מידע שימושי הרהורים בנוגע לעזיבה ההמונית של חברת סלקום

מצב
הנושא נעול.

לווים

משתמש מקצוען
אף אחד לא כתב שלא אכפת למישהו מכבוד השבת חלילה וברור שהיו מחאות ציבוריות נגד רשתות וחברות שמחללות שבת כמו אל על בזמנו וכו' ובוודאי שאין כוונה לקטרג חלילה
בכתיבת האשכול הובעה משאלה שנרגיש לפחות את אותו זעם שהציבור הרגיש כלפי סלקום ככה נרגיש שנראה עסק שמחלל שבת בפרהסיה.
את שוכחת שהרבה מזעם הציבןר היה מצד הרחוב החילוני...
להם יש הרבה הרבה יותר כח בגלל שהם חשופים לרשתות החברתיות והכוח שם הרבה יותר חזק

בכא לדעתי יש הבדל גדול בין חרם על תמיכה בטרור (נניח אם יפגע חלילה מישהו מחלל שבת ידוע תעשי חרם ותגידי שאת תומכת בפעילות טרור???? לא!!!!)

אבא של ...

משתמש פעיל
באו נעמיד דברים על דיוקם
דבר ראשון אכפתיות לשבת לא תזיק לנו
דבר שני גם בלי חרם אנחנו מקבלים טלפונים לא פעם משירות לקוחות כזה או אחר
בואו נדגיש מה חשוב לנו זה בטוח עוזר

אבא של ...

משתמש פעיל
דייייייייייי
יש פה מידי הרבה הודעות שנראה שמחפשות תירוצים למה
הלוואי ואני טועה אבל האם אנחנו לא מחפשים תירוצים למצפון שלנו למה לא אכפת לנו משבת ????
לא מדבר על חרמות אבל אנ ואת/ה והוא /היא צריכם להרגיש סלידה מחנות של מחללי שבת
תחשבו על חנות שרוצחת
אז מחללי שבת זה רישעות יותר גדולה ,במבט אמיתי ולא קוברים מחלל שבת ליד רוצח כדי להבדיל בין רישועיות...

נערך לאחרונה ב:

דותוש'

משתמש מקצוען
אף אחד לא מחפש תירוצים.
אני חושבת שפשוט יש פה אנשים שבאמת נמנעים ממש מלהשתמש בחילולי שבת ואכן מדירים עצמם מחנויות/עסקים שכאלה
וזה קצת מציק שמישהו בא ופשוט מחליט בשבילי ששתמיכת הטרור מזעזעת אותי יותר מחילול שבת.
אם רוצים אפשר לנסח את זה בצורה אחרת
לדוג לרשום שמפריע לך שאצלך הנושא הזה לא מספיק חזק .
אישית לא נכנסת לחנויות מחללי שבת ומתעבת כל אחד ואחת מבני עמינו שכופרים בתורה הקדושה
ואגב גם אומרת להם את זה בפרצוף.

דותוש'

משתמש מקצוען
יש היום בילבול גדול בעניין בגלל כול תנועות הקירוב
תמיד אנחנו צריכים לקוות שיהודים טועים/תועים אלו ישבו בתשובה אבל כול עוד הם לא שבו בתשובה ומריעים בקול גדול נגד ה' יתברך הם מוציאים עצמם מכלל ישראל
ורשום שביום פטירת רשעים אלו צריך לעשות יום חג וללבוש בגדי שבת.
אנשים האלו מרחיקים אותנו מהגאולה וזורעים בילבול וריחוק מהקב"ה כשאני כותבת עכשיו אני בוכה
בוכה עליהם שלא זכו .
בוכה עלינו שלא מספיק אוהבים ויראים בשביל להרחיק את עצמינו מאיתם
להבין שאין לנו אליהם שייכות והם לא שווים אפילו לעפר רגלו של בן תורה אחד.

אחת111

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
אף אחד לא מחפש תירוצים.
אני חושבת שפשוט יש פה אנשים שבאמת נמנעים ממש מלהשתמש בחילולי שבת ואכן מדירים עצמם מחנויות/עסקים שכאלה
וזה קצת מציק שמישהו בא ופשוט מחליט בשבילי ששתמיכת הטרור מזעזעת אותי יותר מחילול שבת.
אם רוצים אפשר לנסח את זה בצורה אחרת
לדוג לרשום שמפריע לך שאצלך הנושא הזה לא מספיק חזק .
אישית לא נכנסת לחנויות מחללי שבת ומתעבת כל אחד ואחת מבני עמינו שכופרים בתורה הקדושה
ואגב גם אומרת להם את זה בפרצוף.
משנאיך ד' אשנא
כשכתוב משנאיך מדובר הוא באלה ששונאים את ה' מתוך ידיעה שלמה של התורה ומפתחים כפירה אידאולוגית. מה שאין כן ביחס למי שגדל וחי שחילוני. ולכן, לכל החילוניים בימנו אין ליחס דברים אלה ואנו מצוום כלפיהם באהבה גדולה וגם מובא בשו"ת בנין ציון החדשות סי' כ"ג שמחללי שבת בזמנינו נחשבים קצת כתינוק שנשבה לבין הנכרים, לא צריך לשנוא אותם אלא לכאוב את כאבו של הקבה ובושתה של השבת, אנחנו לא תומכים בעסקים מחללי שבת לא בגלל שאנחנו שונאים אותם אלא בגלל הכאב

דותוש'

משתמש מקצוען
אבל כול עוד הם לא שבו בתשובה ומריעים בקול גדול נגד ה' יתברך הם מוציאים עצמם מכלל ישראל
שים לב.
כל המריעים כגון אמנון לוי ושותפיו
תאמין לי היום יש מודעות גדולה מאוד לעניין
ולא צריך לאהוב אותם אולי אולי לרחם.

אחת111

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
שים לב.
כל המריעים כגון אמנון לוי ושותפיו
תאמין לי היום יש מודעות גדולה מאוד לעניין
ולא צריך לאהוב אותם אולי אולי לרחם.
מדובר על הרוב לא על כמה רשעים(לא אומרת בדיוק מי המבין יבין) כל השאר אם אין אנחנו מצווים לשנוא אנו מחוייבים לאהוב, צריך לאהוב כל יהודי

אניס

משתמש פעיל
אם כבר הנושא עלה, מה בנוגע לתחנות דלק?
לתושבי המרכז אפשר לתדלק בתוך בני ברק בתחנה שומרת שבת.
ובפרט לתושבי מודיעין עילית, שיש תחנה במתתיהו שומרת שבת (ובשונה מבני ברק - היא אפילו לא חלק מרשת שמחללת שבת).
שווה השבת שניסע עבורה עוד כמה מטרים!!!

א.ש. אמיתי

משתמש מקצוען
פותח האשכול עורר על עניין נכון, אבל במחילה, הדימוי של חרם על מחללי שבת לחרם על חברת סלקום ממש לא במקום.

עסק בבעלות יהודי שבוחר לפתוח בשבת, ב-99% מהמקרים לא מדובר בהתרסה, זה פשוט עניין של שיקול כלכלי (וודאי כשמדובר במקום בילוי, שרוב ההכנסות שלו הם מסופי שבוע), לצערנו, ציבור שומרי התורה שכואב להם העניין, עדיין לא מהווים את הרוב במדינה הזו, ולכן גם אם נניח 15,000 משפחות תחלטנה שהן לא נכנסות למקום שפתוח בשבת, עדיין לא משתלם לבעלים לסגור בשבת.

מאידך, כשיש מאבק משותף על עקרונות של ימין ושמאל, הנתון הוא שהימין הוא הרוב במדינה, וכשקבוצות מיעוט שמאלניות, יבינו שאם הם מזדהים עם הטרור זה עולה להם בכיס, זה בהחלט יכול למנוע דברים כאלו בעתיד.

בכל אופן, ממש כואב לי שיהודי משלנו הגיע למסקנה כזו:
אינני פוסק, אך פשוט וברור לי שעדיף לפרנס ערבים מלפרנס מחללי שבת.
(ומה גם שלדעת הפוסקים, שחילנים בדורנו דינם כתינוק שנשבה, העושה כן עובר על "או קנה מיד עמיתך" וכמו שפרש"י ויקרא כ"ה י"ד "וכי תמכרו וגו'" - לפי פשוטו כמשמעו ועוד יש דרשה מנין כשאתה מוכר מכור לישראל חברך ת"ל וכי תמכרו ממכר לעמיתך מכור ומנין שאם באת לקנות קנה מישראל חברך ת"ל או קנה מיד עמיתך).

ציפי-ה

נשארתי סקרנית בהחלט...
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
אבל הבעיה העיקרית היא ארגונים ומוסדות שלא מכניסים את השיקול הזה כשהם מתכננים טיולים ואטרקציות וכאן שורש הבעיה לדעתי.

מסתבר שאתם לא מספיק מודעים למאמצים הרבים
שמוסדות הלימוד עושים כדי להנגיש לתלמידים
טיולים הכי מותאמים ומאפשרים.

מנסיון כרכזת טיולים הרבה שנים במוסד כלשהו.
בהחלט מכניסים את השיקולים הללו בתכנון טיולים.
ותמיד תמיד ההכרעה היתה נתונה לדעת תורה שהנהלת המוסד סומכת עליו.

אבל, ישנם שיקולים נוספים לא פחות חשובים
שצריך לקחת בחשבון כמו:
רמת הצניעות של המקום,
האם יתכן לפגוש קבוצות נוספות מעורבות,
התאמת המדריכים/מדריכות לתלמידים חרדיים וכדו'

ולעיתים רבות דעת תורה נוטה להעדיף מקום מחלל שבת
ומותאם לציבור מבחינת רוח המקום מאשר להיפך..

חמצוץ

משתמש סופר מקצוען
כולנו ראינו ביומיים האחרונים גל עזיבה המוני מחברת סלקום בעקבות הפרסום שלהם על שביתה בת שעה למען דו קיום ו''אחדות'', הזעם הציבורי לא איחר מלהגיע ועשרות אלפי מינויים התנתקו מהחברה בתוך שעות בודדות וגרמו להם להפסדים אדירים, הרשת געשה מקריאות להחרים את הבוגדים וגם בציבור החרדי היו המוני מתנתקים...

תוך כדי כך חשבתי לעצמי למה אנחנו לא רואים זעם ציבורי כ''כ רחב ועזיבות המוניות וחרמות לעסקים ורשתות שלא בוגדים בנו בעם היהודי ותומכים בטרור אלא חמור הרבה יותר... בוגדים באבא שלנו.. בבורא עולם... למה אין עזיבה המונית של יראי שמים את תחנות הדלק המחללות שבת... אטרקציות שבוגדים בכל הקדוש והיקר לנו...

סתם הרהורים...
לא מדובר כאן על 'איסור' או 'חומרה', מדובר על רגש יהודי ספונטני שאמור להיגעל מהמקומות האלו.

אינני פוסק, אך פשוט וברור לי שעדיף לפרנס ערבים מלפרנס מחללי שבת.
בקיצור, לדעתי העניין הוא סך הכל קריאה ברשת שהצליחה יותר מדי
אם היו כמה עיתונאים (ולא עיתונאי המודיע....) ואנשי יחצ שהיו מתיישבים יום יומיים ופשוט כמו בסלקום: מעלים סטטוסים בנושא, וזה היה מעניין אותנו כמו שפרשיית סלקום העסיקה אותנו יש לזה סיכוי

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
שימו לב להשקעה קלה ומניבה:
כשאתם קונים יין או מיץ ענבים, סובבו את הבקבוק בקצהו התחתון ממש קרוב לשוליים, וחפשו את הטבעת סמל יצרן הבקבוק על הזכוכית (הטבעה על הזכוכית עצמה, לא בתוית הנייר המודבקת ביקב).
אם מצאתם סמל בצורת משולש כמו בתמונה הבאה - דעו שהבקבוק מיוצר במפעל פניציה בירוחם שמחלל שבת כבר חמישים שנה ברציפות, וסיכוי של אחד לשבע שהבקבוק שאתם רוצים לקנות יוצר בעצמו בשבת לכאורה.
לצערנו רוב הבקבוקים מגיעים משם, אבל אם תחפשו תמצאו בקבוקים ללא ההטבעה המשולשת המאוסה. וכן בקבוקי מיץ ענבים מפלסטיק כמו גאולה וכדומה.
1621506362357.png

מחלימה

משתמש מקצוען
אבל בשום אופן לא נראה לי הרעיון של לעשות חרם.
לא בטוחה שזה לא נוגד הרבה עקרונות הלכתיים
זו הוראה של גדולי ישראל!
לא אנחנו הקטנים מחליטים אם לעשות חרם או לא
גדולי ישראל מכל העדות והחוגים מבקשים להמנע כמה שאפשר מללכת למקומות מחללי שבת
אנחנו באופן אישי אם נתקלים בעסק או חנות שלא שומרים שבת, אומרים להם:"אוי, חבל, הפסדתם אותנו"..
יש לצערנו כאלה שטועים שאם יפתחו בשבת ירויחו יותר , צריך להוכיח להם ששווה לנוח וגם להתברך ממקור הברכה.
וישראל ערבים זה לזה.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה