מידע שימושי הרהורים בנוגע לעזיבה ההמונית של חברת סלקום

מצב
הנושא נעול.

חמצוץ

משתמש סופר מקצוען
אבל אם תחפשו תמצאו בקבוקים ללא ההטבעה המשולשת המאוסה. וכן בקבוקי מיץ ענבים מפלסטיק כמו גאולה וכדומה.
לא רוצה להעיר וכל אחד ישאל רב, אך שמעתי פעם שהלכתית עדיף מיץ ענבים השוכן בבקבוק פניציה שמבחינה הלכתית מותר ורק רגשית עלינו להוקיעו, וגאולה בעייתי מבחינת קידוש (מדגיש, לא יודע בבירור רק שמעתי) משום שהוא מיוצר מרכז בשיטה שהיא בעייתית לפי מעט פוסקים.
וכל אחד יברר את הנתונים, לא על פי שמועות , וישאל מורה הוראה
(גם בגאולה זה תלוי באיזה סוג)
ושוב מסייג רק שמעתי ומנגד שמעתי טענות רבות שמכחישות את הנושא לאחר בירור, לטענתם.
והלכתית ודאי שעדיף יין לקידוש....

אחת111

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
לא רוצה להעיר וכל אחד ישאל רב, אך שמעתי פעם שהלכתית עדיף מיץ ענבים השוכן בבקבוק פניציה שמבחינה הלכתית מותר ורק רגשית עלינו להוקיעו, וגאולה בעייתי מבחינת קידוש (מדגיש, לא יודע בבירור רק שמעתי) משום שהוא מיוצר מרכז בשיטה שהיא בעייתית לפי מעט פוסקים.
ושוב מסייג רק שמעתי ומנגד שמעתי טענות רבות שמכחישות את הנושא לאחר בירור, לטענתם.
יש גם מיץ ענבים כשר לקידוש בבקבוקים שאינם תוצרת פניציה, צריך לבדוק בתחתית הבקבוק שאין את הסמל המשולש של פניציה

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
תודה על ההערה החשובה.
כל אחד יסמוך על רבו, אבל צריך לזכור שיש להם הכשר שאחראי גם על זה שזה יהיה כשר לקידוש.
אז מי שסומך על ההכשר הזה (לא זוכר מה ההכשר, בד"ץ?) אז יכול לקנות את המיץ ענבים הזה.
בכל אופן לא ידעתי וחידשת לי

חמצוץ

משתמש סופר מקצוען
תודה על ההערה החשובה.
כל אחד יסמוך על רבו, אבל צריך לזכור שיש להם הכשר שאחראי גם על זה שזה יהיה כשר לקידוש.
אז מי שסומך על ההכשר הזה (לא זוכר מה ההכשר, בד"ץ?) אז יכול לקנות את המיץ ענבים הזה.
ובשביל לא לגרום נזק לא נכון, שימו לב להערות!
לא שמעתי את זה ממקור מוסמך
אם יש כאן מישהו שיודע-שיעדכן

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
פעם כיבדתי מישהו בשמחה משפחתית לשתות יין,
הוא אמר לי שהוא לא שותה מבקבוקי פניציה
(זה עוד דרגת צדקות: לא רק לא לקנות, גם לא לשתות. כשבעל השמחה ידע שהאורחים לא ישתו הוא לא יקנה את זה).

חמצוץ

משתמש סופר מקצוען
תודה על ההערה החשובה.
א. אני לא בטוח שההכשר אחראי לזה שזה כשר.
ב. ברור שהלכתית - ואין חולק על כך - עדיף יין, נניח זה עדיין לא גורם לבדצ להסיר את ההכשר....
ולכן יתכן שהוא הדין לגבי קדם, בסדר?

חמצוץ

משתמש סופר מקצוען
פעם כיבדתי מישהו בשמחה משפחתית לשתות יין,
הוא אמר לי שהוא לא שותה מבקבוקי פניציה
(זה עוד דרגת צדקות: לא רק לא לקנות, גם לא לשתות. כשבעל השמחה ידע שהאורחים לא ישתו הוא לא יקנה את זה).
מטיל ספק על "רמת הצדקות" לא חושב שמישהו בעל מידות היה מוצא בדיוק שם את המקום להימנע מדברים כאלו, הרי כשלא יהיה לו דלק הוא לא יסע עוד 10 ק"מ בשביל שומרי שבת מן הסתם, ופתאום פה הוא מוצא מרום להצטדק?
לא מחבב את האנשים האלו, סליחה... (כמובן שכל מקרה לגופו אבל באופן כללי)
וכמובן שיותר יפה אם בעלי שמחה יתחשבו ברגשות הציבור ולא יביאו מהיום והלאה דברים שישנם שמשתדלים להימנע מהם

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
ובשביל לא לגרום נזק לא נכון, שימו לב להערות!
לא שמעתי את זה ממקור מוסמך
אם יש כאן מישהו שיודע-שיעדכן
הרב אלישיב הקפיד לעשות קידוש רק ממיץ ענבים 100%, ללא תערובות ותוספות. הרבה נוהגים כן (מקדשים רק על מיץ ענבים שכתוב עליו 100% טבעי)
גאולה לא עונה על הכלל הזה.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
מטיל ספק על "רמת הצדקות" לא חושב שמישהו בעל מידות היה מוצא בדיוק שם את המקום להימנע מדברים כאלו, הרי כשלא יהיה לו דלק הוא לא יסע עוד 10 ק"מ בשביל שומרי שבת מן הסתם, ופתאום פה הוא מוצא מרום להצטדק?
לא מחבב את האנשים האלו, סליחה... (כמובן שכל מקרה לגופו אבל באופן כללי)
וכמובן שיותר יפה אם בעלי שמחה יתחשבו ברגשות הציבור ולא יביאו מהיום והלאה דברים שישנם שמשתדלים להימנע מהם
אתה כועס עליו על זה שהוא פוגע ברגשות בעל השמחה?
לא הבנתי מדוע בדיוק אינך מחבב אותו.
הוא לא מצא פתאום מקום להצטדק, הוא באמת משתדל להמנע, ויש הרבה יהודים כאלו.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
הרב אלישיב הקפיד לעשות קידוש רק ממיץ ענבים 100%, ללא תערובות ותוספות. הרבה נוהגים כן (מקדשים רק על מיץ ענבים שכתוב עליו 100% טבעי)
גאולה לא עונה על הכלל הזה.
רוב מיצי הענבים בשוק לא עונים על זה,
ודעת הרב אלישיב יחידאה.

חמצוץ

משתמש סופר מקצוען
הנה בעניין קדם

אניס

משתמש פעיל
מאידך, כשיש מאבק משותף על עקרונות של ימין ושמאל, הנתון הוא שהימין הוא הרוב במדינה, וכשקבוצות מיעוט שמאלניות, יבינו שאם הם מזדהים עם הטרור זה עולה להם בכיס, זה בהחלט יכול למנוע דברים כאלו בעתיד.
כשבעל עסק ירגיש בכיס שמיליון(!) איש לא קונים אצלו בגלל שמירת שבת הוא יחשוב פעמיים על כדאיות...

חמצוץ

משתמש סופר מקצוען
ודעת הרב אלישיב יחידאה.
הרבה מיצים כן עונים על זה
ורבים מקפידים על זה
מה גם, שאין ספק (לכאורה) שמי שהקפיד על זה מבחינה הלכתית זה קודם לענייני פיניצה, לא?

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
הרבה מיצים כן עונים על זה
ורבים מקפידים על זה
מה גם, שאין ספק (לכאורה) שמי שהקפיד על זה מבחינה הלכתית זה קודם לענייני פיניצה, לא?
זכור לי שרק כרמל.
איני יודע מי מהם קודם. כי איני יודע את רמת החומרא של כל אחד מהחומרות האלו.

פזמון

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
אני לקוחה של בנק מסוים. והנה באתר הבנק. בהודעה השניה. מופיעה הודעה מקוממת ביותר:
בנק **** קורא למגזר העסקי להשמיע את קולו
ולהצטרף למהלך לטובת עצירת ההידרדרות והאלימות
יחד נעצור את האלימות ונחזור לכבד זה את זה
#חלאס, די!
סוף ציטוט.
מכאן יוצאת קריאה לערבים שיעצרו את האלימות הרצחנית וקריאת קודש לחמאס: חידלו מלהתעסק כל חייכם בהרג יהודים.
לזה הם התכוונו?

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
ודעת הרב אלישיב יחידאה.
ממש לא נכון. אפשר לבדוק בכל רשת וצרכניה. יש הרבה מאד חברות וסוגים של מיץ ענבים טהור ללא תוספות (לי אישית בבית יש ברגעים אלו 3 סוגים: בית סבא, Bַ&D, תירוש טבעי. יש גם מיץ ענבים של שיינברג, יקבי ציון, ועוד סוגים שלא זוכרת כרגע).
יתכן שדעת הרב אלישיב יחידה, אבל הרבה מהציבור הליטאי מקפיד ע זה, בפרט שיש הרבה מלאי בחנויות (בבד"ץ ע"ח כל מה שכתוב 100% טבעי או מיץ ענבים טהור - זה רק מיץ ענבים)

על דא ועל הא

משתמש סופר מקצוען
עימוד ספרים
בכל אופן, ממש כואב לי שיהודי משלנו הגיע למסקנה כזו:
(ומה גם שלדעת הפוסקים, שחילנים בדורנו דינם כתינוק שנשבה, העושה כן עובר על "או קנה מיד עמיתך" וכמו שפרש"י ויקרא כ"ה י"ד "וכי תמכרו וגו'" - לפי פשוטו כמשמעו ועוד יש דרשה מנין כשאתה מוכר מכור לישראל חברך ת"ל וכי תמכרו ממכר לעמיתך מכור ומנין שאם באת לקנות קנה מישראל חברך ת"ל או קנה מיד עמיתך).
כואב לך?
אין לך מה לכאוב את זה, אני מקסימום תינוק שנשבה בענין הזה.
לי, למשל, כואב מאוד שיהודים מהעם שלנו מחללים שבת, ואני אישית לא מסוגל להיכנס לחנות שאני יודע שעובדים שם בשבת.
וכן - אם יהיה בפני שתי אפשרויות, מחלל שבת וערבי, אכנס לחנות של הערבי ולא לחנות של המחלל שבת, בכדי שלא לסייע בידו בכי-הוא-זה להמשיך ולצפצף על התורה הקדושה.

חמצוץ

משתמש סופר מקצוען
זכור לי שרק כרמל.
איני יודע מי מהם קודם. כי איני יודע את רמת החומרא של כל אחד מהחומרות האלו.
א. הנה על יין ומיץ ענבים.
ב. פניציה אין שום בעיה הלכתית!!!
רק אידיאולוגית, בלי לזלזל כמובן

לווים

משתמש מקצוען
זו הוראה של גדולי ישראל!
לא אנחנו הקטנים מחליטים אם לעשות חרם או לא
גדולי ישראל מכל העדות והחוגים מבקשים להמנע כמה שאפשר מללכת למקומות מחללי שבת
אנחנו באופן אישי אם נתקלים בעסק או חנות שלא שומרים שבת, אומרים להם:"אוי, חבל, הפסדתם אותנו"..
יש לצערנו כאלה שטועים שאם יפתחו בשבת ירויחו יותר , צריך להוכיח להם ששווה לנוח וגם להתברך ממקור הברכה.
וישראל ערבים זה לזה.
את מתבלבלת
יש הבדל גדול בין לעשות חרם ציבורי
ובין לא ללכת
זה ברור הוראה של גדולי ישראל
ולא הייתי צריכה שתזכירי לי את זה
אבל בבקשה לא להכניס מילים אחרות לפה של גדולי ישראל

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה