מאפה שמרים לט"ו בשבט
עמוס בכל טוב, מה שתבחרו להכניס- יתקבל בברכה במעטפת הבצק הזו
כל כך הרבה סוגי מאפים?
אז זהו שלא.
את הצורה- תבחרו אתם
זו אותה הגברת בשינוי אדרת.
כמובן שככל שיחס הבצק למלית משתנה- גם הטעם ישתנה. יותר מהמילוי= טעם דומיננטי יותר של פירות ופצוחים, פחות ממנו- יוצר טעם של השמרים
אז מה יש לנו כאן?
לחם פירות יבשים ופיצוחים
לחמנה דמוית בריוש במילוי פירות יבשים ופיצוחים
שבלולי בצק שמרים במילוי במילוי פירות יבשים ופיצוחים
אצבעות שמרים במילוי פירות יבשים ופיצוחים
קרואסון במילוי פירות יבשים ופיצוחים
פיתות בטוסטר במילוי פירות יבשים ופיצוחים
מתכון:
1 כף מלח
1 קילו קמח
2 ביצים
3/4 כוס סוכר
2 כפות גדושות שמרים יבשים
550 מ"ל מים פושרים
1 כוס שמן
מכינים בצק:
שמים בקערה את רכיבי הבצק לפי הסדר, למעט שמן.
מתחילים ללוש וכאשר המים נבלעים בקמח מוסיפים את השמן
מעבדים במהירות גבוהה כ-6-7 דקות עד שמתקבל מצק רך ונעים. הוא יכול להיות טיפונת דביק.
אם הוא יבש מדי מוסיפים עוד טיפה מים. רטוב מדי? טיפה קמח. משתנה מקמח אחד למשנהו.
משמנים קערה ומכניסם לתוכו את כדור הבצק. משמנים את פני הבצק ממעלה בשמן ומכסים בניילן להתפחה עד להכפלת הנפח.
עכשיו מתחיל הכיף!
מכינים מילוי:
400 גרם פיצוחים- לבחירתכם. אני השתמשתי בקשיו, פיסטוק, שקדים וקרוקנט לוז.
2 כוסות תערובת פרות יבשים קצוצים קטן. אני השתמשתי רק בחמוציות וקביות קטנטנות של אננס מיובש ומסוכר.
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
קינמון [לא חובה]
מכניסים את הפיצוחים לשקית ודופקים עליהם במערוך שישברו לחתיכות לא גדולות.
מעבירים לקערה ומוסיפים את יתר החומרים
מערבבים עד לקבלת תערובת דביקה של פיצוחים וביצה.
עכשיו צריך להחליט מה מכינים, או להחליט שמכינים הכל, מכל דבר קצת
ללחמניות בריוש ממולאות:
תולשים פיסת בצק ויוצרים ממנה ביד מעין קערה. ממלאים במלית וסוגרים היטב שהמלית תהיה רק בפנים.
מניחים בתבנית מאפינס מסיליקון או בתבנית מאפינס אחר משומנת.
לשבלולי שמרים ופיצוחים:
מרדדים בצק לעלה דק וגדול.
מורחים את המלית.
מגלגלי לכרוכית. מעברים להקפאה לבערך 20 דקות כדי להקל על החיתוך. פורסים לשבלולים בסכה חדה ומשוננת. מניחים בתבניות שקעים מסיליקון או בתבניות מאפינס אחרות משומנות, או בתבנית מרופדת בניר אפיה.
לאצבעות שמרם במילוי פיצוחים:
מרדדים בצק לעלה גדול וחותכים למלבנים בגודל של כ-15X20 ס"מ
שמים תלולית ארוכה ודרה של מלית במרכז הצד הארוך של המלבן. סוגרים קצוות מלמעלה ואחר כך מהצדדים לקבלת צורת אצבע.
מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה במרחק של כ-2 ס"מ אחד מהשני
לקרואסון:
מרדדים בצק לעיגול גדול.
מורחים מלית.
חותכים למשולשים ומגלגלים לרוגעלאך.
מעגלי לצורה של חצי סהר
לפיתות בטוסטר:
בדומה ללחמניות בריוש, יוצרים ביד קערה מהבצק, בגודל לא גדול. ממלאים מהמילוי וסוגרים היטב
מניחים על השיש על ניר אפיה.
לא משנה איזו צורה בחרתם [ללחם נגיע עוד רגע, בנפרד], משהים להתפחה של כ-20 דקות.
למעט את הפיתות, מברישים בביצה טרופה.
על האצבעות פיזרתי שומשום
על הקרואסון- פיצוחים שבורים.
אופים ב 180 מעלות כ-20-35 דקות להשחמה נאה מכל הצדדים, משתנה בהתאם לצורה שהכנתם.
לאפית הפיתות בטוסטר:
מחממים טוסטר פסים
מניחים 2 כדורי בצק בטוסטר במרחק זה מזה וסוגרים את הטוסטר בלי להדק את התופסן
אופים כ-8 דקות.
ללחם:
לפני התפחת הבצק הראשונה מכניסם למיקסר תערובת פיצוחים ופירות יבשם [ללא ביצה וסוכר] ומעבדים יחד עם הבצק עד שתקבל בצק שיש בו פצוחים ופירות יבשם
משמנים ומכסים בניילון להתפחה להכפלת הנפח.
יוצרים צורות של ככר לחם בגודל הרצוי ומניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה, בגודל הרצוי
מתפיחים כ-20 דקות
מושחים בביצה טרופה
אופים ב 200 עלות כ- 25 דקות להשחמה נאה.
עמוס בכל טוב, מה שתבחרו להכניס- יתקבל בברכה במעטפת הבצק הזו
כל כך הרבה סוגי מאפים?
אז זהו שלא.
את הצורה- תבחרו אתם
זו אותה הגברת בשינוי אדרת.
כמובן שככל שיחס הבצק למלית משתנה- גם הטעם ישתנה. יותר מהמילוי= טעם דומיננטי יותר של פירות ופצוחים, פחות ממנו- יוצר טעם של השמרים
אז מה יש לנו כאן?
לחם פירות יבשים ופיצוחים
לחמנה דמוית בריוש במילוי פירות יבשים ופיצוחים
שבלולי בצק שמרים במילוי במילוי פירות יבשים ופיצוחים
אצבעות שמרים במילוי פירות יבשים ופיצוחים
קרואסון במילוי פירות יבשים ופיצוחים
פיתות בטוסטר במילוי פירות יבשים ופיצוחים
מתכון:
1 כף מלח
1 קילו קמח
2 ביצים
3/4 כוס סוכר
2 כפות גדושות שמרים יבשים
550 מ"ל מים פושרים
1 כוס שמן
מכינים בצק:
שמים בקערה את רכיבי הבצק לפי הסדר, למעט שמן.
מתחילים ללוש וכאשר המים נבלעים בקמח מוסיפים את השמן
מעבדים במהירות גבוהה כ-6-7 דקות עד שמתקבל מצק רך ונעים. הוא יכול להיות טיפונת דביק.
אם הוא יבש מדי מוסיפים עוד טיפה מים. רטוב מדי? טיפה קמח. משתנה מקמח אחד למשנהו.
משמנים קערה ומכניסם לתוכו את כדור הבצק. משמנים את פני הבצק ממעלה בשמן ומכסים בניילן להתפחה עד להכפלת הנפח.
עכשיו מתחיל הכיף!
מכינים מילוי:
400 גרם פיצוחים- לבחירתכם. אני השתמשתי בקשיו, פיסטוק, שקדים וקרוקנט לוז.
2 כוסות תערובת פרות יבשים קצוצים קטן. אני השתמשתי רק בחמוציות וקביות קטנטנות של אננס מיובש ומסוכר.
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
קינמון [לא חובה]
מכניסים את הפיצוחים לשקית ודופקים עליהם במערוך שישברו לחתיכות לא גדולות.
מעבירים לקערה ומוסיפים את יתר החומרים
מערבבים עד לקבלת תערובת דביקה של פיצוחים וביצה.
עכשיו צריך להחליט מה מכינים, או להחליט שמכינים הכל, מכל דבר קצת
ללחמניות בריוש ממולאות:
תולשים פיסת בצק ויוצרים ממנה ביד מעין קערה. ממלאים במלית וסוגרים היטב שהמלית תהיה רק בפנים.
מניחים בתבנית מאפינס מסיליקון או בתבנית מאפינס אחר משומנת.
לשבלולי שמרים ופיצוחים:
מרדדים בצק לעלה דק וגדול.
מורחים את המלית.
מגלגלי לכרוכית. מעברים להקפאה לבערך 20 דקות כדי להקל על החיתוך. פורסים לשבלולים בסכה חדה ומשוננת. מניחים בתבניות שקעים מסיליקון או בתבניות מאפינס אחרות משומנות, או בתבנית מרופדת בניר אפיה.
לאצבעות שמרם במילוי פיצוחים:
מרדדים בצק לעלה גדול וחותכים למלבנים בגודל של כ-15X20 ס"מ
שמים תלולית ארוכה ודרה של מלית במרכז הצד הארוך של המלבן. סוגרים קצוות מלמעלה ואחר כך מהצדדים לקבלת צורת אצבע.
מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה במרחק של כ-2 ס"מ אחד מהשני
לקרואסון:
מרדדים בצק לעיגול גדול.
מורחים מלית.
חותכים למשולשים ומגלגלים לרוגעלאך.
מעגלי לצורה של חצי סהר
לפיתות בטוסטר:
בדומה ללחמניות בריוש, יוצרים ביד קערה מהבצק, בגודל לא גדול. ממלאים מהמילוי וסוגרים היטב
מניחים על השיש על ניר אפיה.
לא משנה איזו צורה בחרתם [ללחם נגיע עוד רגע, בנפרד], משהים להתפחה של כ-20 דקות.
למעט את הפיתות, מברישים בביצה טרופה.
על האצבעות פיזרתי שומשום
על הקרואסון- פיצוחים שבורים.
אופים ב 180 מעלות כ-20-35 דקות להשחמה נאה מכל הצדדים, משתנה בהתאם לצורה שהכנתם.
לאפית הפיתות בטוסטר:
מחממים טוסטר פסים
מניחים 2 כדורי בצק בטוסטר במרחק זה מזה וסוגרים את הטוסטר בלי להדק את התופסן
אופים כ-8 דקות.
ללחם:
לפני התפחת הבצק הראשונה מכניסם למיקסר תערובת פיצוחים ופירות יבשם [ללא ביצה וסוכר] ומעבדים יחד עם הבצק עד שתקבל בצק שיש בו פצוחים ופירות יבשם
משמנים ומכסים בניילון להתפחה להכפלת הנפח.
יוצרים צורות של ככר לחם בגודל הרצוי ומניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה, בגודל הרצוי
מתפיחים כ-20 דקות
מושחים בביצה טרופה
אופים ב 200 עלות כ- 25 דקות להשחמה נאה.
נערך לאחרונה ב: