מידע שימושי הרהורים בנוגע לעזיבה ההמונית של חברת סלקום

מצב
הנושא נעול.

א'ב'

משתמש פעיל
רק
גם לא מחבקים אח שנותן מדי יום סתירה לאבא.
צריך בהחלט לרחם עליהם. צריך להתפלל שיחזרו בתשובה, אבל לא צריך להתקרב אליהם. כן, בהחלט, צריך להתרחק מהם ולהרחיק את ילדיהם מהילדים שלנו, ולתעב את ההתנהגות שלהם וגם להסביר זאת לילדינו. (כמובן שלפעמים צריך להתקרב פשוט כדי לקרב, ופשוט שזה לא מתאים לכל אחד ולא בכל מקום ובכל זמן)
רק שהסמיכות של המילה תיעוב היתה על הילד וזה אסור בכל אופן!!!

פ.נ

משתמש סופר מקצוען
הפרופו חרם
לפני כמה חודשיים העלו פירסומת לערוצים החבריתיים שזה נגד כיבוד הורים בא אחד מגדולי העסקים ובעל רשת כל שהו(היה ראשון שעשתה את הצעד הזה ומגיע לו שאפו ענק!!! על כל מה שהוא עשה)והיתעצבן על אותה פירסומת ופשוט החרים איזה ערוץ מסית שלפי מה שהבנתי שהם עושים מימנו כמה מליונים לשנה..... לדעתי עם היו מיצטרפים אליו כל החברות ואפילו חצי מהחברות זה היה הולך לו בענק!!! אלא שפה זה היה רק הוא יחידי שזה לא לא עזר בזיוק..(הפקופו מירון זה כמו ללכת נגד הזרם בשביל הצר הזה שכולו מלא אנשים......)
צריכים לבוא כמה אנשים ציבוריים(כולל חברי כנסת, בעלי רשתות גדולות וכו )ופשוט להחרים אותם!!!
ברגע שזה יבוא מהם יגיע כל הסחף הציבורי....

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
כמו שציינתי מקודם, כל המיץ ענבים שיש בשוק ראויים לתסיסה.
מה נקרה ראוי לתסיסה ?
מצטרפת לשאלה מה נקרא ראוי לתסיסה.
מיץ ענבים ששמו בו חומר משמר לא יתסוס לבד, בלי להוסיף לו שמרים חדשים מבחוץ, כי החומר המשמר הרג את השמרים שהיו שם.
מצד שני, למיטב ידיעתי בכל מקרה גם כשמכינים יין (רגיל, לא מדברת על יינות מיוחדים) בד"כ מוסיפים לו קודם כל חומר שהורג את השמרים הטבעיים, מנדפים את החומר ואז מוסיפים שמרים תעשייתיים, כדי לקבל יותר שליטה על התהליך.
ככה שהמיץ ענבים עם החומר המשמר אמנם לא יהפוך ליין לבד, אבל יש תהליך שבו אפשר להפוך אותו ליין.

משה כוכב

משתמש רשום

בנמלך

משתמש פעיל
א
כולנו ראינו ביומיים האחרונים גל עזיבה המוני מחברת סלקום בעקבות הפרסום שלהם על שביתה בת שעה למען דו קיום ו''אחדות'', הזעם הציבורי לא איחר מלהגיע ועשרות אלפי מינויים התנתקו מהחברה בתוך שעות בודדות וגרמו להם להפסדים אדירים, הרשת געשה מקריאות להחרים את הבוגדים וגם בציבור החרדי היו המוני מתנתקים...

תוך כדי כך חשבתי לעצמי למה אנחנו לא רואים זעם ציבורי כ''כ רחב ועזיבות המוניות וחרמות לעסקים ורשתות שלא בוגדים בנו בעם היהודי ותומכים בטרור אלא חמור הרבה יותר... בוגדים באבא שלנו.. בבורא עולם... למה אין עזיבה המונית של יראי שמים את תחנות הדלק המחללות שבת... אטרקציות שבוגדים בכל הקדוש והיקר לנו...

סתם הרהורים...
בלת"ק, ולפני שיענו כל אחד מהרהריו - בתוך עמי אנכי יושבת, וישנם אלפי יהודים שכל קניה שלהם, וכל יציאה שלהם לאטרקציה, תהיה קודם כל - כרוכה בשמירת שבת. של הרשת, של המקום, וכו'.
מה שאפשר בידם. לא מדבר על נסיעה בקוי תח"צ, שם זה ענין אחר, וכבר נדון הרבה ואכמ"ל.
יש אלפי יהודים שלא יכנסו לחנות ללא הכשר = הן באוכלין והן במכשירים. הם גם לא יסתפקו במכשירי מוגן וכו' שאינם מספקים. והם דומים להפליא למה שאנחנו כל כך רוצים להתנזר מהם.
וכן הלאה.
בשורות טובות לכלל ולפרט

בשעות הפנאי

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
בלת"ק

הצטברו כאן כמה גורמים יחד.
דבר ראשון האנשים חיפשו על מי להוציא את העצבים.. איך להוכיח את נאמנותם וחיבורם למאבק, וסלקום נפלה לידם כפרי בשל, למרות שיש חברות רבות שמזדהות עם 'הדו קיום' המפוקפק הזה.

והסיבה הנוספת והמרכזית היא שלעבור חברה סלולארית, זה הדבר הכי קל לעשות, לוקח חצי שעה, ולא מורגש כלום אח"כ.
אבל למשל, לעבור בנק, זה סיפור מההפטרה... וגם להחרים ערוץ תקשורת פופולארי, זה דבר שקשה לעשות, והוא גם משהו שדורש התגברות בכל פעם מחדש.
אם למשל, חברת קוקה קולה הייתה עושה משהו כזה, לא היינו רואים חרם עליה, למה? כי אין לה תחליף. לדעת אלו שאוהבים את המשקאות שלה. גם אם לשבת הקרובה יקנו משהו אחר, אבל לטווח ארוך, אנשים צריכים משהו דרמטי במיוחד כדי להמשיך עם זה.
וזו לדעתי סיבה משמעותית שזה הלך עם סלקום. - זה פשוט קל מידי.

בעניין שמירת השבת, כולנו משתדלים, וכמה שיותר. אבל זה נסיון תמידי, ולפעמים אנחנו נכשלים בו.
אם זו הייתה שאלה של בחירה פעם אחת בלבד, בטוחני שכולם היו מצטרפים, אבל כשזה נסיון קבוע שדורש התגברות שוב ושוב, זה הרבה יותר מסובך.

ישראלג

משתמש סופר מקצוען
מידע איך להתנתק מהוט מובייל
https://www.hotmobile.co.il/ServiceSupport/Pages/cancellation.aspx
ובתיאור פניה
לרשום להם שהסיבה הוא
כי יש בכניסה לירושלים תמונה מאוד לא צנועה...
בפרסומת של חברת הוט,
והציבור ביקשו מהם לטפל בנושא הזה ולא קיבלו שום תגובה!!!!​
רק היום עברתי מסלקום להוט :(

קצרה

משתמש מקצוען
מה הקשר יש מקומות שאפשר ואיכא דרכא אחרינא....

למה לאגד בצפון אין תחליף?
יש 2 אופציות מעולות : לקנות רכב או לנסוע במונית.

אם ברור לך כמו לי שאין צורך לשלם מוניות כל יום או לקנות רכב בגלל שאגד בצפון מחללים שבת - וזה לא נקרא ש"אפשר ויש דרך אחרת".

אז הייתי מצפה ממך להבין גם שסמינר או הורים רבים - זה לא נקרא עבורם ש"אפשר ויש דרך אחרת" - להחליף אטרקציות ברמה של כדור פורח ושאר אקסטרים - בחווה של חווה/פארק לכיש/סיור בשכונות ירושלים/לא ללכת לטיולים כלל (פחות או יותר הצעות שעלו באשכול קודם בקיץ עם הצעות למקומות שומרי שבת...).

אשרי כל מי שילדיו אינם זקוקים ומתאווים לאטרקציות יותר ממאחורי הדבש וסיור ברחובות ירושלים - זה אנושי למדי ילדים שזקוקים לריגושים וחוויות.
כל חוויה שיש לה תחליף הולם. ולא תחליף כמו שמונית היא תחליף לאוטובוס - מן הראוי לא ללכת לאתר מחלל שבת.
וגם כשיש תחליף - אבל למשל הוא אינו נגיש תחבורתית ויש לקחת מונית - אפשר בהחלט להקביל את זה לרכישת רכב כדי לא לנסוע באוטובוס בצפון.

נ.ב מי שמהווה אייקון של חילול שבת (למשל AM:pM )כל הנ"ל שונה. שמה זה מקביל לסלקום. יש הרבה חברות שכתבו בעד דו קיום - ולא חטפו. סלקום הפכה לאייקון ולכן היתה שונה.
(ועדיין -מניחה שאיש לא היה עוזב את סלקום אם התחליף שלהם היה - שימוש בטלפון נייח במקום נייד)

ולמען הקונטרה,

לפני כמה חודשים ביטלתי ביומן פגישה שהיתה חשובה למנהל שלי בגלל שהוא שלח אותה בשבת. למרות זאת - לפגישה עצמה - הגעתי.
המנהל כעס למדי ואמר - "קצרה , את יודעת שכשאני עושה סדרים ביומן שלי - חייבת להשלח לך הודעה. זה לא שבכוונה שלחתי לך בשבת.."
עניתי לו - "אתה יודע שאני חושבת שאהדה לקבוצת כדורסל היא דבר פסיכי בגיל 50 ובנאדם אמור לגדול מאז גיל העשרה . יותר פסיכי זה לא להחזיק שום דבר אדום כי אתה אוהד מכבי... בכל זאת אם אני אשלח לך קריקטורות לועגות לנ"ל - תפגע. ככה גם אני יודעת שאתה לצערי לא שומר שבת. אבל שבת היא שלי ושל אלוקים שאני אוהבת. וכשאתה שולח לי מייל ביום שבת - זה פוגע מדי".

חשבתי על זה הרבה אחר כך - על זה שבאמת מחיקת הפגישה נבעה מכאב אישי - ושזה באמת לא משהו שחשתי בגילאים צעירים יותר.
ואמרתי לעצמי - מי שמצליח לגרום לילדיו לכאוב את כאב השבת בצורה שיכאב לו ללכת לבילוי והוא יעדיף שלא- אשריו ואשרי חלקו. זו בהחלט מדרגה.

נערך לאחרונה ב:

אניס

משתמש פעיל
נ.ב מי שמהווה אייקון של חילול שבת (למשל AM:pM )כל הנ"ל שונה. שמה זה מקביל לסלקום. יש הרבה חברות שכתבו בעד דו קיום - ולא חטפו. סלקום הפכה לאייקון ולכן היתה שונה.
באותו עניין, הייתי מחלק גם בין עסקים/אטרקציות שכתוב עליהם שפתוחים כל השבוע, כולל בשבת. לבין מקומות שיש שלט גדול 'פתוח בשבת'.
גם מי שפחות מקפיד בדרך כלל, כשעסק כותב בענק 'פתוח בשבת' הוא בעצם כותב 'אני מצפצף על בורא עולם ועל שומרי השבת', ואז צריך כל אחד להימנע ככל האפשר מלהיכנס אליו.

הייתי פעם ליד פתח תקווה והיו שם שתי תחנות דלק סמוכות, באחת (במושב מגשימים) הייתה שטיפה ב-5 ש"ח. ובשנייה (במושב נחלים), שהיה כתוב עליה 'תחנה שומרת שבת', שטיפה עלתה 10 ש"ח. כמובן שהלכתי לתחנה השומרת שבת (5 ש"ח - לא כזה ניסיון גדול...).
כשיצאתי מהתחנה ראיתי להפתעתי מחיר לתדלוק בשבתות וחגים. התברר לי שאין שירות מלא בשבת אך התחנה כן פתוחה לשירות עצמי.
בתחילה נורא התעצבנתי, והאמת שגם קצת התבאסתי...
אבל אחר כך חשבתי שעצם זה שלתחנה חשוב להדגיש שהיא שומרת שבת ולפחות לא מעסיקה עובדים בשבת, זה כבר שונה. כי יש כאן אכפתיות וניסיון לכבד ואין כאן זלזול מחפיר.

איש האשכולות

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
ר' לוי יצחק מברדיטשוב לא היה פותח אשכול כזה
אתם מכירים רק את ר' לוי יצחק מברדיטשוב הנינוח והמלטף....
תתחילו להכיר גם את הברדיטשוב'ר של ספר 'קדושת לוי' שם הוא דורש מכל אחד ואחד לשוב בתשובה ולראות כיצד ניתן להשתפר ולהתקרב יותר ויותר אל ה'.

רק לבין הסדרים...

משתמש פעיל
עריכה תורנית
המשתמש נחסם
הייתי פעם ליד פתח תקווה והיו שם שתי תחנות דלק סמוכות, באחת (במושב מגשימים) הייתה שטיפה ב-5 ש"ח. ובשנייה (במושב נחלים), שהיה כתוב עליה 'תחנה שומרת שבת', שטיפה עלתה 10 ש"ח. כמובן שהלכתי לתחנה השומרת שבת (5 ש"ח - לא כזה ניסיון גדול...).
כשיצאתי מהתחנה ראיתי להפתעתי מחיר לתדלוק בשבתות וחגים. התברר לי שאין שירות מלא בשבת אך התחנה כן פתוחה לשירות עצמי.
בתחילה נורא התעצבנתי, והאמת שגם קצת התבאסתי...
אבל אחר כך חשבתי שעצם זה שלתחנה חשוב להדגיש שהיא שומרת שבת ולפחות לא מעסיקה עובדים בשבת, זה כבר שונה. כי יש כאן אכפתיות וניסיון לכבד ואין כאן זלזול מחפיר.
למיטב ידיעתי אין דבר כזה תחנת דלק שאין בה שירות עצמי גם בשבת.
כשכתוב שהתחנה סגורה בשבת - הכוונה שהם לא עובדים בשבת, מה שאומר שאין שירות מלא. שירות עצמי אתה יכול תמיד לעשות - אין להם מנעול בכניסה לתחנה.
כמו שגם בנק שלא עובד בשבת, זה לא אומר שאתה לא יכול למשוך בכספומט בשבת. כמו"כ כל שירות שאתה עושה לבד בלי שמחייב אותם להעביד עובדים בשבת.
אגב, בענין הדלק, יתכן גם שזה מוצדק. מה יקרה אם לאמבולנס יגמר הדלק בשבת? אתה לא יכול להאשים אותם שנכנסים גם אחרים וממלאים בשבת - הם לא אמורים להיות מפקחים של כולנו

נערך לאחרונה ב:

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
כשכתוב שהתחנה סגורה בשבת - הכוונה שהם לא עובדים בשבת, מה שאומר שאין שירות מלא. שירות עצמי אתה יכול תמיד לעשות - אין להם מנעול בכניסה לתחנה.
בתחנת הדלק במתתיהו יש שער נעול כשהיא סגורה (אין לי מושג מה קורה שם בשבת, לא יצא לי לעבור שם בשבת, אבל ראיתי את זה בלילה אחרי שעות הפתיחה. מניחה שזה כך גם בשבת)
אבל הם באמת חריגים, אולי זה בגלל שאין להם בכלל שירות עצמי, אלא רק שירות מלא.

כובע הנזיר

משתמש מקצוען
מצטרפת לשאלה מה נקרא ראוי לתסיסה.
מיץ ענבים ששמו בו חומר משמר לא יתסוס לבד, בלי להוסיף לו שמרים חדשים מבחוץ, כי החומר המשמר הרג את השמרים שהיו שם.
מצד שני, למיטב ידיעתי בכל מקרה גם כשמכינים יין (רגיל, לא מדברת על יינות מיוחדים) בד"כ מוסיפים לו קודם כל חומר שהורג את השמרים הטבעיים, מנדפים את החומר ואז מוסיפים שמרים תעשייתיים, כדי לקבל יותר שליטה על התהליך.
ככה שהמיץ ענבים עם החומר המשמר אמנם לא יהפוך ליין לבד, אבל יש תהליך שבו אפשר להפוך אותו ליין.
כל מה שכתבת נכון בתעשייה. (בהכנת יין ביתי יש שימנעו מהתהליך כי לענבים יש שמרים באופן טבעי, נראה כמו אבק, והם יכולים להתסיס)
ועדיין מניסיוני, מיץ ענבים תעשייתי שיושב כמה שבועות במקרר מתחיל לתסוס. מיץ ענבים סחוט מענבים ללא בישול יתסוס תוך יום יומיים.

טיגריס

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי DIP
כמו שגם בנק שלא עובד בשבת, זה לא אומר שאתה לא יכול למשוך בכספומט בשבת. כמו"כ כל שירות שאתה עושה לבד בלי שמחייב אותם להעביד עובדים בשבת.
אגב, בענין הדלק, יתכן גם שזה מוצדק. מה יקרה אם לאמבולנס יגמר הדלק בשבת? אתה לא יכול להאשים אותם שנכנסים גם אחרים וממלאים בשבת - הם לא אמורים להיות מפקחים של כולנו
לא יודע אם אתה צודק שעתיים לפני יום כיפור נתקעתי עם רכב ללא דלק וכל איזור בית שמש לא היה אפשרות אפילו בידני.

ANANAS

משתמש מקצוען
אתם מכירים רק את ר' לוי יצחק מברדיטשוב הנינוח והמלטף....
תתחילו להכיר גם את הברדיטשוב'ר של ספר 'קדושת לוי' שם הוא דורש מכל אחד ואחד לשוב בתשובה ולראות כיצד ניתן להשתפר ולהתקרב יותר ויותר אל ה'.
אין ספק שצריך לדרוש ולסייע לכל יהודי לחזור בתשובה שלמה ולהתקרב אל הקב"ה.
היהודים שאינם דתיים היום ברובם המכריע לא נכללים בקטגוריה של - יודע את אלוקיו ומתכוון למרוד בו.
הם מחונכים מגיל קטן לדרך החיים החילונית והמידע שלהם לגבי היהדות ניזון מהתקשורת ומעוות לחלוטין.
על כל אחד מאיתנו מוטלת החובה לקרב אותם באהבה לאבינו שבשמיים.
בוודאי שאם יש אפשרות לקנות משהו ממפעל שמחלל שבת או לעזור ליהודי ששומר שבת ולפרנס אותו זה עדיף.
אבל לתעב יהודי שלא אמון על שמירת שבת????
או לומר שערבי רוצח בפוטנציאל בן בנו של ישמעאל עדיף מיהודי עם נפש טהורה שרוצה להתקרב לקב"ה ורק לא יודעת איך?!?!

מזעזע בעיני.

גאונה

משתמש מקצוען
בבני ברק למשל התחנות סגורות עם שער בשבת. אין כל שרות, גם לא עצמי

ממק'ה

משתמש צעיר
אין ספק שצריך לדרוש ולסייע לכל יהודי לחזור בתשובה שלמה ולהתקרב אל הקב"ה.
היהודים שאינם דתיים היום ברובם המכריע לא נכללים בקטגוריה של - יודע את אלוקיו ומתכוון למרוד בו.
הם מחונכים מגיל קטן לדרך החיים החילונית והמידע שלהם לגבי היהדות ניזון מהתקשורת ומעוות לחלוטין.
על כל אחד מאיתנו מוטלת החובה לקרב אותם באהבה לאבינו שבשמיים.
בוודאי שאם יש אפשרות לקנות משהו ממפעל שמחלל שבת או לעזור ליהודי ששומר שבת ולפרנס אותו זה עדיף.
אבל לתעב יהודי שלא אמון על שמירת שבת????
או לומר שערבי רוצח בפוטנציאל בן בנו של ישמעאל עדיף מיהודי עם נפש טהורה שרוצה להתקרב לקב"ה ורק לא יודעת איך?!?!

מזעזע בעיני.

כל מילה!!! פשוט זעזוע!!
מבחינתי שווה מחיקה של האשכול @מרשמלו
@ניהול האתר

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
ועדיין מניסיוני, מיץ ענבים תעשייתי שיושב כמה שבועות במקרר מתחיל לתסוס. מיץ ענבים סחוט מענבים ללא בישול יתסוס תוך יום יומיים.
אבל הוא ראוי למאכל אחרי התסיסה הזאת? כי מן הסתם נכנסים למיץ ענבים לא רק שמרי יין, אלא גם פטריות וחידקים אחרים...

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה