התייעצות השכבת ילדים - איך?

מצב
הנושא נעול.

קצרה

משתמש מקצוען
מצטרפת לשאלה-
עוקבת בעניין אחרי השרשור, ומרגישה שיש פה שוני גדול מאד בין התגובות.
לא דומה קושי של אמא עם שיירת קטנטנים צפופה לאמא עם מתבגרים, ילדים ותינוקות.
גם לי שעת ההשכבה מורכבת, לא דווקא בגלל הקושי הטכני.
יש לי כמה חמודים בטווח הגילאים של 14 ועד ילדונת בת 2.5.
אני מרגישה שככל ש-2 הגדולים הולכים ומתבגרים, ההשכבה נעשית ארוכה יותר.
יש אמנם פחות קושי טכני, אבל למעשה לכל אורך הערב אני עסוקה בהשכבות במשך שעה וחצי- שעתיים.
זה הגיוני?
כשכולם היו הולכים בעבר לישון עד 21:00, היה לי הרבה יותר קל לתחום את הערב ולהתפנות אח"כ לדברים שדורשים ריכוז או שקט. היום עד 22:30 אין לי את האופציה הזו ואז אני כבר עייפה מדי ולא מצליחה להגיע לכלום.
גם הקטנים שלי איחרו מאד את שעת השינה בעקבות הגדולים, וזה עוד יותר מפריע לי.
מרגישה תחושת אשמה על זה שהם הולכים לישון מאוחר ואין להם מספיק שעות שינה.
יש לכם פתרון ישים?
לחלק א אין פתרון ישים :)
לא לנצח ילדים נשארים קטנים.
וכשהם גדלים - החיים של ההורים משתנים ואין כבר יותר כזה דבר "שקט שאחרי ההשכבה"
אוטוטו ממש - תגלי את עצמך הולכת לישון לפניהם.
זהו. הבית שלך מתחיל להשתנות. אינכם יותר זוג צעיר וגם לא זו"צ+ילדים
אתם משפחה גדולה לכל דבר וענין - תזכרי בבית ההורים שלך בזמן שהיית נערה . לא היה שם שקט להורים מן הסתם בשום שעה.

בנוגע להשכבת הקטנים - באמת צריך להשקיע בענין
אני משתפת את הגדולים בהשכבת הקטנים - זה מייצר מודעות ומסייע ליצירת האווירה השקטה יותר בבית בשעות ההרדמות.

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
לחלק א אין פתרון ישים :)
לא לנצח ילדים נשארים קטנים.
וכשהם גדלים - החיים של ההורים משתנים ואין כבר יותר כזה דבר "שקט שאחרי ההשכבה"
אוטוטו ממש - תגלי את עצמך הולכת לישון לפניהם.
זהו. הבית שלך מתחיל להשתנות. אינכם יותר זוג צעיר וגם לא זו"צ+ילדים
אתם משפחה גדולה לכל דבר וענין - תזכרי בבית ההורים שלך בזמן שהיית נערה . לא היה שם שקט להורים מן הסתם בשום שעה.

בנוגע להשכבת הקטנים - באמת צריך להשקיע בענין
אני משתפת את הגדולים בהשכבת הקטנים - זה מייצר מודעות ומסייע ליצירת האווירה השקטה יותר בבית בשעות ההרדמות.
+1
ומכירה משפחה שבין 7 ל9 בערב כל האורות מכובים חוץ מבמטבח ובחדרים הסגורים של הגדולים
וכולם שומרים על שקט עד שהקטנים נרדמים ואז אפשר להדליק את האור בסלון ולדבר קצת יותר בקול.

רב פעלים

משתמש מקצוען
מנסיון אישי,
שום דבר לא עזר, עד שבאה יועצת אחת מהבית ספר, ושאלה אותי 'איך המשמעת בבית'?
עניתי לה אצלי המשמעת ברזל.. ואז היא הבריקה ושאלה אותי האם יש רצף משמעתי? או שאת אוהבת הפוגות טוב לך וטוב להם?? ואז נפל לי האסימון משמעת זה טוב, אבל רצף ועקביות חשובים אף יותר, המשמעת הברזל שאצלי היא זאת שגורמת לצורך בהפוגות הנחות הפסקות, ואפילו שאני לא מהעיקביות בשום תחום שהוא... בנושא של חינוך ומשמעת החלטתי שאין הפסקות הפוגות או הנחות לא לי ולא להם פשוט משמעת עדינה מתחשבת [כבר לא ברזל!] אך רצופה עקבית, ומאז השכבה נעימה קצרה והופה תוך חצי שעה כל השיירה שוקעת בתרדמה מבורכת.

חיים הקוסם

משתמש מקצוען
בלת"ק
איך המשמעת של הילדים באופן כללי בבית , חוץ משעת השינה?
לפעמים זו בעית משמעת, כל יום מנסים מחדש את הגבול של אבא ואמא...

עיצותי:
שעת שינה קבועה לכל ילד לפי גילו. להתחיל מהקטן
לקבוע זמן לכניסה למיטה ולהשאיר זמן לקריאה וכד', ואם עוברים את הזמן שנמצאים במיטה א"א לקרוא
לא יוצאים מהמיטה גם אם לא נרדמים, אלא אפשר לקרוא במיטה או לשמוע סיפור
לעמוד על שעה קבועה ולא לכ יום פותחים דיון מחדש

והעיקר:
שאבא/ אמא אומרים משהו זה נהיה.

לגבי מלטונין:
זה בטוח עוזר
רק המענין שזה נמצא אצל משפחות שלימות ואצל חלק כלל לא רואים בעיות
ולכן אני נוטה לשייך את זה לבעיות משמעת
או לניסיון לקיצורי דרך

חיים הקוסם

משתמש מקצוען
מנסיון אישי,
עניתי לה אצלי המשמעת ברזל.. ואז היא הבריקה ושאלה אותי האם יש רצף משמעתי? או שאת אוהבת הפוגות טוב לך וטוב להם?? ואז נפל לי האסימון משמעת זה טוב, אבל רצף ועקביות חשובים אף יותר, המשמעת הברזל שאצלי היא זאת שגורמת לצורך בהפוגות הנחות הפסקות, ואפילו שאני לא מהעיקביות בשום תחום שהוא... בנושא של חינוך ומשמעת החלטתי שאין הפסקות הפוגות או הנחות לא לי ולא להם פשוט משמעת עדינה מתחשבת [כבר לא ברזל!] אך רצופה עקבית, ומאז השכבה נעימה קצרה והופה תוך חצי שעה כל השיירה שוקעת בתרדמה מבורכת.
ואז ראיתי שרבע שעה קודם כתבו כאן לפני את הנקודה שאני כתבתי

CO2

משתמש פעיל
בלתק חלקי
לדעתי חשוב להבין שהקושי כאן הוא להורים
כמו בכל דבר, גם אם לילדים יש איזה קושי - הפיתרון הוא בעבודה של ההורים
אז גם אם קשה לילד להירדם, חשוב להבין למה לנו קשה יותר בשעה הזו
לעצמי שמתי לב, שבגלל שאני כבר מריחה את השקט מעבר לפינה, אני לא תמיד משקיעה מספיק סבלנות ותשומת לב לשעה הזו.
צריך פשוט להכניס לראש שהשעה של ההשכבה היא פרויקט בפני עצמו, וצריך לפנות לה אנרגיות ותשומת לב, אולי אפילו יותר משעות אחר הצהריים.

וגם - תמיד לומדים עוד ועוד. אין פיתרון קסם. לומדים, משתפרים, עושים טוב יותר, ואז הצרכים משתנים - ושוב לומדים וטועים ומשתפרים.
הורות זאת עבודת חיים.

וסליחה אם נסחפתי קצת לפייטנות קלה....

בת צלופחד

משתמש צעיר
שני דברים נוספים שעוזרים ולא ממש ראיתי אותם פה:
1. למקם את חדר הילדים מחוץ למרכז העצבים של הבית, פחות רועש... (אם מעשי)
2. עדיף לפני השינה סיפורים מוכרים וחזרתיים ולא מותחים או חדשים כי כך הילד לא שומר על מפלס ערנות גבוה וכיוון שהסוף ידוע שהוא טוב ומוכר זה מוריד ערנות ומשרה רוגע שעוזרת לישון.
בהצלחה לכולן בהשכבות היום;)

אסתר חייה

משתמש צעיר
בלתק חלקי
לדעתי חשוב להבין שהקושי כאן הוא להורים
כמו בכל דבר, גם אם לילדים יש איזה קושי - הפיתרון הוא בעבודה של ההורים
אז גם אם קשה לילד להירדם, חשוב להבין למה לנו קשה יותר בשעה הזו
לעצמי שמתי לב, שבגלל שאני כבר מריחה את השקט מעבר לפינה, אני לא תמיד משקיעה מספיק סבלנות ותשומת לב לשעה הזו.
צריך פשוט להכניס לראש שהשעה של ההשכבה היא פרויקט בפני עצמו, וצריך לפנות לה אנרגיות ותשומת לב, אולי אפילו יותר משעות אחר הצהריים.

וגם - תמיד לומדים עוד ועוד. אין פיתרון קסם. לומדים, משתפרים, עושים טוב יותר, ואז הצרכים משתנים - ושוב לומדים וטועים ומשתפרים.
הורות זאת עבודת חיים.

וסליחה אם נסחפתי קצת לפייטנות קלה....
מדהים דברי טעם

אסתר חייה

משתמש צעיר
מנסיון אישי,
האמת שגם אני חשבתי שזה קשור למשמעת
אבל בעלי הצדיק שהמשמעת שלו מדהימה גם עומד על המילה עד הסוף בלי הנחות וגם כל כך הרבה האבה
לא כמוני שהשמעת קצת יותר חלשה וותרנית עדיין בהשכבה הוא גם מתקשה
זה לא תמיד משמעת

יוסף וייס

משתמש חדש
האמת שגם אני חשבתי שזה קשור למשמעת
אבל בעלי הצדיק שהמשמעת שלו מדהימה גם עומד על המילה עד הסוף בלי הנחות וגם כל כך הרבה האבה
לא כמוני שהשמעת קצת יותר חלשה וותרנית עדיין בהשכבה הוא גם מתקשה
זה לא תמיד משמעת
דרך אגב אני מקווה שמה שאת כותבת שהמשמעת של בעלך יותר חזק זה לא בנחיתות
פשוט כי זה דרך העולם בכל בית אבא הוא העוצמתיֱֱֱֱֱֱֱ

רב פעלים

משתמש מקצוען
דרך אגב אני מקווה שמה שאת כותבת שהמשמעת של בעלך יותר חזק זה לא בנחיתות
פשוט כי זה דרך העולם בכל בית אבא הוא העוצמתיֱֱֱֱֱֱֱ
נו נו ... כמה בתים אתה מכיר מבפנים?? אני מכירה את כל משפחתי ואם לומר ת'אמת הבנות אצלנו חזקות יותר בקטע של המשמעת ולא רק

יוסף וייס

משתמש חדש
עקבתי אחרי הפרוג וזה ממש קידוש השם איך ששואלים שאלה וכולם פשוט עונים בצורה יפה ומחמיאה
יש הרבה פרוגים שזה חתיכת הקיצות וכו
ברוך המקדש שמו ברבים

אסתר חייה

משתמש צעיר
נכון ככה גם כתוב ברש"י בתורה, אבל אתה מבלבל בין מורא למשמעת, משמעת וסמכותיות מעקרות את הצורך במורא / יראת העונש.
זה לא רק העונש כשאני הייתי ילדה אז היינו משתוללים אמא הייתה מגיעה צועקת נותנת פאצים
ולא תמיד היה מצליח אבא רק היה נכנס וכולם מיד צייטו ולא תמיד בגלל היד היותר חזקה

מנעד

משתמש פעיל
שמעתי שיש בעיות השכבה שנגרמות מתאורה מסוימת בבית שגורמת לעוררות יתר
יש היום תאורות מודרניות שעוזרות לערנות
ומפריעות לילדים להרדם
לכן רואים משפחות שיותר קשה לילדים להרדם
גם אם יש משמעת
זאת עוד סיבה לקושי כדאי לבדוק

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  100  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה