לא אכפת לי כמה זה שוקלבורקס לא אפוי משקלו כפול!!! מאפוי, כך שזה לא יותר זול בהכרח.
תכלס כל ילד מקבל 2 בורקס = 2 ש"ח מקסימום
ו2 בורקסים קנויים = 5 ש"ח מינימום
לא אכפת לי כמה זה שוקלבורקס לא אפוי משקלו כפול!!! מאפוי, כך שזה לא יותר זול בהכרח.
קיבלו אח''כ כמה חחחואולי גם שלא יקבלו את הילד הבא שלכם לחיידר..
אולי צריך אשכול נפרד,קיבלו אח''כ כמה חחח
תכלס במבט לאחור,
אז היינו צעירים ומעיזים
והיום לא הייתי עושה את זה בדיוק בגלל מה שרשמת.
חח למה?אם את כל כך היסטרית מכך שלא תוכלי לחסוך מספיק כסף אחרי שתתחילי לשלם שכירות
ואת כל הזמן סביב איך לחסוך. ואיך לשני עולה שתי שקל פחות בחשמל.
אז
לא נראה כל כך שהשגת את מטרת ההתנתקות
אני אנסה לדברר אותה מקווה שאצליח..חח למה?
בדיוקאני אנסה לדברר אותה מקווה שאצליח..
היא מתכוונת שגם אם זה עוזר לך שאת לא צורכת ולא מצליחים "לדחוף" לך דברים שאת לא רוצה.
אבל את עסוקה בזה כל הזמן.
יש אנשים שכל הזמן צורכים דברים, ויש אנשים שכל הזמן עסוקים לבדוק שהם לא צורכים יותר מידי דברים..
אם הניצחון כרוך בלחץ תמידי לחסוךהגישה שלי היא לא חסכנות שגורמת לך למסכנות
אלא לתחושת נצחון וזיקוק בריא של הצרכים האמיתיים שלך
סליחה שאני משנה כיוון והופכת לדברר אותה, (אישית אני איתה..)בדיוק
ואם
אם הניצחון כרוך בלחץ תמידי לחסוך
מה הרווחת?
אם הצורך האמיתי שלה לחיות כל הזמן ברדיפה אחרי חיסכוןסליחה שאני משנה כיוון והופכת לדברר אותה, (אישית אני איתה..)
הרווח הוא זיקוק בריא של הצרכים האמיתיים שלי.
בשורה התחתונה היא לא תקנה שום דבר שהיא לא צריכה. ומבחינתה זה ניצחון.
זה לא קשור לחיסכון אלא להרגשה שהמודעות בעיתון והמבצעים בחנות לא גורמים לנו לקנות משהו שלא תכננו לקנות ושאנחנו לא באמת צריכים...אם הצורך האמיתי שלה לחיות כל הזמן ברדיפה אחרי חיסכון
אז מסכנה שהיא
יש לי מטרה לחסוך כסף, ולא לפרגן לחברת חשמל עוד כמה שקלים כשהם יכולים להשאר אצליאם את כל כך היסטרית מכך שלא תוכלי לחסוך מספיק כסף אחרי שתתחילי לשלם שכירות
ואת כל הזמן סביב איך לחסוך. ואיך לשני עולה שתי שקל פחות בחשמל.
אז
לא נראה כל כך שהשגת את מטרת ההתנתקות
נכון, אני עסוקה בזה. זה תחביב.אני אנסה לדברר אותה מקווה שאצליח..
היא מתכוונת שגם אם זה עוזר לך שאת לא צורכת ולא מצליחים "לדחוף" לך דברים שאת לא רוצה.
אבל את עסוקה בזה כל הזמן.
יש אנשים שכל הזמן צורכים דברים, ויש אנשים שכל הזמן עסוקים לבדוק שהם לא צורכים יותר מידי דברים..
הרווחתי שאני נהנת מזה.בדיוק
ואם
אם הניצחון כרוך בלחץ תמידי לחסוך
מה הרווחת?
בינגוסליחה שאני משנה כיוון והופכת לדברר אותה, (אישית אני איתה..)
הרווח הוא זיקוק בריא של הצרכים האמיתיים שלי.
בשורה התחתונה היא לא תקנה שום דבר שהיא לא צריכה. ומבחינתה זה ניצחון.
זו לא רדיפה אחרי חסכון, זה רצון כן ועמוק שכסף שעבדתי עליו לא ילך לאנשים שאני לא מכירה אותםאם הצורך האמיתי שלה לחיות כל הזמן ברדיפה אחרי חיסכון
אז מסכנה שהיא
התרגום שלי לחסכון זה:זה לא קשור לחיסכון אלא להרגשה שהמודעות בעיתון לא גורמות לנו לקנות משהו שלא תכננו לקנות ושאנחנו לא באמת צריכים...
לעיתים אני תוהה עם עצמי אם את לא "הסולידית",יש לי מטרה לחסוך כסף, ולא לפרגן לחברת חשמל עוד כמה שקלים כשהם יכולים להשאר אצלי
ובמקביל אני רוצה לתכנן צעדים נכונים קראת השינוי המשמעותי של תשלום על שכירות
נכון, אני עסוקה בזה. זה תחביב.
זה מתכתב עם זה שפעם בשבוע לפחות אני עושה פרוייקט של ריקון בית שזורקת כל מה שאני לא צריכה
יש אנשים שאוהבים לאגור ויש שאוהבים לזרוק
הרווחתי שאני נהנת מזה.
לאנשים יש תחביבים מוזרים שהם משלמים עליהם כסף
ולי יש תחביב מוזר שאני מקבלת עליו כסף
בינגו
זו לא רדיפה אחרי חסכון, זה רצון כן ועמוק שכסף שעבדתי עליו לא ילך לאנשים שאני לא מכירה אותם
התרגום שלי לחסכון זה:
להשאיר כמה שיותר כסף אצלי
אני זאתי שעבדתי עליו
ורק אני רוצה להנות ממנו
ולקנות בגד בתחילת עונה כי ככה זה הולך - זה לתת לקידישיק להנות ממנו
צרכים זה דבר נזיל, אין פה ממש אמת אלא לכל היותר קירוב טוב. באיזשהו שלב הדקויות כבר לא משרתות את המטרה.הרווח הוא זיקוק בריא של הצרכים האמיתיים שלי.
בכלכלה מדברים במונחי תועלת.זו לא רדיפה אחרי חסכון, זה רצון כן ועמוק שכסף שעבדתי עליו לא ילך לאנשים שאני לא מכירה אותם
מה הכוונה, לא לעשות שבתות בבית?-שבתות בבית זה הוצאה גדולה- מזונותיו של אדם קצובין לו חוץ מהוצאות שבת ויו"ט.
זה צירוף של כלכלה ופסיכולגיה (אולי אין דבר כזה בכלכלה... ואולי גם לא בפסיכולגיה).צרכים זה דבר נזיל, אין פה ממש אמת אלא לכל היותר קירוב טוב. באיזשהו שלב הדקויות כבר לא משרתות את המטרה.
בכלכלה מדברים במונחי תועלת.
ממש הגדרה טובה![באופן אישי אני לא חושבת שזו צורת מחשבה בריאה, לחשוב על "הכסף שלי שהולך לאחרים". אם חושבים על "הכסף שאני משלמת כדי לקבל תמורה X" זה מתמטית אותו דבר, אבל הרגשה אחרת.]
ממש הגדרה טובה!
לא הצלחתי להסביר למה יש לי גרדת ההענין של הכסף שלי שהולך לאחרים...
אין לי בעיה עם תחושת הניצחון. אבל לחשוב ש"זיקקתי את הצרכים האמיתיים" זה סתם אשליה. משהו בניסוח הזה אבסולוטי מדי ומרגיש לי כמו בועה (פסיכולוגית) שתתנפץ. אני בעד הפחתת צריכה מטעמים אידיאולוגיים ואקולוגיים אבל בלי שאיפה לאיזו אמת מזוקקת.זה צירוף של כלכלה ופסיכולגיה (אולי אין דבר כזה בכלכלה... ואולי גם לא בפסיכולגיה).
התחושת ניצחון הזו, שווה גם כסף.
לא מתכוונת משתנים עם הזמן, אלא לא משהו אבסולוטי שניתן לחתוך, זה צורך וזה לא. זה קודם כל רציף, יש יותר או פחות נצרך ולא כן-לא. דברים גם יכולים להחליף אחד את השני, זה לא שיש "סל" נכון אחד של צרכים אלא הרבה אפשרויות להרכיב אותו.מה הכוונה צרכים זה דבר נזיל, את מתכוונת דבר משתנה?
נכון, הצרכים משתנים ולכן צריכים להיות עם יד על הדופק.
לא קשור להגדלת הכנסות או הקטנת הוצאות.אני לא מדברת על כלכלה, אני מדברת על ניהול תקציב משפחתי.
עני ניהול אישי. על גישה אישית. (על אחריות!)
אם ''מיקסום תועלת'' כוונתך להשקעת אנרגיה בהגדלת הכנסות
אז בעיני זה נכון, ולא נכון.
זה נכון למי שרוצה להרוויח מלאא ומוכן לשעבד את כל זמנו בשביל כך
וזה לא נכון למי שהמטרה שלו היא לא רק כלכלית אלא גם בינאישית.
כנראה שהייתי ממש לא מובנת... ברור שאין עניין לשלם כסף סתם. במקרה שאת מתארת ה-10 ש"ח הנוספים האלו הם בוודאי על חשבון התועלת שלי. אני לא רוצה לשלם 10 ש"ח יותר.ולגבי רווחים
אני ממש לא מסכימה איתך
כשחברת ביטוח סוגרת איתי עסקה של 40 ש''ח לביטוח חיים
כשמתחרה שלה לוקחת 30 ש''ח
מה ההגיון הנפשי, כלכלי, ערכי שלי להשאר בחברה ההיא?
ידוע לך למה חוץ משבת ויו"ט?-שבתות בבית זה הוצאה גדולה- מזונותיו של אדם קצובין לו חוץ מהוצאות שבת ויו"ט..
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: