תח"צ הרפורמה בתעריפי התחבורה הציבורית-הפרטים

חיוך

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
UX UI
D I G I T A L
משהו ברפורמה הזאת מזכיר את ההנחיות שניתנו בקורונה.
שם ספרו ימים ומרחקים
פה סופרים מרחקים ושקלים
מרגישה שהעיקר רצו לעשות רושם, ועל הדרך בלבלו את כולנו.

מצטרפת למי שכתב שזו הונאה בהקשר של ביטול ההנחות, מאחר ותמיד היה תשלום מוזל על כרטיסיות.

לא הצלחתי להבין מה זה המעבר 90 דק' - למרחק 15 ק"מ,
15 ק"מ מאיפה?
אם קניתי נסיעה בודדת מסוג בין עירוני, 40-75 ק"מ,
הגעתי ליעד נניח בקילומטר ה-60. מאיפה לאיפה יש לי 90 דק' מעבר?
וכמובן שבד"כ נסיעות ארוכות יותר לוקחות זמן רב שכמעט ואין מצב להשתמש במעבר.
אם הכוונה שהמעבר הוא רק בכרטיס מסוג "מקומי" - הטבלה כאן מטעה, מאחר ומציינת את מס' הקילומטרים ולא את סוג הכרטיס.
1649181758902.png

טבלת המרחקים של רכבת ישראל לא מציגה תחנות רבות, כגון: בית שמש, כפר חב"ד ועוד. מה הסיבה?

נניח רכשתי חופשי יומי 16-40 ק"מ,
עד 40 ק"מ מהיכן להיכן? האם באופן טבעתי, כל 40 ה-ק"מ שמסביב לנקודת המוצא?
(שזה עוד אלמנט שמזכיר את ימי הקורונה האפלים, ואת האתרים שחישבו לאן מותר לנו ללכת ב-500 מטר מהבית...)

בית שמש כדוגמה, היא יישוב שהוא נחשב מבחינות רבות - פרוזדור ירושלים,
לא רואה הגיון לנתק אותו מחלק מאפשרויות הנסיעה / המעבר.

מה ההגיון שחופשי איזורי יאפשר לנסוע בין יישובי הפריפריה בלבד?? הרבה יותר הגיוני שזה יהיה תלוי מרחק בלבד.
ומי הולך לעקוב איפה אנחנו יורדים?

לדוג' - אני רוצה להגיע מבית שמש למודיעין עלית ויש לי חופשי איזורי, אבל מודיעין עלית לא נחשבת ליישוב פריפריה, אז נניח שאני נוסע לנחליאל, מי הולך לעקוב איפה אני יורדת בשרשת האוטובוסים שלקחתי?
אז נניח שנוסעים דרך מודיעין עלית והחלטתי בסוף להישאר שם... לא הגיוני?

או שאין אפשרות לנסוע במרחק 40 ק"מ במידה והדרך עוברת באיזור 1 o_O
באיזה צבע נוכל לעבור את האיזור הגדול והנורא הזה?
1649183404009.png

לדעתי צריך לארגן "חופשי חרדי" - שיכלול את היישובים החרדיים בתעריפים של יישובים פריפריאליים.

@y&m תודה! יש מצב להודעה פרטית ממך?

נערך לאחרונה ב:

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
בכלל בכלל בכלל לא נכון
אני יתן לך הסבר
ילדים שנוסעים כל יום הלוך ושוב, דבר ראשון, המעבר של 90 דקות לא נצרך כיון שנוסעים לבית ספר וכשחוזרים,
כבר עבר הרבה יותר מ-90 דקות, והם לא צריכים לעשות חופשי חודשי, נגיד שהם נוסעים 25 ימים בחודש ,
25X3.5X2 יוצא 175 אחרי ההנחה 50% יוצא 87.5, זאת אומרת שעד היום ואתם יכולים לבדוק את זה, רוב הילדים לא עשו חופשי חודשי ומהיום הם כן יצטרכו לעשות, כיון שהמחיר יעלה 25X5.5X2 יוצא 275 אחרי ההנחה יוצא 137.5
זאת אומרת שמהיום כולם יצטרכו לעשות חופשי חודשי
וחוץ מזה לגבי המעבר זה גם לא נצרך כי עם הפקקים ועם המרחקים של בית שמש, כל נסיעה יכול לקחת יותר מחצי שעה (כמובן שתלוי מאיפה לאיפה), איך אמר לי מישהו פעם בית שמש היא 8 מושבים קטנים וחיברו את זה למושב (בלע"ז עיר אם אי אפשר לקרוא לזה) אחד גדול, ולכן נסיעה למשל מבית שמש הישנה לרמה ג' או ד' יקח יותר מחצי שעה, ולכן המעבר לא מוצלח בכל מקרה, אבל מה שכן למבוגרים זה כן יהיה מוצלח וגם שזה לא רק בתוך בית שמש אלא גם לערים שהזכרת זה גם מוצלח
אם עד היום בבית שמש ללא חופשי היו מגיעים בממוצע ל87.5, ואחרי הרפורמה יקנו חופשי ב49.5 וזה יכסה את כל העיר חופשי, איך זה לא משתלם? גם אם לא עשו קודם חופשי לנוער?
(כל מי שאני מכירה עשה חופשי, בנים נוסעים 20 *4, (יום חול, נסיעה לת"ת הלו"ש גם להפסקת צהריים) +4*2(ימי שישי)
ומבוגרים שלא נוסעים לעבודה אלא במזדמן, זה מאפשר לנסוע לסדר דברים במרכזים מסחריים ולשוב באותו מחיר.
או לצאת משכונה בקו אחד ולהמשיך בקווים אחרים.

טעות!
בחופשי של 49.5 שקל הם יכלו לנסוע רק ליעד שנמצא גם כן באזור 2 בתוך 40 קילומטר,
כל הערים החרדיות נמצאות באזור 1 ולשם בכדי לנסוע ללא תשלום הם יצטרכו למלאות חופשי שעולה 112.5 שקל
תודה על ההפניה עכשיו ראיתי שזה אכן כך.
עדיין זה מאד משתלם.

GBSA

משתמש סופר מקצוען
באופן כללי הרפורמה תגרום להרבה יותר אנשים לעשות חופשי חודשי ארצי - גם אם לא בהכרח ישתמשו בזה, רק בשביל האופציה לנסוע לאן שרוצים.
בפועל זה יגרום לאנשים להוציא יותר בחודש - גם אם אכן יסעו ליותר מקומות (שלא בהכרח היו צריכים).

כהמשך לזה - התחושה שלי מכל העניין היא.
שהשקפת העולם ה'שוויונית' של... גרמה לכך שהיא מעדיפה שכולם ישלמו אותו דבר (חופשי ארצי), ולא משנה כמה הם נוסעים.
וזהו שם הרפורמה - דרך שווה.
זוהי לא שוויוניות - אלא מרובעות.
חוסר יכולת להכיל תעריפים שונים ומורכבים שמותאמים למקום ולנוסעים.

שריתיש

משתמש סופר מקצוען
כאמא לילדי ירושלים שנוסעים באוטובוסים, האפשרות לחופשי לנוער יכולה לחסוך המון בערים הגדולות.
אם עד היום, ילד שנוסע 25 ימים בחודש הלוך ושוב שילם 150 ש"ח (50 נסיעות כפול 6 ש"ח כפול 50% הנחת נוער) -
מהיום נוכל להטעין חופשי ב-112.5 ש"ח, וזה יחסוך תשלום על כל נסיעה נוספת בעיר ומחוצה לה.
החופשי מוגבל ל20 ימים
אם כך ל5 ימים נוספים תצטרכי לשלם עוד.

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
החופשי מוגבל ל20 ימים
זה ממש לא מוגבל ל-20 ימים.
אלא מושווה ל-20 ימים בדוגמא.

איפה מופיע שזה מוגבל?
1649196381719.png

מירער

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
החופשי מוגבל ל20 ימים
מה פתאום? מאיפה זה?
(מתבלבלים עם 20 נסיעות שמוצג שם. כתוב תעריף חודשי, ומשערים בבן אדם שנוסע 20 נסיעות בחודש, אם זה יוצא פחות מחופשי כותבים את המחיר של 20 נסיעות ואם זה יוצא יותר ממחיר חופשי כתוב את מחיר החופשי)

מירער

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
זה מתאים לבחורות סמינר צעירות
אכן זה טוב לבחורות צעירות 14-18 בירושלים שנוסעים 50 נסיעות בחודש, ולא טוב לבחורות מעל 18, שבמקום חופשי שנתי סטודנט ב104 לחודש, ישלמו 183 ש"ח על 50 נסיעות (5.5*50 נסיעות*0.66 הנחת סטודנט) (כלומר נגיד לצורך הענין שיש בת במשפחה כל שנתיים בממוצע, כל בת חוסכת כעת 37.5 ש"ח ביחד 75 וזה בדיוק ההפרש שבת ה19/20 תשלם יותר בחודש ואפי' יותר.)
מתחת לגיל 14 בד"כ לומדים בבי"ס שכונתי והולכים ברגל.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
החופשי מוגבל ל20 ימים

לפי המידע באתר 'דרך שווה', הוא לא מוגבל.
(הם רק ערכו חישוב לפי 20 ימי נסיעות בחודש כי זה מה שרוב ציבור העובדים/לומדים נוהג לנסוע.)

CE3D

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
הדמיות בתלת מימד
שהשקפת העולם ה'שוויונית' של... גרמה לכך שהיא מעדיפה שכולם ישלמו אותו דבר (חופשי ארצי), ולא משנה כמה הם נוסעים.
וזהו שם הרפורמה - דרך שווה.
כולם שווים = "קומוניזים" במילה אחת
רוסיה זה כאן!

DDESIGN

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
נקווה שהממשלה תיפול בקרוב והרפורמה תתבטל.

משך

מהמשתמשים המובילים!
פרסום וקופי
צילום מקצועי
יוצרי ai
משהו ברפורמה הזאת מזכיר את ההנחיות שניתנו בקורונה.
שם ספרו ימים ומרחקים
פה סופרים מרחקים ושקלים
מרגישה שהעיקר רצו לעשות רושם, ועל הדרך בלבלו את כולנו.
ממש ככה!
---

| רב־קו 2022. ''דרישות שימוש''o_O
מתמטיקה.
גיאוגרפיה.
יתרון לבעלי תואר שני...
---
האמת, בממוצע, קנס ל1 מתוך 10 נסיעות נשמע זול ופשוט יותר.
אני רק אניח את זה כאן...:censored:

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
חוסר יכולת להכיל תעריפים שונים ומורכבים שמותאמים למקום ולנוסעים.
מותאמים למקום במידה ואתה גר במודיעין עילית או ביתר. מה לעשות שהתעריף של המקום שלי לא מתאים לי כנוסעת?

אני מהמברכים על הרפורמה. היא תוזיל לי מאות רבות בחודש.
חופשי חודשי לנוער זה פשוט הוזלה משמעותית לכל הצבור לא משנה איפה הוא גר.
ואני גרה במטרופולין ירושלים כך שאני מדברת על החופשי היקר. ועדיין אחסוך סכום משמעותי כל חודש מהמהלך שעבורי הוא מבורך (ואני מבינה שיש אנשים שעבורם לא, אבל שידברו בשם עצמם..)

נערך לאחרונה ב:

משתדלים

משתמש פעיל
נקווה שהממשלה תיפול בקרוב והרפורמה תתבטל.
לא נכון, צריך לשפר לא לבטל, לדוגמא להכניס את מודיעין וביתר עילית לפריפריה זה יפתור את רוב הבעיה,

מספיק להסתכל כ"א על הד' אמות שלו צריכים להסתכל על האינטרס הציבורי, ולרוב הציבור זוהי רפורמה טובה.

כל הכוחנות ושגעון הגדלות הזה ששולטים באופן מוחלט ועושים רק מה שטוב לחרדים מסוימים ושכולם יקפצו לי זוהי השיטה הרעה שהביאה עלינו את הממשלה הנוכחית מאחר והציבור נקעה נפשו בהתנהלות הזאת.

צריך להתנהל במקצועיות, בהגינות, תמיד, בכל קונסטלציה.

חיוך

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
UX UI
D I G I T A L
ביתר עלית ומודיעין עלית אלו ערים קטנות,
הגיוני שמחיר חופשי חודשי יעלה זול יותר מערים גדולות, שם אפשרויות הנסיעה רבות והמרחקים גדולים.
במיוחד שאין להם איזורי תעסוקה מפותחים והם נשענים ברבדים רבים על ערים גדולות סמוכות: ביתר - על ירושלים ובית שמש. מודיעין עלית - על בני ברק, והמרכז, מודיעין ועוד.

משתדלים

משתמש פעיל
ביתר עלית ומודיעין עלית אלו ערים קטנות,
הגיוני שמחיר חופשי חודשי יעלה זול יותר מערים גדולות, שם אפשרויות הנסיעה רבות והמרחקים גדולים.
במיוחד שאין להם איזורי תעסוקה מפותחים והם נשענים ברבדים רבים על ערים גדולות סמוכות: ביתר - על ירושלים ובית שמש. מודיעין עלית - על בני ברק, והמרכז, מודיעין ועוד.
הטיעון הזה נכון אבל הוא יוצר בעיה כי אז תיכנס גם לרמה של שכונות וקווים
במקרה של ביתר ומודיעין זה יותר פשוט הם בדיוק עונות להגדרה של פריפריה תחבורתית בגלל המיקום ביו"ש
כבר כתבתי שלדעתי הם הוצאו מתוכנית הפריפריה מסיבות כלכליות וצריך לדרוש להחזיר אותם
גם עתירה תעזור בעניין

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה