דרוש מידע הרשת החברתית שהצליחה לפרוץ את החומה החרדית

מצב
הנושא נעול.

ליטאי פשוט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אבל עדיין ווצאפ זה יותר זמין...
למה?
על המחשב שלי מותקן וואטצאפ ומייל. זמינים אותו דבר.
מבחינת המעסיק שלי קבל את המענה שאני זמינה לו בוואטצאפ בשעות העבודה.
נטפרי לא מאשרים את זה.

ליטאי פשוט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
למה?
על המחשב שלי מותקן וואטצאפ ומייל. זמינים אותו דבר.
מבחינת המעסיק שלי קבל את המענה שאני זמינה לו בוואטצאפ בשעות העבודה.
נטפרי לא מאשרים את זה.
התכוונתי יותר זמין כי מספיק אחד אם מכשיר טרף לגמרי וכל הזבל עובר בקבוצות בדקה...
ובמייל זה יותר מסובך, לפתוח הודעה, להוסיף נמענים, להזהר שלא יעבור את ה 25 מ"ב וכו'

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
התכוונתי יותר זמין כי מספיק אחד אם מכשיר טרף לגמרי וכל הזבל עובר בקבוצות בדקה...
ובמייל זה יותר מסובך, לפתוח הודעה, להוסיף נמענים, להזהר שלא יעבור את ה 25 מ"ב וכו'
נטפרי יכולים שלא לאשר קבוצות.
ועדיין אנשים בוחרים את אנשי הקשר שלהם ומי שמחובר לזבל מחובר אליו במייל או בוואטצאפ.
יש לי 5 שנים וואטצאפ על המחשב ואני בשוק לקרא כאן שאנשים מבזבזים זמן על סטטוס.
אולי פעם ביום אחד מאנשי הקשר שלי מעלה סטטוס וזה לא מבזבז לי אפילו שניה (לזה נולדה בת, וחברה צלמת החליטה להעלות איזה תמונה) אמור לי מי חבריך ואומר לך מה הסטטוס שלך.
הזוי שצריך לחסום כי אולי תשמור באנשי קשר שלך אנשים שעלולים להעלות דברים אסורים.
בפרט שחברות סינון אחרות חוסמות גם סטטוס אז בכלל לא הבנתי מה הבעיה.

גיטיgiti

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
גם כשהקימו את הקומה הכשרה בטלפונים הכשרים אמרו כך
אבל הרבנים והעסקנים שטיפלו בעניין, הבינו שגם אם יש כאלה שדלוקים על זה, וילכו למצוא פתרונות מתחת לאדמה, הרי שרוב האנשים יזרמו עם מה שיש, וסתם ידרדרו, ולכן המציאו את הטלפונים הכשרים, ובעיקר את הלחץ הציבורי המיינסטרימי, שככה כולם הולכים, וזה מנע הרבה צרות.
זו בעצם הפנטזיה. שזה יקרה גם כאן.
שתקום תנועה עצומה מתוך הציבור בשיתוף רבנים ועסקנים, שמצד אחד תתיר ותהפוך את השימוש בווצאפ למשהו לגיטמי, אבל מצד שני תגביל אותו לצרכים ענייניים לגמרי.
רק ככה יצליחו למנוע את מה שקורה, ואת מה שעוד עלול חלילה לקרות.
מה הבדל בין ההצעה הנ"ל לבין החסימות הקיימות?
אין אופציה של חסימה אחת מאושרת,
כל קהילה מאשרת לעצמה חסימה מותאמת.
ואין שום סיכוי בעולם שכל הקהילות החרדיות יאשרו את אותה חסימה.

לעניות דעתי

משתמש פעיל
אבל נטפרי לא מאשרים את זה!! אז אנשים שרוצים חסימה טובה למחשב קונים וואטצאפ בנייד.
נטפרי לא יכולים להיות 'משגיח' של האדם כאדם, כל אחד יכול גם לקנות בשר שחוטות ובשר נבילות, אז איפה הבד"צ?
זה מגוחך.
הכשר ניתן על מוצר, וזה מה שנטפרי עושים.
מי שבנוסף על המוצר של נטפרי, רוכש מוצר בעייתי, שיפנה לתחום מדעי הנפש - לא לנטפרי.

בשעות הפנאי

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
מה הבדל בין ההצעה הנ"ל לבין החסימות הקיימות?
אין אופציה של חסימה אחת מאושרת,
כל קהילה מאשרת לעצמה חסימה מותאמת.
ואין שום סיכוי בעולם שכל הקהילות החרדיות יאשרו את אותה חסימה.
מדברים על בניית פלטפורמה יעודית.
שבתוכה תחליט כל קהילה לחסום אשר תחליט.

בנוסף, זה לא לגמרי נכון.
יש את רוב האנשים שמתחברים לחסימה הכללית, ויש קבוצות קטנות של קהילות שמחוברות לקהילותיהם.
בלי השוואה בכלל.

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
מי שבנוסף על המוצר של נטפרי, רוכש מוצר בעייתי, שיפנה לתחום מדעי הנפש - לא לנטפרי.
בגדול אתה צודק.
אני לא לקוחה של נטפרי כי צריכה את הוואצאפ על המחשב ואין לי טענה עליהם.
אבל כשאומר לי מישהו טוב, את לא מבינה את הבעיות כי הוואטצאפ שלך על מחשב. אז אולי זה מוכיח שכן צריך לאשר את זה.
בכל מקרה זכותם של נטפרי לפעול כמו שהם חושבים. וזכות הצרכנים לחפש פתרון שיתאים טוב יותר לצרכים שלהם וזה לדעתי מה שמנסים לעשות כאן.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה