דרוש מידע הרשת החברתית שהצליחה לפרוץ את החומה החרדית

מצב
הנושא נעול.

יערי

משתמש מקצוען
עם שואלים אותי אני בעוד 3 שנים רואה שלכולם יהיה סמטרופונים(ואפילו בעבר פירסנו שיפסקו לייצר מכשירים כשרים) עם ואצפ ופיסבוק ואיסטגרם וכו(לצערי הרב אנחנו פסיעה מהמצב הזה)
זה עצוב אבל אין מה לעשות........
אני ממש מעריכה את אותם אילו שעדיין לא הגיעו למצב הזה ומקווה בשבילם שזה ימשיך(בתור אחת שאין לה אני יכולה להגיד שזה ממש ממש קשה בעידן של היום...)
חבל לקרר, וחבל לקטרג.
ישנם רבים ואפילו רבים מאד, כולל קהילות מכל החוגים שמצליחים ברובם לעמוד בקשיים המטורפים של חבלי משיח, ולא גם הקורונה לא שינתה אותם. אנשים שמוכנים "לשלם" את מחיר הנוחות, בשביל החיים הרוחניים, בשביל חיי המשפחה שלהם, וחינוך ילדיהם.
אלו אנשים שיהדרו ויחפשו סינון טוב או חסימה למחשבים, וגם ישתמשו במכשירים "המיושנים" לשיחות, מתוך בחירה ותחושת גאוה שיהודים אנחנו. והם גם לא ישתנו עוד 3 שנים. צדיקי הדורות המשילו את הימים האלו של טרום ביאת המשיח לטלטול חזק של חבל שרק החזקים ימשיכו להחזיק בחבל.

gsh

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
אוטומציה עסקית
לאלה שכתבו שכל הבעיה בווצאפ זה הסטטוסים והתמונות פרופיל, ואם יפתרו את זה (ויש כבר פתרון אם מבקשים מהדרן וסינונים אחרים אני מאמינה) זה יהיה מעולה, אני חייבת לשתף בהרגשה שלי כשישבתי ליד בעלי בספה ופזלתי בהתכתבות שלו עם מנהלת החשבונות. לאחר התכתבות עינינית בלבד כמובן, היא שלחה לו אימוגי של אגודל.

ניראה תמים ושגרתי, רק שזה לא. הרגשתי לא בנח, וזה כמובן לא היה רק פעם אחת.

זה הכה בי לראשונה: יש משהו בהתכתבות הזו, שזה אישי יותר משיחה בטלפון או שליחת מייל שמבחינתי לא הרבה שונה ממכתב עם מעטפה ובול.

אולי בגלל זה נאסר בכשרים הSMS. תחשבו על זה.

קורא את ההודעה וקולט שיש רח"ל 2 ניקים שעשו לייק להודעה....

פ.נ

משתמש סופר מקצוען
. והם גם לא ישתנו עוד 3 שנים.
אני מחזירה אותך שנתיים לאחור....תגידי עם יש הבדל בין היום לבין תקופה שנתיים אחורה??
עם הייתי שואלת לפני שנתיים כל בן אדם נורמטבי איפה כל העידן הטכנולוג אחוז אז התשובה הייתה אחרת משל היום....כלומר יש את העולם שלפני הקרונה שאז זה היה סביר ויש את העולם שאחרי הקרונה שכל הקטע הטכנולוגי קפץ בעשרות ואפילו מאות אחוזים....(יעידו על זה כל בעלי חניות הפאלפונים )
אני יתן לך דוגמא שהלכתי לחנות לקנות מצלמה ניתקלתי ב 2 דברים: א. לא היו דגמים בקושי ובתגובה בעל החנות אמר לי שכיום אין שימוש בקושי במצלמה בגלל עידן הסמרטפונים שהכל מצלמים שם ב.המחירים היו מטורפים!!
בן אם לא יודע מה יקרה איתו עוד חודש אז עוד 3 שנים קל וחומר שאי אפשר לדעת(עד אז המשיח יבוא...)

ישראליס

משתמש פעיל
כל מילה
מי שהיום לא מודע לצורך של הכלי הזה שנקרא ווטסאפ ישאר מאחור מהר מאוד, גם מבחינה טכנולוגית וגם מבחינה עסקית.
לא שייך היום לנהל עסק ומערך של עבודה בלי ווטסאפ
זה אטופי מידי ומנותק מהמציאות להשאר בלי ווטסאפ, אולי בתור שכיר בחברות מסויימות, מאוד חרדיות.
ההכללה פה קשה

אני הייתי עם ווטספ כמה שנים, וגם סיפרתי לעצמי שאני חייב את זה לצורך פרנסה עד שמשמיים נתנו לי מתנה שאין לי מושג למה זכיתי, אבל ביום בהיר החלטתי שאני לא מוכן יותר לבלות שעות נוספות בווטספ, וגם לא לשבת ברכב שעה אחרי שהגעתי הביתה, ולא לחשוב כל רגע אם מישהו אולי השאיר לי הודעה מאוד מאוד חשובה.
תכליס ביום בהיר סגרתי את המכשיר לנסיון לשבוע לראות אם אני מצליח לנהל את העסקים גם בלי ווטספ. ואופס קרה נס וזה הצליח. אני מנהל 3 חנויות עם עשרות ספקים ועובדים וכולם למדו שאיתי מדברים בטלפון והעולם לא נחרב.
ב"ה כבר חצי שנה זה כך וזה מתנהל מצויין ולאשתי ולילדים יש אבא שפוי עם ראש נקי לשמוע אותם.
בינינו 90% מבינינו שמחזיקים ווטספ יכולים להודות שלפחות 90% מהשימוש במכשיר הוא ממש לא לצורך עבודה
אז לפחות בא לא נעבוד על עצמנו.
כבר כתבתי בחוה"מ סוכות אשכול, שלצערי נמחק משום מה,שהיה נקרא "זו גאוותינו" שבו תיארתי איך כשהייתי ב"עולין לירושלים" ראיתי שרוב הציבור שלנו היו עם מצלמות מיושנות ביד ,ולא עם מכשיר חכם.
לפחות בואו נדע, שמי שיש לו זה בדיעבד גמור, ומחוסר ברירה ולא ננסה להצדיק ולהכשיר את זה בשביל להרגיע מצפון.

נערך לאחרונה ב:

יערי

משתמש מקצוען
ההכללה פה קשה

אני הייתי עם ווטספ כמה שנים, וגם סיפרתי לעצמי שאני חייב את זה לצורך פרנסה עד שמשמיים נתנו לי מתנה שאין לי מושג למה זכיתי, אבל ביום בהיר החלטתי שאני לא מוכן יותר לבלות שעות נוספות בווטספ, וגם לא לשבת ברכב שעה אחרי שהגעתי הביתה, ולא לחשוב כל רגע אם מישהו אולי השאיר לי הודעה מאוד מאוד חשובה.
תכליס ביום בהיר סגרתי את המכשיר לנסיון לשבוע לראות אם אני מצליח לנהל את העסקים גם בלי ווטספ. ואופס קרה נס וזה הצליח. אני מנהל 3 חנויות עם עשרות ספקים ועובדים וכולם למדו שאיתי מדברים בטלפון והעולם לא נחרב.
ב"ה כבר חצי שנה זה כך וזה מתנהל מצויין ולאשתי ולילדים יש אבא שפוי עם ראש נקי לשמוע אותם.
בינינו 90% מבינינו משמחזיקים ווטספ יכולים להודות שלפחות 90% מהשימוש במכשיר הוא ממש לא לצורך עבודה
כבר כתבתי בחוה"מ סוכות אשכול שלצערי נמחק משום מה,שהיה נקרא "זו גאוותינו" שבו תיארתי איך כשהייתי ב"עולין לירושלים" ראיתי שרוב הציבור שלנה היו עם מצלמות מיושנות ביד ,ולא עם מכשיר חכםץ
לפחות בואו נדע שמי שיש לו זה בדיעבד גמור ומחור ברירה ולא ננסה להצדיק ולהכשיר את זה בשביל להרגיע מצפון
למה אי אפשר לתת לייק כפול מאה?!

טוב מאוד

משתמש מקצוען
@מ. ק.
יש באזור האישי אפשרות לחסום את פרוג ולהוציא מהכלל את הכיתה שלך.
אם את צריכה עזרה את יכולה לפנות לשרות לקוחות שלהם או לפורום שלהם.
אם לא הסתדרת תעדכני.
אני אשתדל לעזור.

אבן קיסר

משתמש פעיל
אני מחזירה אותך שנתיים לאחור....תגידי עם יש הבדל בין היום לבין תקופה שנתיים אחורה??
עם הייתי שואלת לפני שנתיים כל בן אדם נורמטבי איפה כל העידן הטכנולוג אחוז אז התשובה הייתה אחרת משל היום....כלומר יש את העולם שלפני הקרונה שאז זה היה סביר ויש את העולם שאחרי הקרונה שכל הקטע הטכנולוגי קפץ בעשרות ואפילו מאות אחוזים....(יעידו על זה כל בעלי חניות הפאלפונים )
אני יתן לך דוגמא שהלכתי לחנות לקנות מצלמה ניתקלתי ב 2 דברים: א. לא היו דגמים בקושי ובתגובה בעל החנות אמר לי שכיום אין שימוש בקושי במצלמה בגלל עידן הסמרטפונים שהכל מצלמים שם ב.המחירים היו מטורפים!!
בן אם לא יודע מה יקרה איתו עוד חודש אז עוד 3 שנים קל וחומר שאי אפשר לדעת(עד אז המשיח יבוא...)
יכולה להגיד לך שבמשפחתי ובקהילתי, עדיין לחמישים אחוז אין מחשב בכלל בבית.
מי מדבר על סמרטפון.
בקבוצת המייל של בעלות העסקים בעירי, בעלות הסמרטפון הן מיעוט זניח מתוך עשרות בעלות עסקים. לשאר יש אינטרנט במחשב, רובן עם חסימות מחמירות כמו נטפרי. ויש גם כאלו עם מייל בלבד.
מדובר באנשים ומשפחות שעובדים ומתפרנסים, ועושים את זה יופי בלי ווצאפ. כן, גם בעידן הקורונה.
אז קצת קשה לומר שאי אפשר בלי סמרטפון/ ווצאפ. כציבור, אנחנו לגמרי עוד לא שם.

פ.נ

משתמש סופר מקצוען
יכולה להגיד לך שבמשפחתי ובקהילתי, עדיין לחמישים אחוז אין מחשב בכלל בבית.
מי מדבר על סמרטפון.
נדיר מאוד!!
תעשי סקר בכל הארץ בציבור החרדי יגידו לך שיותר מ חמישים אחוז יש להם סמרטפון.....
אני לא באאה להיתווכח איתך ואני ממש מעריכה מאוד!!
אבל אני מדבר איתך על עובדות בשטח..
לי אישית זה קשה מאוד!(ואני עדיין מחזיקה מעמד)

לוי יצחק.

משתמש מקצוען
אני אישית עובד בחברה גדולה,
טלפון חכם היה דרישה בסיסית, ואכן קניתי טלפון עם סינון יחסית טוב,
אך כאשר הרגשתי שהמכשיר שורף לי את השעות, את השקט, ובעיקר את הרוחניות,
הצבתי להנהלת החברה אופציות
או שאני בחוץ, או שאני רק עם מייל ורק דרך המחשב.
לא משנה התשובה -
זו בחירה

ויישר כוח למורי ורבי שליט''א שנתן את הכח לעשות זאת.
ההכללה פה קשה

בינינו 90% מבינינו שמחזיקים ווטספ יכולים להודות שלפחות 90% מהשימוש במכשיר הוא ממש לא לצורך עבודה
כבר כתבתי בחוה"מ סוכות אשכול, שלצערי נמחק משום מה,שהיה נקרא "זו גאוותינו" שבו תיארתי איך כשהייתי ב"עולין לירושלים" ראיתי שרוב הציבור שלנו היו עם מצלמות מיושנות ביד ,ולא עם מכשיר חכם.
לפחות בואו נדע, שמי שיש לו זה בדיעבד גמור, ומחוסר ברירה ולא ננסה להצדיק ולהכשיר את זה בשביל להרגיע מצפון.
אווווו.... כמה מחזק!
אין לכם מושג כמה כוח אתם נותנים.
גם לאלו שנמצאים כבר עמוק בתוך זה, יחשבו פתאום שאפשרי אחרת,
מה שאולי בכלל לא חשבו שאפשרי.
גם לאלו שבתוך ליבם רצו לעזוב, עכשיו קיבלו את הכוח,
ויותר מכך הבינו שיש חיים איכותיים יותר בלי זה,
גם לאלו שחשבו ללכת על זה, מנעתם מהם להגיע למקום שמשם קשה להתנתק.

ויעידו על כך הלייקים העוצמתיים (באמת חבל שאין בפרוג אפשרות ללייק כפול....)
לא חכמה לשמוע ממי שלא היה לו כלל את הניסיון הזה.
תודה רבה.

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
לאלה שכתבו שכל הבעיה בווצאפ זה הסטטוסים והתמונות פרופיל, ואם יפתרו את זה (ויש כבר פתרון אם מבקשים מהדרן וסינונים אחרים אני מאמינה) זה יהיה מעולה, אני חייבת לשתף בהרגשה שלי כשישבתי ליד בעלי בספה ופזלתי בהתכתבות שלו עם מנהלת החשבונות. לאחר התכתבות עינינית בלבד כמובן, היא שלחה לו אימוגי של אגודל.

ניראה תמים ושגרתי, רק שזה לא. הרגשתי לא בנח, וזה כמובן לא היה רק פעם אחת.

זה הכה בי לראשונה: יש משהו בהתכתבות הזו, שזה אישי יותר משיחה בטלפון או שליחת מייל שמבחינתי לא הרבה שונה ממכתב עם מעטפה ובול.

אולי בגלל זה נאסר בכשרים הSMS. תחשבו על זה.
אויש. הsms לא "נאסר".
המכשירים של הקומה הכשרה הושקו ללא sms, כי כך דרש אחד האדמורים (בציבור הליטאי התנגדו ונכנעו).
לטרמינולוגיה יש המון משמעות. את המילה "נאסר" כדאי לשמור לדברים שהם אכן אסורים.

לוי יצחק.

משתמש מקצוען
נדיר מאוד!!
תעשי סקר בכל הארץ בציבור החרדי יגידו לך שיותר מ חמישים אחוז יש להם סמרטפון.....
אני לא באאה להיתווכח איתך ואני ממש מעריכה מאוד!!
אבל אני מדבר איתך על עובדות בשטח..
לי אישית זה קשה מאוד!(ואני עדיין מחזיקה מעמד)
לא יודע איזה סוג סקר עשית,
ואיזה עובדות בשטח את מדברת,
כאחד שקצת מכיר נתונים בחסידויות בעניין הזה,
חוץ מכמה קהילות בודדות שאישרו מלכתחילה מכשירי סמארטפון,
כמעט אין חסידות שאפשר למצוא שם יותר מ7% בעלי סמארטפון.
קהילות הליטאיות אני לא מכיר.

פ.נ

משתמש סופר מקצוען
לא יודע איזה סוג סקר עשית,
ואיזה עובדות בשטח את מדברת,
כאחד שקצת מכיר נתונים בחסידויות בעניין הזה,
חוץ מכמה קהילות בודדות שאישרו מלכתחילה מכשירי סמארטפון,
כמעט אין חסידות שאפשר למצוא שם יותר מ7% בעלי סמארטפון.
קהילות הליטאיות אני לא מכיר.
דברתי על כלל הציבור החרדי

SHILATI

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הפתרון הוא להגביל את זמן ומקום השימוש במכשיר.
נניח המכשיר לא נכנס לחדר שינה.
הלוואי והיה אפשר, המציאות מוכיחה שזה לא קורה, יצא לי פעם בקורס שיווק לשמוע מאחת המשתתפות (שאינה שומרת מצוות) שהיא ובעלה קבעו כללים, רק שלא הצליחו עם הזמן לעמוד בזה.
שלא לדבר על אשת השיווק שהרצתה לנו על האינסטגרם, היא חיה בעולם דימיוני.
לשמחתי הרבה אין ברשותי מכשיר חכם, רק עם מחשב, וגם איתו אני מרגישה את גזל הזמן.
צריך להבין שמלבד החשיפות למיניהם והשיגעון, זו התמכרות לכל דבר, התמכרות!
ראיתי אתמול בפארק הורים מחוברים לזה וכל רגע ממששים את המכשיר וכל רגע מצלמים ומעלים, הלללווו פרופורציות!!
ובעיית הבעיות שהעולם מתקדם בצעדים איטיים אבל עיקביים לשם, אז מה נעשה?
הלוואי ונצליח להחזיק חזק ולהתחכם מול עצת היצר.

פ.נ

משתמש סופר מקצוען
הלוואי והיה אפשר, המציאות מוכיחה שזה לא קורה, יצא לי פעם בקורס שיווק לשמוע מאחת המשתתפות (שאינה שומרת מצוות) שהיא ובעלה קבעו כללים, רק שלא הצליחו עם הזמן לעמוד בזה.
שלא לדבר על אשת השיווק שהרצתה לנו על האינסטגרם, היא חיה בעולם דימיוני.
לשמחתי הרבה אין ברשותי מכשיר חכם, רק עם מחשב, וגם איתו אני מרגישה את גזל הזמן.
צריך להבין שמלבד החשיפות למיניהם והשיגעון, זו התמכרות לכל דבר, התמכרות!
ראיתי אתמול בפארק הורים מחוברים לזה וכל רגע ממששים את המכשיר וכל רגע מצלמים ומעלים, הלללווו פרופורציות!!
ובעיית הבעיות שהעולם מתקדם בצעדים איטיים אבל עיקביים לשם, אז מה נעשה?
הלוואי ונצליח להחזיק חזק ולהתחכם מול עצת היצר.
דבר כזה נכון

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה