזה, 3 דברים היו שונים משמעותית ממתכונים אחרים שניסיתי,
ושלושתם ממש משמעותיים:
1. סוכר מקורמל
2. תפו"א חתוכים קטן - מסמיך מאד את כל הטשולנט
3. כמון - אחד התבלינים הקריטיים בטשולנט
 

פרשן

משתמש פעיל
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
מה אומרים על חלק 6?
 

פרשן

משתמש פעיל
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
אסאדו אמור להיות משהו מיוחד גם בטשולנט?
 

**Moko**

משתמש מקצוען
@צ'אלמרית מאמינה שיצא לך טשולנט סוף :cool: עם כל העצות פה
חשוב לזכור 2 דברים ולא לוותר עליהם לעולם 1. המון בצל בשביל הסמיכות (3-4 ל 3 נפשות) 2. דבש או סילאן בשביל הצבע והמתיקות
וכן אוסיף שאני שמה עוף במקום בשר וזה יוצא שחום ועם טעם מיוחד, למי שרוצה לנסות .. :whistle:

נ.ב. - ג'חנון ניסיתם?
 

sap13

משתמש מקצוען
קנינו בשר מס' 8.
מה הכי מומלץ בטשולנט לעשות איתו. לעשות לחוד ואז להוסיף לסיר? רק לצרוב ואז להוסיף לסיר?
אנחנו מכינים חיטה תפוחי אדמה, ביצים, ושעועית.
וכן האם חוויג' (למרק) מתאים גם או רק בטשולנט פרווה?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה