תח"צ הרפורמה בתעריפי התחבורה הציבורית-הפרטים

משתדלים

משתמש פעיל
בברכפלד אין בנמצא מוסדות לימוד לגילאי ישי"ק / סמינר (זאת הרי עיר חרדית). וכל ילדיי צריכים לנסוע נסיעות ארוכות ומפרכות לשכונות האחרות.
עכשיו גם אצטרך לשלם כל חודש מאות שקלים נוספים עבור נסיעות אלו.
יש הנחה של חופשי חודשי לנוער הכרטיס יעלה רק 112.5 ש"ח במקום 76 כיום
תוסיפו עוד נסיעה בחודש להורים/ילדים מחוץ לעיר ולא הפסדתם כלום

אלעזר 1

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עיצוב פונטים
מוזיקה ונגינה
UX UI
D I G I T A L
יוצרי ai
תעשה סקר ותראה שרוב האנשים עובדים באותה עיר, ושלא יותר מ 10% מהציבור מרוויחים מהרפורמה הזאת.
ותחבורה ציבורית זה לא אמור להיות רק תחבורה לעבודה, אלא תחבורה לכל מקום שאנשים נוסעים!!
אני חושב שהשימוש של המגזר החרדי בתחבורה הציבורית לא מסתכם רק בנסיעה לעבודה, תעיד על כך תפוסת האוטובוסים הבינעירוניים הגבוהה בכל שעות היממה. המכה הכואבת ברפורמה הזו היא ביטול ההטבות המקומיות וכפי שנכתב בפירוש:
1649161156351.png

משתדלים

משתמש פעיל
זה ממש לא מדויק.
רוב האנשים שעובדים בערים אחרות מנסים תחבורה ציבורית מקסימום כמה חודשים, ודי מהר עוברים לרכב פרטי. זה חסכון של שעות ממש עם התחבורה הציבורית הנוראית שיש במדינה בה אנו נמצאים.
מציע שתעשה סיבוב באוטובוס מחולון/ראשל"צ/בת ים לתל אביב וכו'
אתה תופתע מכמות האנשים שיוצאים לעבוד בתח"צ

נכון שמי שיש לו כסף לא עושה זאת, אבל הרפורמה הזאת נועדה עבור מי שנוסע בתח"צ

גרונים

משתמש פעיל
הזכיר לי בדיחה מוכרת על קמצן שאמר לאשתו שהוא הרוויח 5 ש"ח כי רדף אחרי האוטובוס ולא עלה עליו, אז אשתו אמרה לו "אם היית רודף אחרי מונית – היית מרוויח 20 ש"ח…"

נו באמת? בא לא נהיה 'לועג לרש'.
ושלא יתנו לנו הטבות [כמובן ביותר כסף] שאנחנו לא צריכים וזה לא לפי הצרכים שלנו [כמו המבצעים 3 ב-10].
מדובר פה על אנשים שיש להם כמה ילדים ולא נוסעים איתם חוץ לעיר, והפער הוא משמעותי ויהיה מורגש בכיס לכל אחד.

ירמי וולדמן

מתווך דירות ונכסים
מנהל
מנוי פרימיום
באתר של רב קו אונליין זה מעודכן כבר לפי המחיר החדש?

יוחנן 1

משתמש מקצוען
ילדים לא עשו חופשי חודשי.
שילמו 1.25 ש"ח לנסיעה פנימית, ולא היו מגיעים אפי' ל60 ש"ח בחודש.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
כאמא לילדי ירושלים שנוסעים באוטובוסים, האפשרות לחופשי לנוער יכולה לחסוך המון בערים הגדולות.
אם עד היום, ילד שנוסע 25 ימים בחודש הלוך ושוב שילם 150 ש"ח (50 נסיעות כפול 6 ש"ח כפול 50% הנחת נוער) -
מהיום נוכל להטעין חופשי ב-112.5 ש"ח, וזה יחסוך תשלום על כל נסיעה נוספת בעיר ומחוצה לה.

מירער

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
כאמא לילדי ירושלים שנוסעים באוטובוסים, האפשרות לחופשי לנוער יכולה לחסוך המון בערים הגדולות.
אם עד היום, ילד שנוסע 25 ימים בחודש הלוך ושוב שילם 150 ש"ח (50 נסיעות כפול 6 ש"ח כפול 50% הנחת נוער) -
מהיום נוכל להטעין חופשי ב-112.5 ש"ח, וזה יחסוך תשלום על כל נסיעה נוספת בעיר ומחוצה לה.
אכן. בערים הגדולות, ילדים שנוסעים ולא לומדים סמוך לבית. מה שנראה לי, שזה מיעוט האנשים.

מירער

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
?????
(נסיעה שמחירה 36.5 לאיפה בדיוק יש כזה דבר? נסיעה לב"ב או לירושלים לשבת הלוך-חזור עלתה לילד עוד 11 ש"ח בלבד)

נערך לאחרונה ב:

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
אני מוכרחה לציין שכתושבת בית שמש הרפורמה הולכת להיטיב אתנו מאד. במיוחד.
1. עד היום חופשי חודשי עלה 102 ש"ח.
מכניסת הרפורמה 99 ש"ח.

כיום החופשי אך ורק פנימי בבית שמש.
מהרפורמה מכסה רדיוס אזורי נרחב!

2. ההטבה לנוער מדהימה. מהיום נוער ישלם על חופשי חודשי 49.5 ₪ ש"ח בלבד, כשזה מכסה את כל רדיוס הסביבה החרדית האזורית!
בי"ש - ירושלים.
בי"ש - מודיעין עילית
בי"ש - בני ברק.
בי"ש - ביתר.
בי"ש - אשדוד.
בי"ש - אלעד.

אני ממש לא מצליחה לקלל את התוכנית... כשבלאוו הכי עד היום הטענתי כמעט לכל ילדי חופשי ב102ש"ח (נוסעים יום יום ללימודים)

בנוסף, האפשרות למעבר מאפשרת גמישות רבה יותר, דבר שממש היה חסר בבי"ש ויוכל לאפשר ניצול גבוה יותר של התחבורה בשילוב בין הקווים האורכיים - בין השכונות. לבין קווים מעגליים, בתוך השכונות.

אבא לוי

משתמש פעיל
מכניסת הרפורמה 99 ש"ח.

2. ההטבה לנוער מדהימה. מהיום נוער ישלם על חופשי חודשי 49.5 ₪ ש"ח בלבד, כשזה מכסה את כל רדיוס הסביבה החרדית האזורית!
בי"ש - ירושלים.
בי"ש - מודיעין עילית
בי"ש - בני ברק.
בי"ש - ביתר.
בי"ש - אשדוד.
בי"ש - אלעד.

אני ממש לא מצליחה לקלל את התוכנית... כשבלאוו הכי עד היום הטענתי כמעט לכל ילדי חופשי ב102ש"ח (נוסעים יום יום ללימודים)

בנוסף, האפשרות למעבר מאפשרת גמישות רבה יותר, דבר שממש היה חסר בבי"ש ויוכל לאפשר ניצול גבוה יותר של התחבורה בשילוב בין הקווים האורכיים - בין השכונות. לבין קווים מעגליים, בתוך השכונות.
בכלל בכלל בכלל לא נכון
אני יתן לך הסבר
ילדים שנוסעים כל יום הלוך ושוב, דבר ראשון, המעבר של 90 דקות לא נצרך כיון שנוסעים לבית ספר וכשחוזרים,
כבר עבר הרבה יותר מ-90 דקות, והם לא צריכים לעשות חופשי חודשי, נגיד שהם נוסעים 25 ימים בחודש ,
25X3.5X2 יוצא 175 אחרי ההנחה 50% יוצא 87.5, זאת אומרת שעד היום ואתם יכולים לבדוק את זה, רוב הילדים לא עשו חופשי חודשי ומהיום הם כן יצטרכו לעשות, כיון שהמחיר יעלה 25X5.5X2 יוצא 275 אחרי ההנחה יוצא 137.5
זאת אומרת שמהיום כולם יצטרכו לעשות חופשי חודשי
וחוץ מזה לגבי המעבר זה גם לא נצרך כי עם הפקקים ועם המרחקים של בית שמש, כל נסיעה יכול לקחת יותר מחצי שעה (כמובן שתלוי מאיפה לאיפה), איך אמר לי מישהו פעם בית שמש היא 8 מושבים קטנים וחיברו את זה למושב (בלע"ז עיר אם אי אפשר לקרוא לזה) אחד גדול, ולכן נסיעה למשל מבית שמש הישנה לרמה ג' או ד' יקח יותר מחצי שעה, ולכן המעבר לא מוצלח בכל מקרה, אבל מה שכן למבוגרים זה כן יהיה מוצלח וגם שזה לא רק בתוך בית שמש אלא גם לערים שהזכרת זה גם מוצלח

CE3D

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
הדמיות בתלת מימד
מכניסת הרפורמה 99 ש"ח.

כנראה מייטיב מאד עם ב"ש בגלל המיקום המרכזי בין כל הריכוזים החרדיים. אבל מה עם השאר? הכל עלה ליותר מפי 2.

דוכסוסטוס

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מכניסת הרפורמה 99 ש"ח.

בי"ש - ירושלים.
בי"ש - מודיעין עילית
בי"ש - בני ברק.
בי"ש - ביתר.
בי"ש - אשדוד.
בי"ש - אלעד.

ברור שהרפורמה מטיבה עם תושבי ערים גדולות כמו בית שמש וירושלים.
אבל יש בזה משהו לא צודק, כי שימוש ברדיוס רחב אמור לעלות יותר. לעומת תושב מודיעין עילית שמשתמש ברדיוס מצומצם ונאלץ לרכוש כרטיס לרדיוס ארצי לנסיעות שהוא לא צורך.

GBSA

משתמש סופר מקצוען
ברור שהרפורמה מטיבה עם תושבי ערים גדולות כמו בית שמש וירושלים.
אבל יש בזה משהו לא צודק, כי שימוש ברדיוס רחב אמור לעלות יותר. לעומת תושב מודיעין עילית שמשתמש ברדיוס מצומצם ונאלץ לרכוש כרטיס לרדיוס ארצי לנסיעות שהוא לא צורך.
היא לא מטיבה עם ירושלים - כאלו שלא נוסעים כ"כ הרבה.

באופן כללי הרפורמה תגרום להרבה יותר אנשים לעשות חופשי חודשי ארצי - גם אם לא בהכרח ישתמשו בזה, רק בשביל האופציה לנסוע לאן שרוצים.
בפועל זה יגרום לאנשים להוציא יותר בחודש - גם אם אכן יסעו ליותר מקומות (שלא בהכרח היו צריכים).

D

Deleted member 64624

אורח
בי"ש - ירושלים.
בי"ש - מודיעין עילית
בי"ש - בני ברק.
בי"ש - ביתר.
בי"ש - אשדוד.
בי"ש - אלעד.
טעות!
בחופשי של 49.5 שקל הם יכלו לנסוע רק ליעד שנמצא גם כן באזור 2 בתוך 40 קילומטר,
כל הערים החרדיות נמצאות באזור 1 ולשם בכדי לנסוע ללא תשלום הם יצטרכו למלאות חופשי שעולה 112.5 שקל

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

לייבובוש

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
בעז'ה שאלה יפלו לפני התתחיל הרפורמה (מתי אמרו שתתחיל?)

הרפורמה כתושב מוד'ע גורם רק לתכנן לעבור לרכב פרטי...עי התחב'צ בעיר בעלות של 225 לחופשי חודשי פשוט לא שווה

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה