ת-לו-י
בנתונים הספציפיים שלך.
בני כמה הילדים? בן כמה הכי גדול וכו'..
איזה גודל הבית/החדרים? כלומר, האם כולם ישנים בחדר אחד?- מהן האפשרויות הטכניות שלך?
באיזה שעה את מצפה שילכו לישון, האם זה אכן תואם גיל? לפעמים הבכור גדל בלי ששמנו לב ולהשכיב אותו ב6 וחצי עם הקטנים - זה כבר לא הולך..
האם כמה מהילדים עצמאיים ברחצה ובלבישה או שאת צריכה לעשות את הכל בעצמך?
באופן כללי, אני יכולה לומר לך שאם את כבר יודעת שזאת ההשכבה ושזה חוזר על עצמו כל יום- זה כבר תחילת הפתרון.
כשמשהו צפוי- את יכולה להיערך אליו.
ונקודת המוצא שלי לאימהות היא: תתכנני איך יהיה לך יותר קל.
להכין מראש את הפיג'מות- להעביר לילדים אחריות לתפקידים מסויימים, להכין את ארוחת הערב מראש-
כשהם קטנטנים וצפופים- אפילו לארוז מראש לכל אחד סנדויץ וירקות בשקית בדיוק כמו שאת מכינה בבוקר לגנים.
הפרדה בחדרים - גם כן עוזר.
תגמול הולם למי שמתארגן בזריזות- את מפעילה סיפור שמע או מחלקת ספר למשל למי שנכנס למיטה עד השעה X.
חשוב לא "לעבור את השעה" עם הקטנים, יש שעת קסם כזאת ביום שהם מאוד עייפים ואם את מכניסה אותם בזמן הזה למיטה הם נרדמים מייד.
יש עוד הרבה מה לעשות כדי להעביר את המשימות להרגל של הילדים ולא למשמעת שלך,
ואחרי הכל, תזכרי שבערב גם את עייפה ואחרי יום עמוס ולכן תתחשבי ביכולות שלך.
תתגמלי גם את עצמך במשהו אחרי שאת מסיימת!
בהצלחה רבה!!
וגם אם ניסית יעוץ שינה אחד שלא עבד.. יכול להיות שמישהי אחרת תצליח להוציא אותך לחופש..
בנתונים הספציפיים שלך.
בני כמה הילדים? בן כמה הכי גדול וכו'..
איזה גודל הבית/החדרים? כלומר, האם כולם ישנים בחדר אחד?- מהן האפשרויות הטכניות שלך?
באיזה שעה את מצפה שילכו לישון, האם זה אכן תואם גיל? לפעמים הבכור גדל בלי ששמנו לב ולהשכיב אותו ב6 וחצי עם הקטנים - זה כבר לא הולך..
האם כמה מהילדים עצמאיים ברחצה ובלבישה או שאת צריכה לעשות את הכל בעצמך?
באופן כללי, אני יכולה לומר לך שאם את כבר יודעת שזאת ההשכבה ושזה חוזר על עצמו כל יום- זה כבר תחילת הפתרון.
כשמשהו צפוי- את יכולה להיערך אליו.
ונקודת המוצא שלי לאימהות היא: תתכנני איך יהיה לך יותר קל.
להכין מראש את הפיג'מות- להעביר לילדים אחריות לתפקידים מסויימים, להכין את ארוחת הערב מראש-
כשהם קטנטנים וצפופים- אפילו לארוז מראש לכל אחד סנדויץ וירקות בשקית בדיוק כמו שאת מכינה בבוקר לגנים.
הפרדה בחדרים - גם כן עוזר.
תגמול הולם למי שמתארגן בזריזות- את מפעילה סיפור שמע או מחלקת ספר למשל למי שנכנס למיטה עד השעה X.
חשוב לא "לעבור את השעה" עם הקטנים, יש שעת קסם כזאת ביום שהם מאוד עייפים ואם את מכניסה אותם בזמן הזה למיטה הם נרדמים מייד.
יש עוד הרבה מה לעשות כדי להעביר את המשימות להרגל של הילדים ולא למשמעת שלך,
ואחרי הכל, תזכרי שבערב גם את עייפה ואחרי יום עמוס ולכן תתחשבי ביכולות שלך.
תתגמלי גם את עצמך במשהו אחרי שאת מסיימת!
בהצלחה רבה!!
וגם אם ניסית יעוץ שינה אחד שלא עבד.. יכול להיות שמישהי אחרת תצליח להוציא אותך לחופש..